Kız arkadasımın hadsizliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beleşçi biriyle arkadaşsınız farkında mısınız? Kendi parası kıymetli harcamıyor ve 20 liranın lafını ediyor, kendi keyfi kıymetli arkadaşının evinde sevgiliyle konuşma keyfi yapıyor.
Gönderin gitsin. Hayatta en sinir olduğum şey birinin bir başkasını maddi, manevi, bedeni kullanmaya çalışmasıdır. Pislik ya.

Yakın arkadasın olduguna emın mısın? Kız senı sömürüyor iletişimi kes.

yakın arkadasımla bırlıkte sevgılımle buluşsam, arkadaşımın teklıf etmesını isterim ama sevgılımın odemesını ısterım. Zaten ayda yılda bir olan buluşmadır. Sürekli oluyorsa herkes kendı hesabını ayrı ödesın derım.
Sevgılınıze para odetıp sonra sızden borcunu ıstemesı yanlıs. Odettıklerıne saysın

Sevgilinin ödediği şeylerin parasını ve evde kaldığı için onun karşılığını iste. Sizin yaşınız çok küçük, insanlar değişiyor o yüzden kimseye fedakarlık yapmamayı bu şekilde öğreniyorsunuz. Sizin de arkadaşlığınız bitmiş. Sizde niye kalıyor, ne kadar süre kalacak?

Ve sevgilisinin yarın doğum günü pastasına kadar kendisi almış canım arkadaşım bundan sonra gerçekten mesafe koyacağım en fazla nasılsın iyi misinden öteye gitmez arkadaşlığım

Onları geçtim eve geldi sadece sevgilisiyle sesli konuştular ve sonra oturup telefonuyla oynadı parayı unuturdum ama bu hareketini unutmam artık yakın arkadaşım olarak görmüyorum

Aslında 20 yaşındayız 4 yıldır da arkadaşız ama o benden önce üniversiteye başladı iletişimimiz azaldı ama ben hâlâ en yakın arkadaşız sanıyordum, maalesef o beni öyle görmüyormuş. Herhangi bir şey istemedim ama mesafe koydum

Ve sevgilisinin yarın doğum günü pastasına kadar kendisi almış canım arkadaşım bundan sonra gerçekten mesafe koyacağım en fazla nasılsın iyi misinden öteye gitmez arkadaşlığım
Zamanla o'nu da kesin. Çok karşıma çıktı böyleleri. Fazla kalan çikolatayı kimse yemesin diye yalayıp bırakanı gördüm, her seferinde cüzdanını unutanı gördüm, tam hesap ödeme sırasında telefonu çalanı gördüm. Gördüm de gördüm. Varlığı zarar böylelerinin.

Aslında biz 4 yıldır arkadaşız. Lise 1-2 de ben çok içime kapanıktım 3.sınıfta arkadaşlık başladı lisede kardeş gibiydik sonra mezuna kaldık mezun senesinde çok az buluştuk ama iyiydik sonra o üniversiteye gitti ben yine mezuna kaldım bu sene. Ama daha da azalmaya başladı konuşmalar ben hep değer verdiğimi hissettirmeye çalıştım konuşurken de dile getirdim. Fakat ünideki arkadaşlarıyla daha iyi konuşuyordu ve sürekli üniye geçtiği için bana hava atar gibi konuşuyordu çok üzülüyordum susuyordum sadece bi kere uyardım özür diledi sonrasında tekrar devam etti. Baktım bu yaz hâlâ böyle ve şuan lafı uzatıp başını şişirmek istemiyorum o yüzden kısa keseyim kalbimi kırdığı tek konu bu değildi biri hatta annemin yanında oldu annem çok huylandı arkadaşlık etmemi istemedi yine de devam ettim ama bu olay da olunca tamam dedim artık

Hayırlısı yokluğu önemli değilse varlığı gereksizdir elbette artık yetişkin olma yolunda siniz anneniz değil arkadaşlıkları siz baslayio bitireceksiniz Başka hatalarını bilemem elbet sosyal çevresi geniş olabilir tek arkadaşı da siz olmayabilirsiniz.Nasil isterseniz öyle ilerleyin elbette

e cebinde 200 tl borcunu odeyecek paran yoksa neden disarida 2 öğün yiyip bir de kahve iciyorsun? bir kahve zaten 200 tl
yazik degil mi sevgiline?
o da senin gibi cocuk daha
paran yoksa yap aile evinde peynir ekmek kahvaltini tok git buluşmaya
arkadasina laf ediyorsun ama sen de cok farkli değilsin

Bir daha çıkarsanız ödemesin tabi bana sorarsanız bir daha birlikte çıkmayın dışarı derim. Pek arkadaş olunacak tip değil. 20 lirayı istiyor ama kendi yemeğini kahvesini ödetiyor.
Instada bir kız var ezgi sanirim adı, olay onun reelsleri gibi olmuş.

Oncelikle fikrin icin tesekkurler :) Ben yanımda 5 bin götürdüm ama hepsini üniversite alışverişi için kullandım sevgilim 22 yaşında yazılım mühendisi kendisi çalışıyor ve hali vakti iyi çoluk çocuk değil Bilmeden yargılamamayı öğrenirsin umarim Ha birde sevgilim yemek ısmarlasa da bende evde kendisine kurabiye ve börek yaptim çok mutlu oldu onun için her seyden daha değerliydi tekrardan önyargılı bos yorumun için teşekkürler

Ay umarım kimsenin reels hikayesi olmam eşaikddmkdsk

Kız o 5 bınden nie 200 vermedin arkadaşına baktı para harcıyor surdan bende paramı isteyim diyivermiş işte oda

Kızlar ben dün sevgilim ve en yakın arkadaşım la üniversite alışverişi yapmaya gittim

Akıllı bir kadın arkadaşını götürmezzz sevgilisi varken bunu bilir bunu söylerim. Çift çift ise gidilebilinir birşey diyemem. Ayrıca o esnada sen kendin ödeseydin de oda ödemek zorunda kalırdı bu da bir tüyo. Alman usulü.Erkek diye benim arkadaşımın yediğini içtiğini ödemek zorunda değil.

Kız o 5 bınden nie 200 vermedin arkadaşına baktı para harcıyor surdan bende paramı isteyim diyivermiş işte oda
Yok canım ben babamın maaşı ikisinde yatacak diye onu hiç kafama takmadım nerden bilebilirim bizim eve gelince isteyeceğini ben kendi alışverişimi yaptım ve param kalmadığını biliyordu ayriyeten beni yengemden borç isterken de gördü sesini etmedi

Millet 200 tl yi bayramda çocuklara vermeye utanıyor artık . Ayıp etmiş evınızde kalan biri olarak

neden bos bir yorum olsun ki? yaninda 5 bin varsa gider 200 tl borcunu ödersin.
ayrica madem kizin yedigi yemek gözünüze batti sabahkini odettiniz adama kahveyi odettiniz bari ikindi yemegine deseydin kiza "aliye ayip olacak, gel bunu biz odeyelim" diye kasaya gitseydiniz. ya da garson gelince "lutfen alman usulu olsun" diye ayak yapsaydiniz.
üc öğün fakir doyurur gibi kizi doyurup arkasindan laf etmek sacma. ya yapma ya konusma yani zor birsey degil.
borcun varsa da öde bir zahmet
milletten gunes kremi gibi keyfi bir sey icin 200 lira borc alirsan , paran oldugun halde odemezsen bu konuma dusersin iste.
bence yasin cok kucukken bu konuda degismeye calis. insanlar sana 20 lira bile verse yaptığın seye laf etme curetini kendinde bulurlar. bir is arkadasim diger is arkadasimdan borc almisti, borcunu odemeden at çiftliğine kahvaltiya gitmis storiler atmis. belki gittigi kişi ismarlamistir onu bile bilmiyorum ama borcu veren kisiye batti mesela bu. gitti arkasindan konuştu o kadar.
bir baska arkadasimin kocasi altin borcu aldi ev alabilmek icin aile uyelerinden, teyzelerinden, kuzenlerinden falan. adam karisiyla o zamanlar 7 yillik evliliginde balayi haric ilk otel tatiline cikti, tum sulaleye batti "madem parasi var tatile cikana kadar altinlari odesin" diye ki tatil dedigin 100bin olsa altin borcu 1 milyondur, o nere o nere.
ya da kkda okumustum, universitede okuyor diye teyzesi vs para gonderiyor kiza. kiz da memlekete donerken eli bos donmek istemiyor guzel bir yerden tatli aliyor. teyzesi "bunu alacak paran varsa ben para yollamayayim" diyor vs.
yani biri sana birsey verdiyse kendinde o seyi konusma hakki görür. bu guzel degil ama boyledir yani.
o yuzden bundan sonra mümkün mertebe kimseden onemsiz seyler icin borc alma. gunes kremi dedigin ne yani, bir hafta gec alsan gunesten kararmayacaksin ya. gerekirse indirimi kacir ama borc alma.
aldiysan da eline para gecince ilk is öde.
yoksa daha cooook duyarsin benzer imalari.
insanlar senin verdigini cok cabuk unuturlar ama kendi verdiklerini unutmazlar yuz sene hatirlarlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…