- 1 Mart 2014
- 662
- 1.416
- 313
Sevgilime bunlardan dolayı ne kadar mahcup olduğumu defalarca anlattım, en sonunda içim rahatlamayınca gittim hediye aldım. Kızdan para istemedim benim için böyle şeyler biraz utanç verici ama arama mutlaka bayağı bir mesafe koyacağım. Diğer yorumları gördünüz mü bilmiyorum üni alışverişi yapacağına ilk önce borcunu ödeseydin mi diyenler, sırf bir güneş kremi için borç mu aldın saçma sapan şeylere para ödüyorsunuz diyenler.. Ne desem ne açıklama yapsam yaranamadım kadın kadının kurdudur diye boşuna dememişler gece gece canım sıkılmıştı teşekkür ederim yorumunuz içinarkadaşımın bana 200 tl borcu olsa ve yediğimi içtiğimi ısmarlattırsam borcu misliyle ödenmiş sayarım
200 tl ne ki sadece bir kahve parası ayrıca 20 tl istemesi bile bilerek yapılmış bir görgsüzlük hiç şeytanın avukatı olmaya gerek yok
misafir gittiği yerde kalp kıran insana da hiç anlayış gösteremem
tek günde her oturulan yerde hesabı aynı kişinin ödemesi insanlık değil hadi oldu diyelim aynı şey 2. sefer yapılmış ona rağmen üç kuruş paranın lafı ediliyor ve bir daha bu kızla buluşmayacağınıza göre sevgiline büyük ayıp olmuş sırf bunun telafisi için o kızdan para istemelisin
Haklısınız ama ben biraz sessiz içime kapanık biriyim bunu ona söyleyemediğim için içimde kaldı burda derdimi anlattım arama mesafe koyacağım zamanla kendisi de farkına varır umarım teşekkür ederimKeşke onun 20 lirayı istemesi gibi sizde yediklerinin ücretini kendin öde deseydiniz bu devirde açık sözlü tabiri caizse patavatsız olacaksın helede böylelerine karşı anladıkları dil bu çünkü..Bir an önce arkadaşlık ilişkinizi kesin derim fikrim bu yönde
Ben illaki burda acıtasyon gibi derdimi anlatmam lazım ki beni anlamalısınız. Ben Hatay Kırıkhan da yaşıyorum hanımefendi ve burada alışveriş yapacağım bir yer yok hâlâ her yer yıkık inşaat yeri ben alışveriş için İskenderuna gittim kendisinin de alacakları vardı benimle geldi. Ben dsha bes bin yeter mi diye ateş altındaydım bir daha İskenderuna gelemem çünkü ailem katı benim ve gerçekten de alacağım her şeyi alamadım zaten. Ben mezunluk senemde üniye gideceğim diye kendime dpğru düzgün bir şey almıyordum alacağım çok. Bu yüzden babam versin istedim umarım anlarsınız artık200 lira ne yaBisey alınıyo mu 200 liraya?
Kızın tavırlarından anladığım şu ki aslında o seni çoktan gözden çıkarmış. O gün gezmeye gelmesi de seni özlediğinden değil sırf o 200u geri alabilmek için bütün gün katlanmış. Evdeki hali tavrı da zaten bunun göstergesi. Ben olsam şahsen bi daha arayıp sormam. Mazideki bi arkadaşlık olarak kalır.
Bu arada senin yerinde olsam elime 5bin geçse önce borcumu bi öderim. 200 lan 200 lira. Bi t-shirt parası bile değil. Anladım üni alışverişi yapıyorsun da ne bileyim bi short da eksik al, 2 gün sonra babanın maaşı yatınca alırsın onu da. Yukarıda birkaç yerde 'benim harçlığım , ailemin verdiği para degil' vs bişeyler yazmışsın onu hiç anlamadim yani ne farkediyo. Eline nereden geçtiyse geçsin elinde para varken önce borç ödenir. Hele ki bu kadar cüzi miktar yani. Olay yapmaya değmeyecek bisey.
Neyse bi de yukarıda birkaç mesajda insanların yaşlarına laf ettiğini okudum. Kırışıklık kremi alın, teyzecim VS vs. Sacmala istersen. Erkekler kadınları habire yaştan vuruyor, bi de kadınlarla uğraşmayalım. Sen de yaşlanıcan biliyon di mi? Yani vampir filan değilsenGüneş kremi bi yere kadar korur. Hele ki böyle bi 200 lira için bu kadar dert edinen bi tipsen muhtemelen vaktinden erken yaşlanırsın. Rahat ol biraz, borcunu vaktinde öde, kendini boşuna böyle durumlara düşürme ki genç kalasın Maşallah yaşlar 20, üniversiteye filan gidiliyor ama muhabbetler 60+ emekliler altın gününde 'ben senden daha çok masraf yaptım pasta böreğe , sen kısırı daha fazla yedin' filan tarzında
Ben samimi olmqdığım kişiler daha para isteseler utanıp geri istemiyorum sen samimi görüyorsun o görmüyormuş demekkiKızlar ben dün sevgilim ve en yakın arkadaşım la üniversite alışverişi yapmaya gittim sabah yemek yedik ve yemeği parasını sevgilim ödedi yine kahve içmeye gittik alışveriş aralarında onu da sevgilim ödedi ve ikindin yemeğimiz de sevgilim ödedi benimkini ödemesi hiç sorun değil çünkü ben de yeri gelince onunkini öderim bizim aramızda para sıkıntısı yok fakat kız arkadaşımın parasını çok fazla olduğunu biliyordum ve onun yediğini içtiğini kendisi ödemesini istedim sonuçta benimle gelmeyi o istedi sevgilime onunkini ödeme dedim ama yine de insanlık yapıp ödedi ki sevgilim de onun ödemesini beklemiş kendi ücretini ama kız sadece cüzdanı çıkarır gibi yapıp yine benim sevgilimin onun hesabını ödemesini bekledi. Aslında biz lisedeyken çok yakın arkadaştık mezun zamanında o üniversiteye gitmişti ve üniversiteden geldikten sonra epey değişmişti hiç eski davranışları falan yok. Biz tam artık eve gideceğiz o gün yakın arkadaşım bizde kalacaktı benim kartımda otobüs için para yoktu arkadaşım da 20 tl ver ben basarım dedi. Aslında çok üzüldüm çünkü sabahtan akşama kadar ne yiyip içtiyse sevgilim ödedi ve 20 tlnin lafını etti bende verdim direkt. Eve geldik benim Ağustosta güneş kremi almam gerekiyordu param tam yetmiyordu 200 lira eksiğim vardı ve ondan almıştım Bizim eve gelince onu da istedi ve ben zaten babamın maaşı yatsaydı direkt verecektim onun demesine gerek yoktu ama kendi ağzıyla 200 lira istedi evde para yoktu ve yengemden borç alarak onunkini ödedim ve o da çok zoruma gitti zaten 2-3 gün sonra babam maaşını alacaktı ve verecektim bir daha asla borç falan almayı düşünmüyorum. Bunu sevgilime anlattığımda bayağı kötü oldu deseydin ben ödediğimin yerine borcunu kapat derdim kıza dedi. Ben de böyle bir şey yapacağım nereden bileyim dedim. Sonra eve geldik saat 11.30 gibi yattık ama benimle asla vakit geçirmedi 2 saat sevgilisiyle konuştu ondan sonra da oturdu telefonuyla oynadı ve benimle hiçbir şekilde konuşmadı benim ona sorduğum soruları bile anlamadı 3-4 defa tekrar ettim hani o zaman neden evime geliyorsun biz vakit geçirmeyecek miydik yani aslında gün bana zehir oldu diyebilirim. Yani artık en yakın arkadaşım olduğunu düşünmüyorum gerçekten eski karakteri yok ve çok canım sıkıldı sizin fikriniz nedir
Sakin ol... Sana diyeceğim bu kadar... Yoksa hayat seni fena yorar. Uni'de başarılar. Sana daha yorum yapmam, asla anlamak için okumuyorsun çünkü. Baya arkadaşına olan sinirini atmak için açmışsın bu konuyu.Ben illaki burda acıtasyon gibi derdimi anlatmam lazım ki beni anlamalısınız. Ben Hatay Kırıkhan da yaşıyorum hanımefendi ve burada alışveriş yapacağım bir yer yok hâlâ her yer yıkık inşaat yeri ben alışveriş için İskenderuna gittim kendisinin de alacakları vardı benimle geldi. Ben dsha bes bin yeter mi diye ateş altındaydım bir daha İskenderuna gelemem çünkü ailem katı benim ve gerçekten de alacağım her şeyi alamadım zaten. Ben mezunluk senemde üniye gideceğim diye kendime dpğru düzgün bir şey almıyordum alacağım çok. Bu yüzden babam versin istedim umarım anlarsınız artık
Hayatım boyunca aldığım ikinci borçtu ama bir daha tövbeBen samimi olmqdığım kişiler daha para isteseler utanıp geri istemiyorum sen samimi görüyorsun o görmüyormuş demekki
Kuzum sen okuduğunu anlayamıyor musun? Ben zaten oturup sizinle yiyip içmesini,evinize gelmesini doğru bulmadım. 200 aman yaaa!! puhhh!! anam babam bile öder ne var bunda kaçmıyoruzki yarın öderdim tavrın çok itici.Arkadaşın doğru biri değil onda anlaşalım ama para izafi bir kavram sana 200 tl azdır başkası o para ile bir gününü geçirir o yüzden bu mevzuya hiç girme.Bak ne güzel ünv kazandın git güle güle oku kimseden borç isteme borç verme hele anam babam öder diye güvenme,paranın kıymetini bil,1 kuruş borcun varsa eline para geçince hemen öde toplum içinde insanlar sana önyargıyla bakabilir gerek yok boşuna stres. ..Ölürsem ailem verirdi sizin laf ettiğiniz borç 200 tl teyzecigim cok sey yapmamak lazım. Ben yüz kere oldu anlatıyorum evime geldi benle sohbet etmedi bile ki ben bi kez olsun kötü davranmadım ona. Ne dediyse getirdim yaptım ettim. Yemek hazırladım abur cubur getirdim ne olsa yaptım parasını verirken de hiç kötü bakmadım ama sadece sevgilisiyle araşıp durdu. Size para çok batmış anlaşılan ama ben aramızda lafı olmayacak kadar yakın sandığım bir gün sonra vereceğim zaten dediğim birinden onu da beklemiyordum dedim ama siz sadece bakmak istediğiniz yerden bakıyorsunuz sonrs 20 yasındaki bi kızdan laf isitince kavgaya başlıyorsunuz, baslamayın. Ben normal hayatımda hiç kimseye saygısızlık yapan biri değilim ama beni burada cileden cıkarttınız maalesef
Anlamayan sizsiniz ben burda arkadaşıma gelip laf atsınlar diye de açmadım konuyu kimsenin bu kadar yorum yapacağını da düşünmedim sinirimi öfkemi değil içindekileri anlatıp rahatlamak istedim bence de başka yorum yapmayınSakin ol... Sana diyeceğim bu kadar... Yoksa hayat seni fena yorar. Uni'de başarılar. Sana daha yorum yapmam, asla anlamak için okumuyorsun çünkü. Baya arkadaşına olan sinirini atmak için açmışsın bu konuyu.
Siz nasıl benim yaşıma veriyorsanız bende sizin yaşınıza veriyorum sadece bir şey yapmıyorum:) Hayatımda bu yaşıma kadar bile çok fazla zorluktan geçtim zaten. Olumsuz yoruma değil de açıklamama rağmen hâlâ saçma sapan yorumlar yaptıklarında böyle davrandım kadın kadının kurdu diye boşuna dememişler burda bile bit yeniği arıyorlar ben başka bir şey demek istemiyorum iyi günlerBuraya bir konu açılınca olumlu ve olumsuz tüm yorumlara açık olmak gerekiyor. Olumsuz yorum gelince hemen teyzesin sen beni ne anlarsın be triplerine girip sonradan Allah senin de başına versin de gör diye beddualar etmek çok çiğ. Tabi yaşına veriyorum. Z kuşağının genel problemi eleştiriyi kabul etmemek sanırım. Bizler senin geçtiğin yolları ezbere biliyoruz, teyzeciğim diyip kendince eziklemeden önce bizlerin hayat tecrübesini senden çok daha ileride olduğunu düşünmen lazım. Kendini onaylayan yorumlara alkış tutup eleştiren yorumlara verdiğin cevaplar beni aşırı irrite etti.
Bizim orda bir laf var, senin koyun gütmüşlüğün kadar benim çoban bilmem ne. Dilerim ilerideki çocuğum böyle büyüklerin dediklerine kulak tıkayan sen teyzesin ne anlarsın be diyen Biri olmaz.
Kurtluk bir mevzu yok aslında. Ben en başında arkadaşını haksız buldum ama borcunu ödemeden o kadar parayı harcadığın için arkadaşının sana kırılmış olabileceğini yazan üyenin yorumuna tepkim şuydu 'harbiden ha olabilir çok mantıklı'Siz nasıl benim yaşıma veriyorsanız bende sizin yaşınıza veriyorum sadece bir şey yapmıyorum:) Hayatımda bu yaşıma kadar bile çok fazla zorluktan geçtim zaten. Olumsuz yoruma değil de açıklamama rağmen hâlâ saçma sapan yorumlar yaptıklarında böyle davrandım kadın kadının kurdu diye boşuna dememişler burda bile bit yeniği arıyorlar ben başka bir şey demek istemiyorum iyi günler
Bak canım yüzyılın felaketini görmüş yeri gelmiş paranın ne kadar kıymetsiz ve olduğunu canın ne kadar kıymetli olduğunu vefa nın yardımlaşmanın,insan olmanın önemini tüm hücrelerinde hissetmişsin yeri gelmiş bir ekmek parası su parası bulamayanlara şahit olmuşsun.ben para izafi derken bunu kastettim onun paraya bakış açısının önemi yok senin bakış açın önemli o yüzden dalga geçer gibi komik emojisi atman doğru değil....Siz nasıl benim yaşıma veriyorsanız bende sizin yaşınıza veriyorum sadece bir şey yapmıyorum:) Hayatımda bu yaşıma kadar bile çok fazla zorluktan geçtim zaten. Olumsuz yoruma değil de açıklamama rağmen hâlâ saçma sapan yorumlar yaptıklarında böyle davrandım kadın kadının kurdu diye boşuna dememişler burda bile bit yeniği arıyorlar ben başka bir şey demek istemiyorum iyi günler
Yeterince olgun bir insan olduğumu düşünüyorum her pencereden bakmaya çalışıyorum ama arkadaşım benim o parayı ne halle getirdiğimi de biliyordu babamın bunlar için bana para vermeyeceğini de biliyordu o yüzden sırf onu gördüğünden istediğini düşünmüyorum hatta her eksiğimi görüp onu al bunu al diyen kendisiydi hatta biz ordayken bile ben babam bsna hiç para vermedi maası da yatmamıştı zaten 1-2 güne yatar demiştim her şeyi biliyordu ama böyle yaptıKurtluk bir mevzu yok aslında. Ben en başında arkadaşını haksız buldum ama borcunu ödemeden o kadar parayı harcadığın için arkadaşının sana kırılmış olabileceğini yazan üyenin yorumuna tepkim şuydu 'harbiden ha olabilir çok mantıklı'
Ama senin tepkin neydi 'tabi ki harcıcam kendi harçlığım bekleyebilir'
Kendi pencereni kapatıp başkalarının pencerelerinden bakmayı öğrenip olgunlaşman dileğiyle.
Bizim aramızda para pulun lafı olmazdı kendi de benden isterdi ben verdiğim borcu bile unuturdum getirirdi bi ara asla lafını etmedim kendisi ettiği için kırıldım çünkü kendisini kardeşim gibi görüyordum beni üzen nokta buydu hani o da bana kardeşim diyor ama bu seferki evdeki hali bile tuhaftı üni onu değiştirmiş gibiydi ama dünden beri gelen yorumların haddi hesabı yok benim o kadar kendimi anlatmaya çalıştığım şeylere de gülme emojisi atmışlar demek ki kimsenin kimseye saygısı yok burda bile böyle insanların olması üzücü bende her şeye başımı eğmek istemedim bari burada karşı çıkayım dedim diye milletin gözünde de sygısız bir z kuşağı oldum valla bir şey demek istemiyorum artık abla insanın kendini anlatmaya çalışması zor bir şey herkes kendi açısından bakıyor sadeceBak canım yüzyılın felaketini görmüş yeri gelmiş paranın ne kadar kıymetsiz ve olduğunu canın ne kadar kıymetli olduğunu vefa nın yardımlaşmanın,insan olmanın önemini tüm hücrelerinde hissetmişsin yeri gelmiş bir ekmek parası su parası bulamayanlara şahit olmuşsun.ben para izafi derken bunu kastettim onun paraya bakış açısının önemi yok senin bakış açın önemli o yüzden dalga geçer gibi komik emojisi atman doğru değil....
niye kiz daha yeni yengenden de borc almadin mi?Hayatım boyunca aldığım ikinci borçtu ama bir daha tövbe
boyle borc alip alip unutur musun?ayriyeten beni yengemden borç isterken de gördü sesini etmedi
Tamam işte al sana mis gibi hayat dersi. Sevgili ,arkadaş kimseye borçlu kalma,kimseye haddinden fazla değer verme,kim olursa olsun annen baban bile olsa borç aldıysan oyalama en kısa zamanda öde, kimseye minnet etme, geri ödeyemeyeceğin ilerde lafının edileceği hiç birşeyi hiç kimseden alma, isteme bu sevgili, akraba ,arkadaş olur fark etmez At hayat heybene bu dersi yoluna devam et...Bizim aramızda para pulun lafı olmazdı kendi de benden isterdi ben verdiğim borcu bile unuturdum getirirdi bi ara asla lafını etmedim kendisi ettiği için kırıldım çünkü kendisini kardeşim gibi görüyordum beni üzen nokta buydu hani o da bana kardeşim diyor ama bu seferki evdeki hali bile tuhaftı üni onu değiştirmiş gibiydi ama dünden beri gelen yorumların haddi hesabı yok benim o kadar kendimi anlatmaya çalıştığım şeylere de gülme emojisi atmışlar demek ki kimsenin kimseye saygısı yok burda bile böyle insanların olması üzücü bende her şeye başımı eğmek istemedim bari burada karşı çıkayım dedim diye milletin gözünde de sygısız bir z kuşağı oldum valla bir şey demek istemiyorum artık abla insanın kendini anlatmaya çalışması zor bir şey herkes kendi açısından bakıyor sadece
Borcu ben almaya gitmedim hazırlanıyordum annem çıktı aldı babamda gelince vermisler hemen yengeme. Hâlâ bos bos yorum atmaya geliyorsun kendine bak biraz ya senle uğraşmaktan yoruldum laf atıyorum atıyorum algılamıyorsun Allah askına giiiiit artıkniye kiz daha yeni yengenden de borc almadin mi?
boyle borc alip alip unutur musun?
bacim su cumleyi sen kurmadin mi?Borcu ben almaya gitmedim hazırlanıyordum annem çıktı aldı babamda gelince vermisler hemen yengeme. Hâlâ bos bos yorum atmaya geliyorsun kendine bak biraz ya senle uğraşmaktan yoruldum laf atıyorum atıyorum algılamıyorsun Allah askına giiiiit artık
sen yengenden borc istemediysen nasil seni borc isterken görebiliyor?param kalmadığını biliyordu ayriyeten beni yengemden borç isterken de gördü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?