Kız bebeği babası mı değişirmiş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
başını okudum sonunu okuyamadım. ne iğrenç bakış açıları var bazılarının zihnimi bulandırmasını, ahlaki değerlerimi kirletmesini kötü düşüncelerinin beynimi işgal etmesini istemiyorum. Sadece yazar halimle konunun kapanmasını isteyebilir miyim acaba? Daha yolumuz var çook hem de. internet bilgi çağı modernleşme vs falan fiso.

Konudan mı rahatsız oldunuz. Yoksa bazı yorumlardan mı? Bazı yorumlardansa eğer size katılıyorum. Ama eğer konudansa yersiz buluyorum. Açarken de böyle olacağını bilsem açmazdım. Bakın çevreden böyle şeyler duyduğum için fikir almak istedim. Kesinlikle baba kız odaklı değildi. Acaba günah mı ben mi bilmiyorum diye düşündüm. Çevreden bunu sürekli söyleyenlerde farklı bir niyetle söylemedi bana eminim. Eski kafa bakış açısı işte ayıptır mahremdir o kız büyüyünce utanır falan filan işte. Ama ben hiç birine itibar etmedim. Benim düşündüğüm acaba bilmediğim bir nedenle günah olabilir mi diyeydi. Bu kadar farklı yorumlanmasına çok üzüldüm

ilkokul 3'e kadar babam yıkardı beni. sonra ben kendiliğimden utandım ve istemedim sanırım :) öyle hatirliyorum.
Benim kendimce düşündüğüm daha başka, bebeğimin/çocuğumun altını uluorta herkesin içinde açmayı istemem bende mesela :) oda bir birey. mal maşat ortada ayan beyan herkesin içinde hoşlanmam. buda garip gelebilir biraz.

Ama size söylenilen cidden aşırı aşırı saçma! ki 14 aylık daha bebeğiniz. yaşlıların dediğine bakmayın, cahillik işte.

Konudan mı rahatsız oldunuz. Yoksa bazı yorumlardan mı? Bazı yorumlardansa eğer size katılıyorum. Ama eğer konudansa yersiz buluyorum. Açarken de böyle olacağını bilsem açmazdım. Bakın çevreden böyle şeyler duyduğum için fikir almak istedim. Kesinlikle baba kız odaklı değildi. Acaba günah mı ben mi bilmiyorum diye düşündüm. Çevreden bunu sürekli söyleyenlerde farklı bir niyetle söylemedi bana eminim. Eski kafa bakış açısı işte ayıptır mahremdir o kız büyüyünce utanır falan filan işte. Ama ben hiç birine itibar etmedim. Benim düşündüğüm acaba bilmediğim bir nedenle günah olabilir mi diyeydi. Bu kadar farklı yorumlanmasına çok üzüldüm
peki yorumlardan çıkardığınız sonuç ne?

Cocuk yaparlar sonrada sakinirlar böyle iste,valla garipler dayi amca vs olsa hadi neysede ya hu baba bu
Benim 10 aylık kızım var
Annem, ben ve eşim dışında kimse ne alt değişir ne banyosunu yapar ne de biz yaparken görmüşlerdir
Ulu orta toplumda her yanını açın ortalıkta alt değişin demiyoruz ama
Bir anne nasıl oğlunun altını değiştiriyorsa baba da kızını değiştirebilir bence
Bostan korkuluğu gibi köşede tutuyorlar adamları sonra da vay efendim bunaldık, hayatı da çocuğun bakımını da paylaşabilmek lazım.

Oğlu olanlar nasıl yapıyo merak ettim
Akşam kocası işten gelene kadar çocuk pislik içinde kalıp pişik oluyo herhalde

konudan da rahatsızım yorumlardan da. yani benim aklımın ucundan geçmez böyle bir konu açmak böyle yorumlar.
Tabiki sizi anlıyorum sizin de aklınızı bulandırdıkları için açtınız ama. bilemiyorum üzerine düşünmek bile istemiyorum keşke hiç okumasaydım

Anladığım kadarıyla senin ve eşinin bu konuda bir sorunu yok zaten eşin sana yardımcı çocuğunu seven çocuğuna düşkün bir baba. Senin merak ettiğin çevreden çok şey duyuyorum dinen bir günahı var mı? Maalesef hepimiz din bilgini olmadığımız için bazen saçma ve anlamsız şeylerde bile insan vesvese yapıp günah mı işliyorum diye düşünebiliyor. Netten baktım başkasının da aklına takılmış sormuş aşağıdaki gibi bir cevap almış
"Çok küçük çocukların avret yeri yoktur. Bunun sınırı dört yaşa kadardır. Bu yaştan küçüklerin bedenine dokunmak veya bakmak mübahtır. Sonra kendilerine cinsel istek duyulabilecek çağa kadar, yalnız haya yerleri avret yeri sayılır. Daha sonra on yaşına kadar sadece ön ve arka uzuvları ve bunların çevresi ile uyluklar avret kabul edilir. Çocukların on yaşından sonra erkek olsun kız olsun, avret yerleri, namazda ve namaz dışında, erginlik çağına ulaşmış kimselerin avret yeri gibi sayılır."
Ne kadar doğru bilgi bilmiyorum ama yazan bu şekilde. Tabi ki hiç kimse sapık insanlarla evlendiğini düşünmez. Allah korusun.

"Çok küçük çocukların avret yeri yoktur. Bunun sınırı dört yaşa kadardır.
Böyle dense razıyım ( 4 yaş en azından )
Ama doğumdan itibaren tırım tıırm 3 kızımın altını değişirken babasından sakladım ne demek
Görse üstüne mi atlar
Töbe ya ne biçim konuşturuyorlar insanı

Ben bebeğin babası olsam sanırım niye kaçırıyosun bu oda da değiştirsene altını derim sanırım

Bi yaştan sonra biz anneler bile dikkat etmeliyiz ki çocuk özel yerlerini bilsin ve sakınsın.
Ona bişey demiyorum
Ama tek müslüman sensin de Allah ta bizi kahretsin gibi konuşulunca
Ya da yavrusunu tek sakınan anne sensin bizler saldık çayıra mevlam kayıra grubundanız gibi konuşuşunca bana geliyolar

Son düzenleme:
Böyle dense razıyım
Ama doğumdan itibaren tırım tıırm 3 kızımın altını değişirken babasından sakladım ne demek
Görse üstüne mi atlar
Töbe ya ne biçim konuşturuyorlar insanı

Ben bebeğin babası olsam sanırım niye kaçırıyosun bu oda da değiştirsene altını derim sanırım

Bi yaştan sonra biz anneler bile dikkat etmeliyiz ki çocuk özel yerlerini bilsin ve sakınsın.
Ona bişey demiyorum
Ama tek müslüman sensin de Allah ta bizi kahretsin gibi konuşulunca
Ya da yavrusunu tek sakınan anne sensin bizler saldık çayıra mevlam kayıra grubundanız gibi konuşuşunca bana geliyolar

Cok guzel anlattiniz
Vallahi okuyunca kendimi sapik gibi hissettim bazi yorumlari

14 aylık bir bebekten bahsediyoruz değil mi ? Ben yanlış okumuyorum .

Çocuklarımıza cinsel bölgelerini (pedagoglar çocuğa anlatırken özel bölge olarak isimlendirin der) ve bu bölgelere yabancılar tarafından dokulmaması gerektiğini , bu bölgelerin birileri tarafından öpülüp okşanmasının yanlış olduğunu öğretmeliyiz evet , kendilerini olası cinsel bir istismar karşısında savunabilmeleri ve yapılanın yanlış olduğunu fark edebilmeleri adına .

Bunun dışında edep denilmiş . Kimse edepsiz bir evlat yetiştirmek istemez . Evlada verilen edepte baba ile banyo yapmasından (söz konusu bir bebek hatırlatıyorum ) , babanıın alt değiştirmesinden sakınarak verilmez .

Yahu nice örnekler var , hala devam eden ... Aç amcalar görsünler , şehir efsanesi değil gerçekti bu ülkede yaşanan . 2 yaşında erkek çocuğun daha kıçındaki boku söyleyemezken küfür öğrenmesini alkışlayıp çoşkuyla kutlayanlarda uzayda değil bu ülkeden örnekler . Edepse erkeğe de edep .

Kız çocuk 4 yaşında banyodan kaçıp odasına koşunca edepsiz , erkek koşunca vayy eşek sıpası diye poposu sevilesi .... öyle mi ?

Çocuğunuz henüz 14 aylık . Gereken edep , adap kurallarını vakti geldiğinde öğretirsiniz , zaten kimse 14 yaşındaki kızı ile banyo yapmaz ya da bir baba o yaştaki kızının orkidini değiştirmez .

Özel ve iğreti örneklemelerim için affola .

Ama sapla samanın böyle karıştırılması canımı sıkıyor ziyadesiyle ....

peki yorumlardan çıkardığınız sonuç ne?

Valla ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Öyle farklı yerlere gitti ki konu midem bulandı. Acaba bir günahı var mıdır dedim sordum pişman oldum. Ben doğru yapıyorum bunu zaten biliyorum. Babası kızına bakıyor ve ikisini zevkle seyrediyorum. Ben babanın kızına farklı düşünmesi olabilir mi diye KESİNLİKLE sormadım. Bu çok iğrenç çünkü. Kısacası pişmanım

Ço uk bilinçlendiği zmn normal gelmesin mahremiyeti öğrensin diyeymiş.

Anladığım kadarıyla senin ve eşinin bu konuda bir sorunu yok zaten eşin sana yardımcı çocuğunu seven çocuğuna düşkün bir baba. Senin merak ettiğin çevreden çok şey duyuyorum dinen bir günahı var mı? Maalesef hepimiz din bilgini olmadığımız için bazen saçma ve anlamsız şeylerde bile insan vesvese yapıp günah mı işliyorum diye düşünebiliyor. Netten baktım başkasının da aklına takılmış sormuş aşağıdaki gibi bir cevap almış
"Çok küçük çocukların avret yeri yoktur. Bunun sınırı dört yaşa kadardır. Bu yaştan küçüklerin bedenine dokunmak veya bakmak mübahtır. Sonra kendilerine cinsel istek duyulabilecek çağa kadar, yalnız haya yerleri avret yeri sayılır. Daha sonra on yaşına kadar sadece ön ve arka uzuvları ve bunların çevresi ile uyluklar avret kabul edilir. Çocukların on yaşından sonra erkek olsun kız olsun, avret yerleri, namazda ve namaz dışında, erginlik çağına ulaşmış kimselerin avret yeri gibi sayılır."
Ne kadar doğru bilgi bilmiyorum ama yazan bu şekilde. Tabi ki hiç kimse sapık insanlarla evlendiğini düşünmez. Allah korusun.

Beni anladığınız için teşekkür ederim

Cok guzel anlattiniz
Vallahi okuyunca kendimi sapik gibi hissettim bazi yorumlari
Ben çalışıyorum
Sabahın köründe ben hazırlanırken babasına altını değişmesi için veriyorum 'kızım'ı
Akabinde eşim hazırlanırken ben emzireceğim çünkü
Sapık mıyız dinsiz miyiz biz şimdi
Saçma sapan konuşup insanı çileden çıkarıyorlar
Böyle düşünenler bence oğullarının altını hiç değişmesin, babalarının gelmesini beklesinler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X