Kız bebeği babası mı değişirmiş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

evinincicegi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.216
2.964
333
Trabzon
Merhaba arkadaşlar. Aslında büyük bir dert değil ama bir türlü cevabını bulamadığım bir sorun. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

14 aylık bir kızım var. En başından beri babası bakımıyla çok ilgili. Yedirir, duş aldırır, altını değiştirir. Fakat altını değiştirmesi büyük mesele. Çevremde duyduklarım:

O kız, babasının altını değiştirmesi ayıptır günahtır.
Duş aldırırken iç çamaşırı giydir babası görmesin.

Bunun gibi bir çok örnek. Annem kayınvalidem vs. çok kişiden duyuyorum. Gerçekten çok sıkıldım.
Günah olduğunu bilsem kesinlikle yapmam. Ama net bir bilgim yok. Zaten ben evdeysem altını ben değiştiriyorum. Ama çok saçma değil mi?

Erkek bebek olsa ben nasıl değişecektim o zaman diyorum. Aldığım yanıt o başka oluyor. Erkek bebeği olan annelerin bebeklerinin altını değişmesi tuhaf mı da ben bilmiyorum. Ne bu saçma baskı. Kız ya aman aman saklanması gerek. Bıktım bu Milattan önce kalma saçma sapan düşüncelerden.
Sorun bende mi kızlar?

Merhaba arkadaşlar. Aslında büyük bir dert değil ama bir türlü cevabını bulamadığım bir sorun. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

14 aylık bir kızım var. En başından beri babası bakımıyla çok ilgili. Yedirir, duş aldırır, altını değiştirir. Fakat altını değiştirmesi büyük mesele. Çevremde duyduklarım:

Bunun gibi bir çok örnek. Annem kayınvalidem vs. çok kişiden duyuyorum. Gerçekten çok sıkıldım.
Günah olduğunu bilsem kesinlikle yapmam. Ama net bir bilgim yok. Zaten ben evdeysem altını ben değiştiriyorum. Ama çok saçma değil mi?

Erkek bebek olsa ben nasıl değişecektim o zaman diyorum. Aldığım yanıt o başka oluyor. Erkek bebeği olan annelerin bebeklerinin altını değişmesi tuhaf mı da ben bilmiyorum. Ne bu saçma baskı. Kız ya aman aman saklanması gerek. Bıktım bu Milattan önce kalma saçma sapan düşüncelerden.
Sorun bende mi kızlar?

Sonra 11 yaşındaki kıza sülalecek dalıyorlar, haberi çıkınca "A aaaa memlektte ahlak kalmadı" diyoruz.

Sorun çevrende siz harika bir ailesiniz.

bahsettikleri konu mahremiyet egitimi ama kiziniz bunun icin cok kucuk,14 aylik bi bebek..zaten 3 /4 yas civari kendi utanmaya baslayacak babasindan,tuvalet yaparken filan gormesini istemeyecektir bi nevi sinyallerini verecektir..el kadar bebegin altini babasi degistirsin tabi nolcak..

o zaman erkek analrıda oğullarının altını açmasınlar..
yok artık ya.. bu arada nerdeyse 7-8 yaşına kadar babam banyo yaptırırdı..
bir problem yok yani..

Sorun bende mi kızlar?
ne alaka yaa o onun babası, hem o mınıcık bır yavru henuz ergenlıge adım atmamıs bır kız cocugu.
bu soylenenler ergen yasta soylense anlardım, o zaman annenınde oglunun p.. gormesı ayıp ve gunah olur ama su an ıcın hurafe yada gerı kafalılıktan ote bır durum degıl soyledıklerı.

Teşekkürler arkadaşlar. O kadar çok duydum ki acaba ben de mi sorun diye korkmaya başlamıştım. Doğrusu benim yaptığım biliyorum ama yine de küçük bir acaba oluşmuştu

Babasının altını değiştirmesi bir süreye kadar anormal bir durum değil elbette. Ancak çevrede bir sürü kadın bebek kız olsun, erkek olsun ortaya seriveriyorlar. Normalde yeni yetiştirme tarzında bebeğin altını anneden başka kimsenin değiştirmemesi gibi bir kuram duydum ben. Fakat benim kızımın da babası değiştirdi, 5,5 yaşında banyo da yaptırıyor. Ancak banyo yaptırırken altında iç çamaşırı olmasına özen gösteriyoruz. Bu eşimin sapık ya da tahrik olacağından değil. Tövbe tövbe söylemesi bile iğrenç.

Çocuğun mahremiyet duygusunu öğrenmesi gerektiğinden ve son derece de önemli bir konu.

anne ve baba eğitimleri sırasında bu konu üstünde duruluyor... çocuğumuzda olsa, çocuğun özel mahramiyet alanı vardır..
pedaloglara göre, ilk cinsel dürtü, bebek altaların temizlenmesi ve yıkanması sırasında olurmuş. onun için, altını değiştirken başkalarının yanında yapmama özen gösterin derler.. 4 5 yaşından sonra çocukları iç çamaşırıyla yıkayın diye tavsiye ediyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X