Çocuk Hastalıkları kız bebeklerde cinsel organ

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bende ilk defa duyanlardanım bencede başka bi dr gösterirsen seninde için rahatlamış olur krem kapalı bi yeri nasıl açacakki? biraz tuhaf geldi

siz ilk defa duyuyorum diyorsunuz ama, cok var böyle...doktornevra.com sayfasina girin resimli olarak bile gösteriyorlar...bu durum en gec kizlarin adet döneminde adet olmazsa 15 yasina kadar o zaman ortaya cikiyor, bu yüzden önceden dikkat edelim, ileride ameliyatla aciyorlar

benim kızım çok küçük 47 günlük böyle bi durum şimdiden belli olur mu ilk defa duydum ve çok şaşırdım hiç aklıma gelmezdi dr kontrolümüz haziran 5 de yani daha çok var şimdi bende telaşlandım

ablacim telaslanmana gerek yok, bu her cocukta olmuyor. Nadiren olsada oluyor ama en gec genc kizlik caginda ortaya cikar, delik kapaliysa eger adet kani disariya akamayacagi icin kizlar 16 yasina gelmis ve adet görmemisse doktora göstermekte fayda var. Yani haziran ayinda gidince doktor muayene etsin o zaman, simdi acilen doktora götürmen gerekmiyor, zaten 10 günlük bir krem tedavisiyle acabiliyorlar. Yani telaslanmana gerek yok, kizin 16 yasina gelene kadaaaaar cok zamanin var,,,

Doktornevra.com sayfasina gir, orada kizlik zari diye bir link var resimli olarak gösteriyorlar...

selam arkadaşlar.bu arkadaşın sorunu bendede oldu.yazılanların bır cogunu okudum dedıgınız olayın kızlık zaryla ılgılısı bıle yok.bildiğiniz gibi kadın cinsel organı iç ve dış dudaklardan oluşur.bu iç dudak zamanla bebeklerde olmayan ostrojen hormonu eksikliği,pişikler,sıkı bez bağlama gıbı nedenlerden dolayı bırbırıne boyle ınce bırr zar gıbı tutma şeklinde kapanabılıyor..bunun kızlık zarıyla bır alakası yok.krem verdı doktorumuz hafıf kapalı yerı açarak kremı suruyoruz acıp kapatmak suretıyle yavas yavaş açılıyor bızım acıldı boylece..ben bır haftalık kapandığında fark etmıştım.özellıkle kakasını yaptıgında hertarafını ıyıyce temzılıyorum.bebeğim o zaman bır haftaya yakın kakasını yapmamıştı bende gliserin verip kakasını yaptırdım o gece ınternette pedıatrı portalında okurken bırde boyle bır srunun oldugunu gordum bende bebeebğim arada ıhı ıhı yapıyordu nıyeacaba dıyordum kakasından sanıyordum ama değilmiş birde iç dudakların boyle tuttugunu gordum. hemen doktora goturdum hormonal bır krem verıyorlar zaten 15 gun kullanın dedı .sürüp acmaya calışıyorsunuz bır kac defa ama bebeğinizin canını yakmadan tabı .akşam sabah yıkayıp uyguladım.doktor bana bır başka bebeğin dış dudaklarının tututgunu soylemişti..hadi bizimki içindendi kurcalamıyorduk sadece kakadan kakaya ıclerını ıyıce temzılıyorduk. dışdakılerı nasıl farketmıyorlar anlamadım gıttı..

demem o ki kızlık zarıyla alakası yok..basıt muayene ıle herkes farkedebılır bunu ..kızlık zarı vajenden 2 cm içeride bile oluyor.nasıl gorceksınız .. doktorum kremle acılmassa hafif bir narkoz verıp hanı ufak bı kesı şeklinde açılır demişti ama şükür kli açıldı..doktorunuzla detaylı konuşun kızlık zarı nerde o nerdeeee...:teytey:

selam kızlar benim bebeğim 10 aylık.geçen gün yeni bir doktora gittim.kızımı muayene ettikten sonra kukusunun (yani cinsel organının) kapalı olduğunu söyledi.ve vajinal bir krem verdi.sabah akşam sürmemi söyledi.kime sorsam şaşırıyor bende şaşırdım.aynı doktor başka bir kız arkadaşımın bebeği içinde aynı şeyi söylemiş.kafan karıştı.ben bakınca hiçbirşey anlamıyorumki yorum yapayım.böyle birşey duyan bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa bana yazarsa sevinirim.sağlıkla kalın..

kızlar benim de oğlumun pipisi kapalıydı.yani çişini kısım kısım yapıyordu.doktora götürdüm krem verdi.geçmezse sünnet etireceğiz dedi.allaha şükür geçti.konuyla pek bir alakası yok ama.çünkü kız farklı erkek farklı.ama olurda okuyanlar bunuda bilsinler.çünkü böyle şeyler sıkça yaşanan şeyler.ama ben yinede senin yerinde olsam kızımı bir doktora daha götürürüm.en azından için rahat eder.çünkü ben bu konuda oğlumu çok dolaştırdım.sonuçta iyi bir doktor sayesinde hal oldu.yoksa ameliyet bile etmeye kalkanlar oldu.

bu konunun açılmasına sebep olan labial şinesidir. imperfore hymen (kapalı kızlık zarı) konusu bambaşkadır.

Kapalı olmasının ne gibi sakıncaları oluyormuş bilen varmı?
Aman kızlar dikkatli sürün kremi allah korusun kzılık zarıda oralara çok yakın parmakla açmaya falan kalkmayın derim.

kapalı olduğunda regl olamıyor. rahimde birikiyor. çok fazla ağrı yapıyor. kitle haline geliyor zamanla. dr kontrolünde zar açılıyor. kan boşaltılıyor. bununla ilgili rapor düzenlenip veriyorlar.

bu konunun açılmasına sebep olan labial şinesidir. imperfore hymen (kapalı kızlık zarı) konusu bambaşkadır.
kızlık zarı içerde zaten bunu dışardan anlayamayız ki bende ismini araştırıyordum teşekkürler biz şimdilik krem kullanıyoruz sonuç alamayabilirmişiz deneyeceğiz

arkadaşlar benim kızımdada bundan 15 gün önce dokrtor baktığında öyle bişey yoktu bugün battım cinsel organının yarısında ince 1 zar oluşmuş cuma randevu aldım götüreceğim dr. a ama sizler kullandığınız kremlerin ismini verirmisiniz dr. söylemek istiyorum ltfen

morboncuk bende başta çok paniklemiştim geçmiş olsun canım
çocuk doktorumuz jinekologa yönlerdi bende krem isimlerini söylemiştim deneyelim dedi ,
ben iki haftadır kullanıyorum 5/1 lik kısmı kaldı çoğu açıldı inşallah tekrarlamaz sen yinede doktoruna sor biz ovestin ve birde mantar oluşmasın diye travazol krem ikisini karıştırıp sabah akşam sürüyorum ama özellikle idrar kısmına çıkartmamam için uyardı doktor

Arkadaşim Ovestin Krem O Birleştirmeyimi Açiyor Yarin çocuk Doktoruna Götüreceğim Ben Kadin Doğum Doktoruma Sordum Müdahele Edemeyiz Dedi Anlamadim Ya Moralim Bozuldu Cerah Paşaya Falan Götürüjn Dedi
Halbuki Gideceğim Hastanede özeldi

benim kzımın doktoru ilk doğduğundan 5-6 ayına kadar açıp baktı ben biraz utanıyodum ama o sormadan ilk bakışında izah etmişti...böyle durumlar olabiliyor kontrol etmek gerekiyor diye...ordan duymuştum...dr...dinle derim

tek doktorla kalmamak gerekiyor hepsi farklı şey söyleyincede insanın kafası karışıyor çoğunluk neyi söylüyorsa veya hangisi içine siniyorsa artık

LABİAL SİNEŞİ = LABİAL FÜZYON

Kız çocuklarında labia minörlerin sonradan birbirine yapışması ile oluşan ve sık görülen bir durumdur ve küçük kız çocuklarının genital bölgeleriyle ilgili sorunların %50’sini oluşturur. Olguların %30-60’ında idrar yolu enfeksiyonu vardır ve yapışıklığın giderilmesiyle enfeksiyonlar ortadan kaybolur. Yapışıklıklar genellikle çok ince bir zar halinde ve bir termometrenin ucuyla kolaylıkla açılabilecek kadar zayıftır.

LABİAL FUSION

bebeğim 40 günlükken farketti dr.muz cocuk cerrahına yönlendirdi bizi...idrar yolu enf.muz da var tedaviden sonra actırıcaz kolay bir operasyon oldugunu söledi dr.muz ama kremle düzelebileceğindeb bahsetmedi hiççç...napcamı bilemiyorum...senağlamasenağlamasenağlama

Benim iki kızımında bebeklik döneminde aynı şeyleri yaşadım.Anne olarak ilk başta çok endişelendim fakat kremi kullanınca sorun ortadan kalktı.
Çocuk doktorunun dikkatli olması çok önemli.
Sevgiler.

Back
X