• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız çocugu taciz ve tecavüz.......

Arkadaşlar yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu konu ile ilgili hepiniz hassasiyetinizi göstermişsiniz. Ben de aynen böyle olacağını düşünerek Çocuk istismarının önlenmesi konusunda başlatılımış olan bir kampanyayı bu kulübe yazmıştım. Ancak katılım o kadar az oldu ki şaşırdım. Ben de çok gereksiz konular için sayfalarca yazı yazılmasına ve bu kadar önemli olan konuda çok az katılım olmamasına hem şaşırmış hem de üzülmüştüm. Ancak sanırım sitede o kadar çok mesaj aynı anda iletiliyor ki yeni mesaj olarak gönderdiğimiz konular gerilerde kaldığında farkedilmeyebiliyor. Ben nedenini buna bağlamak istiyorum yoksa diğer türlü duyarsız kalındığını düşünmek beni çok üzüyor.

Maalesef çocuğun cinsel istismarı kız erkek farketmiyor. Bu yüzden bu durumun daha fazla ilerlememesi ve daha fazla çocuğumuzu bizden alıp götürmemesi için sizler de bu kampanyaya katılarak bu çocuklar için neler yapılabileceği ile ilgili fikir üretebilirsiniz. Belki de sizin fikrinizle pek çok a.s.çocuk kurtulacaktır.

kampanya linki Duyduk duymadık - Yardım Melekleri bölümünde. Katılımınızı bekliyorum.

Daha doğrusu katılımınızı ben değil istismara uğramış ya da istismara uğrama tehlikesi altında bulunan her çocuk bekliyor.

Son düzenleme:
kosmaya yeni baslamisti adimlarim
düstüm,bebegim bir yana,gülüslerim bir yana
anneme baktim yoktu.
basimda yabanci bir adam
kücücuk gögsümde kocaman elleri
sakallari deldi gecti,pespembe tenimi
anne anneeeeeeeee
bir oyun sandim
elleri kara kara "öcü" amcalarmis
bir emzik dügümünde, yarildi bedenim
altimi islattim sandim
kan kaybinda boguldu insanlik
X X X X X X X X X X X X X X

bebektim,cocuk olacaktim,abla olacaktim
altimdaki bez cikmadan
kadin oldum birbucuk yasinda
ADAM OLDUMU o amca bedenimde

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

ÖGRETIN BANA
kendi suyumu kendim alamazken
nasil sulayacagim bedenimdeki ölen cicegi
ben kadin olmak istemedim
BEN BU DÜNYAYADA GELMEK ISTEMEMISTIMKI

X X X X X X X X X X X X

bu anlamli ve birbebegin agzindan yazilmis olan gercekler bana emailime geldi bunu sizlerle paylasmak istedim

Çok oluyor böyle şeyler, kız erkek ayırmadan hemde.
Bebekler ve çocuklar kim olursa olsun kucağa oturtulmamalı bir odada yalnız bırakılmamalı. Gelde erkeklerden tiksinme.Bu sapıkları yaşlılıkta düzeltmiyor torununu kucağında oynatmaktan tutunda, bebeğin ağzından tahrik olanlar bile var. Kaç bebeğin sperm yutmaktan öldüğüne dair geçtiğimiz yıllarda bir gazete haberi vardı...
Neyse Allah sonumuzu hayretsin.

valla hepinizin dediklerdı dine katılıyorum. bırakın kız çocuğu sahibi olmaktan korkmayı şu anda 2 yaşında oğlum var, onun için bile çok korkuyorum. insan sapık olduktan sonra kız erkek fark etmez bence.

oğlumu bu dünyada ki kötülüklere, sapkınlıklara, sapıklıklara karşı nasıl koruyacağım bimiyorum. hep bunu düşünüyorum.

ne oluyor bu insanlara. el kadar çocuklara neler yapıyolar. allah hepsinin belasını versin. dediğiniz gibi keşke idam kalkmasaydı da birkaç tanesi yaptığı adiliğin bedelini canıyla ödeseydi. bak bakalım ondan sonra kimse can korkusundan birşey yapabiliyor mu?

allah herkesin çocuğunu korusun...

Arkadaşlar yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu konu ile ilgili hepiniz hassasiyetinizi göstermişsiniz. Ben de aynen böyle olacağını düşünerek Çocuk istismarının önlenmesi konusunda başlatılımış olan bir kampanyayı bu kulübe yazmıştım. Ancak katılım o kadar az oldu ki şaşırdım. Ben de çok gereksiz konular için sayfalarca yazı yazılmasına ve bu kadar önemli olan konuda çok az katılım olmamasına hem şaşırmış hem de üzülmüştüm. Ancak sanırım sitede o kadar çok mesaj aynı anda iletiliyor ki yeni mesaj olarak gönderdiğimiz konular gerilerde kaldığında farkedilmeyebiliyor. Ben nedenini buna bağlamak istiyorum yoksa diğer türlü duyarsız kalındığını düşünmek beni çok üzüyor.

Maalesef çocuğun cinsel istismarı kız erkek farketmiyor. Bu yüzden bu durumun daha fazla ilerlememesi ve daha fazla çocuğumuzu bizden alıp götürmemesi için sizler de bu kampanyaya katılarak bu çocuklar için neler yapılabileceği ile ilgili fikir üretebilirsiniz. Belki de sizin fikrinizle pek çok a.s.çocuk kurtulacaktır.

kampanya linki Duyduk duymadık - Yardım Melekleri bölümünde. Katılımınızı bekliyorum.

Daha doğrusu katılımınızı ben değil istismara uğramış ya da istismara uğrama tehlikesi altında bulunan her çocuk bekliyor.
bu cocuklarada yardım edın arkadaslar

hafta sonu Ayşe Arman'ın yazısında işlendi aile içi taciz :(( okadar acı ki hadi akrabyla, yabancıyla ..vs ile çocuğumuzu ,bebeğimizi yalnız bırakmayacağız ya babalrı böyle yapanlar :(( gerçekten iğreniyorum bunu söylerken bile ama bunu yaşayan insanlar var .. babalrıyla iletişimini nasıl kurmalıyız? ben bu konuda şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorum..kendi çocukluğumu düşünüyorum öyle rahattım ki babamla da annemlede ayrı ayrı hzuurlu vakit geçirebiliridm ..ama şimdi bu okuduklarımdan sonra kendi çocuğum olsa ne yaparım diyorum ? Allah herkesin çocuğunun korusun

[sıze="3"]
kesinlikle tam anlamıyla sana katılıyorum. Hani derlerya kendi babana dahi güvenmiceksin devir artık bu düşüncelrin devri ama etraftaki manyaklardan dolayıda hayatını o şekilde düzenlicek halin yok. Ama bende böyle taciz tecavüz olaylarını gazetede yada tv okuduğumda gördüğümde hep diyorum benim ilerde bi kısım o0lursa nasıl böle ahlaksız insanlara karşı koruyabilicem diye düşünüyorum insan etkileniyo kimseye güvenilmiyo bend çok etkileniyorum​
[/sıze]

Arkadaşlar ayrıca sadece kız çocukları değil erkek çocukları da cinsel istismara uğramaktadır. Özellikle ergenlik dönemindeki gençler ya da boşanmış 30-40 yaşlarındaki erkekler tarafından böyle davranışlara maruz kalmaktadırlar. Eğer çocuklarınız sizin için değerli ise onları korumak için açılan kampanyaya katılmanız bir adım olabilir. Yoksa çocuklarınız için bu konuda bir şey yapmamış sayılırsınız. Haydi çocuklara destek olalım. Katılımı arttıralım ve başkalarını da bu konuda teşvik edelim.

11 yaşındayken benim başıma küçük bi taciz olayı geldi. tacizin küçüğü büyüğü olmaz gerçi o korku o psikoloji insana yıllarca yetiyor. kolejde okuyordum birde. çocuk aklı işte kimseye söyleyemedim. hafta sonları müzik kursları oluyordu ben bağlama kursundaydım sınıfta 10 kişiyizdir en fazla hoca herkese tek tek çaldırıyordu herkesi dinliyordu neyse sırayla herkes çaldı en sona ben kaldım tabii çalan çıkıyor. sınıfta hocayla yalnızım sıranın üzerine oturdu benide önüne oturttu çal hadi ddiyo önüne dediğimde bacaklarını açtı arasına aldı beni vücudum ona yapışık yani bu arada pantolonun fermuarını açtı hala o halim aklımda ellerim titriyor vücudumdan ter boşalıyor bi kova su dökülmüş gibi neyse zorla çaldım biraz kalktım toparlandım ve çıktım eve gidene kadar ağladım kimseye anlatamadım haftalarca. adam evli ve bir oğlu vardı 4 5 yaşlarnda. sonra en yakın arkadaşıma anlattım o da hiç git şikayet et demedi aradan iki yıl geçti kuzenim var benden byük ablam yani ona anlattım niye o zaman söylemedin falan dedi. çok utanmıştım ve çok korkmuştum. çok iyi hatırlıyorum o yaşlarda insan ergenliğe yeni yeni adım atmaya başlıyor göğüslerim yeni çıkıyordu 12 yaşındaydım ve kendime kızdım aynaya bakmak istemiyordum kendi vücuduma bakmıyordum o adamı etkilediğimi hatanın bende olduğunu düşünüyordum. böyle sapık ruhlu insanların olabileceğini düşünemeyecek kadar küçük ve masumdum.

bu arada 11 ya da 12 yaşındaydım. unutulur diye düşünüyorum aradan 7-8 yıl geçti sürekli aklımda değil tabii ki de ama nadir de olsa bir erkeğe değmek ya da bi erkekle aynı ortamda kalmak ürkütüyor beni.

Arkadaşlar ayrıca sadece kız çocukları değil erkek çocukları da cinsel istismara uğramaktadır. Özellikle ergenlik dönemindeki gençler ya da boşanmış 30-40 yaşlarındaki erkekler tarafından böyle davranışlara maruz kalmaktadırlar. Eğer çocuklarınız sizin için değerli ise onları korumak için açılan kampanyaya katılmanız bir adım olabilir. Yoksa çocuklarınız için bu konuda bir şey yapmamış sayılırsınız. Haydi çocuklara destek olalım. Katılımı arttıralım ve başkalarını da bu konuda teşvik edelim.

sonuna kadar arkandayım efsun12.

Son düzenleme:
cocuk istismarı ile ilgili rakamlar korkutuyor

Çocuklara yönelik istismar ile ilgili rakamlar korkutucu düzeylerde, Doç. Yorulmaz ‘Adli Tıp Kurumu’na her hafta 100 -120 çocuk getiriliyor’ diyor ve bu sadece buz dağının görünen yüzü

BURSA
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Yorulmaz, Adli Tıp Kurumu’na cinsel istismar yüzünden her hafta 100-120 çocuğun götürüldüğünü söyledi. Yorulmaz, “Bu rakamlar, buz dağının görünen yüzü, bütün olguların yüzde 10-20’si” dedi.
Doç. Yorulmaz, ebeveynlerin korkulu rüyası olan çocuğa yönelik cinsel istismar konusunda şunları söyledi:
“Cinsel istismar, çocuktan büyük ya da fiziksel olarak daha güçlü birinin, gücünü veya otoritesini kullanarak ya da güveninden faydalanarak çocuğu cinsel aktiviteye dahil etmesidir. Cinsel aktivite, mutlaka cinsel ilişki anlamına gelmez. Cinsel amaçlı dokunma ve bakıştan, tecavüz gibi çok ağır cinsel saldırıya kadar uzanan bir eylemler zincirinden oluşan bir suçtur.”

Her hafta 70 rapor Doç. Yorulmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yaşta çocuk, hatta bebekler bile istismara uğrayabiliyor. Çoğu zaman istismarcı, çocuğun ve ailesinin önceden tanıdığı bir kişi olabiliyor. Çocuk, istismarcının ‘tanınan’ bir kişi olması halinde, olayı genellikle ‘Suçlarsam ben suçlanırım’ düşüncesiyle saklıyor. İstismarın boyutunun ‘ürkütücü’ olduğu tahmin ediliyor. Cinsel istismar yüzünden, Adli Tıp Kurumu’na her hafta 100-120 çocuk getiriliyor. 70 olgu için cinsel istismara bağlı ruhsal travma raporu veriliyor. Bu rakamlar, buz dağının görünen yüzü, bütün olguların yüzde 10-20’si

İstismar anlaşılır’ Doç. Yorulmaz, çocuğun cinsel istismara uğradığının anlaşılabildiğini söyledi. Yorulmaz, bu belirtileri özetle şöyle sıraladı: “Okul başarısında ani düşüş, aile fertleriyle tartışma, içe kapanma, yaşıyla uyumlu olmayan resimler çizme, kelimeler, cümleler kullanma, mini etek giyme gibi seksüalite davranışları, sık sık tuvalete çıkma, idrar yollarıyla ilgili şikâyet, yalnız yatamama, karanlıktan korkma. Bazı çocuklarda cinsel yolla bulaşan hastalıklar bile görülebilir

11 yaşındayken benim başıma küçük bi taciz olayı geldi. tacizin küçüğü büyüğü olmaz gerçi o korku o psikoloji insana yıllarca yetiyor. kolejde okuyordum birde. çocuk aklı işte kimseye söyleyemedim. hafta sonları müzik kursları oluyordu ben bağlama kursundaydım sınıfta 10 kişiyizdir en fazla hoca herkese tek tek çaldırıyordu herkesi dinliyordu neyse sırayla herkes çaldı en sona ben kaldım tabii çalan çıkıyor. sınıfta hocayla yalnızım sıranın üzerine oturdu benide önüne oturttu çal hadi ddiyo önüne dediğimde bacaklarını açtı arasına aldı beni vücudum ona yapışık yani bu arada pantolonun fermuarını açtı hala o halim aklımda ellerim titriyor vücudumdan ter boşalıyor bi kova su dökülmüş gibi neyse zorla çaldım biraz kalktım toparlandım ve çıktım eve gidene kadar ağladım kimseye anlatamadım haftalarca. adam evli ve bir oğlu vardı 4 5 yaşlarnda. sonra en yakın arkadaşıma anlattım o da hiç git şikayet et demedi aradan iki yıl geçti kuzenim var benden byük ablam yani ona anlattım niye o zaman söylemedin falan dedi. çok utanmıştım ve çok korkmuştum. çok iyi hatırlıyorum o yaşlarda insan ergenliğe yeni yeni adım atmaya başlıyor göğüslerim yeni çıkıyordu 12 yaşındaydım ve kendime kızdım aynaya bakmak istemiyordum kendi vücuduma bakmıyordum o adamı etkilediğimi hatanın bende olduğunu düşünüyordum. böyle sapık ruhlu insanların olabileceğini düşünemeyecek kadar küçük ve masumdum.

Tacizin her türlüsü çok ağır bir travma. Erkeklerden uzaklaştığına göre atlatamamışsın canım. Mutlaka psikolojik yardım almalısın. Üniversite hastanelerinde ilgili bölünlere bir an önce başvur ki hayatının geri kalanını bu acılar sıkıntılar içinde geçirme canım. Senin hiçbir suçun yok önce buna inanmalısın..:sm_confused:

benim hiçbir suçum yok bunu biliyorum ama o zaman bunu düşünemiyordum. erkeklerin hepsinden korkmuyorum çok şükür güven problemi yaşamıyorum. hayatımda bir erkek var onun tavırları kendimi toplamam da etkili oldu aslında. korkum şu yönde genelde kendimden büyük erkeklerden psikolojik destek alsam da o an aklımdan hiç çıkmaz bence. sonra o okulda 3 yıl daha devam ettim 8. sınıf bitene kadar allahtan adamın o yıl başka bi okula tayini çıktı. daha doğrusu şöyle izmir de oturuyorum ben karşıyaka ya tayin istemiş... bi daha da görmedim zaten.

14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüze 5 gözaltı 3 Ocak 2009

Yaşar ANTER- Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), (DHA)

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, polisler tarafından geceyarısı parkta bulunan 14 yaşındaki kız çocuğu M.T.'nin defalarca tecavüze uğradığı ortaya çıktı, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Ağır travma geçiren ve psikolojik dengesi bozulan M.T. devlet korumasına alınırken, saldırganlar adliyeye sevkedildi.

Dün gece saat 01.00 sıralarında Neyzen Tevfik Caddesi'nde liman kıyısındaki Tepecik Çocuk Parkı'nda perişan vaziyette yerde yatan M.T.'nin polise verdiği ifadede anlattıkları, hayatındaki dramı gözler önüne serdi.

TEKNELERDE ON GÜN BOYUNCA TECAVÜZ ETMİŞLER

Ailesiyle birlikte Antalya'da yaşadığını, öz babasının 3 yıldır kendisine cinsel taciz ve tecavüzde bulunduğunu iddia eden M.T., bu durumdan kaçarak önce Aydın'a, ardından da Bodrum'a geldiğini anlattı. Bodrum'da teknede çalışan 24 yaşındaki M.A.K. ile 10 gün önce tanıştığını belirten M.T., şöyle devam etti:

“Babam başka bir kadınla yaşıyor. Evde, üvey annemle bir olup beni sürekli dövüyorlardı, fuhuş yapıp para kazanmamı istiyorlardı. Babam tecavüzlerini sıklaştırıp beni geneleve ve başka erkeklere satmak istediğini söyleyince kaçtım. Geldiğim Aydın'da onlardan şikayetçi oldum. Sonra da Bodrum'a gittim. Burada çalışıp para kazanmak istiyordum. M.A.K. ile barlar sokağında tanıştım. Beni teknesine götürüp çalıştıracağını ve para vereceğini söyledi. İlk gece alkol aldıktan sonra bana kamarada tecavüz etti, ardından kamaraya kilitleyip başka erkeklerin tecavüz etmesine izin verdi. Daha sonra tekneden beni sokağa attılar. Acıdan ve yorgunluktan ayağa kalmayacak durumdaydım.”

5 KİŞİ GÖZALTINDA, ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis, M.T.'nin ifadesinin ardından derhal Bodrum limanındaki teknelerde inceleme başlattı. Polisler, tecavüz ettikleri iddia edilen ve yaşları 20-35 arasında değişen M.A.K., Y.E.S., E.A., E.S. ve E.T.'yi gözaltına aldı. M.T.'nin bu kişileri teşhis etmesinin ardından, zanlılar adliyeye sevkedildi. 5 kişi, adliyeye gelişleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Bodrum Devlet Hastanesi'nde yapılan kontrollerde defalarca tecavüze uğradığı kesinleşen M.T. ise tedavisinin ardından, Muğla Sosyal Hizmetler Kurumu’na gönderilerek devlet tarafından kontrol altına alındı. M.T.'nin ailesiyle ilgili şikayeti üzerine de Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün Antalya Emniyet Müdürlüğü ile bağlantı kurduğu ve bu soruşturmanın da ayrıca devam ettiği belirtildi.

Türkiyede caydırıcı ceza olmadığı müddetçe biz bu vakaları daha çoooook görürüz

bu arada 11 ya da 12 yaşındaydım. unutulur diye düşünüyorum aradan 7-8 yıl geçti sürekli aklımda değil tabii ki de ama nadir de olsa bir erkeğe değmek ya da bi erkekle aynı ortamda kalmak ürkütüyor beni.
malesef benim de 14 yasimda basima bir kac olay geldi tuvalete gidemedim okullarda tek basima yillarca. ne zaman biri ile yalniz kalsam direk o olaylar aklima geliyo.. cok zor bisi atlatilmiyo.. yillar sonra abime anlattim kafayi yiyiordu.. cok kotu bir seneydi 14 yasim resmen igrenc insanlarin icinde okudum ve basima ne geldiyse o sene geldi.. ve aileme de cok kizginim bu yuzden beni bilinclendirmemislerdi kendmi sakinmam gerektigini biliyordum ama bir olay olunca kime danisacagimi kime anlatabilcegimi bilmiyordum..
ilerde cocugum olursa ne yaparim bilmiyorum simdiden onu nasil koruycam dusuncesi bile urkutuyor beni..

Bu zamanda kız olsun erkek olsun çok dikkatli ve temkinli davranmak gerekiyor
erkek çocuklarının bile basına geliyor düşünün
çok seyler duyuyoruz üzülüyorum .

Son düzenleme:
Ayşe arman'ın geçen günlerde bir röportajında hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde bile hasta bakıcıların çocuklara, gençlere nasıl davrandıkları konusunda ilginç itiraflar var...Allah fırsat vermesin böyle kimselere ............

Back
X