kiz cocugumu okula gondermeyecegim!!!!

elftt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
464
36
73
İstanbul
Az once bir konu okudum burda.konuda en cok canimi sikan bu cumle oldu:43:hala etkisindeyim.insanlar boyle bir vebalin altina girmeyi nasil goze alabiliyorlar???nasil boyle dusunebiliyorlar???

Tahmin ettiğim konuda geçen cümle ise bu bahsettiğiniz size katılmamak elde değil. Asıl kız çocuğu okumalı, eline ekmeğini almalı, kendi ayakları üzerinde durmalı. Yazık...

Hangi konu olduğunu tahmin ediyorum.
Cehaletin son perdesi. Cehalet korkunç birşey. Çok da beter sonuçları olan birşey. Ben başka diyecek laf bulamıyorum. Düşünmek, doğru, yararlı karar vermek hak getire böyle insanlarda.

Bu devirde bu zihniyet inanılır gibi değil. Yazık o zihniyete doğacak, o kafayla büyütülecek çocuğa.

$548489289.webp işin özeti...

benim tek istediğim kızlarımın okuması kesinlikle ve kesinlikle okuyabildikleri kadar okumaları

bende sen yazdın sandım... nasıl yazdın diye düşünürken başka biri yazmış...

en önemli şey zaten kız çocuğu yetiştirmek... kız çocuğu doğru yetiştirildimi zaten toplum değişir. erkek çocukların da ilk eğitimlerini o kız çocukları veriyor...

Bu zihniyette o kadar cok insan var ki. siz sadece burada okuyup sahit oldunuz..
Takmayin soyleyenin zihniyeti uslubu degisik zaten. Bizim gibi dini yasayip ufku acik insanlar da war.

Bunu diyen arkadaşı bi noktada anlayabilirim. Dini imanci gereği kadin erkegin kesinlikle bir arada olmasini onaylamayan ve bunu evlatlarina tee kucuklukten itibaren asilamaya calisan biri bu sekilde davranabilir. Ama kiz cocuk erkek cocuk ayrimini kesinlikle kabul edemiyorum. Eger kiz cocugunu okutmayacaksan oglunu da okutmaa!! Kizin haram ortama giriyorsa oglun da giriyor yani, ayrica bunu diyenler kendileri süper eğitimli ve çocuklarına her kademe egitimi verebilecek insanlar sanki de, egitimini ben veririm diyorlar. Egitim toplama cikarma okuma yazmadan ibaret sanki. Kiz cocuklarini eve kapatmaya calismaktan ve onları gelecegin mecburi ev hanimi yapmaktan başka bir niyetleri yok bu arkadaşların. Sonra o da kalkip calisan kadinlara tu kaka diyecek bi kadin oluverecek iste.

5 6 sene önce hastanede çalışıyordum hostes olarak kadının biri geldi doğumu başlamış ve sadece erkek olan doktor müsaitti o anda diğerleri doğumda yada ameliyatta idi kadınla kocası bağırmaya başladı biz kadın doktor istiyoruz erkek doktor olmaz. Doktor bey odadan çıktı bir gürledi bunlara benim işim bu ha senin eşin ha başkası benim için hastalar ben başka gözle bakmıyorum bu ne cehalet ben yardımcı olmak için burdayım hem kızları okutmayın hem kadın doktor diye bağırın dedi. Sustular sesleri çıkmadı başka hastaneye gittiler o halde.

Böyle düşünenler için tek duam erkek doktorun eline mecbur kalsınlar vallahi bak. Bende doğum yaptım doktorum erkekti rabbim biliyor çokda memnun kaldım.

Back
X