- Konu Sahibi 2kedi_1deli
-
Eski Istanbul değil. Beyoğlu'nun eski adı. Ama kelime anlamı çok da özel değil. Öte, ötesi demekmiş Yunancada Pera.
Tamam bizde adi beyoglu .. beyoglundan galataya dogru olan kisim eski istanbul olarak anilir.. ananem hala oraya istanbul eski istanbul falan der hatta
İlgensu katabilirsiniz yada feyzaIsim dusunup duruyorum bisey bulamadim oysaki erkek icim hosuma giden bir suru isim var. Kiz icin yok ;(
Esim juliet istiyor ama ben bi turlu alisamadim. Surekli tekrar edilen heryerde duydugum isimlerden de biktim... yabanci olmasi problem degil ama bulamiyorum.
Haktan katabilirsiniz cok guzel anlamıBizim sıpa sonradan oglana dönmeseydi Alya koyacaktikbende erkek ismi bulmakta zorlanıyorum
Lidya düşünüyorum ben de. Lidia Celine (Selin)Onerdiginiz isimler cok guzel sagolun ama hic biri esimin tarzi degil...
Bizde juliet disinda konusulan isimler,
Venus, pera, vera, nehir, lidya, gibi gibi
Lidya çok düşündüğüm isimlerden biriydi. Bence de çok güzel. Telaffuz açısından zor gibi geldiği için vazgeçtim. Bence siz vazgeçmeyinLidya düşünüyorum ben de. Lidia Celine (Selin)
Kiz olursa vazgeçmeyeceğim. Eşim de beğendi. (Eşim Yabancı) Lidya uygarlığı benim doğduğum topraklar o nedenle fonetik olarak da beğeniyorum. Celine (Selin)için ise isimde "S" harfi telaffuzu çok iyidir, sağlık, başarı anlamında. O nedenle seçtim.Lidya çok düşündüğüm isimlerden biriydi. Bence de çok güzel. Telaffuz açısından zor gibi geldiği için vazgeçtim. Bence siz vazgeçmeyin
Umarım sizinde bebeğiniz kızdırKiz olursa vazgeçmeyeceğim. Eşim de beğendi. (Eşim Yabancı) Lidya uygarlığı benim doğduğum topraklar o nedenle fonetik olarak da beğeniyorum. Celine (Selin)için ise isimde "S" harfi telaffuzu çok iyidir, sağlık, başarı anlamında. O nedenle seçtim.
Batın ismi Allahin 99 isminden biri oldugu icin tek basina koyulmasi caiz degil ve dinen yasaktir. Allahin 99 isminden birini koymak icin ismin basina " Abd-ül" koyulmasi zorunlu. Yani AbdülBatındir caiz olani. Aklinizda bulunsun. Kuzenimin bebegi icin cok arastirmis cok fazla bilir hocalara sormustuk :)Oğlumun ismini Batın koyduk biz nasıl sizce fikir olsun diye yazdım
Batın ismi Allahin 99 isminden biri oldugu icin tek basina koyulmasi caiz degil ve dinen yasaktir. Allahin 99 isminden birini koymak icin ismin basina " Abd-ül" koyulmasi zorunlu. Yani AbdülBatındir caiz olani. Aklinizda bulunsun. Kuzenimin bebegi icin cok arastirmis cok fazla bilir hocalara sormustuk :)
Batın ismi Allahin 99 isminden biri oldugu icin tek basina koyulmasi caiz degil ve dinen yasaktir. Allahin 99 isminden birini koymak icin ismin basina " Abd-ül" koyulmasi zorunlu. Yani AbdülBatındir caiz olani. Aklinizda bulunsun. Kuzenimin bebegi icin cok arastirmis cok fazla bilir hocalara sormustuk :)
Evet canım Abdül Batın koyduk kimlikte o şekilde genelde batın diye hitap ediyoruzBatın ismi Allahin 99 isminden biri oldugu icin tek basina koyulmasi caiz degil ve dinen yasaktir. Allahin 99 isminden birini koymak icin ismin basina " Abd-ül" koyulmasi zorunlu. Yani AbdülBatındir caiz olani. Aklinizda bulunsun. Kuzenimin bebegi icin cok arastirmis cok fazla bilir hocalara sormustuk :)
Rabbim hayirlisiyla nasip etsin size insallah. Hamilelerin duasi kabul olur derlerKeşke kızım olsa da derdim bu olsa Verda da çok güzel
Amin inşallah canımRabbim hayirlisiyla nasip etsin size insallah. Hamilelerin duasi kabul olur derler
Kızımın adı Nehir ve çokeviyorum bu ismi. 2 kızım gelecek inşaallah Öykü düşünüyoruz onun için de.Onerdiginiz isimler cok guzel sagolun ama hic biri esimin tarzi degil...
Bizde juliet disinda konusulan isimler,
Venus, pera, vera, nehir, lidya, gibi gibi
Aynen, hem modern hem de anlamlı çok fazla isim var oysa ki. Mesela Aylin, Burcu, Ceren, İnci, Hülya vs.2 2kedi_1deli
Sezen.. tek geçerim bu ismi :)
Ya da Rüya ama sanki telaffuzu zor gibi..
İsim olayı biraz değişik aslında, birinin kulağına hoş gelen isim bi başkasına hoş gelmiyor. Ama değişik olsun, farklı olsun diye etraf absürt isimlerle doldu, bi 30-40yıl sonra etraf mila, lila, liya, eliz vb.teyzelerle dolu olacak :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?