Doğuma Hazırlık kız ismi hiç düşünmemiştik -yardım!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gelincikd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
60
14
88
merhaba, 4 aylık hamileyim çok şükür.Çok sıkıntılar yaşadık nasip olana kadar.Hamile kaldığımdan beri rüyamda hep erkek bebek görmüştüm ve ikili testim de bhcg17 çıkınca kesin erkek demiştik ve erkek ismi de hazırdı: selim koyacaktık. eski isim ama kimsenin ismi değil sadece anlamı çok güzel, söylenişi de kolay diye.
Son kontolümüzde kesin değil ama büyük ihtimalle kız dedi doktor.Çok şaşırdım, istemediğimden değil çok isterim kızım olmasını ama kendimi erkek diye hazırlamışım.

Sorun şu ki, isim konusuna daha doğrusu anlam konusuna çok önem veriyorum ve zaten dinen de çok önemli anlamı.Ama kız isimlerine bakıyorum da hiç anlamı güzel bir isim bulamıyorum.Yeni kız isimlerinin anlamı (kusura bakmayın ama) hep uydurma.Kuran da geçiyor denen isimler ya gerçekten geçmiyor ya da cümle içinde bir ek ya da zarf olarak geçiyor örneğin: aleyna, minel, lena... ya da her isme "cennette su damlası yok cennette bir ırmak bir melek ,cennet kapısı cennette şu,bu"( örneğin:sude,belinay,efsa..) diye bir anlam uyduruluyor ki, az çok Kuran-ı Kerimi okuyabilen,anlamaya çalışan ya da anlamını araştıran biri olarak söylüyorum bunu.

Benim adım elif, eşimim ismi de -in ile bitiyor.İkisini birleştirince "elfin" ismi çıkyor.Evet kız ismi olarak konulabilir ama tek başına anlamı arapça "bin, binlerce".Bu yüzden yanına başka bir isim eklemek gerekiyor, ve o ismin anlamı da "binlerce" ile uyum sağlamalı.Örneğin Elfin Nur olabilir binlerce nur anlamında, ama ben öğretmenim ve şu anda kız öğrencilerimin abartmıyrum %90ının isminin sonunda Nur var ve artık Nur gibi güzel bir isimden bıktırdılar."ayşenur ,fatmanur,busenur bile var anlamını bilmiyor tabi nurlu öpücük oluyor:)
Sizce Elfin isminin yanına anlamca ve söyleniş olarak uyumlu, çok uzun olmayan ve bıkkınlık getirmemiş hangi isim olabilir?Çok erkek ismi bulmuştuk anlamlı ama anlamlı kız ismi bulamıyoruz işte, nolur yardım edin!

elfin isminin anlamini bende kücük yaramaz diye biliyordum.:31:
elfin sena olabilir belki.

selim düşünüormuşsun kız olunca neden selin olmasın??

(ben elif ismini de beğeniyorum)

elfin melek ( binlerce melek)
elfin damla (binlerce damla)
elfin yıldız (binlerce yıldız)
elfin güneş( binlerce güneş)
elfinay (binlerce ay)
elfin gün( binlerce gün)
elfin naz (binlerce naz)
elfin sena (binlerce övgü)
elfin balkı (binlerce parıltı)
elfin sema (binlerce sema)

aklıma bunlar geldi:emir_bebek:

Elfin ismi güzel, dediğiniz gibi bu isimde uydurma anlamı olan isimlerden olabilir iyice araştırdınız mı? Çünkü bende anlamının küçük yaramaz olduğunu biliyordum.. :44:

Elfin ismi güzel, dediğiniz gibi bu isimde uydurma anlamı olan isimlerden olabilir iyice araştırdınız mı? Çünkü bende anlamının küçük yaramaz olduğunu biliyordum.. :44:

elfin ismi ingilizcede periler,küçük şakacılar demek ( bu şakacılar pek iyi şakacılar değil:18:)
ama arapça anlamı bin, binlerce demek yani iki dilde de aynı yazılıyor
tek başına isim olmaya pek uygun değil bence ancak bir ekle anlamlandırılabilir

elfin ismi ingilizcede periler,küçük şakacılar demek ( bu şakacılar pek iyi şakacılar değil:18:)
ama arapça anlamı bin, binlerce demek yani iki dilde de aynı yazılıyor
tek başına isim olmaya pek uygun değil bence ancak bir ekle anlamlandırılabilir

işte bene de o anlamlandıracak ismi arıyorum.Kendim İngilizce öğretmeniyim evet "elf" hani yüzüklerin efendisi filminde sivri kulaklı küçük şeyler vardı onların ismi.Elfin de çoğoulu olabilir ama kimsenin İngilizce anlamını bulup söyleyeceğini pek zannetmiyorum.Ben daha çok arapça düşünüyorum, malum ülkemizde çoğu isim arapça veya farsça ve bundan da sıkıntı duymuyorum, arapçayı da seviyorum, dinimizin dili, hatta şu an arapça kursuna gidiyorum. Ama yanına gerçekten anlamlı o eki bulamadım.
Mesela "Şükran Elfin"olsa bin kere şükür anlamında çok anlamlı olurdu, ama Şükran eşimin teyzesi ve kayınvalidem pek de sevmez ablasını, araları iyi değil onu koyamam.

canım elfin kelimesini herhangi bir ingilizce sözlüğe yazarsan zaten anlamı çıkıyor
soyadına uygunsa elfin araya isim almadan da kullananabilirsin

Yaaa ne yapsam o zaman vaz mı geçsem ama hiç başka isim de bulamadım. "Elfin Serra" olabilir mi diye düşündüm.Serra "bolluk, rahatlık, kolaylık" anlamında "sürre" kökünden geliyo."Binlerce bolluk bererket rahatlık" oldu birleşince, fena da olmadı. Ama bu İngilizce anlamı olayı da tedirgin etti beni şimdi, ilerde sorun olur mu? Gerçi Elf denen şey hayali bir şey yani Şirinler gibi filan, sonuçta "Şirin" diye de bi isim var aklımıza o mavi küçük şeyler gelmiyo ama kafam karıştı.Napsam acaba ya! :25:

benim kızımın adı berçem istersen elfin berçem koyabilirsin berçem nehir önü demek farsçada

benım betada 19 cıktı ve ruyamda hep erkek göruyorum aynı senın gıbı
acaba benımkıde kız olabılırmı sartlamasam mı kendımı
isim konusuda canım elfin ın yanına bısey bulamıyorsan nur koy sonucta kımse nur demıcek elfın dıyecekler

hilal ayca sinem bu isimler benm çok hoşuma gidiyor
ayca ismi çok güzel bir isim ve ender bulunuyor :)

canım biz eşimle öğrenciliğimizden beri ilk çocuğumuz kız olsun adı NİL olsun demiştik.hamileliğimin 3.ayında dr kız dedi sevindik 4.ayında oğlan deyince şaştık kaldık!o gün bugündür de erkek bebek ismi bulamıyoruz ya da beğenemiyoruz!Sana NİL i öneririrm çünkü kaynağını cennetten aldığına inanılan 2 nehirden biri olarak inanılıyor hayat veren bir nehir olduğu için de bizim için de yeni bir hayat olacaktı.tavsiye ederim.söylenişi ve anlamı çok hüş bence.bu arada sen hangi erkek isimleri bulmuştun?bizim de tavsiyeye ihtiyacımız var:(

canım bizim bulduğumuz isimleri biraz eski isim bulabilirsin ama anlamları % 100 gerçek ve sonradan bulunmuş değil.Bilemiyorum belki yanına " Can, Han, veya Efe " gibi kısa birşey ekleyebilirsin şu isimleri düşünmüştük:

Selim: İyi huylu, sakin rahat, doğru dürüst insan demek.Ayrıca "İslam" kelimesiyle aynı kökten gelmesi beni kalbimden vurmuştu.Yanına "han" eklemeyi düşünüyordum.
"Selim han" hoş da olmuştu ama nasip.Kızım olacağına da çok mutluyum.
Salih: Bu kelime de iyi ve hayırlı anlamında.Dua edilirken hep "Allahın salih kullarından olmak" dilenir.Söylenişi Selim'e göre biraz daha zor diye ikinci sırada düşünmüştüm ama "Salih"in anlamı da çok güzel.
Ekrem: "İkram" ve "Kerem" kelimeliyle aynı kökten geliyor ve "ikram edilen" anlamında.Kuzularımız da allah tarafından bize ikram edilmedi mi? Ayrıca peygamber efendimizin bir adı da "Resul-ü Ekrem" dir.
Eymen: Son dönemde moda olan erkek isimlerinden anlamı sonradan bulunmamış tek isim budur araştırdığım kadarıyla.Bütün yeni isimlerin anlamı " cennetin kapısı " olarak kusura bakmayın ama uyduruldu.Ama gerçek şu ki cennetin 8 kapısı vardır : "Salad, Cihat, Sadaka, Reyyan, Hac , Af, Eymen ve Zikir". Gördüğümüz gibi burada isim olarak koyabileceğimiz iki isim var: Reyyan ve Eymen. Reyyan kız ismi Eymen erkek ismi. Yani anlamında emin olarak koyabilirsiniz bu ismi. Ayrıca sahabe isimleinden de biri Eymen.
canım en hoşumuza gidenler bu isimlerdi.Dediğim gibi eski isimler ama umarım hoşuna gider.Zaten yeni isimlerden de pek emin olamıyoruz işte.

benım betada 19 cıktı ve ruyamda hep erkek göruyorum aynı senın gıbı
acaba benımkıde kız olabılırmı sartlamasam mı kendımı
isim konusuda canım elfin ın yanına bısey bulamıyorsan nur koy sonucta kımse nur demıcek elfın dıyecekler

canım bence de şartlama kendini sonucu hayal kırıklığı olabiliyor.Ben kesinlikle erkek çocuk filan istediğimden değil üstelik sinir olurdum illa ki erkek çocuk isteyenlere ama bütün belirtiler öyle gösteriyordu ben de şartlandım.Gerçi tam kesin kız demedi doktor ama büyük ihtimalle kız. İlk duyduğumda şok olmuştum ama şimdi biraz alıştım.Sanki benim tahminin tutmak zorunda! Ama biraz da şundan şaşırdım anneler hisseder diyorlardı, demek ki ben bebeğimle bağ kuramadım mı dedim.Ama şuna seviniyorum ki eğer kız olursa özlemini çektiğim o içten, sımsıkı anne- kız bağını kurabiliriz inşallah.
Nur ismine gelince daha önce yazmadım ama eşimde kesinlikle bu görüşte,Nur gibi güzel bi isim artk biraz da politik olarak sadece bir grubun simgesi haline geldi ve bizler de inançlı ve dininin gereklerini elinden geldiğince yerine getirmeye çalışan insanlar olmamıza rağmen o grupla veya başka herhangi bir grupla pek işimiz olmaz.O yüzden koymam.
Yine de teşekkürler tavsiyen için.

Back
X