Kız İsteme Kız isteme

ozluur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
561
0
46
İstanbul
Herkese merhaba,

Kızlar isteme ve söz esnasında ne giydiniz neler hazırladınız ikram olarak beynim durmuş durumda aklıma birşey gelmiyor fikir verin lütfen banaaa
:2:

dizlerde hafif kabarık belden oturtmalı altı tulden siyah straples bir elbise gyiyorum uzerinede siyah dantelden kısa bolero biraz uzerimi kapaması icin malum yaslılar olcak ortamda

altına fume rengi platform ayakkabılar

ilk geldiklerinde getirilen cikolatadan ikram edilcek

biraz muhabbetden sonra lokum esliginde turk kahveleri gelicek... ben istenicem hayırlısıyla verildikten sonra soz takılcak ardından pasta kesilcek ve ikram tabaklarına gecilcek

dolma
borek
salata cesitleri ( amerikan-patates-kısır vs gibi)
kurabiye
kestigimiz pastadan
tatlı

falan olck ikram tabaklarında
o kadar kişiye cay yetişmeyecegi icin meyve suyu kola verilcek

bizim kafamızdaki plan bu 5 gunumuz kaldı...

seninki ne zaman? benden sonraysa eklerim kıyafetimi falan

iki hafta sonra canım ve ne yapıcam diye bir telaş sardı beni .... Ohhh ne güzel senin az kalmıs canım umarım hayırlısı olur....Bende bıran once olsun bıtsın ıstıyorum bu stres dayanılacak gıbı degıl ne gıysem ne ıkram etsem

canım bilmiorumki degisio bole seyler..

kimisi kuru pasta limonata yapıo kimisi de cay ikramı gibi borek corek

gelcek kişi sayısına da baglı bole seyler.. cok kalabalıksa fazla ikramla ugrasılmaz..

ben mevlut gibi tavuklu pilav ikram eden bile gordum... tamamen sana kalmıs bişey

kıyafet olayıda oyle.. sadece cok abartma.. elbise veya etek ceket takım gyeblrsin

şık ama sade olmak en iyisi

tesekkur ederim bu arada sanada hayırlı ugurlu olsun Allah tamamına erdirsin

Canım bende sade şık civit mavisi bir elbise düşünüyorum ailesi hatay iskendurundan gelicek erkek arkadaşımda kahramanmaraşta görev yapıyor yemek yapmamız iyi olur diye düşünüyorum o kadar yoldan gelen insana ufak tefek ikram olmaz diye düşünüyorum annemde sen ne istersen onu yaparız diyor arkadaşımın aileside siz nasıl isterseniz öyle olsun diyor ikimize kaldı ufff ne yorucu seyler heycanda cabası :)))

hmmm bak bu işleri degiştirir

biz 2 sokak oteden gelenlere bile napcamızı sasırdık uzaktan geliniyosa yemek mutlaka olmalı tabiki canım olmazsa olmaz bence bizde oyle uzaktan gelen oldumu mutlaka yemek verilir

ardından da cay ve tatlı,pasta ikramı yapılır

isteme sırasında buyukler zaten kahvelerini icer

biraz iş cıkacak basınıza ama uzaktan geliyolarsa yapılması lazım :)

Aynen sorma canım iş çıkmasından daha çok ne yapıcam hangi yemeklerden yapılacak oooo :))) Sen kesinlikle gelişmelerden haber ver olur mu canım ....

merak etme canımm bi atlatayım su cumartesiyi butun ayrıntıları paylaşmaya calısırım

en guzel neyi yapıosanız onu yapın bence yemek olarak yada yoresel ozel lezzeteriniz varsa onları sergileyin nede olsa ozel misafirler

kızlar bizde pazar günü menüsünü neredeyse kararlaştırdık
-su böreği
-patatesli börek
-bi salata çeşidi(karar veremedikkk)
-zeytinyağlı yaprak sarması
-tatlı (nasıl bir tatlı yapıcaz yaaaa)
-ilk önce KAHVE sonra çay-kola-meyve suyu vb.

işte ilk aklımıza gelenler bunlar haftaya pazartesi detaylarıyla anlatırım.

elbise olarakta vizon rengi kat kat güpür dantelli askılı ama güpürlerle omuz kısmıda işlenmiş diz üstü şirin bir elbisi aldım
ayakkabı olarakta elbisenin bi ton açık rengi süper bir ayakkabı aldım

18 eylülde söz var ama hala elbise bulabilmiş değilim çıldırıcam canım sen nerden aldın elbiseyi ?

18 eylülde söz var ama hala elbise bulabilmiş değilim çıldırıcam canım sen nerden aldın elbiseyi ?
buarada hayırlısı olsun canım elbise derdimden unuttum biran özür :)))

buarada hayırlısı olsun canım elbise derdimden unuttum biran özür :)))

kızlar sözüde,nişanıda tek tek yaptım.sözde askılı üst kısmı tül dizlerde bi elbise giydim.saçımı maşalayıp yarım topladım.yiyecek olarak sarma,patates salatası,su böreği ve kurabiye verdik.çay ile beraber.önden de herkese kahve yaptım.50 kişi falan.goncamada tuzlu yaptım.sırayla anlatayım en iyisi.kapıda karşıladım.herkesin elini öptüm.sonra odaya geçtim.kahveler yapıldı.dağıtmak için çıktım.kahve içildi..isteme yapıldı.goncam beni almaya geldi odaya.yüzük takıldı.eniştem taktı.iyi dileklerde bulundu.sonra el öptük bol bol.ve ardından çay ve tabak ikramı yapıldı..bayramın 2.günü nişan yaptım.kapıya hiç çıkmadım.tuvalet giydim.saç,makyaj yaptırdım..misafirler geldi..ben yine odada.sonra goncam geldi gene almaya beni.müzikte yapmıştım ben.evin salonuna girerken müzik çaldı alkış kıyamet.bu sefer kayınpederim taktı yüzükleri.güzel bi konuşma yaptı.takı takıldı.pasta geldi.ışıkları kapattılar.müzik de çaldı pasta kestik.ve yine el öpme..sonrada pasta ve kuru pasta,meyve suyu ikram ettik.sonrada eğlenceye gittik.çok güzel oldu nişanım..herkese bol bol bol mutluluk......her şey gönlünüze göre olsunnn kısçeler..

sevda 55 gerçekten güzel olmuş senin merasim hayırlısıyla tamamına erer inşallah.

bizimde bi ocak ayında olucak kısmetse. bi mağazanın vitrininde kırmızı şifondan boynu kapalı, kolu sıfır ama boyna doğru geliyo oyuntusu, öyle bi bluz giyip altına ya diz üstü bi etek yada dökümlü siyah pantolon giymeyi planlıyorum. bir ihtimal beğenebilirsem, sade siyah bi elbise giyebilirim bu konuda roman ın elbiseleri çok başarılı...ayakkabı olarak altına platformlu topuklu sapsade siyah nubuk ayakkabı giyicem. Saçlarımı hareketli fön çektirip yarım şekilde tokalamayı düşünüyorum, servis yaparken eğil kalk falan rahat edemem diye. makyajımı da bol sadece bol rimelli ve hafif allıklı yapmayı düşünüyorum, tırnaklarıma kıyafetime göre oje sürücem.. duruma göre belki küpe takabilirim elime koluma tabisi bişey takmıcam ehehe =)

isteme gününün diğer detayları:

damat tarafı uzaktan gelicek ama yemek vermicez biz. yemek masasına açık büfe yapıcaz. bir tepsi suböreği, zeytinyağlı yaprak sarma ve söz pastası olucak. çayla beraber ikram edilicek. bu annemin planı. benim aklımdan geçense börek ve dolma tamam, söz pastası yerine ikramlık tek kişilik pastalar oluyo ya, onlardan koyalım tabaklara. pastada en ufağından olsun ve sadece biz kesip yiyelim istiyorum misafirler free takılsın. ama şöyle bişey var, işte o yüzden kararsızım bu konuda ve FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR. istemenin hemen ertesi günü nişan olucak, max 50 kişi aile arasında ve yemekli ve mekan kapatılıcak. acaba diyorum nişanda mı uygulasam bu tek kişilik pasta olayını, orda servis elemanlarına bırakmak istemiyorum pasta servisini falan... hem istemede hem nişanda yapılması saçma olur mu acaba ?:97:

Son düzenleme:

cnm sözde küçük bi pasta olabilir okey.ama nişanda herkese dağıtılacak büyüklükte bi pasta kesmelisin ve herkese ikram edilmeli.çünkü pasta falan kesip dağıtılmazsada bi kopukluk oluyo.yüzük takılıyo konuşma yapılıyo.öyle kalıosun sap gibi.bi pasta olayı olmalıki bi hareketlilik olsun.kes ve dağıt.garsonlarada takılma çok fazla.çünkü inan her şey senin kontrolün dışında gelişiyor ama yinede sonuç mükemmel oluyor.biraz oluruna bırak.ben nişanım öncesi evde idim izinli.ve bir sürü şeyy takıp kafama yordum kendimi..boşverr akışına bırak.her şey zaten çook güzel olacak..mutluluklar cnmm

ya nişanda da kesicez bi pasta zaten. o zaman şöyle olsa daha iyi olur sanki; istemede büyük pasta keselim tabaklara dağıtılsın, nişanda da butik pasta uygulıyım, insanlar yemeklerini yedikten sonra pasta servisi başlar. araya bi yarım saat falan koyarım ben.

aah ahh şuan, eğer gündüz olursa nişan, mekanın camlarını nasıl kapatırız da karanlık bi ortam olur diye, bile düşünüyorum. yav ne zormuş arkadaş bu işler

Canım çok teşekkür ederim... Annem servis işini falan halletmiş bende elbisemi ipekyoldan hafif diz üstü siyah dar kesim alıcam.... En sonunda onda karar kıldım ama son dakikada değiştirebilirim umarım bir aksilik çıkmadan hersey güzel bir şekilde gecer...

güzel olacak hiçç merak etme.bende saçımı boyatmıştım.10 gün önceden.sonra kafaya bi taktım ya dibi çıkarsa die.her sabah uyuanıp aynaya bakıp tespit yapıyordum.ama her şey öyle güzel oluyor kii.kuaför konusunda çook şansızımdır.ama çok güzel de oldum.her şey içime sindii.çok güzeldi.merak etme.su akar yolunu bulur.hiç dert etme sen..

Teşekkürler birtanem içime su serptin erkek arkadasım ve ailesi suan yolda ankaraya yaklasmıslar yarın aksam yemek cumartesı yuzukler alınack pazar soz zaman daralıyor hem tedırgınlık hem heycan tuaf duygularmıs....

öncelikle hayırlı olsun kardeşim. Benimki 15 yıl önceydi:))Ne giydiğimi hatırlamıyorum da, tatlı olarak tiramisu yapmıştım,parmaklarını yemişlerdi:125:Yanında tuzlu bişiler olabilir, börek,çörek vb.
Bizimki ilk istemeye geldikleri gün hem de babamla yeni tanıştıkları için.Birkaç gün aileme düşünme payı bırakılmıştı. <Ama gümüş kondol çikolata açılıp ikram edil mişti. Aslında cevap belliydi ama formalite işte.Siz çok samimiyseniz formaliteyi atlayabilirsiniz. Bir kaç gün sonra eşimin babası tekrar babamı arayıp kararını sordu ve nişan tarihini konuştular.Söz-nişanı birlikte kokteyl şeklinde yaptık.Belki tuhaf gelebilir neden hemen verdik gitti demedi ailem diye.Bizde kız evi naz evidir,ağırdır yani. Ama müstakbel damada söyle çikolatayı eve girince annene, çiçekleri ise sana vermelidir.Ayrıca aşağıdaki linkden de fikir alabilirsin.

Kız istemeye giderken nelere dikkat etmeliyiz? | Dikkat Etmeliyiz!

Allah tamamına erdirsin. Mutluluklar...:123::123:

Kızlar bugun size hersey cok guzeldı demek ısterdım ama (( Elbise bulamadım son dakika elime ne gectiyse sinirden onu alıp çıktım hangi ipekyola gıttıysem yenı sezon gelmemıs eskı sezon hep bedenler buyuk gezmedıgım magaza kalmadı ıgrentı gıy cıkar gıy cıkar kafayı yedım..... yemek ve ikramlar misafiri ağırlama çok güzeldi Damat tarafı bayıldı bizden de baya memnun kalmışlar.... Ama babam bu ısın olmasını pekte istemedi haklı olarak cunku erkek arkadasımın babası tam bır sorun babam cok sınır oldu ıstersen takmayalım yuzuk bekleyelım bıraz daha dusun dedı ama sen ıstıyorsan basım gozum ustune dedı ve benım ıstegım uzerıne yuzukler takıldı. Ama sadece sunu diyebilirim o kadar stres sıkıntıya ragmen sözlümle ben mutluyuz galiba önemli olanda bu belkide oyle olmasını ıstedıgım ıcın boyle dusunuyorum sanırım......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…