• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu bana mı düşer?

Şimdiden ailesine ile sizin aranızdaki dengeyi kuramayan erkekten eş olmaz
Ayrıca bu annesini memnun etme çabasını da hiç anlamış değilim
Hamur işi yapıp götürmenizi istemesinin sebebi eziklik

Umarım yol yakınken hazır burada aydınlanmışken , yolunuza bakarsınız

Kızlar merhaba,

3 yıllık bir ilişkimiz var, evlilik teklifi edildi ancak bazı şeyler rayına oturmadığı için söz-isteme-nişan vs henüz konuşulmuyor, benim ailem biraz soğuk bakıyor bu ilişkiye ve kendilerine göre haklı nedenleri var.

Onun ailesi de üsteleyip duruyormuş ne zaman olacak seni geçiştirip oyalıyor vs. aklına girip sürekli moralini bozuyor sevgilimin, aslında alakası yok ben sadece ailemi ikna etmeye çalışıyorum, ailem onun ailesini sevmiyor ki düşününce hak veriyorum onun ailesi ciddi anlamda evlat ayrımı yapan bir aile.

Sevgilim geçen gün ailesine bu ilerlemeyişle ilgili benim gelip açıklama yapmam gerektiğini istemesem de buna “mecbur” olduğumu söyledi, yoksa sürekli üstüne geliyorlarmış, böyle bir şey bana mı düşer kızlar Allah aşkına? ben hep geçiştiriyorum bunu dedikçe, ama bir gün patlak verecek yani.
Ailenizi dinleyin.

Bir de ailem onun ailesinin yaptığı ayrımcılıkları gördüğü için istemiyor, insan çocuğuna böyle davranır mı modunda ve annem ona rağmen onun anneci olduğunu düşünüyor.

Bir de ailesi hiçbir maddi destek olmadan sadece evlilik için dolduruşta paranız var mı oğlum demiyor

Aileniz %100 haklı, yazılanların tamamını okumadan yorum yapıyorum bunu görür görmez yazmak istedim, sakın ama sakın ailenizi de kendinizi de ezdirmeyin. Evet erkek arkadaşınız tam bir anneci, gelip açıkla dediği saniye ben terk ederdim.

Sizlerden duymak benim için çok iyi oldu, yoksa öyle bir ikna etmişti ki beni bunu yapmam gerektiğine inanmıştım benim yüzümden zorlanıyor vs diye düşünüp gidip açıklama yapıcaktım 🤦🏻‍♀️

Sizlerden duymak benim için çok iyi oldu, yoksa öyle bir ikna etmişti ki beni bunu yapmam gerektiğine inanmıştım benim yüzümden zorlanıyor vs diye düşünüp gidip açıklama yapıcaktım 🤦🏻‍♀️
Yani şöyle diyeyim adam erkek anneciliğinde çok rafine bir yerde. En son sen beni annemden koparacaksın diyerek kendini yerlere atıp ağlayarak tepinen adamı okuduğumda böyle bir mide bulantısı hissetmiştim.

Tabi ki sana düşmez. Daha evlenmeden nerde, nasıl davranacağını bilmeyen, küçük hesaplar peşinde erkek ve ailesiyle evlenince çok problem yaşarsın. Ne münasebet siz ayaklarına hamur işi yapıp da açıklama yapmaya gidecekmişsiniz. Yarın öbürgün oğlumuzu zorla aldı. Ayağımıza kadar geldi. Ailesini umursamadı. Bunları duyacaksınız. Zaten amaç o haberiniz olsun. Yoksa millet oğlanı evlendirirken kendinizi yormadınız dediğinde ne diyecekler? Biz de istemedik ama evimize kadar geldi yalvardı diyecekler. Anneniz yanılmıyor yani sevgiliniz annesinin güdümünde. Evlenince düzelmez, hatta daha beter bir hal alır.

Ayrıca evlenmeyeceksen neden teklifi kabul ettin diyenler şunu unutuyorlar. Nişandan bile dönüyor insanlar. Nişan da ilişkileri izleme süresi sonuçta. İzleyip baktınız şimdiden, olmuyor. Bitti. Evlenip mutsuz olup boşanmaktan iyidir. Memlekette koca kıtlığı yok sonuçta.

Ayrıca evlenmeyeceksen neden teklifi kabul ettin diyenler şunu unutuyorlar. Nişandan bile dönüyor insanlar. Nişan da ilişkileri izleme süresi sonuçta. İzleyip baktınız şimdiden, olmuyor. Bitti. Evlenip mutsuz olup boşanmaktan iyidir. Memlekette koca kıtlığı yok sonuçta.
Ona bakarsak kaç kadına evleneceği adam çıkıp da anama hamurişi yap gel sonra ailenin seni neden vermediğinin izahatini yap demiştir? Her şey çok normal de konu sahibinin yaptığı kusur kaldı.

E eunae ,
konu biraz havada kalmış. Aileniz neden istemiyor mesela? konu yaş, eğitim, maddiyat gibi belirli kriterler mi? Kötü alışkanlıklar ve karakter mi ? Tolere edilebilecek bşy mi?
Bunları yazmadınız ya da görmezden geliyorsunuz. Kabul etmesi zor ama aileleler %90 haklı çıkıyor. Bir şeyleri sümen altı etmeyin. Sorunları görmezden gelmeyin.
Tabii kız tarafı olarak, bir ağırlığın olsun bu seni daha değerli kılar. Ailen de bu noktada haklı davranıyor olabilir. Acelet etmeyin evlilik zaten nasibinizdeyse olacaktır.

Yine de ekonomik kazanım, çalışkanlık, ve meslekleriniz bunlar önemli kriterler.

güncelleme: bu arada ortada resmi bir şey yokken, gönlü yapılıp hoş edilmesi, mutlu edilmesi gereken sizsiniz. Lütfen kendinize değer verin. Lüten.

Son düzenleme:
Sevgiliniz eziğin biri, ailesine yaranmak için sizi kullanmak istiyor. Bekar kardeşine ailesi ev alırken evliliğe giden ilişkisi olan çocuklarına ev almaktan kaçınıyorlar. Emin olun evlenseniz her problemde küslükte kendinizi eşinizin ailesinden özür dilerken bulacaksınız yoksa eşinizin kaprisini tribini çekeceksiniz. Ama o ev alınan kardeş ve eşi yüzlerine bakmasalar bile hep el üstünde tutulacak.

...............................
Her seyde birakirsiniz ama ozel iliski birakilmiyor nedense. Evet yilllar gecmis birlikte falan ama aslinda her seyde bi "gecmis" oluyor ama vazgeciyoruz iste onlardan.
Bazen dusunuyorum keske ben de olumsuzluklari kabullenip devam etseydim iliskilerimde, simdi bir aile hayatim olurdu. Sonra diyorum ki kor topal ilerleyen aile hayatindan ne olacakti ne guzel takiliyosun rahatsin :)

Bekarim ve evlenmek isterim yani ama niye zorlayayim. Valla benim icin evlilik yolunda (hem es adayi hem ailesi dahil buna) SIFIR puruz olmali. Ve inanin boyle evlilikler var. Oluyor yani. Kendinize deger veriyorsaniz su iliskiyi iyice bi gozden gecirmelisiniz.

:KK9::KK9::KK9:

Ona bakarsak kaç kadına evleneceği adam çıkıp da anama hamurişi yap gel sonra ailenin seni neden vermediğinin izahatini yap demiştir? Her şey çok normal de konu sahibinin yaptığı kusur kaldı.
Zaten sevgililerin analarına evlenmeden yağ çekmek için hediye, pasta börek, çiçek getirenler bunların algısını bozmuş belli ki. Oğulları lord çünkü.
Evlenmek tek hedefmiş gibi davranan kızlardan bulsunlar oğluşlarına tabi bulurlarsa. Bu kız da olgun, evlilik ve ilişkileri yönetebilen, evlenecek bütçeyi ondan bundan dilenmeyen bir adamla evlensin. Herkes dengiyle mutlu olsun.

E eunae ,
konu biraz havada kalmış. Aileniz neden istemiyor mesela? konu yaş, eğitim, maddiyat gibi belirli kriterler mi? Kötü alışkanlıklar ve karakter mi ? Tolere edilebilecek bşy mi?
Bunları yazmadınız ya da görmezden geliyorsunuz. Kabul etmesi zor ama aileleler %90 haklı çıkıyor. Bir şeyleri sümen altı etmeyin. Sorunları görmezden gelmeyin.
Tabii kız tarafı olarak, bir ağırlığın olsun bu seni daha değerli kılar. Ailen de bu noktada haklı davranıyor olabilir. Acelet etmeyin evlilik zaten nasibinizdeyse olacaktır.

Yine de ekonomik kazanım, çalışkanlık, ve meslekleriniz bunlar önemli kriterler.

güncelleme: bu arada ortada resmi bir şey yokken, gönlü yapılıp hoş edilmesi, mutlu edilmesi gereken sizsiniz. Lütfen kendinize değer verin. Lüten.
Üstte bahsetmiştim ama çok detaylandırmamışım sanırım. Ailesinin ciddi anlamda bu ayrımcılığı bizim aramızda sorun oldu maddi ve manevi, sevgilimi çok ihmal ettiler ama buna rağmen anneci olması büyük bir sorun oldu, annesi evlenmeden ev alınmaz dedi diye bir anda ev almaktan vazgeçildi, kirada otururlar diye buluşmada laf etti, üstelik benim ailem destek olacaktı, kardeşinin mal mülk her şeyi var aile desteğiyle alınan, kaldıki benim sevgilim ondan daha uzun süredir çalışıyor, şu an ailesi yüzünden sağlık sorunları bile yaşıyor küçükken doktora götürülmedi diye, düşününce hepsi tek tek çarpıyor gözüme.

Zaten sevgililerin analarına evlenmeden yağ çekmek için hediye, pasta börek, çiçek getirenler bunların algısını bozmuş belli ki. Oğulları lord çünkü.
Evlenmek tek hedefmiş gibi davranan kızlardan bulsunlar oğluşlarına tabi bulurlarsa. Bu kız da olgun, evlilik ve ilişkileri yönetebilen, evlenecek bütçeyi ondan bundan dilenmeyen bir adamla evlensin. Herkes dengiyle mutlu olsun.

Bu yazınız üzerine aklıma bir şey daha geldi, ben ailesinin bu ayrımcılıkları yüzünden bayramını bile kutlamadım inanın göresim gelmiyordu, bana sinirlenip ailem bunu haketmiyor ailemin gözündeki yerini zedeliyorsun onlar sana çok iyi davranıyorlar şeklinde bir söylemde bulunmuştu nasıl affettiysem 🤦🏻‍♀️

Ailenin istememe sebebi nedir
Adam kendi ailesine açıklama yapmak için seni zorunlu tutması da zaten çok saçma sapan bir istek. Kendisi ailesine laf anlatamıyor mu veya neden senden böyle absürd bir şey talep edip zorunlu görüyor sırf bu isteği bile ayrılmak için bir neden. Ailesi belli ki dediğim dedik bir aile

Bu yazınız üzerine aklıma bir şey daha geldi, ben ailesinin bu ayrımcılıkları yüzünden bayramını bile kutlamadım inanın göresim gelmiyordu, bana sinirlenip ailem bunu haketmiyor ailemin gözündeki yerini zedeliyorsun onlar sana çok iyi davranıyorlar şeklinde bir söylemde bulunmuştu nasıl affettiysem 🤦🏻‍♀️
Yahu ortada daha nişan yok bir şey yok. Aileler değil sadece anneler bir tanışmış sanırım. Arasanız da sevgiliniz arayıp “ bak anne eunae de bayramınızı kutlayacak” deyip size verseydi telefonu. Aklınızda bulunsun. Evlendikten sonra da kutlamayı bu şekil yapın. Daha sizin ailenizin tam onayı yokken meraklı gibi olmamanıza sevindim ama karşınızdaki aile bu sınırı anlayacak kapasitede değil. Evlendikten sonra anamı her gün ara, her gün git demezse ben bir şey bilmiyorum.

Üstte bahsetmiştim ama çok detaylandırmamışım sanırım. Ailesinin ciddi anlamda bu ayrımcılığı bizim aramızda sorun oldu maddi ve manevi, sevgilimi çok ihmal ettiler ama buna rağmen anneci olması büyük bir sorun oldu, annesi evlenmeden ev alınmaz dedi diye bir anda ev almaktan vazgeçildi, kirada otururlar diye buluşmada laf etti, üstelik benim ailem destek olacaktı, kardeşinin mal mülk her şeyi var aile desteğiyle alınan, kaldıki benim sevgilim ondan daha uzun süredir çalışıyor, şu an ailesi yüzünden sağlık sorunları bile yaşıyor küçükken doktora götürülmedi diye, düşününce hepsi tek tek çarpıyor gözüme.
Sen de sevgilinle aynı konumda görülecek sen de değersiz olacaksın farkında mısın
Eminim sevgilini de dibine kadar sömürüyorlardır maddi manevi posasını çıkarıyorlardır. Yarın birgün sizin eviniz hayatınız herşeyiniz onşarın da olur. Sizin herhangi bir şeyiniz olamaz. Aileni dinle. Evlendikten sonra dönüş daha zor olur

İyi davranacaklardı tabi dün bir bugün iki ağzınıza s.çacak halleri yok. O zaman kaçardınız. Şimdi cepte görmüşler, hamurişleri eşliğinde hesap vermenizi bekliyorlar.

Senin ve ailenin isteğini neden yapmamışlar hadi yapmayı geçtim oluru var mı yok mu diye ciddiye alıp kendilerini doğru düzgün açıklamamışlar? Bir bayram kutlamasında bile annem bunu haketmiyor diyor. Sizin aileniz bu ciddiyetsizliği hakediyor muydu? Boşverin ya diyelim ki oluru olmayan bir şey için bile size doğru dürüst açıklama yapmayan insanlardan olmaz. Çünkü evliliğin, kız evinin ağırlığının farkında olmayan çok afedersiniz ama gevşek davranan bir anne ve ağzına bakan oğul var. Sizi acele ettirip kafanızı bulandırmaktan da geri durmuyorlar. Buna oldu bitttiye getirme denir.

Back
X