Kız kardeşi olanlar şanslı mı

Bence dünyadaki en büyük sans en büyük lütuf. Benim de dünyalar şekeri herşeyim kızkardeşim vardı. 1.5 yıl önce vefat etti. Konuyu okurken burnumun direği sızladı gözyaşlarıma hakim olamadım. Anıları ömrüm boyunca benimle olacak...
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Benim kızkardeşim var evlenene kadar tabiri caizse birbirimizi kedi köpek gibi yedik. Şu an en iyi arkadaşım. Olsa güzel olur ama yakın arkadaşlarla kurulan ilişki de birebir olmasa da baya benzer oluyor. ❤️

Erkek ya da kız kardeşten ziyade aradaki muhabbet o samimiyeti oluşturuyor. Yani kimisinin erkek kardeşi/abisi olmasına rağmen aralarından su sızmıyor, kimisinin de kız kardeşi/ablası olmasına rağmen aralarındaki bağ varla yok arası oluyor.

Ben de bir abla veya kız kardeşimin olmasını çok isterdim. Elbette istisnai durumlar var ama genel olarak kız kardeşler birbirini daha çok tutar. Erkek kardeş de eminim güzel bir duygudur ama erkekler evlendikten sonra ailelerden uzaklaşıyorlar ondan dolayı hayırlı ve iyi olacaksa her kadının bir ablası/kız kardeşi olmalı diye düşünüyorum. Fakat genel olarak kan bağından çok ruh bağı önemli, öyle dostlar var ki hiç kardeş eksikliği hissettirmezler.

Selam hanımlar.Özellikle 30 yaşından sonra neden benim de telefonda saatlerce konuşabildiğim,arada annemin dedikodusunu yapabildiğim,çocuklarıma teyze olabilecek bir kızkardeşim keşke olsaymış dedim hep.İçimde bir uhte gibi ,çok büyük eksiklik gibi hissediyorum.Bazen kendimi çok yanlız da hissediyorum.Kızkardeşi olanlar çok mu şanslı gerçekten olanların hayatını merak ediyorum.İnsan olmayan bir şeyi takıntı haline getirir mi ben getirdim galiba.Hatta kız kardeşi olanlara imreniyorum.2 tane erkek kardeşim var ama bilmiyorum hep kızkardeş özlemi var içimde.Sanki olsa daha güçlü hissederdim gibi geliyor.
Bir kız kardeşim var dünyalara bedel iyi ki var çocuğuma teyze bana yoldaş o olmasa çok eksik olurdum 🙏🏻

Ablam var annem gibi. İyiki var. Telefonun ucunda. Düşsem elimi tutup kaldırır. Arkamda dağ. Yanımda yoldaş. Çoğu zaman sırdaş. Tek damla göz yaşıma dünyayı yıkar.
Bende öl dese nasıl öleyim derim.
Ama demek değil ki herkes böyle. Neler gördüm ben sanki düşman. Kan bağı değil o yüzden can bağı önemli olan ♥️
Allah'ım benim iki kızım var herzaman bu şekilde kardeş olsunlar istiyorum.hep birbirlerine destek ve gönül bağıyla sevsinler kan bağıyla hicbirsey onalri ayırmasın 🙏şimdi içerde sarılmış yatıyorlar biri 3 biri 11 yasinda

Ben düşünüyorum ablam aslında bende büyük travma yaratmış. Babam hayattayken hep bastırmışım, babamın hatrına bayramlarda hep ablamla aynı masaya oturmuşum. Ama babamdan sonra yaptığı darp olayıyla artık bende ipler koptu.
Şöyle ki ben 2. Evliliğimi 38 yaşında yaptım. Eşim gece klüplerinde şeflik yapıyor. Alkol kullanan bir insan. Benim ailemde muhafazakar bir yapıda. Ablam evleneceğim zaman “Sen nesin ki, senin bulduğun ne olsun” dedi. Onun gözünde ben boşandıktan sonra ortada kalmış, ahlaksız bir kadındım.
Başka bir olayda köpeğim öldü. Ben köpeğimin ardından 1 ay yas tuttum. Sessiz sessiz ağlıyordum. Ablam ne dedi biliyor musunuz “Allah sana evlat acısı versin, köpeğin ardından ağlamak neymiş gör” dedi.
Tüp bebek tedavisine gidiyorum. Kendi 38 yaşında evlendi. İlk aydan hamile kaldı. Beni “kısır o” diye küçümsedi.
Bunun gibi olaylar bende birikmiş birikmiş. Artık asla affetmek istemiyorum. Sırf ablam diye konuşmak benim ruh sağlığıma zarar veriyor.
Yaa okurken cok uzuldum ya gercektende
Allah gonlunuze gore versin
:KK42::dua:

Olmayan bişey ve olmayacak bişey için burdaki mesajları okuyup kendini neden üzüyorsun? Kardeş her zaman harika bişey değil bazen olsa da yok gibi...Manevi kardeşlerin olur

Allah'ım benim iki kızım var herzaman bu şekilde kardeş olsunlar istiyorum.hep birbirlerine destek ve gönül bağıyla sevsinler kan bağıyla hicbirsey onalri ayırmasın 🙏şimdi içerde sarılmış yatıyorlar biri 3 biri 11 yasinda

Ufaklığın sorumluluğunu ablaya yıkın 🙊 1 yaşımdan itibaren ablamla yattım 🤣 Sonucu bu oldu 😍

Sağolun, Allah razı olsun. 🙏🏻❤️
Affedemiyorum artık onu ben. Öyle nefret filanda hissetmiyorum. Sadece bana yaşattıklarından dolayı kırgınım. Benden uzak olsun yeter.
Sizinle bi kan bagi kardes degilim ama cani gonulden duacinizim
Bosverin... Herkes yaptigi ayipla yasasin, siz onunuze bakin

Ablam var..ama sohbet,muhabbet arkadaşlık yok..hayata bakışımız,bklentilerimiz,yaşadıklarımız çok farklı kafa dengi değiliz yani birbirimizin bende çok iyi anlaşan arkadaş gibi olan aynı telden çalan kardeşlere özenmişimdir

Benim de hiç kız kardeşim yok. Hep ablam olmasını isterdim ama yoksa yoktur ne yapalım. Oturup dert edilmemeli bence 😂

Selam hanımlar.Özellikle 30 yaşından sonra neden benim de telefonda saatlerce konuşabildiğim,arada annemin dedikodusunu yapabildiğim,çocuklarıma teyze olabilecek bir kızkardeşim keşke olsaymış dedim hep.İçimde bir uhte gibi ,çok büyük eksiklik gibi hissediyorum.Bazen kendimi çok yanlız da hissediyorum.Kızkardeşi olanlar çok mu şanslı gerçekten olanların hayatını merak ediyorum.İnsan olmayan bir şeyi takıntı haline getirir mi ben getirdim galiba.Hatta kız kardeşi olanlara imreniyorum.2 tane erkek kardeşim var ama bilmiyorum hep kızkardeş özlemi var içimde.Sanki olsa daha güçlü hissederdim gibi geliyor.
Ben kız kardeşim olmadığı için hep sevinmişimdir😂 çünkü çevremde kız kardeşi olanların yaşadıkları çok normal şeyler değil tabi yaşlar oturup evlenip ayrılınca aynı evden o zaman bir değerli olabiliyor kız kardeş abla olayları. Benim abim var iki tane şahsen bir tanesi hem ablam hem annem hem babam gibi o an kime ihtiyaç duyuyorsam o olabiliyor. Biraz kardeşlik bağı aile de olumlu örneklerle de alakalı sanırım. Yok diye üzülmeyin erkek kardeşleriniz iyi ise onların değerini bilin seviin sevilin☺️

Aslında sans evet ama bende 2 tane var. Ayda yilda bir konuşuruz. Eskiden böyle degildi ama ben artık bana saygı duymayan hep dert sıkıntı anlatmalarindan bi 15 sene sonrada olsa biktim
Sanki yok gibiler malesef

İki abim bir ablam vardı abimin biri 8 sene önce vefat etti. Normalde de aşırı bağlıydık şimdi daha bağlı olduk birbirimize. Önceden anlık küslükler kavgalar olurdu ergenlikte filan ablamla şimdi hep sırdaş hem yoldaşız birbirimize. Abim de öyle babam gibi ama arkadaş versiyonu. Trafikte otobüs beklerken gelip eve bırakmışlığı var( eşimin aklına gelmemiş ama abim kıyamamıştı). Geçen ablama gittim ağzımla söylemediğim ama aklımdan geçen ne varsa (yiyecek, etkinlik) hazırlamış öyle iyi geldi ki. Bu arada kardeşten farkı olmayan kız ve erkek arkadaşlarım var hatta annemin 5. Çocuğu filan deriz abim ablam bile araşırlar onlarla o kadar yakın. Hayattaki en büyük şansım ailem ve aile gibi olduğum arkadaşlarım.

Yok öyle birşey ben erkek kardeşimle daha iyi anlaşırım. Tamamen fikirlerin uyması ile alakalı bir kız kardeşim var verdiğim tavsiyeleri dinlemez hep burnunun dikine gider. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş birçok insana faydam dokunur kardeşim ise kapalı bir kutu gibi herşeyini paylaşmaz.

Bence harika .Ama gecen en sevdıgım kızkardesımle buyuk bır tartısma yasadık .Elımdekı krem kutusu dudagına geldı ve dıkıs atıldı .Isteyerek tabıkı yapmadım .Ama genelde harıka .Ama bazı kardesler varkı dusman gıbıler .

Hepsi aynı degil tabiki kimi keşke olmasaymış dedirtiyor
Bende kizkardesten yana sansli olanlardanım çok şükür bi tane var aramızdaki yaş farkıda az
Küçükken fena kavgalarımız olsada büyüdükçe birbirimizin kıymetini daha iyi anladık
Kimseye anlatamadığım şeyleri güvenle paylaşabileceğim biri
Kızımın bi kız kardeşi olsun çok isterdim nasip tabi iki tane oğlum oldu umarım kardeşleri ilerde her zaman her kosulda ablalarının yanında olur

Back
X