Kız kardeşi olanlar şanslı mı

Ben de bazen bir kız kardeşim olmasını çok isterdim. Çevremde var ve bazen kıskanıyorum. Biraz da kısmet be abla. Kardeşin olur, düşmanın yapmadığını sana yapar. Kardeşin olur candan ötedir. Belki de kız kardeşimin olmaması daha hayırlı diyorum.

Biz annemle oturup ablamın dedikodusunu yapıyoruz. Anlatsam roman olur diyeceğim türden bir ablam var. Abla olarak iyidir hakkını yiyemem, ama 40 küsür yaşına gelmesine rağmen hala arkasını toparlıyor oluşumuz bıktırdı.. Çok efkarlandım gene konuyu okuyunca.

Sahip olmamızın imkansız olduğu 'şeylere' üzülmek, 'keşke' demek bana saçma geliyor.
Bana da geliyor ama kendime engel olamıyorum
Biz annemle oturup ablamın dedikodusunu yapıyoruz. Anlatsam roman olur diyeceğim türden bir ablam var. Abla olarak iyidir hakkını yiyemem, ama 40 küsür yaşına gelmesine rağmen hala arkasını toparlıyor oluşumuz bıktırdı.. Çok efkarlandım gene konuyu okuyunca.
Tabi insan insana yük olmamalı bir yaştan sonra zor oluyor

Selam hanımlar.Özellikle 30 yaşından sonra neden benim de telefonda saatlerce konuşabildiğim,arada annemin dedikodusunu yapabildiğim,çocuklarıma teyze olabilecek bir kızkardeşim keşke olsaymış dedim hep.İçimde bir uhte gibi ,çok büyük eksiklik gibi hissediyorum.Bazen kendimi çok yanlız da hissediyorum.Kızkardeşi olanlar çok mu şanslı gerçekten olanların hayatını merak ediyorum.İnsan olmayan bir şeyi takıntı haline getirir mi ben getirdim galiba.Hatta kız kardeşi olanlara imreniyorum.2 tane erkek kardeşim var ama bilmiyorum hep kızkardeş özlemi var içimde.Sanki olsa daha güçlü hissederdim gibi geliyor.
Hep kiz kardeşim olsun istedim en küçük kardeşim suan 11 yasina gircek,onun cunsiyetini orenmeye gidince bile kiz olsun diye dua etmisimdir,ama oda erkek oldu.
Abimin esi gelene kadar kendi başımaydim ama o geldikten sonra o bana bacı oldu zaten hc bir eksikligini gormedim şükürler olsun 🤲

Çevremde küçükken hep kızkardeşi olanların evinde kavga gürültü eksik olmadığını, birbirlerini cekemediklerini, evlenene kadar düşman kardeşler olduklarını gözlemledim. fakat kızkardeşler evlendikten sonra akillaniyor bence. Evlilik olgunlastiriyor, ne varsa bacimdan var diyorlar genelde. Ama çocuklukları genelde kıskançlık ve gürültüyle geçmiş gitmiş oluyor.

Abilerim var, kizkardesim yok. Olmasını da istemezdim. İyi ki yokmuş. Çocukluğum ergenliğim tek basima prensesler gibi geçti. Kıskanacak, nisbet yapacak, hesap soracak, başımın etini yiyecek bir kizkardesim olmadi. Çocukluğunu gencligimi kötü geçirip, sonradan can ciğer olsam ne yazardı. Geneli böyle oluyor, olmayanlar üstüne alınmasın. Abilerimi çok seviyorum bu arada.

Kizkardesimi dünyalara değişmem tabi ki çok seviyorum hayatta en sevdiğim insandır ama herkeste böyle değil, düşman olanlar da var, iyi anlaşamayan veya yakınlık kuramayanlar da var, kıskananlar, kuyusunu kazanlar... Bu forumda bile neler neler okuyoruz.

Bence biraz yalnızsınız arkadaş açısından eksiklik çekiyor olabilirsiniz bundan bunu takıntı yapmış olabilirsiniz. Ama çok güzel dostluklar kurulabilir her yaşta. Pandemi de durumu zorlaştırıyor tabi.

Teşekkür ederim güzel dileğiniz için.Belli bir yaştan sonra uzun vadeli arkadaşlıklar kurmak zor oluyor,bir yerde kopuş oluyor muhakkak,ya da benim şansıma hep öyle oldu bilmiyorum ☹

Bence öyle değil 32 yaşındayım geçen ay bile çok güzel arkadaşlar edindim böyle düşünmeyin asla katılmadığım bir genel yargıdir bu.

Yanlış kararlar almasını engelleyemedim. Yaşı çok küçük olmasına rağmen kaçarak evlendi. Arkada yıkılmış bir anne ve baba bıraktı bana sağolsun. :)
Mesleğimi mecburen yaşadığım yerde yapmak zorunda kaldım. Annemle babamın ebeveynleri gibiyim. Şikayet etmiyorum ama ağır bir yük.
Ha tabi ailecek her zaman arkasındayız kardeşimin. Ama artık yakın hissetmiyorum. Kızgın ve kırgınım.
Olmus bıtmıs artık
Kızkardesınız mutlumu

Selam hanımlar.Özellikle 30 yaşından sonra neden benim de telefonda saatlerce konuşabildiğim,arada annemin dedikodusunu yapabildiğim,çocuklarıma teyze olabilecek bir kızkardeşim keşke olsaymış dedim hep.İçimde bir uhte gibi ,çok büyük eksiklik gibi hissediyorum.Bazen kendimi çok yanlız da hissediyorum.Kızkardeşi olanlar çok mu şanslı gerçekten olanların hayatını merak ediyorum.İnsan olmayan bir şeyi takıntı haline getirir mi ben getirdim galiba.Hatta kız kardeşi olanlara imreniyorum.2 tane erkek kardeşim var ama bilmiyorum hep kızkardeş özlemi var içimde.Sanki olsa daha güçlü hissederdim gibi geliyor.
Benim iki tane kız kardeşim var.
Biriyle ikiz gibiyiz zaten. Her şeyimiz aynıdır evlilik dönemimize kadar. Eşlerimiz kankadır filan.
Diğeri küçüğümüz gözbebeğimiz. Mükemmel bir varlık❤️
Erkek kardeşin sevgisini de ben bilmiyorum.
Ama kız kardeş ömür boyu arkadaşa ihtiyaç duymamaktır❤️

Benim iki tane kız kardeşim var.
Biriyle ikiz gibiyiz zaten. Her şeyimiz aynıdır evlilik dönemimize kadar. Eşlerimiz kankadır filan.
Diğeri küçüğümüz gözbebeğimiz. Mükemmel bir varlık❤️
Erkek kardeşin sevgisini de ben bilmiyorum.
Ama kız kardeş ömür boyu arkadaşa ihtiyaç duymamaktır❤️
Maşallah hep böyle devam eder umarım🙂 özendim 😍

Yanlış kararlar almasını engelleyemedim. Yaşı çok küçük olmasına rağmen kaçarak evlendi. Arkada yıkılmış bir anne ve baba bıraktı bana sağolsun. :)
Mesleğimi mecburen yaşadığım yerde yapmak zorunda kaldım. Annemle babamın ebeveynleri gibiyim. Şikayet etmiyorum ama ağır bir yük.
Ha tabi ailecek her zaman arkasındayız kardeşimin. Ama artık yakın hissetmiyorum. Kızgın ve kırgınım.
Aynı şeyi bende yaşadım yaşı çok küçükken defalarca uyarmama babamin karşı çıkmasına rağmen bizi dinlemedi. Ben yanlış bir karar olduğunu düşünmüyordum sadece erken buluyordum. Ve bir gün bana destan gibi bir msj atip telefonunu kapatıp gitti. Ailemin yanına nasıl gittim durumu onlara söyledim bir allah bir bilirim annemin sinir krizleri...( farklı sehirlerdeyz). Ama naptim ettim 2 ay sonra ailemle barıştirdim. Şimdi kârı koca onlardan iyisi yok anneme babama çok şükür iyi olsunlarda:)

Aynı şeyi bende yaşadım yaşı çok küçükken defalarca uyarmama babamin karşı çıkmasına rağmen bizi dinlemedi. Ben yanlış bir karar olduğunu düşünmüyordum sadece erken buluyordum. Ve bir gün bana destan gibi bir msj atip telefonunu kapatıp gitti. Ailemin yanına nasıl gittim durumu onlara söyledim bir allah bir bilirim annemin sinir krizleri...( farklı sehirlerdeyz). Ama naptim ettim 2 ay sonra ailemle barıştirdim. Şimdi kârı koca onlardan iyisi yok anneme babama çok şükür iyi olsunlarda:)
Biz de asla karşı çıkmadık. Ama hayatı bilmiyor. Ergenlik hevesi. Her ailenin dinamiği farklıdır, bizim ailede erken evlilik, kaçmak gibi bir şey yok. Üniversite eğitimine önem verilir. Çocuğa okulunu bitir öyle evlen dedik, ki sevgilisi olması tüm aile tarafından kabul gören bir durumdu, sadece evlilik erken diye ailem istemedi. Böyle bir şey yaşayacağımız aklımıza bile gelmezdi. Babam da yakın zamanda zor bir hastalık atlatmıştı o dönem, üzerine de bu olaylar gerçekten çok çok yıprattı hepimizi. Tabiki barışıldı, gelip gidiyorlar artık ama yarattığı hasarı onarmak mümkün değil ne yazık ki. Ailenin ilk kız çocuğu olmak da biraz daha fazla sorumluluk anlamına geliyor. Ailenin yükü genelde bu ilk kız çocuklarında oluyor. Zor yani. Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı şeyleri yaşamışız.

Evet bence çook şanslılar ve hep imrendim arkadaşlarıma çünkü çocukluğumdan beri neredeyse tümünün kız kardeşi/kardeşleri var. Ne kadar da anlaşamasalar illaki bi yerde birbirlerine arkadaş ve destek oluyorlar. Hiç öyle can ciğer bir dostum, kuzenim, akrabam da yok belki de o yüzden eksikliğini daha çok hissediyorum bir kızkardeşin.

Su hayatta en cok eksikligini duydugum seylerden biridir kiz kardes. 1 abim ikide benden kucuk erkek kardesim var abimle oldum olasi pek iyi degildik ama diger kardeslerimle aram cok iyi su hayatta evlatlarim disinda beni en cok mutlu eden kisiler onlar. Ama kiz kardes olayi farkli tabi cevremdeki herkesin ya ablasi ya kiz kardesi var sartsiz kosulsuz birbirine destek olduklarini goruyorum ve icimde ister istemez bir sizi olusuyor. Teyze olarak yegenlerine olan duskunluklerini gorunce keske benin cocuklariminda bir teyzesi olsaydi diyorum. Gerci olsaydida uzak olurduk karseslerimle aramizda 4 bin km var. Cok imreniyorum bir arada yasayan kalabalik ailelere 😔

Back
X