Ne olur yardumci olun kiz kardesim ankarda esiyle oturuyor ben kocaelindeyim bir istede calisoyorum . Ogrendim ki dayak yemis bu ilk oldu ama daha once surekli eziyet hakaret yasiyordu 4 aylik evliler ama cocuk psikopat cikti. Hukuki acidan bu isler nasil ilerler yardimci olabilir misiniz. Canimdan ote o benim
Öncelikle geçmiş olsun.
4320 sayılı Ailenin korunmasına dair kanuna göre:Aile içi şiddete maruz kalan eş veya aile bireylerinden biri ya da olaya tanık olan 3. bir kişi Polise, Aile Mahkemesine veya Savcılığa başvurabilir. (Başvuru için harç ödemek gerekli değildir). Polis veya savcılığa başvurulduğu takdirde olay Aile Mahkemesine yönlendirilir.
Aile mahkemesi hakimi gecikmeksizin dosya üzerinden uzaklaştırma,telefonla rahatsız etmeme,belli bir mesafeye yaklaşmama gibi tedbir kararı verir.bu tebdir kararı en fazla 6 ay olur.sonra süre bittikçe şiddet,tehdit vs devam ediyorsa tekrar tedbir kararı verilir.
Ablanız öncelikle polis merkezine giderek eşi tarafından darp edildiğini beyan ederek şikayetçi olsun,oradan darp raporu için sağlık kuruluşuna gönderilir.bu raporla birlikte savcılık da gerekeni yapar evrakı aile mahkemesine gönderir.Aile mahkemesi kanunda sayılı tedbirlerden birine hükmeder.
Bundan sonra darp ve kötü muameleye dayanan boşanma davası açması gerekir.burada dayak nedeniyle manevi tazminat da talep edebilir.şartları oluşmuşsa nafaka ve maddi tazminat da talep edebilir.tabiki tüm iddialarını ispatlamak kaydı ile talebi kabul edilir.aksi takdirde reddedilir ve karşı tarafın vekili varsa vekalet ücreti ödemek zorunda kalır.bu durumda darp raporu çok çok önemli yani.
Boşanma davasını ablanız ikametgahını ailenizin yanına aldırırsa orada da açabilir.boşanma davası eşlerin son 6 ayda oturdukları yerde açılabildiği gibi dava tarihinde taraflardan birinin ikametgahında da açılabilir.
Boşanma davası açıldığı tarihten itibaren taraflar ayrı yaşamalı aksi takdirde dava reddedilir.Ablanız bu dayak olayından sonra uzunca süre eşi ile aynı evde yaşamaya devam ederse eşini affetmiş sayılır.bu şiddet nedeniyle dava açamaz açarsa da açılmış olan dava affetme nedeniyle reddedilir.