Kız kardeşim ev işlerinde bana yardımcı olmuyor

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.367
1.374
83
Annem çalışıyor. O yüzden ona yardım etmek için elimden geleni yapıyorum. Kız kardeşim ise hiçbir şey yapmıyor. Bir işi yaptırmak için 50 defa söylüyorum. Öyle büyük şeyler de istemiyorum. Bütün gün gecelikler üstünde aksama kadar elinde telefonla oturuyor. Ben ise deli danalar gibi koşturuyorum duruyorum. Anneme söyledim o da kardeşime yüz veriyor. Şuan tatildeyim hazır tatildeyken dil çalışayım dedim bugün bir de baktım ki perdeye siyah oje bulaştırmış. Çıkaramadım bir türlü. Şuan sinirden elim ayağım tutmuyor. Ben ahtapot degilim ki 8 tane kolum olsun, ben de insanım. Ne yapmalıyım sizce? Annem de ona yüz veriyor.

Annen den gücü alıyor ondan böyle davranıyor annen azıcık Hadi Kalk dese oda ister istemez yapar annen böyle olduğu sürece oda iş falan yapmaz kendini yorma

Size de yapın diyen yok anladığım kadarıyla kendi isteğinizle yapıyorsuz. Sırf kendiniz sorumluk alıyorsunuz diye kardeşiniz almak zorunda değil.
Yo annemin dediği şeyleri yapıyorum. Bu evde yaşıyorsa yapacak. Sonuçta ailemiz bizim için çalışıyor. Ben iş bulamıyorum bulsam zaten ben de gideceğim ama yok

Yo annemin dediği şeyleri yapıyorum. Bu evde yaşıyorsa yapacak. Sonuçta ailemiz bizim için çalışıyor. Ben iş bulamıyorum bulsam zaten ben de gideceğim ama yok
Bakın bu sözleriniz bile dediğim gibi sizin sorumluluk sahibi olduğunuzu gösteriyor. Genelde küçük kardeşler böyle değil yetiştirme ve karakter meselesi birazda. Kendinizi boşa yoruyorsunuz.

Benim de kardeşimin bir kere süpürge yapmışlığı, bulaşık yerleştirdiği olmamıştır. Hep kavgalar ederdik bu yüzden. Sonra 23 yaşında vefat etti. Bu hayatta tüm tartışmaların gereksiz ve değersiz olduğunu o zaman anladım

Size de yapın diyen yok anladığım kadarıyla kendi isteğinizle yapıyorsuz. Sırf kendiniz sorumluk alıyorsunuz diye kardeşiniz almak zorunda değil.
O evde yaşıyorsa herkes bi işin ucundan tutucak
Ama nasılsa iş yapan var diye totoyu devirip yatıyorsa buda yüz aldığı için

Is yapmayı bıraksa bile annesi konu sahibine tepki verir çünkü o yapıyor
Ne kadar yapmam Yapmiyacam dese de konu sahibi o işi yapar bu bir huy
Yaradılıstan gelen bir sey

Ev dağınık durunca inanın içim rahat etmiyor

Allah rahmet eylesin tabi ben de kavgayı sevmem. Ama en azından bi işin ucundan tutsa. Mesela ben ders çalışıyorum kardeşim müzik dinliyor. Annem bana iş buyuruyor. Halbuki ben ders çalışıyorum boş bi iş yapmıyorum ki

Eeee ben ne dedim konu sahibi kendi yapmak istiyor çok rahatsızsa yapmasın arkadaş. Ev annesinin evi kardeşinin bu şekilde yaşamasını kabul ediyor zaten. Rahatsız olan kendi düzenini kursun. Herkes aynı olmak zorunda değil kimse nem yapıyorum o da yapacak diyemez orda kendinden önce annesi var söz sahibi olarak onun da tavrı belli

Annen takmıyor, sen niye takıyorsun ki? Öyle alışmış, öyle de devam edecek evden gidene kadar . Hiç boşuna kavga edip canını sıkma. Tepki göstermek istiyorsan onun kıyafetlerini ayır, yıkama,asma, ütüleme. Sabah kahvaltıyı kendine yetecek kadar yap, onun odasını toplama. Odasında kendi pisliginde takılsın.

Şuan üniversite okuyorum 1,5 sene var okul bitmesine. Bi yandan iş bakıyorum ama bu ara pek yok. Başvursam bile çağırmıyorlar. Kendi düzenimi kurana kadar sabredecegim başka çarem yok.

Oda ortak. Dediğinizi yapacağım. Ben pek pisliği duzensizligi seven birisi değilim.

Şuan üniversite okuyorum 1,5 sene var okul bitmesine. Bi yandan iş bakıyorum ama bu ara pek yok. Başvursam bile çağırmıyorlar. Kendi düzenimi kurana kadar sabredecegim başka çarem yok.
1,5 yıl su gibi geçer inşallah gönlünüze göre düzeniniz olur. Kendiniz gibi olmayan insanla yaşamak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…