Kız kardeşim ev işlerinde bana yardımcı olmuyor

Ablam beni bu konuda zorlasaydı,vinçle gelse yerimden kalkmazdımya iş yapmayı kim sever??sevmiyorsa bırakın yazık,günah
Ya tabiki sevmek zorunda değil ama ben ders çalışıyorum azıcık yardım etsin istiyorum sadece ☺ Ona ağır işleri de yaptırmıyorum ki sadece benimle beraber yapsa hemen biter işler ikimize de bol bol vakit kalır
 
Size de yapın diyen yok anladığım kadarıyla kendi isteğinizle yapıyorsuz. Sırf kendiniz sorumluk alıyorsunuz diye kardeşiniz almak zorunda değil.
Anne calisiyormus, evi pislik mi gotursun? Kadin yorgun gelip bir de yemekle temizlikle mi ugrassin?
 
15, çok fazla iş buyurmuyorum biraz yardım etsin istiyorum sadece
Anlıyorum sizi. Ama o kadar sıkıntılı bir yaş ki. Bence iyilikle ama disiplinli yaklaşmanız gerekiyor. Liste yapın ve bunları bunları ben, şunları şunları sen yap bitirelim diyin. Yapacaklarını da o seçsin. Sonra kendimize güzel bir çay demler içeriz dersiniz. Birlikte de zaman geçirmeye çalışın, kopmasın aileden.
Bu yaşlarda şurdan şuraya otur deseniz sıkıntı oluyor. İçleri alev alev. Onu da kazanmanız gerekiyor bence
 
Anne calisiyormus, evi pislik mi gotursun? Kadin yorgun gelip bir de yemekle temizlikle mi ugrassin?
Anne şikayetçi değil ki durumdan küçük kızına kıyamıyor küçük hanımda pislikten rahatsız değil napsın konu sahibi kafasına vurup iş mi yaptırsın
 
Benim annem de çalışıyordu ama benden hiç böyle bir beklentisi olmadı.Hiç İş yaptırmadı bana.
Beklenti olarak demiyorum ki, anneye kiyamamak diyorum. Haftada 2 gün süpürge tutmak, 2 gunde bir toz almak, makineye bulasik dizmek ve yemek yapmak zor degil. Anne yorgun argın gelip yemek mi yapsin? Izin gunlerinde ev mi temizlesin?

Gayet is bölümü yapilabilir. Toz alma ve makineye bulasik dizme küçük kardesin olur. Kalan isleri abla yapamaya calisir. Her sey muntazam olmayabilir ama o çaba bile yeter anneyi mutlu etmeye.
 
Anne şikayetçi değil ki durumdan küçük kızına kıyamıyor küçük hanımda pislikten rahatsız değil napsın konu sahibi kafasına vurup iş mi yaptırsın
Annenin yumuşak olmamasi icin baska yollar deneyebilir. Ya gerektigi gibi davran ya da ben de yapmicam diyebilir. Anne rahatliga alistiysa bir sure sonra küçüğe de yumusak davranmaz. İş bölümünü anne yapar. Her gün evi ayaga kaldirip temizlesinler demiyorum. Ufak tefek isleri yapmalilar.
 
yaşları küçük ve okuyan çocukların ev işlerini düşünerek strese girmesini istemem.Kaldı ki abla bu durumdan rahatsız olmuş,o da kardeşinden beklenti içine girmiş.O yaştaki çocukların,gençlerin asli görevi ev işlerini düşünmek değil kanımca.Bardağını ortada bırakmaması,etrafa eşyalarını saçmaması gibi basit sorumlulukları olabilir.Toz alma ,evi süpürme,yemek yapma annenin asli görevleridir.Herkesin doğrusu ailesinden gördüğü ile şekilleniyor.Size göre normaldir,bana göre değil bu nedenle.
 
Evde çok iş yok. Kahvaltı yapıyoruz bulasiklar oluyor. Sofra toplama oluyor onlar da basit şeyler. Evleri de supuruyorum. Onun dışında yemeğin bi kısmını annem yapıyor bir kısmını da ben. Fazla iş yok ama her şeye ben kosturunca doğal olarak yoruluyorum. Annemin işi de yorucu yazık kadına. En azindan bir işin ucundan tutmaliyiz. Annem zaten part time gidiyor her gün değil ama yine de işi yorucu
 
Anneniz ne yapıyor da siz yüz verdiğini düşünüyorsunuz.
 
Annenin asli gorevi mi? Baba ne yapiyor bu esnada? Tv karisinda gobegini mi kaşıyor? Bir evde ortak bir hayat paylaşılıyorsa sorumluluk herkesindir.

15 yasindaki cocuk her gun halı koltuk silsin demiyorum. Ama vileda ile acikta kalan yerleri silmek, cam sille toz almak atla deve degil.

Küçük kardes gun boyu pijama ile yatakta durup telefonla ugrasiyormus.

Kafasini kitaptan kaldirmayan bir ogrenci degil yani.
 
Baba lafı ortada geçiyor mu acaba? Babadan bahsetmiş mi konu sahibi?Neden çarpıyorsunuz konuyu? Ev işleri çocukların değil annenin asli görevidir.Babaları varsa o da anneye yardım etmeli işlere el atmalı ama çocuklardan bu konuda beklentiye girilmemelidir.
 
Konuyu carpitmiyorum. Annenin asli gorevi demissiniz. Bir is kimsenin asli gorevi degildir. Bu pencereden bakiyorsaniz babanın asli gorevi de eve para getirmek, karısını çalıştırmamak.
 
Konuyu carpitmiyorum. Annenin asli gorevi demissiniz. Bir is kimsenin asli gorevi degildir. Bu pencereden bakiyorsaniz babanın asli gorevi de eve para getirmek, karısını çalıştırmamak.
Bir daha döner okursanız görürsünüz.Anne de baba da ev işlerini beraber yapmalıdır.Tek bir yetişkinin üzerine atılmaz her şey.Sadece erkek çalışıp eve bakmaz o ilkel toplumların yaşam anlayışı.Kendine saygısı olan her kadın okur,meslek sahibi olur ve çalışır.Yani hayatta herkesin görevi vardır.Bunu unutmayın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…