• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim

Uzak bir yere taşının. Arkadaşım kardeşini öyle kurtardı

Merhaba Hanımlar
Kız kardeşim 16 yaşında çocuk gelişimi bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Orta okulda bi sevgilisi oldu. Annem bi gece rüyasında kardeşimi kötü şekilde görünce sabah kardeşim okula gittikten hemen sonra okula gidiyor başına birşey mi geldi vs diye. Herşey bundan sonra başlıyor zaten. Bi sevgilisi olduğunu öğreniyor. Annem böyle şeylere karşı olan bi kadın değildirr ama sevgili olduğu çocuk tam bi serseri annem öğrendikten sonra çocuğa kızıyor kızımla bir daha görüşme diyor çocuk annemin üstüne yürüyor. Annem çocuğun evine gidiyor annesiyle konuşmak için annesi bile kızınızı çocuğumdan uzak tutun benim çocuğumda her pislik var diyor. Ve evet araştırınca öğreniyoruz ki hırsızlık uyuşturucu bağımlılığı vs hepten bu çocukta mevcut. Kardeşimin elinden telefonunu aldık bir daha görüşmeyeceğine söz verdi vs vs ve bu olay bi kaç kere tekrarlandı. Biz her defasında kardeşime inanmayı güvenmeyi tercih ettik. Ve ona her inanışımızda sana güveniyoruz bir daha böyle birşey yapmayacağını biliyoruz dedik.
Son olay şöyle kardeşim yazın yine bu çocukla mesajlaşmaya başlamış biz yakaladık. Yok o değildi falan dedi ve öyle bi yalanlar atıp inkar ediyor ki neredeyse inanacaktık. Bazı şeyleri inceleyince anladık yalan söylediğini. sonra yine özür dilemeler abla anne bir daha yapmayacağım ben onun yanlış kişi olduğunu anladım demeler derken ben bu sefer annemi ikna ettim tekrar güvendik
Bugün bi mesaj geldi bana kardeşimin yakın arkadaşından 'abla ... yine o çocukla konuşmaya başladı bize diye evden çıkıyor saatlerce o çocukla geziyor merdivenlerde oturuyor onun için ağlıyor. Sizden bile nefret ediyor. Siz uyarın bizi kötü biliyor yazmış. Beynimden vuruldum resmen
Ne yapacağımızı şaşırdık. Babama da söylemeyeyiz kalp hastası ve çocuk pislik başımıza bela olabilir.
Kardeşim karakter olarak çok utangaç misafirlerin yanında falan yemek dahi yemeğe çekinen bi kız.
Ne yapabiliriz artık sondayız
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum
Aynı şeyi yaşamış biri olarak yazıyorum.

Bende lisedeyken birinden hoşlandım. ama çocuk serseri falan yakışıklı falanda değil. Öylesine konuştum. Ailem tesadüfen öğrendi. Yasaklar koydu. Telefonumu aldılar. Birde baktım umursamadığım çocuğa bağlanmışım ailemi karşıma almışım. Resmen deli divane aşık gibi geziyorum. Halbuki ailem öğrenmede bi ay sonra sıkılıp bırakacağım.

Yani yasaklar hep kıymetlidir. Ben bi gençlik hatası yaptım. Hayatım mahvoldu. Eğitim hayatım bitti. Sırf inat uğruna. Şuanda en olmak istemediğim yerdeyim. Ailem yüzünden diyorum çünkü onlar karşı çıkmasaydı zaten istediğim biri değildi.

Anlatmak istediğim. Siz engel olmaya çalıştıkça daha bağlanacaktır. Karşı çıkmak yerine yanında durup göstermeye çalışın.

Umarım işe yarar.  geçmişim aklıma geldi çok üzüldüm :cry:

Çok zor bir durum. Biz de benzerlerini yaşadık ve malesef kapıyı kapasaniz bacadan kaçar yine görüşür bu çağlarda öyle oluyolar ama kardeşinizi korumanız şart bu yaşlarda hiç düşünmeden hareket edebiliyolar. Büyüklerden yardım alın okul idaresiyle rehberlik servisiyle görüşün. Sakın izin vermeyin yanındaymis onu anlıyomuş ona hak veriyormuş gibi yapmayın

Ailesine , annesine bu şekilde davranan birini insan nasıl sevebilir ki ?

Çocuk tehdit ediyor olabilir kardeşinizi.
Üstüne gitmeyin kaçabilir , hatalar yapabilir.

Ne yapılabilir inanın bilemedim. Başka biriyle tanıştırın desem yaşı çok küçük .

Yok mi etrafınızda tanıdık bir polis ?

Umarım kardeşinizin okulu disipline önem veren bir okuldur. Eğer öyleyse okul ve öğretmenlerin yardımıyla bu konuyu halledebilirsiniz. Etrafımda bu tarz örnekler var. Okulla bağları sıkı tutun

Bence siz güzellikle konuşup ayrımaya çalıştıkca daha çok bağlanacaktir. Önce siz psikoloğa gidip danışın size yol göstersin ayrıca sürekli takip edin Allah korusun evden kaçıp gidebilir başına bir iş gelebilir Allah yardım etsin

Ohoooo siz nerede yaşıyorsunuz ??? Bugün daha tv de seyrettim.Agam iki yıl önce özürlü 14 taşında kıza tecavüz etmiş.

Çocuk doğmuş DNA testiyle tespit edilmiş adam hala dışarda .Onun için ne polisi ???

Polisten hayır beklemeyin.Okulunu değiştirin.

Durumun ciddiyetini unutmayın, mutlaka babayla paylaşın.
Kardeşiniz 16 yaşında, evden kaçmaya dahi meyilli bir yaşta. Sizden nefret ediyor, ama bunu size yansıtmıyor. Altında dönebilecek bir çok plan olabilir bu yüzden, bunları görüp duyuyoruz, izliyoruz. Zira benim komşumun kızı maalesef aynısını yaptı.

Babanız bunu bu şekilde öğreneceğine, sakince anlatırsanız, birşeyleri aşmak daha kolay olur,yazık 16 yaşında gencecik kız.
yasaklayıcı yaklaşmayın ona, hatta mümkün olduğunca konuyu açmayın ama normalden daha fazla zaman geçirin, etkinlikler yapın, ve bir şekilde destek almasına olanak sağlayın.

Baba hasta söylemeyelim, ona da söylemeyelim çok sinirli diyerek bu iş çözülmez. Kardeşiniz ergenliğin en üst noktalarını yaşadığı yaşta çünkü. Allah yardım etsin de tez vakitte kurtulun bu çıkmazdan, gerçekten çok üzücü.

Bahsetdigin gibi biriyse çocuk değerleri olan biri değildir aralarında özel şeyler geçmiş olabilir tehdit ediyor olabilir kızı bu yüzden hergün neler duyuyoruz en korktuğum şey böyle şeyler okul zamanı olmasa bi akrabaya şehir dışına yollayın derdim arkadaşlarıyla konuşun hepsi mesafe koyup görüşmeyi kessinler belki ozaman dank eder bişeyler hem ailem hem arkadaşla rim karşı diye zaten arkadaşlarının uzak durması iyi olur yarın oburgun kardesiniz yüzünden başka kızların basinada bişey gelebilir serseri çocuk herseyi yapar sevgilisi bide milletle ugrasmayin

Yalniz ve kontrolsuz birakmamaya çalisin.
Muge anli mi izletseniz acaba, benzer olaylar izletip tesaduf gibi falan
Yok mu bu kizin sevip saydigi ozendigi birisi, fikirlerine onem verdigi biri konuşsa işe yarar. Cok sevdigi bir abla abi ogretmen vs...

Kizi tanimadigimiz icin cok da bir fikir yurutemiyoruz. Hani evden kaçacak kadar gozu kara degilse, ben olsam yazin tek basina disari gondermezdim. Ya da cikarken izin alir mi, rahat midir, bilemiyorum tabi...

Aslinda en guzeli ilçe degistirmek...

Bahsetdigin gibi biriyse çocuk değerleri olan biri değildir aralarında özel şeyler geçmiş olabilir tehdit ediyor olabilir kızı bu yüzden hergün neler duyuyoruz en korktuğum şey böyle şeyler okul zamanı olmasa bi akrabaya şehir dışına yollayın derdim arkadaşlarıyla konuşun hepsi mesafe koyup görüşmeyi kessinler belki ozaman dank eder bişeyler hem ailem hem arkadaşla rim karşı diye zaten arkadaşlarının uzak durması iyi olur yarın oburgun kardesiniz yüzünden başka kızların basinada bişey gelebilir serseri çocuk herseyi yapar sevgilisi bide milletle ugrasmayin
bence de.
Cocukta fotografi falan varsa korkuyor olabilir. Ustu kapali sekilde, korkmaya gerek olmadigini, ailesinin arkasinda oldugunu, her sorunun aile icinde bir cozumu oldugu soylenmeli ki kiz korkmasin bir sey varsa anlatsin

Çok üzüldüm, gencecik kız.
Ve eliniz kolunuz bağlanmış.
İki yol izleyebilirsiniz.
Ya kendinizden uzaklaştırmamak adına, yalandan da olsa,
Tamam biz senin ilişkini kabul ettik, diyip çocukla aynı ortamda vakit geçirmeye çalışın, hiç değilse gözünüzün önünde olsunlar.
Kardeşinizin bu süreçte elemandan soğumasını umut edin.

Yada hayatına kendi iyiliği için katı yasaklar getirin.
Okula anneniz getirip götürsün. Okul dışında yanında anne yada abla olmadan dışarı çıkamasın. Telefonu gece uyurken annesine versin vs...
Bu arada da yakınmıştı arkadaşı varsa iyiliğini düşünen, gece senin telefonun annendeyken sabaha kadar WhatsApp taydı falan desin ortalığı karıştırsın...

Bu ikinci yol, bana göre doğru değil ama sonuç alanı gördüm.
Ama kendi adıma böyle bir baskıya maruz kalsam. Yemez, içmez ikinci bir telefon alır yada geceleri falan kimsenin ruhu duymadan dışarı çıkardım.. kardeşiniz ne kadar cesaretli? Bunu düşünüp ona göre hareket etmek lazım...

Ebeveyn olarak konuşursam da birinci yolda çok çok zor. Büyük sabır gerektiriyor.

İşiniz çok zor, allah yardımcınız olsun.

Nedense aklıma çocuğun kız kardeşinizi tehtid ediyor olabileceği geldi . Buna benzer bir durum komşumuzun kızının başına gelmişti kendisinden yaşça büyük biriyle konuşuyordu , çocuğa uygunsuz fotoğraflar yollamış ve kendini mecbur hissediyordu konuşmaya. Daha sonra kız başka bir şehire gitti okumaya çocuktan uzaklaşmıştı.

Merhaba Hanımlar
Kız kardeşim 16 yaşında çocuk gelişimi bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Orta okulda bi sevgilisi oldu. Annem bi gece rüyasında kardeşimi kötü şekilde görünce sabah kardeşim okula gittikten hemen sonra okula gidiyor başına birşey mi geldi vs diye. Herşey bundan sonra başlıyor zaten. Bi sevgilisi olduğunu öğreniyor. Annem böyle şeylere karşı olan bi kadın değildirr ama sevgili olduğu çocuk tam bi serseri annem öğrendikten sonra çocuğa kızıyor kızımla bir daha görüşme diyor çocuk annemin üstüne yürüyor. Annem çocuğun evine gidiyor annesiyle konuşmak için annesi bile kızınızı çocuğumdan uzak tutun benim çocuğumda her pislik var diyor. Ve evet araştırınca öğreniyoruz ki hırsızlık uyuşturucu bağımlılığı vs hepten bu çocukta mevcut. Kardeşimin elinden telefonunu aldık bir daha görüşmeyeceğine söz verdi vs vs ve bu olay bi kaç kere tekrarlandı. Biz her defasında kardeşime inanmayı güvenmeyi tercih ettik. Ve ona her inanışımızda sana güveniyoruz bir daha böyle birşey yapmayacağını biliyoruz dedik.
Son olay şöyle kardeşim yazın yine bu çocukla mesajlaşmaya başlamış biz yakaladık. Yok o değildi falan dedi ve öyle bi yalanlar atıp inkar ediyor ki neredeyse inanacaktık. Bazı şeyleri inceleyince anladık yalan söylediğini. sonra yine özür dilemeler abla anne bir daha yapmayacağım ben onun yanlış kişi olduğunu anladım demeler derken ben bu sefer annemi ikna ettim tekrar güvendik
Bugün bi mesaj geldi bana kardeşimin yakın arkadaşından 'abla ... yine o çocukla konuşmaya başladı bize diye evden çıkıyor saatlerce o çocukla geziyor merdivenlerde oturuyor onun için ağlıyor. Sizden bile nefret ediyor. Siz uyarın bizi kötü biliyor yazmış. Beynimden vuruldum resmen
Ne yapacağımızı şaşırdık. Babama da söylemeyeyiz kalp hastası ve çocuk pislik başımıza bela olabilir.
Kardeşim karakter olarak çok utangaç misafirlerin yanında falan yemek dahi yemeğe çekinen bi kız.
Ne yapabiliriz artık sondayız
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum
Öncelikle size kolaylıklar diliyorum.Zor bir süreçteninize. Kardeşiniz resmen belasını arıyor. Böyle bir tanıdığım vardı.Ailesine neler çektirdi o adamla evlenmek için şimdi bir ćocukla cehennem azabı yaşıyor. Dayak küfür,ağır şiddet...Korkudan yaşadıklarını kimseye anlatamıyor eziyetten 43 kiloya düştü. Kimse de birşey yapamıyor ćünkü kocası berbat birşey :(

Sehir degisikligi ya da kizi baska bi sehirde okul degisikligi yapmadan olmaz bu is ..

İşte aslında yazın bu konuyaeğilip farklı bir şehire yaz tatili için götürüp unutturacaktiniz.

Neyse kardeşinizi kursa falan yazdırın farklı insanlarla tanışacak bir ortama girsin. Lisesini değiştirin uzak bir yere yollayın. Bunlar çözüm olur umarım.

İşte aslında yazın bu konuyaeğilip farklı bir şehire yaz tatili için götürüp unutturacaktiniz.

Neyse kardeşinizi kursa falan yazdırın farklı insanlarla tanışacak bir ortama girsin. Lisesini değiştirin uzak bir yere yollayın. Bunlar çözüm olur umarım.
Yazın 3 ay başka bi yerde tatildeydik zaten. Lisesi kız meslek ve okul servisiyle gidip geliyor. Kapıdab alıp okulun bahçesinde bırakıyor serviss. Kızlar başka bi yerde ya da okulun kapısında bile inmek istese aileleri aramadan indirmiyor servisçi

Back
X