kız kardeşimin benden önce evlenmesi doğru olur mu?

kalbinsesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
86
0
46
Muğla
merhaba arkadaşlar.
Benim sorunum çok aslında.Bazı konular herkesle konuşulmuyor,çekiniyorum tabiki,o yüzden sizlerin fikrini alma ihtiyacı duydum bu konuda:97:
Ben 25 yaşımı doldurdum.Kötü giden,sorunlarla dolu bir ilişki yaşadım,kişiliğim psikolojim düşüncelerim darmadağın oldu,yeri geldi güzel şeyler de yaşansa da hala içimin acıdığı noktalar var Sonrasında da 1 2 deneme oldu ama onlar da benim için tamamen hayal kırıklığı oldu.Anlatsam roman gibi uzun sürer,ben şimdilik asıl meseleme döneyim.
Bir kızkardeşim var;21 yaşını doldurdu.O da ben gibi çalışıyor.İşi konusunda iyi,hayati düzenli ve mutlu.Onun bir sevgilisi var 5 aydır beraberler.Cocuk 25 yaşında,onun da durumu iyi.
Geçenlerde kardeşimle laflıyorduk.Malum aynı evde sürekli kardeşinle olunca her konuyu yerli yersiz konuşabiliyorsun.Konu evliliğe geldi.Kardeşim dediki;ciddi düşünüyoruz ama şu an aramızda net bir konuşma olmadı ama böyle güzel giderse tabiki onunla evlenirdim dedi.Ben de gülerek şaka tarzında benden önce evlenmessin dedim.Seviyorsa seninle birlikte bekler dedim.O da güldü;ne kadar beklerim dedi,bilmem en azından 30 umu beklersin dedim.Aslında herşey şaka tadındaydı ama sonuçta bunlar benim düşüncelerimdi.
Sonra düşündüm de ben henüz değil evlenmeyi,hayatımda bana farklı gelen birini bile tanımıyorum.5 sene çıktım,ayrılalı 1 sene oldu.Bu 1 sene içinde istediğim gibi olmayan denemeler dışında hayatımda hiç bir değişiklik olmadı.Hayata umutla bakmaya çalıştım ama ben o kişiyi bulamadım.Sonuçta 1 sene nasıl yaşadıysam,bundan sonrada aynı evde-aynı işyerinde yada aynı arkadaşlarımla yaşayacağım.Açıkcası doğru insanı bulma konusunda umudum yok şuan.
Tabiki bilinmez belki 3 belki 5 sene sonra karşılaşırım.Zaten bu kişi diye hissetmedikçe illaki biriyle evlenmeliyim diye bir derdim yok.Açıkcası öyle evlenme meraklısı da deilim.Ama ben zaman kaybettikçe,kardeşim için de zaman geçmiş olucak.Belki bir süre bekleyecek beni,ama sonra o da hayatını istediği gibi yaşamak isteyecek.
Kardeşim uyumlu iyi bir kızdır,sevgilisi de her anlamda iyi biri,zaten kardeşimi üzdüğünü görmedim,gayet yakışıyorlar ve çok tatlılar.Onların yerinde olsam bende evlenmek isterdim, ilişkilerinin gittikçe ciddileştiğinin farkındayım.
Şimdi benim de düşüncelerim çelişiyor bir yerde.Beni beklemesini istesem,ne kadar bekleyeceğini bilmiyoruz.Bu benim için ilk sorun.
Asıl sorunsa sanki tam tersi,diyelim biraz bekledi,baktı bende ses seda yok ve benden önce evlenmek istedi Sizce bu nasıl olurdu?
Beni beklemesi mi doğru,yoksa kendi hayatına bakmasımı?
Tabiki doğru olan kendi hayatına bakması,bunu hepimiz biliyoruz belki de,ama ben türk toplumunda yaşıyorum sonuçta ve ister istemez hayatımızı bunlar yönlendiriyor,şekillendiryor..Yani mantıklı olan cevabı deil de,asıl kendi düşüncenizi söyleyin kızlar olurmu,buna gerçekten ihtiyacım var.Mesela evde kalmış gibi damgalamalar yaşarmıyım?Veya çıkacak kısmetlerimde önyargı oluştururmuyum?
Şimdiden tşk ediyorum,vaktim oldukça cevaplarınızı okuyacağım.

meraba,

canım ben de 21 yaşındayım ve 24 yaşında bi ablam var.

eğer evlenmeye ondan önce karar verseydim bunu asla sorun etmezdi ki etmemesi de gerekir zaten.

evet eskiden öyleydi küçük kız büyükten önce evlenince büyük evde kalmış damgası yerdi ama senin durumuna bakıcak olursak kızkardeşin evlenmek için seni beklememeli.

çünkü yaşı evlilik için çokta küçük değil.

baba kalırsa bu konuda ona baskı yapmamalısın. belki o 22 yaşına evli biri olarak girmek istiyor.

sırf senden önce doğmadı diye yaşayacağı güzel günleri ertelemesini istememelisin onsan...

Bence bu işler nasip işleridir, büyük önce evlensin küçük onu beklemeli şeklinde düşünmüyorum kendi adıma...

yahu senin evlenmenle onun evlenmesinin ne ilgisi var? o evlenmeyip seni beklese, senin birini bulup evlenecegin garanti mi oluyor? ya da o evlenince, senin muhtemel taliplerin ''ya bunun kardesi ondan once evlenmis, bundan hayir gelmez, evde kalmis sayilir artik bu'' diye mi dusunecekler? peki seni once isteyen ama kardesinin senden once evlendigi icin senin evde aklmis oldugunu dusunen bir es adayindan sana ya da baskasina hayir gelir mi saniyorsun?

pardon ama neden sizi beklesin? allah bilir tabii inşallah olmaz ama ya evlenemezseniz hiç? o da oturup sizinle mi bekleyip yaşlanacak?... böyle bir kaide kural mı var kim uydurdu? bunun doğruluğunu savunan hangi zihniyet?

bence bu düşünceden bir an evvel kurtulun ve kardeşinizin mutluluğunu paylaşın. herşey kısmet işi sonuçta.

Ben 2 ablamda 5 yıllık evliyiz

ablamla bu konuyu bekarken hep konuşmuştuk ve hiç bir zaman sorun yapmamıştı,bu işler kısmet işi hangimizin zamanı geldiyse o gidecek demişti

bende rahattım o sayede.

ama kısmet işte önce o evlendi sonra ben...

herşey kısmet bunu siz belirleyemezsiniz zamanı gelmişse zaten uçup gidecek...

21 yaş evlenmek için erken bence ama şartlar olgunlaşmışsa neden seni beklesin ki? eskidenmiş öyle şeyler kısmet meselesi bu..

vakti zamanı geldiğinde herkez evlenir küçük kardeş diye evdeki büyüğü beklemek çok saçma .....bnm kardeşimde benden önce evlendi bunu kesinlikle sorun etmedim etmemde
belki sen doğru insanı bulamayacaksın uzun zaman sırf sen evlenemedin diye hadi kardeşini geçtim karşısındaki adam bekleyecekmi başkalarının hayatından çalmak olur bu...

slm öncelikle..

kardeşinin seni beklemesi bence mantıksız ki sende farkındasın sadece toplumdan duyacağın sözler seni korkutuyor..benim teyze kızım 18 yaşında kaçarak evlendi ben o zaman 19 yaşındaydım düğünde annemin teyzesi geldi ve gönül koymadın dimi seni çiğneyip evlendi diye dedi ben şaşırdım herkes kendi kaderini yaşar şimdi 22 yaşındayım hala bekarım ciddi ilişkim var tarih bekleyen . kuzenim 21 yaşında ve mutsuz 3 senelik evli ama boşanmayı düşünüyor yani bunlar büyüklükle küçüklükle alakası yok hiçte takma kafana kim ne derse desin herkes kendi hayatından sorumludur ve kardeşine mutlu olucağını düşünüyorsan mani olma gönül koyma

Öyle yazmışsınız ki sanki yasal olmayan bişeye izin veryormuşsunuz,mutlak bir doğruyu değiştirmek istiyormuşsunuz,büyük bir tabuyu yıkıyormuş gibi...Kardeşinizin sizden önce evlenmesi sizin anlayışınıza göre nasıl bir durum ki? Kime kısmetse önce o evlenir..Siz ne zaman kiminle evlenmek istiyorsanız o zaman evlenirsiniz..Sizi beklemek de ne demek? Köyde kömette bile kalmadı böyle şartlar emin olun...

hakkaten yaa

konu sahibi nereli acaba, çok merak ettim.

Kendi mutluluğun için kardeşininkini ertelememelisin. Şartları kimin uygunsa o evlenir.

Canim kzma ama kardesinden böyle biseyi istemeyi birak düsünmen bile cok sacma bence.Hem sana karsi bakislar degisicek evlenicegin kiside önyargi olusturucak diye kardesinden böyle bisey istemek büyük bencillik bence.Benim en büyük ablam bekar ondan sonraki ablam evlendi iki tane cocugu oldu hatta üstüne ben evlendim ve bir bucuk yasinda oglum var biz bunlari hic konusmadik bile kimin kismeti cikarsa o evlenir eger ablami bekleseydik onunla beraber bizde kiz kurusu olucaktiksaka bi yana ablam 33 yasinda ve hala evlenmeyi düsünmüyo parasini kazaniyo kendi yasamini sürüyo kimsede ona evde kalmis gözüyle bakmiyo zaten ona cikan kismette yine o yaslarda biri olucagi icin kendi yasiti birine böyle yaklasmamali diye düsünüyorum artik kalkipta 20 yasindaki delikanliyla evlenmezseniz tabiii

Bırak kardeşin mutlu olsun.Ne demek seni beklmeyecekmiş.
Oldu canım.30 una kadar beklesin seni yani 5 yıl mı
Çok bencilce.
Onun uyumlu olması seni 5-6 yıl bekleyeceği anlamına gelmez.
Zaten sen bekle desen bile erkek tarafı beklemez.
Kardeşinle aranız bile bozulabilir.
Herkes hayatını yaşasın.

Son düzenleme:
sizi anlayabılıyorum kimin başına gelse bunu düşünür mesela ben 3 yıldır sınavı kazanamadım -kpss- ama kardesım ın 4 yılı bu yıl ve buyuk ıhtımalle atanır ben etraftan duruyoırum kardesı gıder kendı kalırsa nolur dıye......ama evlılık farklı tabı etrafımda o kadar cok varkı kardesi evli kendı hala bekar hıc sorun eden yok takma kafana senın yasın 30 olsa belkı kafaya takabılırdın ama sen daha cok gencsın zaten....

kimin kısmeti erken geldiyse o gider:)

sonuçta sen de çalışan bi bayanmışsın. evde kalmış etiketi yapıştırmak o kadar da kolay değildir sana. kaldı ki insanlar kariyer yapmak isteyebilir ya başka planları olabilir ve sırf bu yüzden geç evlenmek isteyebilirler. ben dışardan bakan bir olarak böyle düşünürüm kendi adıma.

benim kızkardeşim benden önce evlendi hatta 2 yıllık evli ben hala bekarım. gerçi nişanlıyım . hiç sorun etmedim böyle bişeyi. ben daha geç tanıdım aşık olduğum insanı , o benden daha erken tanıdı. o evliliğe hazırken hayatının insanını bulmuşken, benimde bulmamı beklemesi ve bu yüzden rüyasını ertelemesi ve bunu benim istemem çok ama çok bencilce olurdu ... böyle şeylere takılıp kalmamak lazım..

bence hayir canim kismet isidir bu
kardesiniz sizi beklemesin yazik onlara
hem ne geregi var herkes bilir kismeti isidir bunlar
zaten elalem her sekilde konusur
allah seninde karsina gönlüne göre birini verir ins

ben 24 ablam 28 yaşında ve ben 2 yıllık evliyim ama ablam hala bekar ben öğretmenim ve üniversiteyi kazanır kazanmaz nişanlandım 8 ay sonrada evlendim öncesindede görüşüyorduk zaten eşimle ve deliler gibi aşıktım halada öyleyim :)) ablamda üniversite mezunu ve taş bebek gibi bir kız maşallah hayatım boyunca hiçbir yerde onun kadar güzelini görmedim maşallah ama kariyer diye tutturdu çok şükür kariyerde yaptı şimdi evlilik düşünüyor ama karşısına iyi niyetli biri çıkarsa birazda kariyeri olan biri olsun diyor kader kısmet sonuçta rabbim herkese hayırlı kaderler yazsın kimsenin kızını evinde bırakmasın ..

eskiden küçük büyüğü beklerdi..çünkü büyükler o zaman 25 yaşına kadar beklemezdi...dolayısıyla siz kafanızdaki mükemmel insanı bulamıyorsanız kardeşiniz sizi ölene kadar beklemeli mi? eğer kardeşi ondan önce evlendi tarzında laflardan çekiniyorsanız elinizi çabuk tutun...kimse dört dörtlük değil...yaşınız ilerledikçe daha da seçici olacaksınız...evlenmeniz daha da zorlaşacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…