kız kardeşimin benden önce evlenmesi doğru olur mu?

bencede bu iş kısmet işi artık kimse sıralamayı önemsemiyor etrafımda çok aile tanıyorum hiç sıralamaya bakmadan kızlarını evlendiren hatta bu insanların çoğu köyde yaşıyor.oralarda bile kimse yaşa bakmıyor kısmeti açılanı evlendiriyorlar.kimsenin ön yargılı düşündüğünü de sanmıyorum.sende kim ne der ne düşünürü kafana takma canım kız kardeşine bu anlamda mani olma

bana üniversite kazandırıp okumama parasal olarak da yardımcı olan ablamdan

önce evlendim..

yeri geldi kulağımı çekti yeri geldi benim için bir göz yaşıma arkadaşını dövdü...

küçük kardeş olarak ben ablalığı böyle biliyorum...

Kader, kısmet işi bu
sırası,yaşı,günü, yılı mı var..
olacağı varsaaa olurr sizin doğrunuzu yanlışınızı izninizi beklemezz..
Olur siz bile anlamassınız
Bırakın kim evleniyosa evlensin
siz kendi hayatınıza bakın..

bende ablamdan önce sözlendim, hatta ksmetse yakinda da nisanlanicam. ablam bu konuda hic sorun bile etmedi.. disaridan taniyanlarda bisey demiyor, yani senin düsündügün gibi ablalar evde kalmis konumuna düsmüyo artik. kardesinin karsisina evlenmeye layik gördügü biri ciktiysa birak evlensin, ins. yakin zamanda seninde karsina öyle biri cikar. bu isler kismet isi, bence hic kafana takma böyle seyleri.

Çok kıskanç ve bencilce bu düşüncelerin kusura bakma...Kardeşin diye illa senin önce evlenmeni beklemesi gerekmiyor........ Kardeşinin mutlulığuna engel olma.............

selam bende 23 yasindayim ablamda benden bir yas buyuk ve 24 yasinda. ben liseden sonra universiteye gittim ablam bircok saglik sebebiyle universitenin sinavlarina bile girememisti. gecen sene okulumu bitirdim ve evlendim. evet ablamdan once universite okudum ve evlendim. simdi bir hafta sonra birde bebegim olacak. ablam bu sene kendini toparladi ve universiteyi kazandi ve okula baslayacak. oda sabirsiylikla yegenini bekliyo hic bir sorunda yasamadik bence kafana takacak daha baska seyler bul. bunlara uzulmeye degmez herkes kendi kaderini yasar...

herkes kendi kaderini ,hayatini yasar
kardesinize engel olmaktan ise ona destek verin ki yuvasini kursun
sizin evlenmenizi beklese,bu onun iliskisinide yipratir sevdiginide kaybedebilir
kardesinizi mutsuz görmek bir abla olarak sizi daha da cok üzebilir...
sizden önce evlenmesi sizi hicbir sekilde etkilemez onu mutlu görmek sizi daha da mutlu eder diye düsünüyorum
yani yerinizde olsam bu konunun sakasini bile yapip kardesimin icine kurt düsürmem
biran önce yuvasini kurmasi icin elimden gelen destegi verirdim...

Daha 25 yaşındasın bee, şimdiden ne takıyosun buna. İnsanın karşısına ne zaman ne çıkacağı belli olmaz. Ama 30 oldun mu öyle damgalamalar yaşarsın, damgalama olmasa bile evlilik ne zaman diye sorup sinir ederler sürekli, yalan söylemicem :) Ama hiç sevgilisi olmamış biri olmadığın için daha ufak şekilde atlatabilirsin bu durumu :)

Çıkacak "olgun düşünebilen" kısmetlerinde önyargı oluşturmazsın yaav, onlar yıllarca doğru kişiyi ararken oluyor da sen ararken mi olmayacak?

Bi de kardeşine yazıktır yav, sevip ayrı kalmak zor bir şey. işkence çektirme böyle psikolojik baskı yaparak kıza :) O evlense ne evlenmese ne? Kıyaslama mı yapacaklar işleri güçleri yok? Yapanlar da gerzek tiplerdir. Kimisi çabuk bulur hayatının aşkını, kimi geç. Bu normal.

"Elalem ne der"e bu kadar takılma bence. Ne de olsa elalem hep der :) Bir de şiir gelsin o zaman benden sana:

Orta halli yaşarsın, monotonsun derler.
Gülersin, ne gülüyo bu deli gibi derler.
Ağlarsın, bunalım derler.
Susar dinlersin,dilini mi yuttun derler.
Konuşursun, sus bi artık derler.
Çalışırsın, amele derler.
Yatarsın, beleşçi derler.
Kısacası derler de derler.
İnsanı candan ederler sonra anlarsın ki gelmiyor artık geriye geçen günler.
Ona buna kulak vermeye bir son ver,
Yoksa onun bunun lafına baktı böyle oldu derler

ehuehe. alıntıdırrrrr

benim bir ablam ve bir kardeşim var eğer ki hayırlı bir kısmet bulamazsak evlenmeyiz..

ne yani kardeşim ikimizi birden beklemek zorunda mı :S

yapmayın bu düşünce çok bencilce..

hayatın insanın karşısına çıkaracağı hiç belli olmaz eminim ki ablam mutlu bir yuva kurmam için elinden gelen desteği gösterirdi bana..

kesinlikle de benim ondan önce evlenmemi sorun yapmazdı

bizim aile içinde ablasından önce evlenen kardeş örnekleri var..

yani öyle bi kural yok büyük evlenecek küçük sonra

canım ablam çok özledim onu

Kardeşim 23 yaşında evlendi..Aramız 5 yaş..O zaman ben de 28 yaşındaydım...Ben 34 yaşında evlendim...Şu an ikimizin de 2 çocuğu var...Onun ilk çocuğu 4 yaşında ,2.çocuğu 4 aylık...Benim ikizlerim de 1 yaşındalar...Hiç bir zaman aramızda böyle şeyleri sorun etmedik..Hatta kardeşimin eşinin babası sözlenecekleri zaman benim fikrimi merak etmiş..Asla benden önce olmaz diyerek kıskançlık yapmadım..Öyle bir kompleksim de olmadı...........Çok şükür ikimizde şu an çok mutluyuz..

Sırf "kardeşi evlendi evde kaldı diyecekler" diye kardeşinin mutluluğuna mani mi olacaksın?
Zaten ileride sana talip olacak, bu konudan dolayı kafasında ön yargı oluşacak zihniyette biriyle hiç evlenme...

Ya kardeşin seni bekleyeyim derken hayatının aşkından olursa, ömür boyu mutsuz kalırsa... Bu konuda bencil olmayın bence.

Benim dayı kızım 18 yaşında evlendi, ben 25 yaşındaydım o sıralar. Söz akşamı herkes şakayla karışık benim evlenmediğimi belirtti, hatta kızın annesi ben daha arabadan inerken "seni geçtik seni geçtik" dedi. Fazla takmadım çünkü istediği an herkes evlenir, benim derdim hayat arkadaşımı bulmak. Sonra o kız nişanlısına kaçtı, doğrudüzgün düğün yapmadılar, kızı 1 yıl sonra babasının evine bıraktılar üstünde hala annesinin aldığı iç çamaşırları, kıyafetler... Hiç birşey almamışlar kıza. Geri döndü ama akıl sır ermeyecek olaylar yaşadılar. Ben de 27 yaşında evlendim ve çok mutluyum. Eşimle o kadar mutlu ve uyumluyuz ki. Ve yengem bizi gördükçe (ben hiç bir şey demediğim halde) söylediklerinin altında eziliyor. Kızından bahsedemiyor, konusu açılır anlatmaya utanmamak için.

bacım benım kızkardesımı ıstemeye gelecekler benım ısım olması bazı sorunlar yuzunden sevgılımle erteledık evlılıgı ,aılem yuzunden dıyeyım kısaca.ama kızkardesıme gelnce aılem razı ,pazar gunu ıstemeye gelecekler ıkı turlu duygular yasıyorum ,amasonucta ben mutlu olamadım kımseyı mutlu edemem dıyemem,mutlu olsun ısterım.bana sordu bende evlen gıt kızım dedım:)sende rahat ol evlensın.

Kızkardeşim tam 2 yıl önce evlendi, bende yeni evlendim.Onun 1 yaşında bebeği var.Hiç rahatsız olmadım benden önce evlendi diye.Zaten çokta mantıksız bir durum ya sen hiç evlenmezsen oda seni mi bekleyecek...

SAmimi cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Yazdıklarınızı okudukça içim açıldı.Allahım sizin karşınıza da bocaladığınızda güzel konuşan insanlar çıkarsın inşallah.
Aslında böyle bir düşüncem hiç olmamıştı ama nedense son zamanlar düşünüyodum bu konuyu.Ve bunda en büyük etken tabiki çevre.Evlilik esprileri,senden artık geçmiş daha bulup ne zaman evleniceksin diyenler bile oldu.Böyle insanlar yüzünden insan erkenden kendini umutsuzluğa kaptırıyor.
Haklısınız kızlar,nasip işi kesinlikle.Herkes aynı düşüncede olduğu için kesinlikle ikna oldum bu gerçeğe.bu konuyu açıp fikirlerinizi aldığım için çok mutluyum,iyiki yapmışım,dışardan biri gibi bakamıyor insan sonuçta
hepinize sonsuz tşkler

ablamla aramda 3 yaş var ve ondan 3 sene önce evlendim.hatta esprisi bile yapılır.ondan 3 yıl sonra doğdum diye intikamımı 3 yıl önce evlenerek aldım diye o zamanlar onunda sevgilisi vardı ama biraz daha beklemeleri gerekiyordu.babam benim önce evlenmemi istememesine rağmen ablam babamın karşısına çıkıp baba ben çalışıyorum geleceğe dönük planlarım var evliliği düşünmüyorum(halbuki çocuk evlenelim dese ablam hemen evlenirdi)kardeşimi ben evlenene kadar nasıl bekletirsin(bi erkek arkadaşım olduğunu bildiği halde beklemem babamıda sıkıntıya sokardı çok mutaasıp bir aileyiz)dedi ve babam ikna oldu.canım ablam benim.sevgilisi olduğu halde benim evlenmeme destek olurken sizin daha ortada fol yok yumurta yokkenki haliniz biraz bencilce geldi bana.çevre baskısını da boşverin.bizim çevremiz bişey demediyse kimseninki demez.eskidenmiş o ablasından önce evlenen kız olursa ablaya evde kalmış gözüyle bakmak.ayrıca yaşınızda öyle çok geçkin falan değil.bunlar kader kısmet işi.bi bakarsınız kardeşin evlenmeden sen aşık olup uçar gidersin yuvadan.başkalarının ahını almaya gerek yok.zaten sen de bu konuda yorumlara katılmışsın bence konusu açılırsa kardeşine destek ol alınmış olabilir konuşmalarınız her nekadar şaka yollu olsada.ikinizin de hakkında hayırlısı olur inşallah

bizde iki kız kardeşiz kardeşim benden önce evlendi bende 24 yaşındayım ama ben asla engel olmadım onun mutluluğuna ben belki evlenemicem oturup o benim evlenmemi mi beklicek tabiki de ablası olarak ben onun yanında olucamm evlensin diycem...bugün bekar olsa gene aynı şekilde biri olsaydı ve ben bekar olsaydım gene evlenmesine yürekten izin verirdim kardeşim benim canım herşeyim onun mutlu oldugunu görmek benim için dünyadaki herşeye değer....

bunlar kısmet işi kimin kısmeti çıkar ve nasibinde varsa evlenir canım .bunda engellenicek bir durum göremiyorum, yaşın 26 ve kardeşinin yaşı 21 bu çok anormal değil üstelik kardeşin için erken diyenlerde olabilir ama ben evlilikte eğer gerçekten doğru insana denk gelindiyse beklemenin anlamı yok diyenlerdeniz ve herkesin kısmet ayrı olur bir bakarsın arkasından sen gelin gidersin ,bence beklemesi iyi olmaz ,sende evlilik için zaten çok ısrarcı değilsin evde kalmış damgası her halükarda her bayan gibi sanada yakıştırıcaklardır bundan kaçış yok ,evlenmek istemiyorum deseler yine insanların agzı torba değiki büzesin .bence kendinle çelişme eğer beklceksen dersen kardeşin sana karşı kin duyar.kıskanıyor beni falan der sonra iyice arap saçı llur.

2 abim var biri benden 7 diğeri 10 yaş büyük.küçük abim önce evlendi diğer abim ondan tam 7 sene sonra evlendi.yani eğer bekleyecek olsaydı abimm bayaa bir beklerdi.büyük abimin evlenmeye niyeti yoktu dedim elini çabuk tut yoksa ben evlenirim.sonuç olarak ondan 2 sene sonra ben evlendim ( aramızda 10 yaş var) onun çocuğu oldu yeni benimki yolda ikisinin arasında 4 ay olacak.kısacası kardeşler sıralamanın hiçbir önemi olmadan evlenebilir.kesinlikle beklemek gibi bir şey çok saçma belki hiç evlenmeyeceğim ben kardeşime neden mani olayım değil mi? dedikoduyu herkes yapar önemli olan sizin onları takmamanız.kardeşiniz olmasa da yaş belli bir yere gelince evlenmeyecek misin sorularını zaten duyacaksınız daha doğrusu herkes duyuyor bunu.buda insanların meraklılığı ve ayıbı bence.hiçte takmayın kafanıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…