kız kardeşimin benden önce evlenmesi doğru olur mu?

Kendinizle alakalı negatifsiniz belliki uzun müddet bekar kalacaksınız kızkardeşiniz sizi beklemek zorunda değil ilişki uzadıkça ayrılık kaçınılmaz oluyor ,bırakın evlensinler

tabii ki kim önce sevdiği insanla karşılaşırsa evlenmesi çok doğal..ayrıca kimin ne düşündüğü bence önemli değil.Ayrıca 25 yaş evlilik yaşı için geç kalınmış bir yaş değil günümüzde, daha çok gençsin bunları kafaya takmak için ,evlilik yaşı zaten eskisi gibi değil insanlar genel olarak 30 a yakın evleniyor hatta 30 dan sonra bile evlenen o kadar cok var ki.Bende 33 yaşındayım ve 2 ay sonra evleneceğim kısmetse.Hayatımın insanını ancak buldum demek kısmetim böyleymiş bu yaştaymış,iyi ki de biraz geç olmuş çok mutluyum hayatımdaki insanla evleneceğim için.Bir de evlenmek amaçsa illa ki evlenecek birileri bulunur ama amaç önce aşk, sevgi ve iyi anlaşabilmek önemli, bence sıranızı savın, alkışınızı tutun,mutluluklarını paylaşın,sıra size geldiğindede aynı desteği onlar verip mutluluğunuza ortak olacaklardır zaten..Ayrıca 3-5 aydan veya net bir zamandan da bahsetmiyorsunuz, kısmetiniz belki 3 ay sonra belki 10 gün sonra belki 2-3 yıl sonra karşınıza cıkacak, bunlar hesapla kitapla olacak işler değil..Birde onlara bekle dersiniz kıramayıp ola ki beklerlerse ilişkileri uzadığı için (uzayan ilişkilerin hüsranla sonuçlanması sıkça duyulan bir durum) sonra onlar mutsuz olup bu durumdan zamanla ayrılığa gidebilirler,bu vicdani bir yük olur sizin için..Birde kardeşiniz tamam dese bile karşı taraf beklemez bir süre beklesede sonra haklı olarak onlarda beklemekten sıkılır.gerek yok böyle şeylere Allah size de kardeşinize de hayırlı, mutlu evlilikler nasip etsin..

kardes olmaniz onun hayatini yöneteceginiz anlamina gelmiyor.Allah bizleri kardes olarak yaratmis olabilir ama herkesin alninda kendi kaderi ve rizklari yazilidir.Eger zaten kaderinde bazi seyler varsa siz istediginiz kadar beni bekleyin diye tuturun.bence siz kötü giden iliskinizin etkisinden hala kurtulamadiginiz icin negatif düsünüyorsunuz.Biraz daha pozitif düsündügünüz zaman hayatinizada dogru kisiyi cekeceksiniz.Biraz rahatlayin ve hayati oldugu gibi yasamaya calisin.bir cok sey düzelecektir.

tatlım bende agbimden önce evlendim 27 yaşında 10 yıldır sevgilisi var ama benim eşim hemen evlenmek istedi agbim sorun çıkarmadı hemde hiç sonuçta ben 2 yıllık evliyim agbim hala evlenmedi :))hatta şakalasıyoruz nezaman evlencen diorum oda acelem yok dioo heh yani anlıcan otür şeyler eskidendi artık kimse dert etmiyo aman abisi dururken yada ablası die düşünmüyolar sende şimdiden böle şeyler düşünme herşey olacağına varır .

bunu neden sorun yapıyorsun ki canım benim kardeşimde benden önce evlendi. boşver seviyolarsa birbirlerini neden evlenmesinler kardeşin seni beklemek zorunda değil diyelimki sen 30 unda birini bulamadın ve kardeşinin ilişkisi uzadıkça onlarda sıkılıcak neden kardeşinin mutluluğuna mani oluyorsun ki ben aksine o mutlu oldukça daha mutlu oluyorum hatta şu aralar onlara baskı yapmaya başladım ben yeğen istiyorum die kardeşimde benle dalga geçiyo abla bari onu benden önce sen yap yeter artık die

nasip işi canım bunlar hesap işi değil..o benden önce evlensin yada evlenmesin diye yorum yapmamanız lazımm..inşallh sizinde gönlünüze göre biri çıkar canım,mutluluğu yakalarsınız

merhaba,belki fikir olur diye yaşadıklarımı yazmadan geçemiycem.ben ve ablam arasında tam 12 yaş farkı var. ben ablamdan önce evlenmemin yanlış olacağını düşünerek sevdiğim insanı ve hayatımı tam 4 yıl erteledim.bu sebeple ilişkimde sorunlar yaşadım.bu arda bu sadece benim fikrimdi ve kimseylede bişey paylaşmadım.4 yıl sonra ablam hala bekardı ve açıkçası evlenebileceği bir kısmetide yoktu. sonunda kendi içimde büyüttüğüm bu olaya rağmen evlendim.hep suçluluk duydum.gizli gizli ağladım olayı içimde ne kadar büyüttüğümü tahmin edersiniz.gezmek,dolaşmak,eşimle el ele olmaktan suçluluk duydum.oysa benim aile yapımda kısmeti çıkan evlenir.Ablamın emeği çoktur bende.anne kız gibi ilişkimiz vardır.yaş farkı ve annemin çalışması bizi birbirimize bağlamıştır her zaman.dualarımda ablam vardı sadece onun mutlu yuvası olmasıydı dileğim.
sonuçta ne mi oldu? ablam tam 42 yaşında ve beş ay önce evlendi çokta mutlu.3 aylıkta hamile.ben ertelediğim zamana ve evliyken duyduğum suçluluk duygusuyla hayatı kendime boşa zindan ettiğimle kaldım.Allah ne zaman ol diyorsa herşey o zaman oluyormuş bunu bi kez daha anladım.
bunu sizde kendinize sorun yapmayın lütfen üzerinizde baskı oluşur ve yanlış tercihler yapabilirsiniz.Unutmayın su akar yatağını bulur.

Ne kadar bencilce bır dusunce bu...
Size mı sorucak hayatını şekillendirirken ..

Kısmetı cıkarsa mutluysa evlenır .. böyle saçma sapan adetler mi kaldı ..

Benm kardeşim benden önce evlendi.Ayrıca bunun için benim fikrimin sorulmasına bile gerek yok.Çok saçma geldi bana düşünceleriniz.Kim ne zaman evlenmek isterse o zaman evlenir.Sizin düşünceleriniz bencilce kusura bakmayın.

kardeşin seni bekler, sevgilisi beklemekten vazgeçer onu bırakır. sonra bi daha kafasına göre birini bulamaz. bu arada sen evlenir gidersin. o kalakalır bi başına. bu senaryoya hazır mısın?

Türk toplumunda yaşıyoruz ancak adetler değişmiş durumda...Kardeşin senden önce evlenirse evde kalmış olmazsın ama kardeşinin seni beklemesini beklersen hem kompleksli hem bencil olursun...Ayrıca evlilik yaşı artık çok yükseldi.Kadınlar artık 30 undan sonra evleniyor.Yasın henüz ok genç. Kırk yaşının üstünde değilsinki evde kalmış olasın. Hem bu evde kalma lafı ne kadar saçma bir laf.İnsanlar üzerinde baskı oluşturyorlar bu lafla sonra insanlar belli bir yaştan sonra evlenme yarısına giriyor.Bu işler kader kısmet işidir.Ne zaman karsına cıkacağı belli olmaz.Gec olsun düzgün bir ilişkin olsun.Bu tarz seyleri sıkıntı yapma. Hem ayakları üzerinde duran bir kadınsın ne güzel...Sana tavsiyem gereksiz seyleri kuruntu yapma...İnsanı hayatta var eden sadece ask değildir.Hayatta ne kadar güzel tatlar var bence hayatında hazır ask yokken hayattaki bu tatların tadını çıkar..Mesela git güzel bir hobi edin ya da bir huzurevi, çocuk yuvası gibi kurumda gönüllü çalış.Sevgini onlara ver...Boş kalıp bu kuruntularla uğraşma

Yazdığınız şey çok bencilce belki de içinde biraz kıskançlık var.
Kardeşiniz neden siz 30 olana kadar beklesin ki?
Diyelim ki evlenemediniz -allah korusun- o zaman o kıza ne olucak?
Bende ablayım ama kardeşim gelip bana abla mutluyum evlenicem deseydi aklımda olan tek şey onun mutluluğu olurdu. Kendimi düşünüp eyvah toplum ne der demezdim.

sizden izin almak zorunda değiller ki, size toplumun ya da çevrenizin yapıştırmasından korktuğunuz lafların muhattabı da onlar değiller, vakti gelince evlenmelerine lütfen mani olmayı düşünmeyin.herkesin kısmeti başka ve ne zaman geleceği belli olmayacak. belki 40 yaşında evleneceksiniz, sizi mi bekleyecekler? hayatımda duyduğum en bencilce isteklerden biri.

boyle dusunmen bıle hata cnm .bu kuruntulardan hemen sıyrıl ,kendını uzmekten baska bırsey olmaz.senın dedıgın cok eskılerden evet vardı annelerımızın babalarımızın zamanında.ama artık o zaman da degılız .o zaman da gorucu usuluyle evlenırlerdı .sımdı oylemı herkez esını kendı secıyor .kendı tanıyor ve oyle evlılık kararı alıyorlar.sımdı gunumuzun sartlarında da ne evlenecek erkek kaldı ne de kız .dogal olarak evlenmek de guc oldu .sız de 5 yıllık bır ılıskıyı anlasamadınız kı bıttı .kardesınızın guzel gıden bır ılıskısı varsa ve cocukda duzgun bırıyse neden evlenmesın kı .o sızı beklerse o na bencıllık olmaz mı? bunlar kader kısmet meselelerı kımın ne zaman evlenecegı hıc bellı olmaz.ayrıca kardesın su anda cıddı dusunduklerını belırtmıs .yarın evlenıyoruz dememısler kı .sadece bır adım atılmıs .oyle evlenmek de kolay degıl .o surece kadar nereden bılıyorsun belkı sen bırını tanıyıp evleneceksın.hıc bellı olmaz bu ısler.o yuzden boyle dusuncelere canını sıkma.sımdı oylesıne dusunduklerın yarın bırgun takıntı kompleks seklınde ılerlemeye baslar.

Bu işler nasip işi, kardeşinize şaka yollu da olsa böyle bir şey demiş olmanız bence doğru olmamış.
Kızcağız sizin karşınızda suçluluk duyabilir, yanlış bir şey yaptığını düşünerek kendisini kötü hissedebilir.
İşin kötü tarafı ise bu durumu erkek arkadaşına hissettirirse araları bile bozulabilir, bunu istemezsiniz değil mi?
Bence kardeşinizle bu konuyu tekrar konuşun ve daha önce söylediklerinizin şakadan ibaret olduğunu eğer onun evlilik tarihi sizden önce olursa bunu sorun etmeyeceğinizi belirtin. Sakın ha kardeşinizin olası mutsuzluğuna sebep olmayın, sonra siz daha çok üzülürsünüz. Benim dayımın 4 kızı var, hepsi görücü usulu evlilikler yaptı, ve evlenecekleri kişilere hep yengem karar verdi. İlk kız zamanında evlendi 2. ye bir süre talip çıkmadı çıkanları da yengem beğenmedi. Bu arada 3. nün sürekli talipleri oluyordu hemde çok iyi yerlerden. Ama yengem inat etti 2 numara evlenmeden 3 numarayı vermem dedi. Tabi bu arada o hayırlı kısmetler 3. numarayı beklemedi. Aradan baya bir zaman geçti 2 numara evlendi. Şimdi sıra 3. ye gelmişti ki bu kez o ardı arkası kesilmeyen hayırlı talipler ortada yoktu. Nihayet bir evlilik yaptı şimdi Allah bağışlasın 2 yavrusu var ama eşin kişilik olarak da, meslek olarak ta, maddi olarak ta zayıf bir insan. Tabii ki bunlar nasip ama belki yengem inat etmeyip ablası dururken onu evlendirseydi daha hayırlı bir evliliği olacaktı kim bilir. O sebeple sakın ha kısmetine mani olmaya kalkmayın.

Son düzenleme:
Arkadaşım senin o dediklerin çoook eskide kaldı.
Buna benzer bir mevzu açılmıştı geçenlerde bir akrabamla konuşmuştuk,başka bir akraba kızlarını karışık evlendirmiş(görücü usulü)
yaş sırası gözetmemiş hem de hiç gözetmemiş düşün yani sıra şöyle:2-1-4-3, hem de kızlar kendileri seçmemiş eşlerini işte bilindik klasik görücü usulü.Sonra da bunları konuştuğumuz akraba"eskiden olsa işte çok laf olurdu, yanlış yaptı" vs tarzı şeyler söyledi,gerekçelerini de sıraladı
Eskiden kimse kızına oğlun sormazmış ki, görücü gözüne temiz bir aile kestirir gider kızların en büyüğünü isterdi.
En büyüğe talip çıkmaz da küçüğe çıkarsa o zaman iş olmazdı, ne de olsa evde evlendirilecek daha büyük kız var,laf edilir işte neden o istenmedi de kardeşi istendi, bir kusuru mu vardı, görücü beğenmedi mi vs.Eh kimse de kızına laf ettirmemek için sırayı bozmazdı,insanlar büyük olduğu halde görücü tarafından istenmeyen, evlenmemiş kızlarının hakkında kötü düşünülmesini istemezdi.
Eh anladığım kadarıyla sizin ailenizde böyle bir usul yok, ki zaten benim bahsettiğim de bizim köyün usulu,başkalarında nasıl bilmem.
Sen armudun sapı üzümün çöpü diye uğraşırken kardeşin neden seni beklesin ki?Eskiden milletin seçim şansı da yoktu,kızı verirlerdi evlenirdi sıra da kolay ilerlerdi.Kimsenin ablasının 30una kadar bekleme derdi yoktu.
Yani şunu demek istiyorum, bu sırayla evlenme usulu ancak görücü usulüne uygundur fikrimce, çünkü eninde sonunda yaşı çok ilerlemeden uygun bir kısmet bulunuyor(nasipse) görücü usulünde, şimdiki severek, tanıyarak evlenme gibi değil ki.
Bence kardeşinizin mutluluğuna engel olmayın,kardeşiniz bu yüzden sevdiği insanla sorun yaşasa allah korusun ayrılsa vicdan azabı çekmez misiniz?
Günümüzde çokça yer bulmayan eski usul adetler kardeşinizin mutluluğundan önemli mi?

Son düzenleme:
bu tip şeyleri çevremde de görüyorum herkes sorun ediyor. etmiyor gibi görünse de :) ne hikmetse hep 2 kız kardeş arkadaşlarım, akrabalarım. ablalar önce evleniyorsa o nasıl bir hırstır ki kardeş de anında evleniyor.. Kaldı ki küçük ilk evlenirse büyüğün sıkıntısını düşünemiyorum. Anında kendini çirkin veya evde kalmış hissedecek.. Fakat mantıklı düşünüldü mü bu işler kısmet işi. Senin karşına 20inde çıksaydı doğrusu sen o an evlenecektin kardeşinse senin o mutlu gününü kutluyor olacaktı. Şimdi sen büyüksün ve yaşında evlilik çağına gelmiş. Sen evlenmeden senden daha küçük olan evlendi mi hem daha küçük hem de erken ister istemez gerilirsin. Geriliyorlar çünkü.. Aslında hiç sorun edilecek bişey değil. Evlilik kişinin isteğine, kendini hazır hissetmesine en önemlisi doğru kişiyle karşılaşmasına bağlıdır. Sen hiiç tasa etme mühim olan yürütme sonuna kadar huzurlu sevgi dolu bir beraberlik yaşamak. O kişiyi bulduğunda senden mutlusu olmayacak : )

canım bence senin bu düşüncelerin çok eskide kalmış adetler çok öncedenmiş evde büyük dururken kardeşin evlenmesi
aslında çok saçma bi düşünce zaten eğer kardeşin evlenmek istiyorsa ailende istiyorsa sırf sen büyüksün diye onun bu mutluluğu yaşamasına izin vermeyecekmisin yani?
bırak elalem ne derse desin sonuçta o senin kardeşin o mutluysa sende mutlusundur dimi ama

şaşırdım gerçekten kardeşine daha ilişkilerinde evliliği bile konuşmadığı halde beni 30uma kadar bekle demişsiniz. kardeşinizin hayatıyla ilgili nasıl karar verme yetkisinde bulmuşsunuz kendinizde anlayamadım. kardeşiniz kendini evliliğe hazır hissettiği anda aileside izin vermesiyle evlenebilir sizin bu şekilde konuşmanız aranızı soğutur ve kardeşini kıskanan bir kadın yapar ki bence bu daha kötü. etraf en fazla düğün günü kardeşi ablasından hızlı çıktı der ertesi günü unutur gider ama sizin söyledikleriiz kalır. ayıp etmişsiniz. bir daha öyle bir konu açılırsa evlenmesine karşı çıkmadığınızı kardeşinizin arkasında olduğunuzu belirten sözler sarfedinki şu 30una kadar bekleme lafının tamamen şaka olduğuna inansın kardeşiniz...

ve kısmet bu kardeşiniz belki ayrılacak ya da onlar evlenene kadar siz birini bulacak ve evleneceksiniz kimse bilemez. ama sakı ha diyeyim karşınıza biri çıktığında ay kardeşimden önce evleneyim şeklinde hızlı davranıp tanımadan etmeden de evlenmeyin ...

bende ablamdan önce evlendim ve o hiç sorun etmedi. herzaman yanımda oldu. benim düğünümde nişanlı bile değilken düğünümden 10 ay sonra o da evlendi. ve şimdi minik bir bebeği var ve çok mutlu. belkide kısmetiniz bu şekildedir sizinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…