Kız kardeşimin bizde kalması

Ben de zamaninda ablamda kalmistim. Unv bittigi yil. Ne ablamin ne enistemin hic sikayeti olmadi. Hatta ise girip cslistim orda. Ablam da bulundugu sehirde yalnizdi. Birbirimize destek olduk. Yani sizin iliskiniz nsl bilemem. Ama kardesini kirma destek cik derim.

Annesi psikolojik hasta imiş.burada zaruri durum var.ayrica iş de arıyormuş.bugun ablasının evine gelmeyecekse ne zaman gelecek...ablam beni ortada bıraksa yüzüne bakmam ya da konuşursam bile onu sevemem
Çabası olması çok güzel işte. Konu sahibi kardeşim evlenene kadar yanımda kalmaya niyetli gibi yansıtınca yerleşmeye çalışıyor anlaşılıyor yoksa kim kardeşini böyle bir durumda yüzüstü bırakır, eşi de elinden geldiğince anlayışlı davranmış. Umarım sorun kısa sürede çözülür

muhtemelen hayatına birini alıp yemiden evleninceye kadar bizimle yaşamayı düşünüyor
Yok daha neler?! :KK57:
Eşinizle aranızın açılmasına sebep olur, yuvanızı bile yıkabilir. Yapmayın. Annenizle kardeşinizin arasındaki meseleyi bilmiyorum ama konuşulup hallolacak bir şey ise uzatmanın manası yok. İkisi de hatalarını kabul edip barışsınlar. Kardeşiniz baba evinde kalmak istemiyorsa başka çare düşünsün. Anneanne evinde kalabilir ya da ayrı eve çıksın derim ben.

Türkiyede bu kafa değişmediği sürece kimse bir adım ileri gidemez. İnsanlar akrabalık ilişkisine güvenip birbirinim hayatına çökmeye ne kadar meraklı? Mesajında yanlış görmediysem konu sahibi ile kız kardeşi arasında bir yaş var. Üstelik konu sahibi evli ve hamile. Bir kadının sırf kız kaedeşi kendinden bir yaş büyük ablasının hayatının üstüne bu kadar çökmesi, yüm hayat yükünü yüklemeside bizim memlekete özgü. Her insan eli ayağı tutuyorsa kendi hayatının sorumluluğunu kendisi alabilmeli.Arkadaşlar o anne bir günde böyle olmadı anladığım kadarı ile. 24 yaşında kocaman kız, ona sahip çıkacak anne babası yoksa kendi hayat planını daha boşanmadan evliliğinde yapmalı ve iş güç sahibi olmak için didinmeliydi. Bunun için illa beyaz yakalı bir iş olmasıda gerekmez, tezgahtarlık olur, kasiyerlik olur, market reyon görevlisi olur. Bir şekilde kendi asgari ihtiyaçlarını karşılayacak kadar bir geliri güvencesi olması için çabalamalıydı. Kız kardeşimin tembelliğinin ve hayatının sorumluluğunu başkasının sırtına yükleyerek yaşama merakını kimse çekmek zorunda değil. Üstelik orada yaşama planını ne kız kardeşine ne eniştesine rica ile sormuyor bile. Hayatta ilişkin tek planıda koca bulmak. Kardeşe destek olmak böyle olmaz. Onun mantıklı adam gibi bir planı olur. Sende düzenini kurarken destek olursun, açık çekle gel bizle yaşa demek kendi evliliğinin altına dinamit koymaktan başka birşey değil.
Ayrıca karı koca olarak kendinize özel zamanlarınız olmalı, her gittiğiniz yere onu götürmek zorunluluğunuz yok; zaten mantıklı ve sizi düşünen bir kız kardeşin bunu kendi akıl edip gelmemesi gerekirdi ama anladığım kadarı ile kız kardeşiniz bencil biri.
Bakın burada herkes yok kardeşim şöyle kıymetli böyle diye güzellemer yapar. Ama herkes ekranı kapatınca siz sorunuzla baş başa kalırsınız. Ben kimse kardeşini silsinde demem herkes kardeşine destek olur ama sizden beklenen destek olmanız değil onun hayatını sırtlanmanız. 24 yaşında kadının hayatı ile ilgili aldığı bencil kararların ve bu güne kadar kendi hayatının sorumluluğunu almamasının ceremesini siz çekmek zorunda değilsiniz. Adam gibi alın karşınıza konuşun, iş araması ve kendi düzenini kurması gerektiğini, eşinizden beraber yaşamak gibi bir fedakarlık bekleyemeyeceğinizi anlatın. Düzen kurmasınada maddi manevi destek olacağınızı belirtin. Eğer kardeşiniz zaten size gerçekten değer veriyorsa sizi anlar ve söylediklerinize hak verir ama direk vicdanınıza oynayan bir konuşma yapıyorsa bilin ki kullanılıyorsunuz.

Benden alıntı alıp konu sahibine yazdım demek de ne bileyim

Birde bir dünya olmayan yorum uzerinden sorular çıkarmak soru isaretleri yapıp bir hışımla hiddetle yazıp ben okumadım kaldıramam bunlari demekte neyse

durduk yere Bu ne şiddet bu ne celal diyesi geliyor insanın 🤣🤣 sakin olun gün daha yeni başladı iyi günler size de
Yahu. Arkadaş, saçmalamasın diye, kız kardeşe demiş, size dememiş ki swh 🤭... Ben okuyunca doğru anladım.

Bunu sen mi yazıyorsun Allah askına ?
Baban senin için neler yaptı ? Kendin yazdın burda , yoksa nereden bileceğiz ? Peki sen ne yaptın , eşine babanı dövdürtmedin mi ?

Allah evladında hayırlısını versin.

Beni bir gülme aldı yahu ne zaman biri bu üyeye sen de babanı kocana dövdürdün yazsa kopup gülesim geliyor🤦‍♀️🤦‍♀️

Beni bir gülme aldı yahu ne zaman biri bu üyeye sen de babanı kocana dövdürdün yazsa kopup gülesim geliyor🤦‍♀️🤦‍♀️
Aslında çok sinir bozucu bir durum biliyor musun ? Bu üyeyi görünce direk aklıma “kocasının babasını dövmesi” dahası konu sahibinin kocasını haklı görmesi geliyor .

Back
X