Kız kardeşimin derdi ne?

sunshy56

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2025
17
-1
1
20
Kız kardeşim benden 2 yaş küçük ve beni sürekli anneme karşı dolduruyor. Her küçük haramda bunu büyüterek annemi bana karşı dolduruyor. Hatta hata yapmama gerek bile yok küçücük bişey yapsam hemen annemi bana karşı dolduruyor. Mesela telefonumda şifre var çok normal şifre olması benim özel mahrem eşyam ama bu şifrenin olmasını hemen başka yerlere çekerek annemi doldurmaya başlıyor. Yok birşey saklıyormuşum, yok gizli kapaklı işler yapiyormuşum cidden saçmalamaya başladı. Beni Kıskandigini hissediyorum. Ondan daha özgür ve haklarını arayan bir kişilik olduğum için Kıskandigini düşünüyorum. Sizce neden yapıyor olabilir?

Dediğiniz gibi belkide kıskanıyor olabilir. Onunla hiç tek başına konuşmaya çalıştın mı? Onun neden böyle yaptığını sordun mu? Kardeşlerin zaten genel özelliği sürekli ispiyonlamasıdır. Ama umarım size karşı kötü bir niyeti yoktur.

Konuştukça kavgaya çekiyor hakaretler ediyor beni küçümsüyor konuşamıyorum.

Annen de seni savunsun genç bir kız ve telefonuna tabi ki korumaya alabilir özel hayatı olabilir diyemiyor mu?

Karakter değilse anne babanın yanlış yetiştirme tarzı ikiniz arasında kıyaslama mı yapıldı yada anne baba beni daha çok sevsin diye gizli bir rekabet mi oldu aranızda .Yada büyük itilir küçük simartilir olayımi eşit ilgi kardeşlik bağı kuramayacaksan iki çocuk yapma Tehlikeli duygular siz kardeşsiniz arayı sogutmayin bu tavrı takinmayin neyiniz var Mısır Kraliçesi gibi sizi kiskansinki

Bu beni kıskanıyor dan gına geldi de bana ya ablalar ya kardeşler nakarat halinde beni kıskanıyor .Bunu komik buluyorum kiskanildigini iddaa edende sorun olduğunu düşünüyorum yanlış anlamayın.Kardes olmayı becermek de bir olay her insan idare edemiyor

Ayrıca şiddeti önermem ondan büyük olmanız size bu hakkı vermez ilerde acısı çıkar insan dediğin konuşur öyle bir kabiliyetimiz var kullanın

Kardeşler arasında böyle şeyler olur büyüyünce unutursunuz yahu

Ayrıca şiddeti önermem ondan büyük olmanız size bu hakkı vermez ilerde acısı çıkar insan dediğin konuşur öyle bir kabiliyetimiz var kullanın
Şiddet gosterecegimi hicbiryerde söylemedim? Hiçbir zaman da kardeşime el kaldirmadim bu kanıya nerden vardınız acaba çok merak ediyorum ayrıca kız kardeşimi neden kiskanayim kendisi bana Özel alan tanımıyor ne yapmam gerek gel canım kardeşim gir dibime hiç ayrilma aynı hayatı yaşayalım mi diyeyim herkesin kendi hayatı var

Tepkinizi koyun. Hem de siz büyüksünüz, ağırlığınızı koyun sessiz kalmayın yaptıklarına. Sessiz, uyumlu insanların genelde gördüğü muamelelerdir bunlar maalesef. Dövmekle sövmekle olmaz ama gerekirse çirkefleşin.

Şiddet göstereceksiniz demedim el kaldirma diye birşey yazmadım asıl siz onu nereden çıkardınız sadece önermem dedim üstelik şiddet psikolijk olarakda olabiliyor.Tabiki kardeş dinamiklerinizi bilemem kız kardesinizi sizi niye kıskansın öyle yazmışsınız kiskandigini düşünüyorum diye.Belkide o değildir kıskanan yazmam da benim düşüncem.

İkinizin ergenliği de biraz ağır geçiyor gibi yorumladım, altı üstü ergensiniz barışırsınız büyüyünce.

Sende olan onda yoktur yada onu kısıtlayacak hareket yaptıysan böyle yaparak hıncını almaya çalışıyordur hayatınızı tam bilmediğimiz için akıla bunlar geliyor kardeşine abi olduğunu yakınlaşarak neden böyle yaptığını güzel bi dille konuşmalısın kardeşsiniz sonuçta dinleyip senin bundan rahatsız olduğunu anlayacağı şekilde dile getirirsen belki o da yaptığından pişman olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…