kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

Konu sahibi kocasına çok düşkün
Her şey batıyor o yüzden
Benim bi tanıdık da öyle
Aslında adam çirkin işssiz filan ama onla oturup 2 sohbet etsek karısı yanlış anlar bu potansiyele sahip
Ben konuşmuyorum
Ama aslında konuşan bir kadın varsa da adama ilgisi olduğundan değil insanlıktan konuşuyordur
Ama karısı o kadar kıskanç ruh hastası ve ezik hissediyor ki adama karşı /işsiz ve çirkin / o kadın başka koca bulamam tek erkek bu benim için kafasında. Böyle olunca da dişi sinek kocamın peşinde diye geziyor

Konu sahibi elini vicdanına koy
Eğer kocana bu kadar bağımlı ve yapışıksan kardeşine iftira atma yolundasın

Ama bu kadar bağımlı değilim ben kocasız da yaparım diyorsun kardeşine dikkat et az görüş eşinle bir araya getirme

Kocasının dünyadan haberi yok. Birkaç kere ima etsem mi dedim ama karışmamaya karar verdim. Kocası da gevşeğin teki. Eşinin ağzına da bakıyor. Söylesem bana inanmayabilir de. İki ucu moklu değnek.

Kuzeniniz gerçekten sizin anlattığınız gibi birisi mi bilemem. Anlatımlarınızda somut bir olay yok ; bolca çıkarım ve "-miş'li rivayet" var.

Sürekli cuma mesajı atan akrabasını whatsapptan engelleyenler de var.

Bu çok görgülü , eğitimli ,kültürlü eniştenin whatsapptan karısını kız kardeşine çekiştirmesi normal mi ? Enişte , karısı görüp "beni kardeşimle mi çekiştiriyorsun" der korkusuyla engellemiş olmasın.

Topluca tatil vb sebebiyle ev kalabalık ve misafir varsa ; banyodan havlu/bornoz vb ile çıkmak yerine giyinilip çıkılır genelde.

Eğitimli,kültürlü,terbiyeli enişte de çıplak gezmiyordur herhalde.

Kuzeniniz hangi sebeple girmiş odaya , kim görmüş ; gören kız kardeşiyse ve dediğiniz gibi olaylar çıkmışsa , sizce size göre "gevşek" olan kocası bu durumu kabullenir miydi ?

Kuzeninizi "adi" , kocasını "gevşek" ilan ederken umarım günahlarını almıyor , haklarına girmiyorsunuzdur.

Galiba haberlerden haberiniz yok sizin . Kusura bakmayın ama hala arkasındayım azımsanmayacak kadar çok lafımın. Kim ister ki böyle birsey olsun ! Ama maalesef var. Sizler gözlerinizi kapattınız diye gündüz gece olmuyor . Çok değil 1 hafta Müge anlı izlemek yeterli gelebilir. Bu tarz bir ton konu işledi.

Yere bir şey düştüğünü ve onu aldığını düşünürüm.

Ne düşüneceğim başka?

Pis, iğrenç, ahlaksız ve utanmaz bir zihniyetim yoksa eğer?

Bugün bir arkadaşın çocuğunun doğum günü vardı.
5 çifttik ortamda.
Bir de eşi gelmemiş bir bey vardı.
6 erkekle de göz teması kurarak sohbet ettim.
Ay ben ne ahlaksızmışım ya.
Tüh...

Haberlerde aynı olayın ve olayın taraflarının farklı fotoğraflarıyla defalarca gösterildiğini hiç görmediniz mi ?

Azımsanmayacak sayıda kişinin, kardeşlerinin eşlerine karşı farklı yaklaşımlarda bulunduğuna dair dayanağınız ; reytinge dayalı bir Tv programı olmamalı.

Aynı konuyu aylarca ekranda yayınlamaları olayın sıklıkla yaşandığı anlamına gelmiyor.

Bir kanalda biten konu , diğer kanalda yeniden anlatılıyor ancak olay yeni değil aynı olay.

O sadece bir örnekti. Onun dışında çok fazla haber var . Yani sanki ayda yılda 1 tane ya oluyor ya olmuyor gibi konuşuyorsunuz.

Sizin için öyle olabilir . Benim için öyle değil. Kötü erkekler ve kadınlar her zaman olacaklar . Kardeşlerimiz olsa bile !

Biz bu tarz konulara 'Aa evet olabilir , sonuçta böyle insanlar var ' diyebiliyorsak demek ki bu tarz olaylara "alıştık" ve azımsanmayacak kadar var bunlardan. ( umarım her zaman bu tarz olaylara tepkimizi hakkıyla veririz)

Kuzeniniz gerçekten sizin anlattığınız gibi birisi mi bilemem.
Bana direkt açıkça itiraf ettiği evli erkeklerle en az 3 gönül ilişkisi olmuştu. Sözde sonra bıraktı, "Bir daha yapmam, akıllandım" dedi bana ama muhtemelen böyle söyleme sebebi benim aşırı tepki vermemdi. Kendi özelini bu sefer başka kuzenime anlatmaya başlamış, başka kuzen de bana anlatıyordu, ne yapsak da vazgeçirsek diye planlar yapıyorduk. Birini bırakıp diğerine geçince yeni hedefleriyle ilgili bilgilerimizi birleştirip tahminlerde bulunuyorduk ki taa ki son 1 seneye kadar. Pes ettim. Akıllanacağı yok ve beni sinirlendirmekten başka bir şeye yaramıyordu. Bence adi kelimesi bile basit kalır.

Anlatımlarınızda somut bir olay yok ; bolca çıkarım ve "-miş'li rivayet" var.

Diğer kuzenimden ve kız kardeşten duyduklarımdan dolayı -mış diyorum ama dediklerini destekleyecek şeyleri adi kuzenciğim bana da kişi adı vermeyip ve olayları yumuşatıp lehine olacak şekilde anlatıyordu. Yalan söylediğini mimiklerinden ve ses tonundan anlayabiliyorum.

Sürekli cuma mesajı atan akrabasını whatsapptan engelleyenler de var.
Enişteye alakasız vakitte mesaj atıp beni arabanla bilmem nereye götür gibi fazla istekte bulununca enişte engellemiş. Başka ne şekilde rahatsız etmiş bilmiyorum. Kardeşi de engellemesini istemiş olabilir ayrıca. Enişte, eşiyle durumu paylaşmış çünkü.

Eşinin olmadığı bir yerde enişte eşinin tembelliğinden dert yanmış, abla böyle böyle diye anlatmış bir şeyler. Telefonla görüşmüşler. Kardeşinin adını anmayıp küfürle hitap edecek kadar kim beslediğinden doğruluğundan emin olamıyorum. Herkes kardeşten taraf olduğu için o da kendini aklamak amacıyla kardeşini her yerde karalıyor.

Enişte çok da görgülü değil ama adi dediğimin kocasına bin basar. Üniversite okumuş. Disiplinli bir ailede büyümüş. Kadınlarla nasıl konuşması gerektiğini bilir, oturup kalkmasını da. Beyfendiliğini severim. Diğer hanfendininkisi ise ilkokul mezunu. Saf ama ayarsız biraz. Kendini geliştirmemiş de. Aileden öyle görmüş. Aile fertleri kadın erkek bir araya geldiklerinde şu kadının donu şu renk diye konuşabilecek kadar rahatlar. Ailesini 25 yıldan fazladır tanıyoruz. Kuzenim ne eşini ne de eşinin ailesini beğenir. Bu son aylarda aşkın önemli olmadığını, makamlı ve paralı biriyle evlenmek gerektiğini birkaç kere dile getirdi. Söylerken de sesinde pişmanlık ve öfke vardı.

Topluca tatil vb sebebiyle ev kalabalık ve misafir varsa ; banyodan havlu/bornoz vb ile çıkmak yerine giyinilip çıkılır genelde.

Eğitimli,kültürlü,terbiyeli enişte de çıplak gezmiyordur herhalde.
Aile yazlığımız var. O sene iki kardeş ailecek ve anne babalarıyla gittiler. Banyo salona direkt açılmıyor. Arada adını bilmediğim antre gibi bir alan var. Kıyafetler orada giyiliyor. Banyodan enişte bornozdan çıkar çıkmaz, artık nasıl takip etti bilmiyorum, kuzen içeri dalmış. Kapı da niye içeriden kilitli değildi, hatırlayamıyorum sebebini. 2 sene geçti üstünden.
Halamın vücut hatlarını gevşek koca, enişteye "Nasıl kocaman ama" diye anlatacak kadar da gevşek bence. Tamam belki topluma göre normaldir ya da gevşek denmemesi gerekir ama kuzen adiden de öte.

Yine konu sahibine tü kaka yapanlar , lanet okuyanlar , hakaret edenler. Vay sen kardesine bunu nasil yakistirirsin naralari atanlarla dolmus buralar. Buyrun bugün mansetlerdeki haber EMİNE ÜN ün eşi, kadını kendi öz kiz kardesi olan MİNE ÜN ile aldatmis. Bosanmislar ve adam baldiziyla yasamaya baslamis. Demekki binde bir de olsa boyle seyler oluyor. O zaman neden bu konu sabibinin de icine kurt düşmesini yadirgiyoruz. Neden bu ihtimali yasiyor olabilecegine inanmak yerine hakaretler yagdirioruz..

Yaşıyor da olabilir. Farkettiniz mi bilmiyorum, kızdığımız şey sen nasıl kardeşine bunları yakıştırırsın değil, kızdığımız şey konu sahibinin kafa yapısı. Kardeşi boşanmış, evli olsa aklına gelmeyecek böyle şeyler. Komşulardan kıskanır olmuş, sanıyor ki herkes kocasına hayran, kapacaklar kocişini. 40 kapı gezse bulamazmış böyle adam, birinin kandırıp götürebileceği adam da nasıl bu kadar harika oluyor onu da anlamadım. O kadar az şeyle yetiniyorlar ki evlilikte, üzülmeden de edemiyorum.

Bütün sayfaları okudum. Çok fazla beğenmiş olduğum cevap var fakat ben de bazılarının çok abarttığını düşünüyorum. Dünya sizin çevrenizdeki insanlardan oluşmuyor. Sizin etrafınız da çok namuslu dürüst insanların olması, bu tarz insanların var olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Konu sahibini de, eşini de, kardeşini de tanımıyorum fakat kadını paranoyak manyak yapanlar var resmen. Sırf boşanacak diye kardeşinden şüphelendiğini düşünmüyorum. Belki kardeşi evliyken eniştesine karşı daha mesafeliydi ama boşanınca o mesafeyi de kaldırmış oldu ve konu sahibi bu yüzden rahatsız oldu. Bazı yorumlarda konu sahibinin o kadar üzerine gidilmiş ki kadın çirkinleşince de "aaa bak esas fikirleri bu işte" bile denilmiş.
Aile bağlarını anlattığı mesajından anlamadığıma göre eşine kardeşinden daha yakın. Böyle bir durumda eşini savunması gayet normal geldi bana. Herkesin kardeşlik bağı ya da kardeşlik anlayışı sizinki gibi olmayabilir arkadaşlar. Ailemden hiçbirinden sevgi görmedim bir tek eşim sevdi beni demiş.
Çok anlayışlı yorumlar da var fakat geneli konu sahibini azarlamak için yazmış resmen.

Konu sahibinin psikolojik olarak sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle kaybetme korkusundan ve eşine olan bağımlılığından anladım bunu. Fakat bu, konu sahibinin tanımadığımız kardeşini haklı çıkarmaz.

Konu sahibi zaten çok da yakın değilmişsiniz madem, görüşme sıklığını azalt. Eşine çok belli etme kıskandığını lafını dahi etme hatta. Destek ol kardeşine tabii ki ama bunu yalnız giderek yap. Sana hoşgeldin bile demeyip direkt eniştesini soran kardeşine şakayla karışık sitem et mesela. Eşinle ilgili konularda "abin" diye bahset. Şüphelendiğini, kıskandığını belli etme sakın. Karpuz meselesi yani.
Son olarak, Allah korktuğunla sınamasın. Yüreğini ferah tut bol bol dua et

Bizim düşündüğümüzü konu sahibi düşünemiyor mu en çok onun canını acıtmıştır kardeşine bunu kondurmak kimse durup dururken bunu düşünmez bazen aslında adamda gözü yoktur ama sırf sizi kıskanıp yerinizde olmak istemesinden de bu tarz yaklaşım gösterebilirler inşallah yanılıyorsunuzdur

Benim evdeki yardımcımın 2 tane evli kızkardeşi vardı. Biri diğerinin kocasından hamile kaldı ve çocuğu doğurdu. İlişkileri ortaya çıkınca baldızından çocuk yapanla karısı boşandı ama sevgili gibi devam ediyorlarmış. Eniştesinden çocuk doğuran kendi eşiyle devam etti, adam çocuğu da kendi nüfusuna almış falan filan. Yardımcım iki kardeşiyle de görüşmüyor. Böyle tuhaf ilişkiler sadece müge anlı da olmuyor yani

elle tutulur çok şey var fakat ben evlendifi için pek fazla onemsemedm çünkü kendine göre birini buldu diye sevindim.fakat yazsamda yazmasamda kötü abla oluyorum. bakardı o zmnlar evlenmemisti daha babannem rahmetli olmuştu cenaze evine gittik çocuğum ve ben cenaze evindeydik.esim erkeklerin olduğu eve geçmişti.o esnada çocuğum bezini kirletmisti akşam karanlığıydi ve ben eşimden arabanin anahtarını istemeye gidecektim aniden karşıma dikildi kardeşim ben gidip alayım dedi o esnada halamda kardeşime sana noluyo dedi kendi gider alır dedi sana düşmez dedi kardeşimin moreli bozuldu iyi git al o zmn banane dedi.sinirlendi küstü. bende şaşırdım niye öyle yaptığına anlam veremedim .yengemle kızdı buna noluyo dedi sen karısısin gidip alamıyonmu da ben alayım diyo dedi .

bnde yaniliyo olmak istiyorum çok fazla düşünüyorum iyi kötü her anlamda ama sonuca varamiyorum.cunku bekarken evimize gelmişti eşim mutfağa gitmişti sigara içmeye biz odadaydık biranda oda mutfağa gitti 3 -5 dk bekledim gelir diye eşimin önüne dikilmiş sigara içiyorlardi gülüşerek ben gelince söndürdü sigarasını içeri geçti. bir defasindada alkol almış geldi eşime içiyozmu dedi benim eşim kullanmadığı halde bende rahatsız oldum konudan anneme bahsettim o yapmaz öyle şey dedi

Benim için söylediğiniz olaylar çok sıradan. Cenaze evinde gidip eşimden anahtar almak gerekse ben kardeşimi yollarim. Hiç bir akrabamda "ne oluyor" ona diyemez.
Çünkü ben kardeşime de eşime de güveniyorum.

Eşimin işi yeri ve kardeşimin öğrenci evi birbirine çok yakın. Eşimle birlikte gelip giderler.(annemle yakın evlerimiz) Eşim bazen x' in bir şöyle bir sıkıntı var, konuş hallet der. Bazen benim eşime ağlar yolda. Arkadaşları ben tanımam eşim tanır. Bana bakış açınız farklı geliyor.

Boyle bir şeyi ben ne kardeşime nede eşime yakıştırmam.

Burada kardesinizden şüphe ediyorsunuz ya kocanizdan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Yardim etmek istemistir bunda ne var ki? Anahtar bahanesiyle hava almak istemiste olabilir. Belki sigara icecekti o arada. Yengenizin tepkisinden sunu anladim. Sulalecek kardesi kardes gibi degil potansiyel tehlike olarak yetistiriyorsunuz.

Yani ne desem bilemedim olmaz diye bir şey yok neler duyuyoruz ve neler oluyor maalesef ben konu sahibine çok yüklenildiğini düşünüyorum evet elle tutulur pek bir şey yok ama mutlaka onun rahatsız olduğu bir şey var insan durduk yere neden kardeşi ile ilgili böyle düşünür belki aralarında hep bir soğukluk hep bir çekişme vardı o yüzden ne yapsa altında bir şey arıyordur

Neeeeeeee benim kardesim esimle okadar samimiki benimle bile okadar iyi anlasmiyor. Beni en cok hayrete dusuren sey arada bilerek egiliyor gostermek icin demeniz . O sizin caniniz ya yaprak dökümü geldi gözümün önüne suan. Kiz bosaniyor diye niye sizin esinize yürüsün tek kalan erken omu dünyada ben boyle biseyin olacagini dusunmek bile istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…