Kardeş diye niye yapamasın ki? İnsan şahit olmayınca toz konduramıyor ama var öyleleri. Benim bir adet böyle bir adi kuzenim var. Kardeşinin eşiyle kendi eşini evliliğin ilk zamanlarında kıyaslardı. Kendi evliliğinde mutsuz. Enişte daha eğitimli, kültürlü, terbiyeli ve varlıklı. Kardeşine karşı olan kıskançlığı ve kıyaslamaları bekarlarken de vardı ama ekonomik sebeplerin de etkisiyle bu son yıllarda daha da artmış durumda.
Bana kuzenim her zaman "Eniştem kardeşinden memnun değil, benimle dertleşiyor bu konuda. 'Abla şöyle şöyle yapıyor' diye kardeşimin kötü yönlerini anlatıyor" derdi. Sonraları da beni whatsapptan engellemiş demişti. Aklımın ucundan bile kötü bir yönelim geçmemişti. Tek emin olduğum nokta kardeşini kıskanmasıydı. Devamlı karalıyordu kardeşini. Kıskandığını anne babası dahil sülale biliyor. Sadece bana değil başka kuzenime de bu durumu anlatmış ama bir fazlasıyla. Enişteye ilgisi varmış. Bunu bana diğer kuzen söyleyince tüm konuşmaları yeniden gözden geçirdim, yeni konuşmalarda mimiklerini inceledim. Gerçekten de eniştesinin bir şekilde muhabbetlerimize dahil ediyor. Beni niye engelledi diye dert yanıyor, adı geçerken gözleri büyüyor, geçen onun arabasını gördüm sizin kapının önünde, şöyle oldu, böyle bitti vs. Kardeşle beraber ortak kuzenimizin de olduğu yakın akrabamızın taziyesinde eniştenin tam karşısına oturup direkt ona odaklanmış. Kardeşi mutfağa gittiğinde de yanına oturmuş. İlgisini bilmeyenlerin bile tuhafına gitmiş. Neyse ki kız kardeşi görmemiş. O olaydan birkaç gün sonra da gidilen tatilde banyodan yeni çıkan enişteyi girdiği odada aniden basmış. İçeride olduğunu bile bile odaya dalmış. Kardeşi bunu görünce de kıyamet koptu. Meğerse kardeşi olayların farkına geç de olsa varmış. Olayları sonra onun ağzından da dinledim. Enişte de adi kuzenden rahatsız olunca numarasını engellemiş. Aralarına mesafe koydular. Enişte, adi kuzene iyi niyetle yaklaşmış her zaman ama bizim adi kuzen duygusal açlık çektiğinden adamlardan gördüğü hafif bir iyi yaklaşımda bile gönlünü kaptırıyor.
Özetle, her kardeşin niyetini iyi olarak kabul etmeyin. Var böyle adiler de. Konu sahibinin yazdığına benzer tavırlar sergiliyordu. Onun başka kardeşi de enişteyle sıkı fıkı ama ilgisinin olmadığı bariz belli. Abla kardeş ilişkileri var. Ablası iyi niyetli de ama kendisi şeytanın stajyeri.
İlla kocasının karşılık vermesine gerek yok ki. Kardeşin mutluluğunu kıskanması, eniştenin iyi bir eş olması veya çekici olması kişiyi etkileyebilir. Etik değil ama var böyleleri. Tek taraflı da olabiliyor, kuzenim de olduğu gibi.
Herkeste abi kardeş ilişkisi olmuyor ki. Aslında öyle olmalı hatta evliler öyle görülmeli ama sapkın zihniyettekiler çok. Yakınlık derecesine bakmadan dostunun, komşunun, akrabanın eşiyle ilişkisi olanlar var. Bu forumda bile başına gelen olmuştur.
Kardeşiniz eşinizin ilgisini çekmeye çalışıyor olabilir ama bu kadar delille yine de damga vurmayın. Abartıyor da olabilirsiniz. İyi niyetlidir belki. Adi kuzenimden sonra başıma böyle bir olay gelse acaba derdim ama kardeşlerim adi değiller. Kardeşinizle evlenmeden önceki ilişkiniz de önemli. Kardeşinizle çekişmeniz olmuşsa gönül ilişkilerinde, radarlarınızı açın derdim. Bazıları etik nedir bilmiyor.
Kocasının dünyadan haberi yok. Birkaç kere ima etsem mi dedim ama karışmamaya karar verdim. Kocası da gevşeğin teki. Eşinin ağzına da bakıyor. Söylesem bana inanmayabilir de. İki ucu moklu değnek.
Galiba haberlerden haberiniz yok sizin . Kusura bakmayın ama hala arkasındayım azımsanmayacak kadar çok lafımın. Kim ister ki böyle birsey olsun ! Ama maalesef var. Sizler gözlerinizi kapattınız diye gündüz gece olmuyor . Çok değil 1 hafta Müge anlı izlemek yeterli gelebilir. Bu tarz bir ton konu işledi.Kime göre , neye göre çok ? Toplumu yıllarca fısıltı gazetesi haberleriyle korkutanlar da aynı yolu izlemişti.
84 milyon nüfusun içinde, öz kardeşinin eşine yan gözle bakacak ve hatta ilişkiyi farklı bir boyuta taşımayı düşünecek kadar ahlaki değerlerden yoksun kaç kişi var ?
Koca okyanus içindeki bir su damlasına bakarak "azımsanmayacak kadar çok" yargısına varılamaz.
Yere bir şey düştüğünü ve onu aldığını düşünürüm.şöyle hayal edin mademki bn ifade edemiyorum kendimi çünkü şuan suçlu muamelesi yapılıyor bana .hepimiz kadınız empati yapın belki o zmn o duyguyu hissedersiniz diye düşünüyorum. "eşiniz bir köşede oturuyor ve siz mutfaktasiniz kardesiniz de tam eşinizin karşına denk gelcek şekilde eğiliyor ne düşünürsünüz. yada eşinizin önüne dikilip göz teması kurduğunu düşünün.
Bugün bir arkadaşın çocuğunun doğum günü vardı.Aminn insaAllah verir. konu şu ki insanlar bunu anlamak istemiyor .açıkçası evlilik hususuna uymayan yasak olan eşler haricinde uyumsuz görülen bir takım hareket ve davranışların nikah düşürdüğünü ve yuvalarin bu gibi ufak çaplı görülüp içsel olarak büyüyen zararlarına şahidiz. ve bende huzursuz olduğum veya bana yanlış gelen bu düşüncemi belirttiğim için akilsiz ve fesat bir abla olurken.bu davranışı sergilen kardeşim veyahut kim olursa olsun onun yaptığının doğru olduğunu savunacak insanlara daha fazla kendimi anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.herkezin belirli çizgileri vardır. kimisi herseyi normal karşılar bnde biraz geri kafalı gözüyle bakılan ama evlilik konusunda hassas olan davranışlara tepki gösteren bir bireyim. ne derlerse desinler ben huzursuz ve kötü hissediyorsam buna göz yumamam. bi de şu var es gecmiycem. evli olduğu süre zarfında eşinin yanında dikkat ederken bu konulara boşanıyor diye başkalarının düzenini ve huzurunu bozmaya hakkı yok hiç kimsenin.evliyken uyduğu kurallara uymaya devam etmesi gerekir çünkü başka bir evliliğe zarar verebileceğini unutmamalıdır.bu kadar
Galiba haberlerden haberiniz yok sizin . Kusura bakmayın ama hala arkasındayım azımsanmayacak kadar çok lafımın. Kim ister ki böyle birsey olsun ! Ama maalesef var. Sizler gözlerinizi kapattınız diye gündüz gece olmuyor . Çok değil 1 hafta Müge anlı izlemek yeterli gelebilir. Bu tarz bir ton konu işledi.
O sadece bir örnekti. Onun dışında çok fazla haber var . Yani sanki ayda yılda 1 tane ya oluyor ya olmuyor gibi konuşuyorsunuz.Haberlerde aynı olayın ve olayın taraflarının farklı fotoğraflarıyla defalarca gösterildiğini hiç görmediniz mi ?
Azımsanmayacak sayıda kişinin, kardeşlerinin eşlerine karşı farklı yaklaşımlarda bulunduğuna dair dayanağınız ; reytinge dayalı bir Tv programı olmamalı.
Aynı konuyu aylarca ekranda yayınlamaları olayın sıklıkla yaşandığı anlamına gelmiyor.
Bir kanalda biten konu , diğer kanalda yeniden anlatılıyor ancak olay yeni değil aynı olay.
Bana direkt açıkça itiraf ettiği evli erkeklerle en az 3 gönül ilişkisi olmuştu. Sözde sonra bıraktı, "Bir daha yapmam, akıllandım" dedi bana ama muhtemelen böyle söyleme sebebi benim aşırı tepki vermemdi. Kendi özelini bu sefer başka kuzenime anlatmaya başlamış, başka kuzen de bana anlatıyordu, ne yapsak da vazgeçirsek diye planlar yapıyorduk. Birini bırakıp diğerine geçince yeni hedefleriyle ilgili bilgilerimizi birleştirip tahminlerde bulunuyorduk ki taa ki son 1 seneye kadar. Pes ettim. Akıllanacağı yok ve beni sinirlendirmekten başka bir şeye yaramıyordu. Bence adi kelimesi bile basit kalır.Kuzeniniz gerçekten sizin anlattığınız gibi birisi mi bilemem.
Anlatımlarınızda somut bir olay yok ; bolca çıkarım ve "-miş'li rivayet" var.
Enişteye alakasız vakitte mesaj atıp beni arabanla bilmem nereye götür gibi fazla istekte bulununca enişte engellemiş. Başka ne şekilde rahatsız etmiş bilmiyorum. Kardeşi de engellemesini istemiş olabilir ayrıca. Enişte, eşiyle durumu paylaşmış çünkü.Sürekli cuma mesajı atan akrabasını whatsapptan engelleyenler de var.
Eşinin olmadığı bir yerde enişte eşinin tembelliğinden dert yanmış, abla böyle böyle diye anlatmış bir şeyler. Telefonla görüşmüşler. Kardeşinin adını anmayıp küfürle hitap edecek kadar kim beslediğinden doğruluğundan emin olamıyorum. Herkes kardeşten taraf olduğu için o da kendini aklamak amacıyla kardeşini her yerde karalıyor.Bu çok görgülü , eğitimli ,kültürlü eniştenin whatsapptan karısını kız kardeşine çekiştirmesi normal mi ? Enişte , karısı görüp "beni kardeşimle mi çekiştiriyorsun" der korkusuyla engellemiş olmasın.
Aile yazlığımız var. O sene iki kardeş ailecek ve anne babalarıyla gittiler. Banyo salona direkt açılmıyor. Arada adını bilmediğim antre gibi bir alan var. Kıyafetler orada giyiliyor. Banyodan enişte bornozdan çıkar çıkmaz, artık nasıl takip etti bilmiyorum, kuzen içeri dalmış. Kapı da niye içeriden kilitli değildi, hatırlayamıyorum sebebini. 2 sene geçti üstünden.Topluca tatil vb sebebiyle ev kalabalık ve misafir varsa ; banyodan havlu/bornoz vb ile çıkmak yerine giyinilip çıkılır genelde.
Eğitimli,kültürlü,terbiyeli enişte de çıplak gezmiyordur herhalde.
Halamın vücut hatlarını gevşek koca, enişteye "Nasıl kocaman ama" diye anlatacak kadar da gevşek bence. Tamam belki topluma göre normaldir ya da gevşek denmemesi gerekir ama kuzen adiden de öte.Kuzeniniz hangi sebeple girmiş odaya , kim görmüş ; gören kız kardeşiyse ve dediğiniz gibi olaylar çıkmışsa , sizce size göre "gevşek" olan kocası bu durumu kabullenir miydi ?
Kuzeninizi "adi" , kocasını "gevşek" ilan ederken umarım günahlarını almıyor , haklarına girmiyorsunuzdur.
Yaşıyor da olabilir. Farkettiniz mi bilmiyorum, kızdığımız şey sen nasıl kardeşine bunları yakıştırırsın değil, kızdığımız şey konu sahibinin kafa yapısı. Kardeşi boşanmış, evli olsa aklına gelmeyecek böyle şeyler. Komşulardan kıskanır olmuş, sanıyor ki herkes kocasına hayran, kapacaklar kocişini. 40 kapı gezse bulamazmış böyle adam, birinin kandırıp götürebileceği adam da nasıl bu kadar harika oluyor onu da anlamadım. O kadar az şeyle yetiniyorlar ki evlilikte, üzülmeden de edemiyorum.Yine konu sahibine tü kaka yapanlar , lanet okuyanlar , hakaret edenler. Vay sen kardesine bunu nasil yakistirirsin naralari atanlarla dolmus buralar. Buyrun bugün mansetlerdeki haber EMİNE ÜN ün eşi, kadını kendi öz kiz kardesi olan MİNE ÜN ile aldatmis. Bosanmislar ve adam baldiziyla yasamaya baslamis. Demekki binde bir de olsa boyle seyler oluyor. O zaman neden bu konu sabibinin de icine kurt düşmesini yadirgiyoruz. Neden bu ihtimali yasiyor olabilecegine inanmak yerine hakaretler yagdirioruz..
2 dil var telefonumda otomatik hangi dile çevireceğini şasırıyor bazen haha moralMesajınızı çok beğendim ama nolur morel yazmayin daha fazla
elle tutulur çok şey var fakat ben evlendifi için pek fazla onemsemedm çünkü kendine göre birini buldu diye sevindim.fakat yazsamda yazmasamda kötü abla oluyorum. bakardı o zmnlar evlenmemisti daha babannem rahmetli olmuştu cenaze evine gittik çocuğum ve ben cenaze evindeydik.esim erkeklerin olduğu eve geçmişti.o esnada çocuğum bezini kirletmisti akşam karanlığıydi ve ben eşimden arabanin anahtarını istemeye gidecektim aniden karşıma dikildi kardeşim ben gidip alayım dedi o esnada halamda kardeşime sana noluyo dedi kendi gider alır dedi sana düşmez dedi kardeşimin moreli bozuldu iyi git al o zmn banane dedi.sinirlendi küstü. bende şaşırdım niye öyle yaptığına anlam veremedim .yengemle kızdı buna noluyo dedi sen karısısin gidip alamıyonmu da ben alayım diyo dedi .Evet çok korkunç bir durum var ama tek suçlu kadın değil ki. Konu sahibine göre boşanan kız kardeşi suçlu. Ya eşi suçluysa ama bunu hiç düşünmüyor. Ben ona cok sinir oldum. Birde kadının yaptığı elle tutulur birşey yok.
bnde yaniliyo olmak istiyorum çok fazla düşünüyorum iyi kötü her anlamda ama sonuca varamiyorum.cunku bekarken evimize gelmişti eşim mutfağa gitmişti sigara içmeye biz odadaydık biranda oda mutfağa gitti 3 -5 dk bekledim gelir diye eşimin önüne dikilmiş sigara içiyorlardi gülüşerek ben gelince söndürdü sigarasını içeri geçti. bir defasindada alkol almış geldi eşime içiyozmu dedi benim eşim kullanmadığı halde bende rahatsız oldum konudan anneme bahsettim o yapmaz öyle şey dediBizim düşündüğümüzü konu sahibi düşünemiyor mu en çok onun canını acıtmıştır kardeşine bunu kondurmak kimse durup dururken bunu düşünmez bazen aslında adamda gözü yoktur ama sırf sizi kıskanıp yerinizde olmak istemesinden de bu tarz yaklaşım gösterebilirler inşallah yanılıyorsunuzdur
elle tutulur çok şey var fakat ben evlendifi için pek fazla onemsemedm çünkü kendine göre birini buldu diye sevindim.fakat yazsamda yazmasamda kötü abla oluyorum. bakardı o zmnlar evlenmemisti daha babannem rahmetli olmuştu cenaze evine gittik çocuğum ve ben cenaze evindeydik.esim erkeklerin olduğu eve geçmişti.o esnada çocuğum bezini kirletmisti akşam karanlığıydi ve ben eşimden arabanin anahtarını istemeye gidecektim aniden karşıma dikildi kardeşim ben gidip alayım dedi o esnada halamda kardeşime sana noluyo dedi kendi gider alır dedi sana düşmez dedi kardeşimin moreli bozuldu iyi git al o zmn banane dedi.sinirlendi küstü. bende şaşırdım niye öyle yaptığına anlam veremedim .yengemle kızdı buna noluyo dedi sen karısısin gidip alamıyonmu da ben alayım diyo dedi .
elle tutulur çok şey var fakat ben evlendifi için pek fazla onemsemedm çünkü kendine göre birini buldu diye sevindim.fakat yazsamda yazmasamda kötü abla oluyorum. bakardı o zmnlar evlenmemisti daha babannem rahmetli olmuştu cenaze evine gittik çocuğum ve ben cenaze evindeydik.esim erkeklerin olduğu eve geçmişti.o esnada çocuğum bezini kirletmisti akşam karanlığıydi ve ben eşimden arabanin anahtarını istemeye gidecektim aniden karşıma dikildi kardeşim ben gidip alayım dedi o esnada halamda kardeşime sana noluyo dedi kendi gider alır dedi sana düşmez dedi kardeşimin moreli bozuldu iyi git al o zmn banane dedi.sinirlendi küstü. bende şaşırdım niye öyle yaptığına anlam veremedim .yengemle kızdı buna noluyo dedi sen karısısin gidip alamıyonmu da ben alayım diyo dedi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?