• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesine karşı mesafeli davranmak için ne yapmalıyım ?

bu kız sudan cıkmıs balıga donecek yarın birgun!!belki arkadas ortamı onu yoldan cıkaracak!!ankaranın ne kadar siyasi bir ortamı oldugunu bilen iyi bilir!!ben de ankaradayım!!hadi bunlara takıldı ?ne yapacak bu kız kocası da goreve gidiyomus yazık?kadın basına nasıl ugrascak?sonra basına bi iş gelse kızın ailesi suna bak kıza bakamadın edemedin!!niye boyle buyuk bi sorumlulugu alsın?? Bu devi
rde aileler bile cocuklarına sahip çıkamıyor!!bu kız nasıl yapoacak bu işleri?ilerde dogacak cocuguyla mı ugrascak yoksa allah korusun basına bişey gelse gorumcesiyle mi?????????bir laf vardır bilirmisiniz bilmiyorum...emanetin bagrı yufka olur!!!!!sanırım ne demek istediğimi anladınız!!

çok haklısın ankara gibi bi yerde genç bir kızın sorumluluğunu almak zor bende doğma büyüme ankaradayım hele bide geldiği yer küçük bi şehirse burda ana baba olmicak başında sonu kötü biter

bu kız sudan cıkmıs balıga donecek yarın birgun!!belki arkadas ortamı onu yoldan cıkaracak!!ankaranın ne kadar siyasi bir ortamı oldugunu bilen iyi bilir!!ben de ankaradayım!!hadi bunlara takıldı ?ne yapacak bu kız kocası da goreve gidiyomus yazık?kadın basına nasıl ugrascak?sonra basına bi iş gelse kızın ailesi suna bak kıza bakamadın edemedin!!niye boyle buyuk bi sorumlulugu alsın?? bu devi
rde aileler bile cocuklarına sahip çıkamıyor!!bu kız nasıl yapoacak bu işleri?ilerde dogacak cocuguyla mı ugrascak yoksa allah korusun basına bişey gelse gorumcesiyle mi?????????bir laf vardır bilirmisiniz bilmiyorum...emanetin bagrı yufka olur!!!!!sanırım ne demek istediğimi anladınız!!

çok haklısın ankara gibi bi yerde genç bir kızın sorumluluğunu almak zor bende doğma büyüme ankaradayım hele bide geldiği yer küçük bi şehirse burda ana baba olmicak başında sonu kötü biter

Ankara ya okumaya tek başına gelen bütün kız çocuklarının sonu kötü mü bitiyor?

Kaldı ki bu kız abisinin emanetine gönderiliyor,konu sahibinin değil.Abisi kontrol etmesi gereken kişi.

Bana göre çok saçma bir bahane söylediğiniz.Yeterki kızcağıza bir faydası olmasın konu sahibinin der gibi bir haliniz var.

Kaldı ki bu kız abisinin emanetine gönderiliyor,konu sahibinin değil.Abisi kontrol etmesi gereken kişi.

Bana göre çok saçma bir bahane söylediğiniz.Yeterki kızcağıza bir faydası olmasın konu sahibinin der gibi bir haliniz var.

katılıyorum kendi kız kardeşi olsa annesine

anne ben bu kızı istemiyorum zaten küçük yerde yaşıyordu buraya gelecek kötü yollara düşecek

sorumluluk alamam mı diyecekti çok merak ettim

katılıyorum kendi kız kardeşi olsa annesine

anne ben bu kızı istemiyorum zaten küçük yerde yaşıyordu buraya gelecek kötü yollara düşecek

sorumluluk alamam mı diyecekti çok merak ettim

aaaa olurmu canım.kendi kardeşleri akıllıdır,usludur.hiç sorun yaratmazlar,uyumludurlar:34:
halbuki görümceler öylemi,haylazdır,ukaladır.sadece gelinlere huzursuzluk vermek için dersaneye gitmek isterler:51:

konu sahibi işi gücü yokmuş gibi 17lik görümcesine takmış durumda ,sürekli bir açık arıyor, lafının davranısının altında bişey arıyor, actıgı konulara bakınca bahsettiği sanki görümce değil kocasını elinden alacak bir rakip! her laftan gocunuyor, üstüne alınıyor bu kadar da olmaz, ayrıca kız oraya yanına gelse bile 9 ay kalacak ama maşallah "aaa gelmesin cocuk yapsan ona mı bakıcan görümcene mi" diyen bile olmus yuh diyorum, bu kadar vicdansız olmayın bir kızın gelecegi söz konusu, ayrıca hanımlar sadece 17 yaşında! köyde yasıyor sehirde sudan cıkmıs balıga döner diyenler, o eskidendi kafanızı kaldırıp bi bakın cevreye köydekiler hiçbirşeyden geri kalmıyor artık, o dizilerde oluyor yani köyden gelip kötü yola düşmeler falan, ayrıca abisi var basında yengesi isterse ilgilenmesin, sorumluluk abide yengede değil.

Tüm yorumları okumadım ama bence sizin tavrınız yanlış. sonuçta üniversiteye hazırlanmak isteyen bir genç kıza ablalık yapsanız onun sevgisini kazanırsınız. İnsanlar hiç tanımadıkları çocuklara burs verip okutuyorlar ya da evlerini açıyorlar. Siz eşinizin kardeşinize hem de kız kardeşine evinizi açsanız ne olur ki. Erkek kardeşi olsa durum farklı olurdu rahat edemezdiniz ama kız çocuğu sonuçta ve sizden yaşça epey küçük. Ona bir bütçe ayırmayı düşünen kendi ağabeyi onun bereketini Allah verir. Hem biraz empati yapın çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bir kızını bir oğlunuz olsa ve aynı durumları yaşasalar ne düşünürsünüz. Mesafeli olmak durumuna gelince mesafe öyle tanımlanabilir biş değil ama aynı evin içinde bile mesafeli olabilirsin yani sınırları çizebilirsin. Neyse sonuçta yapacakların kendi kararın inşallah herşeyi tadsızlık çıkmadan halledebilrsin.

ben kendi imkanları varken baskasına yuk olunmasına karsıyım sadece!!anlatabiliyormuyum???abisi goreve gidiyormus sanırım konuyu basından okumadınız??? ayrıca evet herkesin basına kotu bişey gelmiyor belki ama ihtimalleri de goz onune almak lazım!!sonucta nasıl olsa mahallede bişey olmaz diye saat 11 de cocuklarımızı dısarı salıyormuyuz??? demek istediğim tedbir tedbir!!!!

kimse kusura bakmasın adamların durumu iyi evleri var bu haldeyken abisinin borcuna borc eklemek vicdan dısıdır!!!insan biraz dusunceli olmalı!! abimin borcu var yeni evli!!bizim allaha sukur evimiz var annemi alırım yanıma giderim ankaraya diye dusunmesi lazım adamın!!ayrıca tek erkekmiş ya madem oglunu kirada oturtacagına bu borcun içinde bosta duran evde oturtsaymıs ya ailesi??savundugunuz insanlara bir bakın yaa!!benim evim olcak da oglumu borcun içinde surundurcem bir de ev sahibiyim oglumu oturtmuyacam!!aile ruhu dediginiz gibi eskidenmiş!!

kimse kusura bakmasın adamların durumu iyi evleri var bu haldeyken abisinin borcuna borc eklemek vicdan dısıdır!!!insan biraz dusunceli olmalı!! abimin borcu var yeni evli!!bizim allaha sukur evimiz var annemi alırım yanıma giderim ankaraya diye dusunmesi lazım adamın!!ayrıca tek erkekmiş ya madem oglunu kirada oturtacagına bu borcun içinde bosta duran evde oturtsaymıs ya ailesi??savundugunuz insanlara bir bakın yaa!!benim evim olcak da oglumu borcun içinde surundurcem bir de ev sahibiyim oglumu oturtmuyacam!!aile ruhu dediginiz gibi eskidenmiş!!

konu sahibi ankara da oturmuyorki,yoksa emin ol o evde otururdu.yoksa burada konusunu da açardı:34:

konu sahibi ankara da oturmuyorki,yoksa emin ol o evde otururdu.yoksa burada konusunu da açardı:34:

aynen:1: giresunda oturuyormuş. hımmm birde araştırma görevlisi yazıyor mesleğinde, mesleğini görümcenin laflarının ve davranıslarının altında yatanı arastırmak olarak kullanıyor gibisin, üniversitede pek iş yok galiba:1:

buyuk görümcemle görüşmem zaten kayınvalıdemle yasıyolar hepsı. kucugu bekar cok sereım benden 1 yaş buyuk

annesı ıle tartıssak dahı telefonla konusuruz gelır gıder, şımdı nısanlancak kayınvalıdemle görüşmedıgım halde sırf onun hatrı ıcın gıdecem. aksam eşım ne takıcaz dedı

sen ne kadarsan tak ben yengesı olarak özel bısey alcam dedım, ıyı ınsan her yerde her sekılde ıyıdır. annesı gıl yazlıga gıdıyo 1 ay bende kalcak sabaha kadar dedıkodu yapcaz:27:

benden buyuk calısıyo onunda zaman zaman ısteklerı olur ben eşımden once alırım cunku sevıyorum, sımdı ceyızıne yemek takımın benden ne ıstıosan dedım alıcamda:27:

ama buyuk görümcem yagmurlu havada su ıstese vermem:27:

bakın ıkısıde kardeş ıkısıde görümce bunların,

tamamen ınsanlık alakalı bı durum bunlar

Tüm mesajları okumadım,önceki mesajlarınızı,konularınızı da bilmiyorum ama üniversite sınavına girecek biri olduğuna göre henüz ergenlik çağından çıkmamış çok genç bir kızdan bahsediyorsunuz... Bu yaşta bir kızla insanın ne alıp veremediği olur onu anlamadım...Belki de siz de soğuk davranıyorsunuz ona,o da bir kaç lafınıza huyunuza gıcık olup sizi kızdırmak istemiş olabilir..Karşınıza alıp abla gibi açık açık konuşsanız belki aranızdaki buzlar eriyebilir..Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır derler..:34:.

Sizin mesajınıza cevap olarak yazıyorum ama aslında bu şekilde düşünen herkese bu konuda bir cevap vermek istedim:
dışarıdan bakıldığında küçücük çocuk, ne yapabilir, ne kötülüğü dokunabilir, daha saftır diye düşündüğünüz kız çocukları bazen gerçekten de 'küçük şeytan' sıfatını hak edecek kadar olabiliyorlar. bunu dışarıdan anlamanız zor olsa da, yaşadığınızda başkalarını ikna etmeniz zor olsa da, böyle bir durumla gerçekten karşılaştığınızda ancak ne demek istediğimi anlarsınız. başına gelince insan şaşırıyor, daha 15 yaşında, daha 17 yaşında bir kız nasıl bu kadar plancı, böyle sinsi olabiliyor, her şeyden nasıl bir kötülük çıkartıyor şaşarsınız ama dediğim gibi başınıza gelince anlarsınız.

dolayısıyla derdi olup burada konu açan insanları taşlamaya ben çok karşıyım. konu açan dışında sanki herkes hayatı çözmüş, bilge balıkçı seviyesine ulaşmış, hayatta her şeyi görmüş de konu açana şüpheyle bakar hale gelmiş. yani sizin hayatınızda bir küçük şeytan olmadı diye, bu kimsenin hayatında olmayacak anlamına gelmiyor. sözüm böyle düşünen herkese.

Sizin mesajınıza cevap olarak yazıyorum ama aslında bu şekilde düşünen herkese bu konuda bir cevap vermek istedim:
dışarıdan bakıldığında küçücük çocuk, ne yapabilir, ne kötülüğü dokunabilir, daha saftır diye düşündüğünüz kız çocukları bazen gerçekten de 'küçük şeytan' sıfatını hak edecek kadar olabiliyorlar. bunu dışarıdan anlamanız zor olsa da, yaşadığınızda başkalarını ikna etmeniz zor olsa da, böyle bir durumla gerçekten karşılaştığınızda ancak ne demek istediğimi anlarsınız. başına gelince insan şaşırıyor, daha 15 yaşında, daha 17 yaşında bir kız nasıl bu kadar plancı, böyle sinsi olabiliyor, her şeyden nasıl bir kötülük çıkartıyor şaşarsınız ama dediğim gibi başınıza gelince anlarsınız.

dolayısıyla derdi olup burada konu açan insanları taşlamaya ben çok karşıyım. konu açan dışında sanki herkes hayatı çözmüş, bilge balıkçı seviyesine ulaşmış, hayatta her şeyi görmüş de konu açana şüpheyle bakar hale gelmiş. yani sizin hayatınızda bir küçük şeytan olmadı diye, bu kimsenin hayatında olmayacak anlamına gelmiyor. sözüm böyle düşünen herkese.

Böyle düşünenlerden biriyim.

18 yaşını doldurmamış ergenlerin hepsini çocuk kabul ederim.Hiçbirini de sizin tabirinizle ''küçük şeytan'' olarak görmem.Ergenlik çağını atlatmaya çalışan bir bireyi kıskançlıkla fesatlıkla suçlayıp,onunla sidik yarışına girenlerin fesat olduğunu kabul ederim.Nasıl ki bir aile çocuklarını ergenlik döneminde hoşgörüyle karşılayıp,olaylara onun o çılgın gözüyle bakmaya çalışıyorsa ablasından,görümcesindende aynı gözle bakmasını beklerim.Karşısındaki çocukla çocuk olan ,onun her hareketinde kasıt arayan yetişkinlerin kıskanç olduklarını düşünürüm ben.

Benim çocuklara bakış açım bu,sizinki size doğru,benimki bana.

Siz kendi bakış açınıza göre konu sahibine akıl veriyorsunuz,bana göre onu dolduruyorsunuz.Ben kendi bakış açıma göre onun eşinin ailesine değer vererek evliliğini sağlamlaştıracağına inanıyorum,siz benim konu sahibini taşladığımı düşünebilirsiniz..Yani siz kendi doğrunuzu ve hayata bakış açınızı konu sahibine iletirken,sizin gibi düşünmeyenler de aynı şeyi yapıyor.Ama siz tek doğruyu bildiğinizi düşündüğünüzden diğerlerinin kötülük yapmaya çalıştığını zannediyorsunuz.

Bence de meseleyi hani kafasında büyütüp bu yaşta birini takmasın ama belki de ben de tecrübelerime dayanarak, gördüklerimden bu şekilde bir tepki verdim.
Yani sizin anlatmak istediğiniz onunla mı başa çıkamıyorsunuz , sonuçta sizden yaş olarak oldukça küçük vs. ama işte bazen gerçekten evliliği çok fazla etkileyecek durumlar olabiliyor. Bu yaşta evlenilebilir derken o olgunluğa sahip olunabilir demek istedim. Ben de erken yaşta evliliği savunduğum felan yok o kültürde biri değilim zaten ama sonuçta o yaşlarda ciddi hayaller iş hayatına, mesleğine dair geleceğe dair şeyler düşünülebilir çok da küçük bir yaş değil demek istedim.
Ha o gencin aklı havadadır bütün bunlardan haberi bile yoktur o da ayrı konu.
Şimdi demişsiniz ya bana 1 gelene ben bin giderim vs. Bu türlü şeyleri ben de yaptım ama bazen de yaşam standardınızı da etkiliyor bu türlü şeyler. Konu sabihi zaten yeni evli, evliliği bile yeni oturuyor. Birkaç sene sonra çocuk olunca böyle başbaşa kalma imkanları zaten olamayacak, bence yeni evlilerin evinde bu şekilde kalınmasını ben hiç doğru bulmuyorum. O yüzden ilişkiler zorlanmamalı dedim.
Ha ileri yaşlarda olurlar çoluklu çocuklu, kimse sahip çıkmaz abisi yine sahip çıkar evine alır o durumda olur değişir işler. Ama bence durumlar kişilerin içinde bulduğu şartlara göre ve kişilerin kendisine göre değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
Sizin dedikleriniz genel geçer şeyler. Uygulamaya alındığında öyle olmuyor...

Siz benim yazdıklarımı ya iyi okumassınız, ya da iyi anlamamıssınız..
Ben bir gelene, bin giderim lafı ile aynı evde yasamayı kabul etmekten falan bahsetmedim, bununla iliskisini nasıl kurabildiniz sasırdım dogrusu?
Tekrar yazayım, aynı evde yasamanın sorun yaratacagını yazmıstım, belki baska bir hal caresi bulunur? demistim. Görüdügünüz gibi dogru buldugum falan yok!
Siz simdi aynı evde yasama gibi birseye sıcak baktıgımı düsünerek mi iliskileri zorladıgımı düsündünüz yoksa genc bir kızla iletisim kurabilme, konusarak sorunları halledebilme yoluna gitmeyi kastettigim icin mi? anlayamadım dogrusu??

Son düzenleme:
Böyle düşünenlerden biriyim.

18 yaşını doldurmamış ergenlerin hepsini çocuk kabul ederim.Hiçbirini de sizin tabirinizle ''küçük şeytan'' olarak görmem.Ergenlik çağını atlatmaya çalışan bir bireyi kıskançlıkla fesatlıkla suçlayıp,onunla sidik yarışına girenlerin fesat olduğunu kabul ederim.Nasıl ki bir aile çocuklarını ergenlik döneminde hoşgörüyle karşılayıp,olaylara onun o çılgın gözüyle bakmaya çalışıyorsa ablasından,görümcesindende aynı gözle bakmasını beklerim.Karşısındaki çocukla çocuk olan ,onun her hareketinde kasıt arayan yetişkinlerin kıskanç olduklarını düşünürüm ben.

Benim çocuklara bakış açım bu,sizinki size doğru,benimki bana.

Siz kendi bakış açınıza göre konu sahibine akıl veriyorsunuz,bana göre onu dolduruyorsunuz.Ben kendi bakış açıma göre onun eşinin ailesine değer vererek evliliğini sağlamlaştıracağına inanıyorum,siz benim konu sahibini taşladığımı düşünebilirsiniz..Yani siz kendi doğrunuzu ve hayata bakış açınızı konu sahibine iletirken,sizin gibi düşünmeyenler de aynı şeyi yapıyor.Ama siz tek doğruyu bildiğinizi düşündüğünüzden diğerlerinin kötülük yapmaya çalıştığını zannediyorsunuz.

katılıyorum

" yani sizin hayatınızda bir küçük şeytan olmadı diye, bu kimsenin hayatında olmayacak anlamına gelmiyor. sözüm böyle düşünen herkese "

aksine ben sizin deyiminizle birisinin "küçük şeytanı " oldum :9:

evet çok ileri gitmedim ama onu kıracak şeyler muhakkak yapmışımdır

ama yaşıma verdi bu da onun olgunluğundan kaynaklanıyor

15 yaşında ki birisiyle uğraşmak yerine oluruna bıraktı yengem

abime çok düşkündüm ben ablam yok benim a dan z ye herşeyimle abim ilgilenirdi

yengem kaçarak evlenmişti çok ani oldu benim için yani daha hazır değildim abimin evlenmesine :9: çocuk aklı işte

şimdi başka şehirdeler abimden daha çok yengemi özlüyorum

abimle 2 dkk konuşuyorsam yengemle 30 dkka konuşuyorum

ama yengem fırsat tanıdı bana sürekli ne diyecek diye düşünmedi bi kere bile abimin beni uyardığını kızdığını görmedim

kayınvalide olsa tamam derim bi derece ama karşısında ki liseye giden bi kız aklı bi karış havada

face abisinin resmini koydu diye beğendi bi şeyler yazdı diye bu kadar dışlanıcak birşey değil

herkesin kendi fikri ama bu gidişle hiç mutlu olamaz eşiyle

not : görümcemde var hala aynı şeyleri savunuyorum :34:

Ergenlik çağındaki bi kızı kendinize rakip/düşman bellemişsiniz..

Siz nasıl olgunsunuz?

Küçük görümceniz ergenlik psikolojisiyle sizi abisinden kıskanmış belli ki.

Siz ona zeytin dalı uzatmadıkça ben sizin olgunluğunuzdan şüphe duyarım.

Evlenmiş, barklanmışsınız.Ama evliliği yürütecek olgunluğa erişememişsiniz ne yazık ki.

Ergen psikolojisi çok basittir.

Kötü davranırsan kötü olur, iyi davranırsan iyi olur. Bu kadar basit yani.

Sen ondan uzaklaştıkça, onu istemedikçe burnunun dibinde biter, bitecektir.

Bi de eşinin kardeşi o ya. Ne mesafesinden söz ediyosun..

Ayda yılda bi kere görüşsünler o da 5 dakikayı aşmasın mı..bu mudur istediğiniz...

Abi bana eşofman al, abi bana onu al, bunu al demesindeki rahatlığı bile kıskanmışsınız..Abisi tabiki, elinden geldiği sürece alacak, almalı da.

Siz büyüklük gösterip, 16 yaşındaki kıza iyi davranıp ablalık yapmadığınız sürece sizden tabi ki uzak durur o kızcağız.

Ne var bi zeytin dalı uzatıverseniz.Siz büyüksünüz hem.Önce büyük büyüklüğünü bilecek, çünkü yaşayıp, görüp-geçiren büyüktür.Ondan sonra küçükten saygı,sevgi bekleyeceksiniz.

İnsanlık hala ölmedi ama sizin gibiler yüzünden her geçen gün ölüme yaklaşıyor işte.

Siz benim yazdıklarımı ya iyi okumassınız, ya da iyi anlamamıssınız..
Ben bir gelene, bin giderim lafı ile aynı evde yasamayı kabul etmekten falan bahsetmedim, bununla iliskisini nasıl kurabildiniz sasırdım dogrusu?
Tekrar yazayım, aynı evde yasamanın sorun yaratacagını yazmıstım, belki baska bir hal caresi bulunur? demistim. Görüdügünüz gibi dogru buldugum falan yok!
Siz simdi aynı evde yasama gibi birseye sıcak baktıgımı düsünerek mi iliskileri zorladıgımı düsündünüz yoksa genc bir kızla iletisim kurabilme, konusarak sorunları halledebilme yoluna gitmeyi kastettigim icin mi? anlayamadım dogrusu??

Hayır yanlış anlamadım ama o kısmı size cevaben yazarken fazladan yazmış olabilirim.
İlişkileri zorlamamalı derken de illaki aynı evin içinde yaşamayı kastetmedim zaten.
Bazen mecburi ilişkiler (özellikle evlilikle ilgili akrabalıklar) insanı çok yıpratıyor onu kastetmiştim ilişkileri zorlamamalı diye.. Herşey sandığınız gibi toz pembe gitmiyor her zaman. Ya da sıradan hiçbir akrabalık bağın bulunmadığı bir genç kızla iletişimde bulunduğunuz gibi olmuyor herşey.
Nişanlıyken herşey çok hoş görünüyor. Aman ben bu insanlarla süper anlaşırım diyorsun iyi niyetli oluyorsun ama işin içine başka duygular giriyor ilerde, siz çok iyi niyetli oluyorsunuz anlaştığınızı da düşünüyorsunuz ama karşınızdaki farklı şeyler düşünebiliyor. Evliliğinize bakıyorsunuz çok fazla etkileyebiliyor.
Anladığım kadarıyla siz evli değilsiniz. Bu mecburi ilişkileri yaşayınca bence anlatmak istediklerimi anlarsınız diye düşünüyorum.

Konu sahibinin daha önceki mesajlarını da okumadım ben belki siz okuduğunuz için bu şekilde yorumlarda bulundunuz. Belki kendinden küçük görümcesini fazla takıyor kafasına. Artık orasını bilemiyorum şuanda sadece yazdığı mesajlardan yorum yapabiliyorum.

Kaynana ve gorumceyle aynı evde yasamak istemeyen gelinlere ölümmmmmmm :1::1::1: Gorumcelere özgürlükkkkkkk! Yasasın kaynana - görümce ortaklığı, kâhrolsun gelinleeeeerrrr :52::52::52:

bir tanıdığım var.köyde yaşıyorlarmış.abisi ise şehirde.ilkokulu bitirince ailesi okuması için abisinin yanına göndermek istemiş ama yengesi kabul etmemiş,abiside ses çıkarmamış ve okuyamamış bu nedenle.eğer imkanı olup okusaymış eminim ki çok iyi yerlere gelirdi.çok becerikli,çok zeki bir insandır.ama ne hikmetse ertesi sene yengenin kardeşi yanlarına gelip okumuş.bu adaletsizlik değil mi sizce:50:

Bir insanın eşinin kardeşini yanında istemeyip aynı şartlarda daha sonra kendi kardeşini kabul etmesi evet haksızlık o kısma diyecek lafım yok. Ama o tanıdığınızın ailesi de abisine mı güvenip daha cocuk yapmış, yani bunun abisi nasılsa evlenir, sehirde oturur, biz de yanına yollar okur mü yani mantık? Saçma geldi bana sırf bu yüzden okuyamamasi. Diyelim ki abisi yok, yada abi de koyde yaşıyor, ne yani koyde yaşayan insanlar okuyamiyor mü? Sadece bu nedenle okuyamamis olduguna inanamadım ben...

Back
X