• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesine karşı mesafeli davranmak için ne yapmalıyım ?

canım mesafe koymakla olacak iş degıl bu ,açık açık konusman gerekıyor senın .

eger aıleden yeteri kadar terbıye almadı ıse,sen ıstedıgın kadar mesafe koy

anlamaz o zaten ,hala esınızden bırseyler ıstemeye devam eder .

ben burada gelın degılım,benım ıkı tane abım evlı .ama hıc bır zaman abımlere

telefon acıp da "bana sunu al bunu al "dıye sıparıs vermedım.aklımdan bıle gecırmedım .

cunku onların da bı aıle olduklarının bılıncındeydım .onların da kendılerıne gore bı duzenı

borcları harcları vardır ,bunun bılıncındeydım .yanı ben bunları dusunurken ılkokula gıdıyordum .

bunun yaşla alakalı bı durum oldugunu dusunmuyorum .tamamen yetıstırme tarzıyla alakalı .

bı ınsan eger arsız ıse ,70ınde de arsızdır .bu durum sedece erkek aılesı olarak yorumlamıyorum

kız aılesı ıcın de gecerlı bence .ne erkek aılesının nede kız tarafının evlı olan evlatlarından beklentılerı

olmamalı .elbette anne baba canımız ,zor da olurlarsa ılk evlatları kosacak tabıkı de ama ,

boyle sımarıkca ısteklere kesınlıkle tavız verılmemelı .

siz de kalması konusuna gelırsek eger; bence aıle huzurunuz ıcın de kalmasını kesınlıkle kabul etmeyın .

sonuc da bı genc kızdan bahsedıyoruz .kanı delı akıyor hercayı cagları ve sızın ıcın cıddı bır sorumluluk!

ustelık yorumlardan anladıgım kadarıyla kız koyde yasıyor .koy hayatı şehire gore daha kısıtlıdır .

ee bu kız bırden sızın yanınıza gecınce kendını ozgur gıbı hıssedıp kendısını de dagıtabılır .

sureklı onun pesın de olmak zorun da kalacaksınız .benım erkek arkadasımın da halasının kızı koyde yasarken

unv ıcın ıstanbul'a gelıp erkek arkadasımın aılesıyle bırlıkte kalıyordu .sorumluluk tamamen erkek arkadasımın

aılesıne aıttı kı ,aıle de sıkı sıkı tehmıhlemıs kızımıza sahıp cıkın dıye .kız ıstanbul'a tesetturlu gelıyor sonra

bayag acılıyor sacılıyor .unv ortamın da erkek arkadasları eve bırakıyor gece yarıların da.erkek arkadasımın aılesı

cıddı sorunlar yasamıs .sureklı kızın pesındeler .kız laf soz dınlemedıgı gıbı ,bana soyle yaptılar boyle yaptılar dıye

kendı aılesıne de sıkayet etmıs .sonra ıkı aıle de bırbırlerıne gırıp kavga etmısler .hala konusmuyorlar .

lafın özeti bır genc kızın sorumlulugunu almak kolay degıldır .yarın bırgun basına bırsey gelse ,suclanacak

hedef nokta sız olacaksınız .aıle huzuru fılan da kalmaz .

Son düzenleme:
Bence de meseleyi hani kafasında büyütüp bu yaşta birini takmasın ama belki de ben de tecrübelerime dayanarak, gördüklerimden bu şekilde bir tepki verdim.
Yani sizin anlatmak istediğiniz onunla mı başa çıkamıyorsunuz , sonuçta sizden yaş olarak oldukça küçük vs. ama işte bazen gerçekten evliliği çok fazla etkileyecek durumlar olabiliyor. Bu yaşta evlenilebilir derken o olgunluğa sahip olunabilir demek istedim. Ben de erken yaşta evliliği savunduğum felan yok o kültürde biri değilim zaten ama sonuçta o yaşlarda ciddi hayaller iş hayatına, mesleğine dair geleceğe dair şeyler düşünülebilir çok da küçük bir yaş değil demek istedim.
Ha o gencin aklı havadadır bütün bunlardan haberi bile yoktur o da ayrı konu.
Şimdi demişsiniz ya bana 1 gelene ben bin giderim vs. Bu türlü şeyleri ben de yaptım ama bazen de yaşam standardınızı da etkiliyor bu türlü şeyler. Konu sabihi zaten yeni evli, evliliği bile yeni oturuyor. Birkaç sene sonra çocuk olunca böyle başbaşa kalma imkanları zaten olamayacak, bence yeni evlilerin evinde bu şekilde kalınmasını ben hiç doğru bulmuyorum. O yüzden ilişkiler zorlanmamalı dedim.
Ha ileri yaşlarda olurlar çoluklu çocuklu, kimse sahip çıkmaz abisi yine sahip çıkar evine alır o durumda olur değişir işler. Ama bence durumlar kişilerin içinde bulduğu şartlara göre ve kişilerin kendisine göre değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
Sizin dedikleriniz genel geçer şeyler. Uygulamaya alındığında öyle olmuyor...
kızlar yorumlarınıza bir yerde hak veriyorum bir yerde veremiyorum!!oncelikle konı sahibini haksız bulanlara seslenmek istiyorum..diyorsunuz ya yarın bir gun aynı sey senin de basına gelir!!acaba boyle bir durumda kocası istermi kzın kardeşini?????adamı tanımadan yorum yapmayın!!ha belki de ister o baska tabii.ama aksi bir durum da soz konusu olur..çunku genelde boyledir ailelerden biri eş tarafından istenmez:1: ayrıca kız bir suru borcum var diyor!!bunların cocukları olmayacak mı kardesim?? bu adamın oncelikli sorumlulugu kime karsı??karısına ilerde dogacak cocuklarına mı?yoksa basında anası babası dururken kız kardesine mi?hem ankarada evleri de varmıs..yani bir duskunluk yok ortada!! aksi bir durum olsa
anası babası basında olmasa evi koyu olmasa da bunları yazsa en basta ben tepki gosteririm bu ne bencillik diye!!hem sadece kardesi olarak bir abisi mi var bu kızın?maddiyat olarak diğer durumu iyi olan ablalarıda yardım edebilir!!bu kadar borcu olup gelecegini planlamaya calısan kişiye yuklenmek neden?17 yasın da kucuk oldugunu soylemişsiniz ergenlik demişsiniz de valla bu ergenlik anamız babamız zamanında yokmuydu anacım? onlar niye ergen psikolojisine girmemişler?? benim annem 17 yasında beni kucagına almıs..lutfen yaptıgı sımarıklıgın gerekcesi olarak ergen psikolojisine sıgınılmasın!!ayrıca yeni evli biri evinde kimseyi o kadar uzun bir sure barındırmak zorunda degil..ankarada evi de varmıs bunların..ben olsam ben de kabul etmem.hem ailenin yerinde olsam kızım abin yeni evli olmaz bu iş.hem evimiz var gideriz ikimiz orda yasarız derim..bu ne dusuncesizlik??yeni evliyim ben kardeşim evimde çıplak da dolasırım gecelikle de..evde biri varken cinsel hayatınız nasıl olacak sorarım size??ustelik bu kız valla kapı da dinkler:1:

gelgelelim haklı bulanlara..evet haksız yanları da yok degil..nefret etmek cozum degil..hos bişey de degil..bunu adamakıllı esimle konusuum ben olsam..sonucta genc bir kızın sorumlulugu..zor işler bunlar..
uzun oldu biraz kusura bakmayın..ama içimdekiler bunlar:)

maddiyat sorumluluk nedeniyle sikayetciysen eyvallah konu sahibi!!sonuna kadar arkandayım..LAKİN gorumcenin boyle cocukca hareketlerine takarsan cocukla(!) cocuk olursan ona dur derim!!! bunlar takılcak seyler degil..faceden bana sunu yazmıs suna yonelik gonderme yapmıs fslan..hakkaten coukca seler bunlar.!!bu konuda maalesef desteklemiyorum seni!!

Ben konu sahibinin gereksiz yere 17 yaşındaki bir genç kıza kafayı taktığını düşünüyorum.Bir çekememezlik var sanki...

Eğer gerçek hayattada kıza karşı bu hareketlerini bariz gösteriyorsa, kızda belki o yüzden cephe alıp farklı davranıyor olabilir.

Sonuçta burada olanları sadece konu sahibinden dinliyoruz,kız gelse kimbilir belki neler söyleyecek...

Yani sonuçta kız bunun birşeyini çalmamış,gelip canını acıtmamış...
Ama konu sahibi kızın eğitim konusunda bile bir kurnazlık arıyor. Garip...:19:

Ben konu sahibinin gereksiz yere 17 yaşındaki bir genç kıza kafayı taktığını düşünüyorum.Bir çekememezlik var sanki...

Eğer gerçek hayattada kıza karşı bu hareketlerini bariz gösteriyorsa, kızda belki o yüzden cephe alıp farklı davranıyor olabilir.

Sonuçta burada olanları sadece konu sahibinden dinliyoruz,kız gelse kimbilir belki neler söyleyecek...

Yani sonuçta kız bunun birşeyini çalmamış,gelip canını acıtmamış...
Ama konu sahibi kızın eğitim konusunda bile bir kurnazlık arıyor. Garip...:19:

canım yaa,ben bi çekememezlık oldugunu dusunmuyorum .

karsılıklı bırbırlerıyle sevgı alısverıslerı yok ,bırbırlerıne karsı

negatıfler ,ve bırbırlerınden bu negatıfı her ıkısı de alıyor .

bu arada ergen dıye gecmeyın ,asıl tehlıkelı gorumce

ergen gorumcedır :9: yanı ergen gorumceler de nıspet de olur

asırı doz da kıskanclık da .benım ablam da ergen gorumcesınden

az cekmedı ,oradan bılıyorum yanı .ablamı cıldırtmak ıcın neler yapamdı kı ;

en basıt ornek vereyım ; arkadasına gıtmıs abısının numarasını vermıs

abım soyle yakısıklı boyle yakısıklı dıye .dusun yanı :)

Son düzenleme:
bir tanıdığım var.köyde yaşıyorlarmış.abisi ise şehirde.ilkokulu bitirince ailesi okuması için abisinin yanına göndermek istemiş ama yengesi kabul etmemiş,abiside ses çıkarmamış ve okuyamamış bu nedenle.eğer imkanı olup okusaymış eminim ki çok iyi yerlere gelirdi.çok becerikli,çok zeki bir insandır.ama ne hikmetse ertesi sene yengenin kardeşi yanlarına gelip okumuş.bu adaletsizlik değil mi sizce:50:

canım mesafe koymakla olacak iş degıl bu ,açık açık konusman gerekıyor senın .

eger aıleden yeteri kadar terbıye almadı ıse,sen ıstedıgın kadar mesafe koy

anlamaz o zaten ,hala esınızden bırseyler ıstemeye devam eder .

ben burada gelın degılım,benım ıkı tane abım evlı .ama hıc bır zaman abımlere

telefon acıp da "bana sunu al bunu al "dıye sıparıs vermedım.aklımdan bıle gecırmedım .

cunku onların da bı aıle olduklarının bılıncındeydım .onların da kendılerıne gore bı duzenı

borcları harcları vardır ,bunun bılıncındeydım .yanı ben bunları dusunurken ılkokula gıdıyordum .

bunun yaşla alakalı bı durum oldugunu dusunmuyorum .tamamen yetıstırme tarzıyla alakalı .

bı ınsan eger arsız ıse ,70ınde de arsızdır .bu durum sedece erkek aılesı olarak yorumlamıyorum

kız aılesı ıcın de gecerlı bence .ne erkek aılesının nede kız tarafının evlı olan evlatlarından beklentılerı

olmamalı .elbette anne baba canımız ,zor da olurlarsa ılk evlatları kosacak tabıkı de ama ,

boyle sımarıkca ısteklere kesınlıkle tavız verılmemelı .

siz de kalması konusuna gelırsek eger; bence aıle huzurunuz ıcın de kalmasını kesınlıkle kabul etmeyın .

sonuc da bı genc kızdan bahsedıyoruz .kanı delı akıyor hercayı cagları ve sızın ıcın cıddı bır sorumluluk!

ustelık yorumlardan anladıgım kadarıyla kız koyde yasıyor .koy hayatı şehire gore daha kısıtlıdır .

ee bu kız bırden sızın yanınıza gecınce kendını ozgur gıbı hıssedıp kendısını de dagıtabılır .

sureklı onun pesın de olmak zorun da kalacaksınız .benım erkek arkadasımın da halasının kızı koyde yasarken

unv ıcın ıstanbul'a gelıp erkek arkadasımın aılesıyle bırlıkte kalıyordu .sorumluluk tamamen erkek arkadasımın

aılesıne aıttı kı ,aıle de sıkı sıkı tehmıhlemıs kızımıza sahıp cıkın dıye .kız ıstanbul'a tesetturlu gelıyor sonra

bayag acılıyor sacılıyor .unv ortamın da erkek arkadasları eve bırakıyor gece yarıların da.erkek arkadasımın aılesı

cıddı sorunlar yasamıs .sureklı kızın pesındeler .kız laf soz dınlemedıgı gıbı ,bana soyle yaptılar boyle yaptılar dıye

kendı aılesıne de sıkayet etmıs .sonra ıkı aıle de bırbırlerıne gırıp kavga etmısler .hala konusmuyorlar .

lafın özeti bır genc kızın sorumlulugunu almak kolay degıldır .yarın bırgun basına bırsey gelse ,suclanacak

hedef nokta sız olacaksınız .aıle huzuru fılan da kalmaz .

canım o kadar haklısın ki!!koyde sıkı ile yasayan bir genc kız sehire geliyor ve bu sıkı artık olmayacak ne dilerse kolay yapacak dusuncesi var!!annesiyle gelmek istemiyor belliki..cunku rahat olamayacak..yanlız basına yurda cıkmasına ailesi izin vermeyecek bunun da bilincinde..ne kalıyor geriye?goreve cıktıgında rahat hareket edebilecegi yer yani abisi!!sandıgınız kadar masum gelmesdi bu kız bana!!kimse kimsenin egitimini engellemek istemez..konu sahibi gelecegini dusunuyor belli ki..cocuk istiyor falan filan..neden bunu yadırgıyorsunuz?ankaranın en guzel yerinde ev sahibi bir ailesi varmıs o kadar maddiyatları da kotu degildir!!!abiye yuklenmeyi dogru bulmuyorum..ailesini de kınıyorum burdan!!

Arkadaşlar üzülüyorum halinize...

üzülmeyin üzülüncek hale düşersiniz..herkesin kendi yaşam tarzı kendi düşüncesi kimse kimse için üzülmesine gerek yok.
ortada hayat meselesi yok. hasta değil tedavi için gelecek değil.kendi evleri var gelsinler otursunlar. burada kendine polyanna süsü verenleri de anlamıyorum.siz çok meraklıysanız görümceniz,kayınvalideniz hep birlikte oturun... biraz gerçekçi olun 3 gün 5 gün değil 1 seneden bahsediyoruz. bi evde 2 kadın zor...çünkü görümce haddini bilen bir insan değil.huzur vermeyecek o evde.

bir tanıdığım var.köyde yaşıyorlarmış.abisi ise şehirde.ilkokulu bitirince ailesi okuması için abisinin yanına göndermek istemiş ama yengesi kabul etmemiş,abiside ses çıkarmamış ve okuyamamış bu nedenle.eğer imkanı olup okusaymış eminim ki çok iyi yerlere gelirdi.çok becerikli,çok zeki bir insandır.ama ne hikmetse ertesi sene yengenin kardeşi yanlarına gelip okumuş.bu adaletsizlik değil mi sizce:50:

dedigin cok buyuk adaletsizlik..imkanı yokmus uzuldum..LAKİN konu sahibi ankarada evi oldugunu soylemiş!!yani ortada imkan olmama gibi bir durum yok!!

üzülmeyin üzülüncek hale düşersiniz..herkesin kendi yaşam tarzı kendi düşüncesi kimse kimse için üzülmesine gerek yok.
ortada hayat meselesi yok. hasta değil tedavi için gelecek değil.kendi evleri var gelsinler otursunlar. burada kendine polyanna süsü verenleri de anlamıyorum.siz çok meraklıysanız görümceniz,kayınvalideniz hep birlikte oturun... biraz gerçekçi olun 3 gün 5 gün değil 1 seneden bahsediyoruz. bi evde 2 kadın zor...çünkü görümce haddini bilen bir insan değil.huzur vermeyecek o evde.

bol keseden atmasın kimse!!:46::46: katılıyorum canım sana..dediğim gibi imkansızlık yok burda..diger turlu olsaydı konu sahibine haksızsın derdim!!!sonucta kızcagız bir daha gelmeyecek cicim aylarını rahat yasamak istiyo ne var bunda??

Ben anlamıyorum.Tüm yorumlarınızı okudum ama gercekten anlamadım sizi.
Benim kardesim dgs ye hazırlanıyor inanın benim ve eşimin zoruyla.Eşim her türlü kardesime destek.''O daha küçük hayatını kurmasına yardımcı olmalıyız bu bizim görevimiz'' deyip kardesimle ilgili herseyde yanımda oluyo sağolsun.
ya ne yapabilir ki bu kız size.
istemezmisiniz sizin yardım ve yönlendirmeleriyle o yaşlarda bir kızın hayatının kurtulmasını.
demek ki abisine daha yakın hissdeiyor kendini.onun eşinle aranıza girdiğini düşünmek yerine siz kabul etseniz kardesniz gibi yanında olsanız destek olsanız.
sınır koymak yerine güzel bir ilişkiniz olsa.zaten bu kadar cekinmenize gerek kalmaz evime gelir düzenim bozulur vs diye.

Bende anlamakta güçlük çekiyorum bu konuları.

K.K. daki konuların yarısından çoğu aynı,herşey kız ailesine yapılmalı,bütün masraflar erkek ailesinden çıkmalı,kadın çalışıyorsa para onun parası ailesine destek olmalı,ama erkek evlendiği dakika sadece hanımına bakmalı.Açılan konular bu yönde olduğu gibi yapılan yorumlarında çoğu destekler nitelikte.

Türk toplumunu diğer toplumlardan ayıran en önemli unsurdur aile kavramı.Bizler çocuklarımızı ,analarımızı ,babalarımızı el üstünde tutar,akrabalarımızla hiçbir zaman kopmayız.Misafirperverliğimizdir ,insanlığımızdır bizi avrupadan üstün kılan.Ama görüyorum ki Avrupalılaşmaya en kötü özelliklerinden başlamışız AB. nin.

Ben evlendiğimde Ankaradaydım 2 sene ,ve kardeşimde orayı kazandı.Ailem kardeşime yurt ararken eşim asla böyle birşeyi kabul etmem bizim evimiz onun evi değil mi? dedi ve kardeşim 2 sene bizimle kaldı.Ve eşim o gün benim gözümde çok daha değerli bir yere oturttu kendini.Sizde ergen bir çocuğa böyle yaklaşsanız ne kaybadersiniz?Ben size söyliyeyim anfazla 8 ay annenizle çok içli dışlı olmazsınız belki,ama eşinizin gözünde kazanıcağınız saygı ve değer sizin 8 senede kazanacağınızdan fazla olur bana göre.

bende şöyle düşünüyorum,konu sahibi bir nedenden dolayı görümcesine takmış ama yüzüne hiçbir şey diyemedği için buraya gelip bir sürü konu açıyor.konularına bakarsanız neredeyse tamamı 17 yaşındaki görümceyle ilgili.belli ki bir sorunu var ve konuşamıyor.aslında burada yazacağına yüzüne söyle çok rahatlayacak.

ben de anlayamadım neden boyle davrandıgını!!nefret etmek nedir?dogru degil..ama diger seylere bişey diyemiyorum bence haklı..

ama egem bu kızın okuyamaması ıcın maddi sorunu yok .maddı durumları da ıyımıs zaten .

ee o zaman ne dıye ,konu sahıbı boyle cıddı bı sorumlulugu alsın kı .

yanı ben aynı evde gelın gorumce gecınmesınden gectım ,bır genc kızın sorumlulugu cıddı

anlam da cok zordur .basına bırsey gelse zor durum da kalacak olan da konu sahıbı .

yerı gelıyor anne baba evladına sahıp cıkamazken ,konu sahıbı nasıl sahıp cıkacak gorumcesıne .

Son düzenleme:
konu sahibinin diğer görümceleri iyiki yurt dışında yaşıyor:1:

ah ah hain görümce herşeyi planlı.gelip abisinin yanına yerleşecekki konu sahibinin ailesi gelip kalamasın:ssz:

konu sahibi aynı benim yengem gibisin. kendisi de aynen senin gibiydi hala öyle. ben abimden para falan istemedim ama yengem abimle olan ilişkimi deli gibi kıskanırdı. ama merak etme sonunda kazanan yengem oldu sen de kazanırsın bu hırsla merak etme ama alacağın ahları hesaba katarsan kazanmayı istemezsin bence.

bir kere abimlerdeyken boğazıma portakalın posası takılmıştı da boğulacak gibi olmuştum abim telaşlandı ne yapacağanı şaşırdı falan derken sırtıma svura vura hallettik yuttum portakalı aradan 1 saat geçmedi yengeciğimin de tesadüfe bak boğazına ayçekirdeği kabuğu takıldı :(((( :27: nasıl zorluyor kendisini öksürmek için zorluyor çünkü boğazında takılan birşey yok numaradan yaptığı öyle belli ki :) niye benim boğazıma takıldığında abim telaşlanmış tüm derdi de bu ha :D bu bahsettiğim yengem de benden 16 yaş büyük:53:

neyse yani bana yapmadığı etmediği kalmadı ama ben onun entrikalarıyla hileleriyle başedemedim bu bana dert oldu ona kendimi ezdirmedim ya bu da ona dert olsun :) ( vecizeyle bitireyim bari )

yani anlayacağın senin rekabet edeceğin kişi görümcen değil sen kan bağının önüne geçemezsin o bağ ne kadar da kardeşler iyi anlamaşasa da öyle bir bağ ki değil sen onların kendi anne babaları bile koparamaz.

Son düzenleme:
İş,güç her şey kadının başına kalıyor.Evde yabancı biri,her ne kadar eşinin kardeşi de olsa gelin için el.O kızın çamaşırı,bakımı her şey gelinin üstüne çökecek.İstememesi normal.

görümcem bende fazla maaş alıyor ama 2 sene de bir telefonunu biz yeniliyoruz
hiçte gocunmuyorum ne kendimi kullanılmış hissediyorum ne de başka birşey
bi tane kardeşi var

konu sahibine gelirsek yatıyor kalkıyor görümceyi düşünüyor
ne olacak dershaneye için gelecekse
17 yaşında ki kızla resmen kendine rakip görüyor
komik bi durum bence
bütün gün face te takip ediyor
ağzından çıkan laflara takılıyor
diğer konusunda yazmıştı birisi insanın daha önemli derdi olmayınca demek ki saçma sapan şeyleri bu kadar büyütebiliyor
aynı durumda kendi kardeşi olsaydı şuan odası hazır boya badana yapılmış özel yatak bile alınmıştı
bu kadar büyütmeyin hayatı zehir etmeyin kendinize

Arkdaşlar 8 aylık evliyim eşimin ailesiyle ayrı şehirde oturuyoruz ama eşimin ailesini sevmiyorum özellikle küçük görümcemden nefret ediyorum ona karşı seviyeli olmak istiyorum zaten arayıp sormuyorum ama oda beni aramıyor abim abim diyor sürekli benim bu evin hanımı olduğumu unutuyor hem görümceme karşı hem eşimin ailesine karşı mesafeli olmak istiyorum ama çok da mesafeli olmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım ?
bu arada küçük gömrümcem liseye gidiyor eger bu sene ünv kazanmazssa abisine der ki abi beni dersane ye gönder der zaten şimdiden yolunu yapmaya başladı temelim yok yapamıyorum demeye eşim de sen çalış da bakarız dedi olmazssa BANA SÖYLEMİYOR AMA KAZANMASA YAŞADIKLARI YERDE DERSANE YOK BENİM YANIMA DERSANEYE YOLLAYACAK EŞİME DERSE EŞİM HAYIR DEMEZ 2-3 AY NEYSE AMA BİR SENE KATLANAMAM BUNU GÖRÜMCEMİN DEMEMESİ İÇİN BENİM BİSEYLER YAPMAM LAZIM ONA SEVİYELİ VE MESAFELİ SOĞUK DAVRANIRSAM OLUR MU? ZATEN ÖYLE YAPIYORUM DA ANLAMIYOR GENE ABLACIM FALAN DİYOR DEMESİN BANA YAPTIKLARINDAN SONRA ARKDAŞLAR KAYINVALİDEME VE GÖRÜMCEME NASIL MESAFE KOAYBİLİRİM ?

yorumların hiçbirini okumadan cevap veriyorum.
siteye, bu bölüme aynı/benzer bir dertle girdim ve en yukarıda sizin konunuzu gördüm. ben de eşimin ailesi ile arama mesafe koymak istiyorum. çünkü ne zaman onları görsem takip eden birkaç günümü can sıkıntısı ve üzüntüyle geçirdiğimi fark ettim. mesafe koydum da koymasına, nazik bir şekilde, ama onların artık o asla karşılanamayacak kadar büyük olan beklentileri tam olarak ne bilmiyorum ama bana bir tavırlı davranmaya başladılar. dün örneğin, yeni taşındığımız evimize çağırdık onları, evimizi görsünler diye, taşınır taşınmaz arayı uzatmadan çağırdık. normal misafirliğe gitme saati akşam 8 diye biliyorum ben ama, 9.30da geldiler. çay kaynamaktan delirdi, yaptıklarım soğudu. ve bunu yaparken arayıp bir haber vermediler, geldiklerinde de en ufak bir kusura bakma bile demediler. sorun, bunu bir kere yapmaları değil. bunu hep yapmaları. yaptıkları şey ne kadar yanlış olursa olsun her zaman karşısındaki kişinin üzerinde (ki bu ben ya da eşim oluyoruz) tahakküm kurmaya çalışmaları. delirtiyorlar sanırım beni yavaş yavaş.

kendi derdimle doldurdum özür dilerim. sizin nasıl bir tavır göstereceğiniz eşinizle arasındaki ilişkiye bağlı. sizin yerinizde olsam kesinlikle böyle bir şeye izin vermezdim. size burada, ne olacak abisi kardeşine bakacak tabi falan diyenler olacaktır. ama sizin küçük görümcenizin bir modeli, benim görümcemin kızları olarak aynı dert olarak başımda. anlayabiliyorum o yüzden. eşinize bir şekilde onun evlendiğini ve yeni ve asıl bir ailesi olduğunu kavratmanız lazım. bunu tüm erkeklere kavratmak lazım.

bu kız sudan cıkmıs balıga donecek yarın birgun!!belki arkadas ortamı onu yoldan cıkaracak!!ankaranın ne kadar siyasi bir ortamı oldugunu bilen iyi bilir!!ben de ankaradayım!!hadi bunlara takıldı ?ne yapacak bu kız kocası da goreve gidiyomus yazık?kadın basına nasıl ugrascak?sonra basına bi iş gelse kızın ailesi suna bak kıza bakamadın edemedin!!niye boyle buyuk bi sorumlulugu alsın?? bu devi
rde aileler bile cocuklarına sahip çıkamıyor!!bu kız nasıl yapoacak bu işleri?ilerde dogacak cocuguyla mı ugrascak yoksa allah korusun basına bişey gelse gorumcesiyle mi?????????bir laf vardır bilirmisiniz bilmiyorum...emanetin bagrı yufka olur!!!!!sanırım ne demek istediğimi anladınız!!

Back
X