kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

Şu dönemde olmasaydık fesatsınız derdim ama günümüzde maalesef yoktur diyemiyorum. O kadar kötü olduk ki emin olmak için daha fazla gözlemlemeniz lazım o zaman da sürekli yan yana geleceksiniz sakin kalabilirim diyorsanız bu yolu deneyin derim.

ya kadın sanki dünyada hiç olmamış bişeyimi yakıştırmış. hiçmi duymadınız böyle pislik şeyleri. yığınla var. kadına neden yükleniyonuz nasıl yakıştırma diye? şüphelenmese buraya yazmaz heralde. söyledikleri bencede çok şüpheli. kıyamam nedir yani hayrola? bunlar normal sözler hareketler değil. kızın içinde pislik varsa zaten her fırsatta yapışır. her insan bir değil bizim kardeşimiz çok iyi diye baska birininkide aynı olmuyo maalesef..
konu sahibi sanırım bu durumu eşinizle paylaşmadınız. bencede belli etmeyin genelde erkeklerin hoosuna gidiyo dahada dikkat ediyolar cidden içinden çıkılması zor bi durum. sessizce biraz daha gözlemleyin. ikisi basbasa kalınca gizlice izleyin hatta dahada şüphelenirseniz kardesinize yalandan kavga ettginizi anlatıp fikrini sorun cevapları belli eder ztn kendini.

nerden biliyorsunuz kocamla bu konuda zitlasmadigimi onada kızıyorum. sen yaptığı şeylere göz yumdugun için belki rahatsız olmadığını düşünüyor diye yapıyor diyorum.zaten benim sonuca varamama sebebim bu yüzden.bi insan birseyden rahatsız olduğunu göstermeli ki karşı taraf bidaha dikkat etsin.degilmi ben rahatsız olduğum zaman orayı terkederim ki karşımda hatasını anlasın.esim umursamıyor olabilir fakat düşünce farklı anlaşılabilir ve rahatsız olmadığını düşünebilir. kendi rahat hisseder onlar rahatsız olmuyor diye ben de rahat davranacak değilim. çünkü herseyin bi sınırı vardır.kardes gibi abi gibi görebilir bundan rahatsız olmam.ama beni hiç yerine koymaları beni rahatsız ediyor ben yokmuşum gibi orda duvar veya bir objeymisim gbi hissettirmeleri ve uyarılarımi onemsememeleri beni bu düşünceye sürüklüyor.istediginiz kadar yargılayın ama durumu çözmek için uğraşıyorum biraz daha ılımlı olmanızı rica ediyorum ister istemez psikolojime yansıyor endileselere kapılıyorum kırıcı olabiliyorum.kimseyi incitmek istemiyorum ama ağır bi bunalıma girdim kendimi nasıl kontrol edeceğimi bile bilmiyorum .yeri geliyor içime atıyorum yanılmış olma ihtimalimi düşünüyorum görmezden gelmeye çalışıyorum bunu yaptığım zaman buna müsaade etmiş oluyorum ne yapmam gerek hiç bir fikrim kalmadı. kafam gerçekten karmakarışık lütfen sizlerde kusuruma bakmayın amacım kimseyi incitmek değil sadece bi sonuca varmak gerek anlayın lütfen asla uydurmuyorum. gerçek neyse onu anlatiyorum

zaten şuan öyle davranmaya sakın kalmaya çalışıyorum olası bi sorun çıkmasın kimse kötü olmasın belki bende büyütüyor olabilirim.birazdaha sabredicem. kendimi tutabildigim yere kadar tutucam ins ben yaniliyorumdur.inş

teşekkür ederim anlayışınız için bu şekilde davranicam biraz daha sabredicem dayanabildigim kadar sonucu ne olursa olsun bakalm elimden başka bisey gelmiyor zaten gerçeklik payı olmasa neden böyle bi senaryo yazıp bukadar linc alayım kendimi neden boş yere laflarla üzeyim zaten bu konu beni yeterince uzerken

bu yorumunuz o kadar iyi geldi ki anlatamam.insanlar bazen herkesi 4 4luk gibi görüyor fakat. iyi insanlar kadar kötü insanlarda var ben bundan bahsediyorum 5 parmağın 5i birmidir.asla olamazda çünkü insanların yaşam şartları karakteristlik özellikleri ve neye kime nasıl değer verdiklerine bağlıdır hayatları.benim bahsettiğim şey bi kızın ailesinden hiç sevgi görmeyen bir kızın sevgiye nekadar ihtiyacı olduğu ve ufacık bir gülümsemeye bile mutlu olma ihtimali benimkisi ama böyle tavırlarla beni mutsuz eden kişi kardeşim bile olsa bundan korkmam normal degilmi ki bazı insanlar psikolojimin bozuk olduğunu fesat olduğumu söyleyip eleştiriyor oysaki ben bu hayata tutunmak için gördüğüm o sevgiyi kaybedersem böyle bi acıya bidaha nasıl dayanabilirim o sevgisizlik ilgisizlik içimde yarayken bidaha kanamasını istemiyorum

Durduk yere kiz kardeşine iftiralar atmıyor kaç yıllık kardeşini elbette buradaki yorumlar yapanlardan daha iyi bilecektir zaten kendisi de bu durumuna çok muzdarip olabilirmi velevki oldu Allah korusun ne yapsın bir taraftan eş bir taraftan kiz kardeş maalesef çarpık ilişkiler oluyor peynir ekmek gibi tv vs duyuyor haliyle konu sahibi kaygılaniyor ben derimki mümkünse sen tek git ziyarete kiz kardeş ordaysa yada inatla kocanı boş bırakma kizkardes de evine yatıya alma annene güvenebilirsen annenle paylaş o durdursun kizkardesini Allah'ım yar ve yardımcımız olsun amin kardeşim

Ben seni anlıyorum kardeşim yorma kendini hem kadın anlar bir eşinden başka kendine nasıl ne niyetle baktiginida bir başka kadının da kocasına nasıl baktiginida anlar bu kizkardes olsada neden vücut dili diye birsey var onlar ele verir kas göz vs..

Allah esiniz ile mutluluk versin. Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Ben dediğim gibi ne kardeşime nede eşime böyle bir şey yakıştırmam. Ama benim esim benim kardeşim.

Anlattığınız olaylar benim için çok sıradan çok basit. Eşim ve kız kardesim çok daha samimi.

Rahatsız oluyorsanız konuşun esiniz yada kardeşinizle. Ama çevreniz de bana tuhaf geldi.

Size mutluluklar.

Ben seni çok iyi anladım. Durduk yere kimse böyle hislere kapılmaz. Fesat ya da kötü kalpli değilsin. Ayrıca sırf kardeş diye eşinden daha fazla sevip savunmak zorunda da değilsin zira onunla ne yaşadığını biz bilemeyiz. O yüzden seni kötüleyen yorumlara hiç takılma. Herkes kendi çerçevesinden bakar olaylara ona göre yorumlar. Benim de bir ablam var ben evli değilim ama evlensem bile zerre aklıma gelmez öyle bir şey. Çünkü küçüklükten beri aramızdaki bağ bu şekilde. Ama siz de öyle değil sanırım ve üzülerek söylüyorum ki eniştesine yan gözle bakan kardeşler var. Eşini ve yuvanı kaybetme korkunu da anlıyorum ama şunu unutma korku çok güçlü bir enerjidir. Ne kadar korkarsan o kadar başına gelir. İçin rahat değilse çok sık görüşme kardeşinle. Önceki mesajımda dediğim gibi destek ol fakat bunu eşin olmadan yap. Kardeşin sorarsa da hiiç üstünde durma. Moralini bozma bozarsan da belli etme.
Hele hele eşine asla yansıtma.
Şeytan vesvesesi de kalbini ferah et.
Allah eşinle yuvanla imtihan etmesin

Fesatlık değil de şüphecilik diyelim, aksi durumda da dünyada bir ilk olmazsınız, kocasıyla kaçan ünlüler bile var; size fesat diyenler biraz araştırıp bulabilirler… konuya sizin özelinizde dönecek olursak, aile büyüğünüzden durumu gözlemleyip fikir beyan etmesini isteyebilirsiniz. İnşallah yanılıyorsunuzdur.

kimi alintilayacagimi sasirdim acikcasi. baska bir uye boyle konu acsa ona yuklenmeyebilir kimse, esinle arasinda nasil muhabbet var, onceden ilgini ceken davranislari oldu mu vs diye sorgulanabilir ancak konu sahibinin komsu esime kafayi takti, kardesim takti, o takti bu takti diye herkesi potansiyel dusman olarak gormesi yorum yazan herkesin gorusunu sekillendiriyor, ben dahil. konu sahibi normal bir dusunce sekline sahip degil. yoksa burada kimse boyle olaylar asla yasanmiyor demedi. konu sahibinin zihniyeti kotu.
bir kac kez bu arkadasimdan benim asla kurmayacagim yani bana ters gelen sozler duyuyorum ve aklima yatmayan seyler var .bana dediki ben esine caktirmadan baktim sana yanlis yapcak birine benzemiyor gibi bi cumle soyledi.
yuva korumak cok zor bn elimden geldigince kimseyle arkadaslik yapmiyorum.cunku el insani nede olsa insannakrabasina guvenemiyor bu zamanda.yuvayi dis kus yaparmis korumakta bnm gorevim diye dusunuyorum

Evliyken de aynı davranıyordur büyük ihtimalle ama farkında değilsinizdir. Şimdi neden hareketlerini inceliyorsunuz, ne değişti kendinizi sorgulayın zihniyetinizi sorgulayın. Boşanma aşamasında ve yalnız hssetmemek için sizdeb destek istiyo belli ki. Benim ablamın zihniyetinin bu olduğunu bilsem o artık benim için ölü olur bunuda belirteyim.

O taktı bu taktı dememiş. Sadece komşusunun tavrından (haklı olarak) ve kardeşinin davranışlarından rahatsız olmuş. Olamaz mı ya bu kadar mı imkansız bir erkeğe çok fazla kadının bakması? Yani komşunun bakması kardeşinin bakmayacağı anlamına mı geliyor? Kadın bundan önce konu açtı diye bu kadar yüklenmek doğru mu?

Epey geride boşanmış bir kadına neler dediğini bile bile mi bu kadar iyi niyetli davranıyorsunuz? Boşanmayı büyük kusur olarak görüyor, konu sahibine göre bütün boşanmış kadınları kocasından uzak tutmalı, çünkü kocasını kapabilirler. Kardeşi de olsa kurtuluş yok, boşanmış kadınlar tehlikeli. Bir erkeğe birden fazla kadın bakabilir, ama konu sahibi bununla ilgilenmiyor, bi tanesi kocasının aklını çelerse diye ödü patlıyor. Aslında korktuğu kocası güvenmediği kocası ama ona tek laf yok , gücü garibana yetiyor.

Bütün yorumları okudum merak etmeyin.
İlk başta tepki gösterenler hep "kardeşi boşanmış olduğu için" böyle kötü düşündüğünü söylemiş.
Halbuki konu sahibi sadece ilk mesajında olayı anlatırken kardeşinin boşanmış olduğunu belirtmiş.
Kimse kardeşi hakkında fikir sahibi değilken , sadece boşanma konusu yüzünden onu savunmuşlar.
O kadar çok ağır mesajlar var ki konu sahibinin de sabrı bir yere kadar.
Boşanmış bütün kadınları tehlike olarak gördüğünü düşünmüyorum.
Etkiye tepki meselesi.

bosanmamislari da tehlike olarak goruyor sizce aman aileme bir sey olmasin diye kendi arkadaslariyla bile gorusmeyi kesmesi normal mi?

Pörtleyen bilinçaltını gördük çünkü, iyi niyet de bi yere kadar. Devam etsin böyle sıkı tutsun kocayı, mazallah boşanmış kadın oluverir, kendisinden geri kalmayan çevresi de köşe bucak ondan saklar kocasını.

Eski mesajları okumadan mı yorum yapıyorsunuz bilmiyorum.

Komşusu, kocasının iş arkadaşı ve kardeşi suçlu, kocası da Adonis sanırım ki, tüm kadınlar onun peşinde.

Konu sahibinin acilen psikoloğa gitmesi gerekli.

bosanmamislari da tehlike olarak goruyor sizce aman aileme bir sey olmasin diye kendi arkadaslariyla bile gorusmeyi kesmesi normal mi?

Psikolojik olarak bi sıkıntısı olduğunu düşündüğümü söylemiştim zaten.
Aşırı derecede kaybetme korkusu var amenna.
Bütün bunlar kız kardeşini haklı çıkarmaz.
Tanımıyoruz çünkü. Ya bildiğin konu sahibini kötüleyip kardeşini savunanlar olmuş bu normal mi?
Hayatında kimseyi istememesi, arkadaşlık yapmaması kendi tercihi. Sırf bu yüzden "sen zaten böylesin kesin haksızsın" diye mi bakmak lazım.
Ayrıca en başta belirttim, çok fazla beğendiğim yorum oldu. Ben sadece konu sahibine aşırı yüklenenlere kızıyorum.
Psikolojisi bozuksa bile onu azarlama hakkı yok kimsede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…