Kız kardeşimin sorumsuzluğu

Matchteacher

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
1.401
1.782
63
29
kızlar merhabalar hemen konuya giriyorum benim kardeşimin bi kız arkadaşı var bu kız mezun oldu sanıyordu ama olmamış dersi varmış alttan kızın üni okuduğu şehre gelmesi gerekiyormuş vize sınavlarına girmek için o şehirde de biz yaşıyoruz benim kardeşim bu kıza gidip yalvarmış nolursun bizde kal 1 ay nolacak diye ve bize sormadan kız önce kabul etmemiş sonra bize sordu annem 3 gün dedi baban var rahat edemeyiz tanımıyoruz kardeşimin de yakın arkadaşı değil neyse 3 gün dedim dedi. Kızın tanıdığı birçok insan olmasına rağmen kız geldi 15 gündür bizde kalıyor vize sınavından 1 ay önce buraya gelmiş cebinde tek kuruşu olmadan gelmiş babası göndermek istiyormuş yok gerek yok diyormuş annem ilk günlerde çok iyi davrandı ama şu an çok sinirli özelimize kadar girdi tanımadığımız kız diye zor engel oluyorum kıza bişey belli etmiyor ama artık bunaldı hepimiz bunaldık.Allah var çok iyi ağırlıyoruz ama 15 gündür tanımadığomız insana hizmet etmekten Yorulduk ayıp diye bişey de diyemiyoruz içimi dökmek istedim yazım hatalarım için kusura bakmayın kızlar vicdanımızda el vermiyor git demeye ama insan tanımadığı insanın evinde 15 gun nasıl kalır bilmiyorum.vize sınavına daha var ve babam biz kimse rahat edemiyor bunun bi kurtuluşu yok mu kızlar kendi evimizde yabancı gibi olduk teşekkür de etmiyor annem bekliyor teşekkür etsin yük oldum kusura bakmayın desin istiyor o kız ise bizimle hiç konuşmuyor, kız kardeşimin odasından dışarı çıkmıyor :(/

Anneme sus anne sabret anne duyacak anne demekten çok Yoruldum kızlar ya bu kardeşim bize yeter valla

Ben normal karşıladım. Ne yapsın kız, yurtta mi kalsin? Kime ne zarar var ki cidden?
Bir de kısacık bir zaman dilimi. Yani bugün yarın gidecek..belki de sizin sandığınız gibi baska yerleri yoktur kalacak. Öyle olsa neden hiç onlara da gitmesin aile evinde kalsjn ki?
Tanrı misafiri deyin, geçin. Finallerde gelmemesini söylersiniz kardeşinize. Ama bu ev onun da evi, misafirini kovmaya hakkınız yok.
Yıllar önce hiiic yakın olmadığım ,bir kere görüşümün olduğu bir kız aradı 'istanbuldayim' diye. Buluştuk. O gece saat geç olduğu için bize gel dedim. Bir gece kalacakti sadece ama bazı şeyler ters gitti ve 5 gün kadar bizde kaldı. Üstelik tam da bayram öncesi, arife ve bayramın birinci günü falan. Ben evde yokum çalışıyorum misafirim evde :)
Ailem de haliyle mutlu olmadılar çok,çünkü tanımazlar etmezler...
Ama sonra ne oldu? O zor anında ona evi açınca aramızda bir bağ gelişti ve cidden çok iyi iki arkadaş olduk. Ben de onun şehrine gittiğimde iş için vs... Hiç başka yer dusunmuyorum bile ona gidiyorum. Alt tarafı 5 gün ailemin azıcık rahatı kaçtı ama ömürlük dost kazandım. Üstelik zorda bir kıza yardım ettim...
Nasıl ailemin akrabaları bizim evde kalınca benim odamda rahatım kaciyorsa ama laf etmeye hakkım yoksa onların da yok.
Zaten gidince kimse hatırlamıyor bile o rahatsızlıklari. Unutuluyor hemen .
Bence siz de 'tanri misafiri' gibi düşünün. Çoğu gitmiş azı kalmış. Yarın bir gün gider zaten.
Siz de hizmet etmeyin. Ev için ne yapıyorsanız onu yapın. O zaman rahatsız olmasıniz belki. Zaten odadan da cikmiyormus kiz

Ben normal karşıladım. Ne yapsın kız, yurtta mi kalsin? Kime ne zarar var ki cidden?
Bir de kısacık bir zaman dilimi. Yani bugün yarın gidecek..belki de sizin sandığınız gibi baska yerleri yoktur kalacak. Öyle olsa neden hiç onlara da gitmesin aile evinde kalsjn ki?
Tanrı misafiri deyin, geçin. Finallerde gelmemesini söylersiniz kardeşinize. Ama bu ev onun da evi, misafirini kovmaya hakkınız yok.
Yıllar önce hiiic yakın olmadığım ,bir kere görüşümün olduğu bir kız aradı 'istanbuldayim' diye. Buluştuk. O gece saat geç olduğu için bize gel dedim. Bir gece kalacakti sadece ama bazı şeyler ters gitti ve 5 gün kadar bizde kaldı. Üstelik tam da bayram öncesi, arife ve bayramın birinci günü falan. Ben evde yokum çalışıyorum misafirim evde :)
Ailem de haliyle mutlu olmadılar çok,çünkü tanımazlar etmezler...
Ama sonra ne oldu? O zor anında ona evi açınca aramızda bir bağ gelişti ve cidden çok iyi iki arkadaş olduk. Ben de onun şehrine gittiğimde iş için vs... Hiç başka yer dusunmuyorum bile ona gidiyorum. Alt tarafı 5 gün ailemin azıcık rahatı kaçtı ama ömürlük dost kazandım. Üstelik zorda bir kıza yardım ettim...
Nasıl ailemin akrabaları bizim evde kalınca benim odamda rahatım kaciyorsa ama laf etmeye hakkım yoksa onların da yok.
Zaten gidince kimse hatırlamıyor bile o rahatsızlıklari. Unutuluyor hemen .
Bence siz de 'tanri misafiri' gibi düşünün. Çoğu gitmiş azı kalmış. Yarın bir gün gider zaten.
Haklısınız zaten bu fikirle kıza hiç bir ağırlamada kusur etmiyoruz ama kızı bi görseniz geldiği günden beri bize ters ters bakıyor bizimle hiç konuşmuyor annem sende benim kızımsın dedi ama en azından bizimle konuşsa yanı onu bu evde zorla tutuyoruz gibi davranıyor

Haklısınız zaten bu fikirle kıza hiç bir ağırlamada kusur etmiyoruz ama kızı bi görseniz geldiği günden beri bize ters ters bakıyor bizimle hiç konuşmuyor annem sende benim kızımsın dedi ama en azından bizimle konuşsa yanı onu bu evde zorla tutuyoruz gibi davranıyor
Benimde çok arkadaşım gelip kaldı ama öyle güzel geçerdi ki günler annemde memnun olurdu bu kız çok tuhaf

Misafirlik donemi gecmis . Misafir gibi davranmayin. Babasi para gonderiyor , kabul etmiyor. Bir yemek pisse , bir tabak ona gitse tamam zarari olmaz ama dusuncesi yanlis.

Ustelik kendisi gelmek istememisken kizkardesinizin zorlamasi da sacma...

Misafirlik donemi gecmis . Misafir gibi davranmayin. Babasi para gonderiyor , kabul etmiyor. Bir yemek pisse , bir tabak ona gitse tamam zarari olmaz ama dusuncesi yanlis.

Ustelik kendisi gelmek istememisken kizkardesinizin zorlamasi da sacma...
Aynrn valla sagolun ama vicdan el vermiyor ister istemez özel ilgi gösteriyorsun

çekinmiyor mu bu durumdan gerçekten :bicak: (ben çookk utanırdım da)

(Kusura bakmayın alıntı yapamadım, para konusuna cevaben yazdım)

kızlar merhabalar hemen konuya giriyorum benim kardeşimin bi kız arkadaşı var bu kız mezun oldu sanıyordu ama olmamış dersi varmış alttan kızın üni okuduğu şehre gelmesi gerekiyormuş vize sınavlarına girmek için o şehirde de biz yaşıyoruz benim kardeşim bu kıza gidip yalvarmış nolursun bizde kal 1 ay nolacak diye ve bize sormadan kız önce kabul etmemiş sonra bize sordu annem 3 gün dedi baban var rahat edemeyiz tanımıyoruz kardeşimin de yakın arkadaşı değil neyse 3 gün dedim dedi. Kızın tanıdığı birçok insan olmasına rağmen kız geldi 15 gündür bizde kalıyor vize sınavından 1 ay önce buraya gelmiş cebinde tek kuruşu olmadan gelmiş babası göndermek istiyormuş yok gerek yok diyormuş annem ilk günlerde çok iyi davrandı ama şu an çok sinirli özelimize kadar girdi tanımadığımız kız diye zor engel oluyorum kıza bişey belli etmiyor ama artık bunaldı hepimiz bunaldık.Allah var çok iyi ağırlıyoruz ama 15 gündür tanımadığomız insana hizmet etmekten Yorulduk ayıp diye bişey de diyemiyoruz içimi dökmek istedim yazım hatalarım için kusura bakmayın kızlar vicdanımızda el vermiyor git demeye ama insan tanımadığı insanın evinde 15 gun nasıl kalır bilmiyorum.vize sınavına daha var ve babam biz kimse rahat edemiyor bunun bi kurtuluşu yok mu kızlar kendi evimizde yabancı gibi olduk teşekkür de etmiyor annem bekliyor teşekkür etsin yük oldum kusura bakmayın desin istiyor o kız ise bizimle hiç konuşmuyor, kız kardeşimin odasından dışarı çıkmıyor :KK43:/

benim de bi erkek kardeşim var. arkadaşı staj yapacakmış yazın. kardeşim de başka şehirde yaz okuluna gitti. giderken bu çocuk babamın evine geldi ben burda kalcam diye. kardeşimin odasına yerleşti ekmek elden su gölden tam 2 ay!
babam evden ayrılamaz hale geldi. evde kardeşim yok arkadaşı var. babam getirdi o yedi. sonra da teşekkürler demiş çekmiş gitmiş.
insanlar nasıl böyle sorumsuz anlamıyorum.

Back
X