- 1 Şubat 2019
- 1.890
- 5.157
- 158
Ben orada yaş farkı meselesinden girdim ki benim arkadaşım evlendiğinde 27 yaşındaydı konuyu da hatırlıyorum engel
Ama benim şahsen tanıdığım ,olgunluğunu bildiğim biriyle konuda anlatıldığı gibi psikolojik rahatsızlıkları olan üniversiteye yeni gitmiş bir genç kızı aynı kefeye koyamayız.
Söylemek istediğim şey ;zorla getirilmesi, ailenin müdahalesi asla iyi sonuçlanmayacak
Ayrıca beyin gelişimi devam ediyor demek , müdahale gerekir anlamına değil tam tersi ; kendi tecrübeleriyle yoğururak gelişecek demektir.
Bu da hata yapmayı öğrenmeyi kapsıyor.
Zaten ailesi her şeyine müdahale edip, kararlarına karışıp, eve getirirse gelişim devam etmeyecek ki
Ben orada yaş farkı meselesinden girdim ki benim arkadaşım evlendiğinde 27 yaşındaydı, konuyu da hatırlıyorum engellenemez ya da yadırgayamayız anlamında yazdım .kendi aldığı bir karar ya halen fikrimin arkasındayım .bu konuda da evet yetişkin resmi olarak reşit ,kendi kararı onun arkasında durmak isterse durur. Çelişki yok ki dediklerimde?25 yaşına kadar yavaşta olsa beyin gelişiminin devam ettiği doğru fakat bunu sizin bunu söylemeniz ilginç. Madem 25 yaşına kadar beyin gelişmi devam ediyor neden daha önce açılmış bazı konularda farklı yorumlar yaptınız?
Konuların birinde 20 yaşında,40 yaşındaki adamla evlenmesine ikide yetişkin dediniz birinde de daha 17 yaşında 33 yaşındaki adamla görüşmesine, benimde arkadaşim bilemem kaç yaş büyük biri ile evlendi gibi birşey söyleyerek savundunuz. İnsanların yetişkin olma durumu sizin haklı olmak istediğiniz konulara göre değişiyor mu? Konuları iyi hatırlıyorum hatırlasam yorumlari direkt akıntılardım.
Ayrıca 25 yaşına kadar beyin gelişimi devam ediyorsa ,20 yaşındaki birini güvenliği için tanımadığı adamları evlerine gitmemesi ailesi engel olmalıdır. Ne de olsa beyin gelişimi henüz tamamlanmamış.
Ama benim şahsen tanıdığım ,olgunluğunu bildiğim biriyle konuda anlatıldığı gibi psikolojik rahatsızlıkları olan üniversiteye yeni gitmiş bir genç kızı aynı kefeye koyamayız.
Söylemek istediğim şey ;zorla getirilmesi, ailenin müdahalesi asla iyi sonuçlanmayacak
Ayrıca beyin gelişimi devam ediyor demek , müdahale gerekir anlamına değil tam tersi ; kendi tecrübeleriyle yoğururak gelişecek demektir.
Bu da hata yapmayı öğrenmeyi kapsıyor.
Zaten ailesi her şeyine müdahale edip, kararlarına karışıp, eve getirirse gelişim devam etmeyecek ki