• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşimin tartışmaya açık hayat tarzı, hamilelik testi alması

Geçen gün bir röportajda kadının merdivenaltı kürtaja gidip beş aylık çocuğunu aldırmaya gittiğini duydum yani böyle olaylar oluyor hanımefendi düşük yapmak için de ilaçlar alıyorlar başka bir şeyler yapıyorlar etraftan duyduğum şeyler değil . Kriminoloji kayıtlarında var . Ayrıca çok iyi bildiğim başka bir kaynak var burada paylaşmak istemediğim . Haksızlık ediyorsunuz oradan buradan duyduğum şeyler değil. Bana göre anne karnındaki üç aylık bebekte dört aylık bebekte beş aylık bebekte altı aylık bebekte değerlidir. Sizden farklı düşünmesini insanların kabul edemiyorsunuz o kadar
İnsan hakları kanunlarini biliyorum her insanın yaşam hakkı vardır. Dünyada milyonlarca insan benim gibi düşünüyor sizin gibi düşünen de var tabii ki anlıyorum saygı duyuyorum siz de saygı duymayı öğrenin sizden farklı düşünüyorum evet buna hakkım var bir insanın yaşamının hangi noktada başlayacağını tabii ki bilim karar verir bilime bakacak olursak insan yaşamı zigottan itibaren başlıyor
Ve rica ediyorum saygılı konuşun.
İşinize gelmeyen bazı gerçeklere gözünüzü tamamen kapatmışsınız sorununuz bu.

Ve evet dünyada milyonlarca insan ve ben böyle düşünüyoruz on haftadan sonra bu işin olmaması gerektiğini düşünüyoruz tamam bak çok basit neyin tartışmasını yapıyorsun

Bilimle örtüşmeyen fikirlerin benim için saygı duyulur yanı yoktur. Teşekkürler.

Bilimle örtüşmeyen fikirlerin benim için saygı duyulur yanı yoktur. Teşekkürler.
Verecek cevabınız olmadığı için bilimle örtüşmüyor diyip duruyorsunuz hangi soyledigim bilimle örtüşmüyor onu da anlayamadım .
Dünya üzerinde medeni ülkelerde zaten hepsinde belli bir hafta sınırı vardır biliyorsunuz bunu. bu hafta sınırı zaten bana göre sana göre oluşturulmaz . bilime göre oluşturulur medeniyet gereği bu hafta sınırı da korunmaya devam eder.
Dediğim gibi sanki çok anormal bir şey iddia ediyorum dünyada milyon milyon insan benimle aynı fikirde. Bir de belki milyar insan çünkü en genel geçer düşüncedir benim ki .
bir de benimle aynı fikirde olmayan Pro Life insanlar var onlar ilk günden itibaren kürtaj istemiyorlar biliyorsunuz bir de benimle aynı fikirde olmayan sizin gibi insanlar var . Sizin sınırnız nedir bilmiyorum ama doğuma kadar yapılması gerektiğini savunanlar da var . Ben de şaşırmıştım ilk duyduğumda . tamam hepimiz aynı şeyi düşünmüyoruz. Konu bu kadar.
Bu tür konuları tartışmalı konular ( controversial) denir zaten herkesin farklı görüş içinde olması normaldir. Benim düşünceme saygı duymayacaksınız zaten ben orada onu yanlış aktardım . Benim kendi düşüncemin olmasına saygı duyacaksınız. Ben de sizin kendi düşüncenizi üretmenize saygı duyacağım ama size katılmadığım ortada.
Hafta sınırına uyulmalı . çok çok patolojik durumlar hariç ( Hayatın çok karanlık yönleri var bazen bu hafta sınırına uyulamıyor annenin hayatı tehdit altında oluyor mesela işte çok patolojik dediğim durumlar böyle durumlar ) uzmanların koyduğu hafta sınırına uymalıyız .
Onun dışında anneler ve bebekler için barınma yerleri doğum kontrol destekleri terk edilen çocuklar için güzel bakım yerleri medeni standartlarda açılmalı genç kızlara hamilelik üzerine eğitim verilmeli bilinçlendirilmeli . Vergilerimiz hastalar , yaşlılar, iyi bakılamayan ya da tamamen terk edilmiş olan çocuklar için kullanılmalı. İnsan hakları sınırları içerisinde yapılması gereken her şey yapılmalı.

Back