• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşimin tavırları?

Defobadem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2018
7
5
1
33
Merhaba başlıktan anlayacağınız gibi konu kız kardeşim ve anlamsız tavırları. Ben 26 yaşındayım kardeşim 23 yaşında. Ben bu yaşıma kadar kız kardeşimin hep peşinde koştum evde beze bile elini sürdürtmüyorum yorulmasın diye eğitim hayatında da destek oldum. Şu an Kpss ye hazırlanıyorum kız kardeşim bugüne kadar hep atanamazsın yapamazsın deyip durdu ses etmedim. Öğretmen atamalarını duydukça renkten renge giriyor. Kendisinin 8 yıllık ilişkisi var oğlan yeni uzman çavuş oldu ailesinin maddi imkanı yok ailesinden destek de görmüyor kız kardeşim sürekli oğlanla tartışıyor gel beni iste artık evlenelim deyip duruyor. Kardeşimle aramızdaki mesele bana görücü çıktıkça oturup ağlıyor bana çok kötü davranıyor ters ters hareketleri var dolabı yüzüme çarpmaya çalıştı evde bu kız beni öldürecek deyip duruyor ben bu kıza ne yaptım anlamıyorum kaç defa güzel dille konuşmaya çalıştım kavgaya dönüştü. Napayım sizce kimseyi kabul etmeyip kardeşim evlendikten sonra mı evlilik düşünsem?

Merhaba başlıktan anlayacağınız gibi konu kız kardeşim ve anlamsız tavırları. Ben 26 yaşındayım kardeşim 23 yaşında. Ben bu yaşıma kadar kız kardeşimin hep peşinde koştum evde beze bile elini sürdürtmüyorum yorulmasın diye eğitim hayatında da destek oldum. Şu an Kpss ye hazırlanıyorum kız kardeşim bugüne kadar hep atanamazsın yapamazsın deyip durdu ses etmedim. Öğretmen atamalarını duydukça renkten renge giriyor. Kendisinin 8 yıllık ilişkisi var oğlan yeni uzman çavuş oldu ailesinin maddi imkanı yok ailesinden destek de görmüyor kız kardeşim sürekli oğlanla tartışıyor gel beni iste artık evlenelim deyip duruyor. Kardeşimle aramızdaki mesele bana görücü çıktıkça oturup ağlıyor bana çok kötü davranıyor ters ters hareketleri var dolabı yüzüme çarpmaya çalıştı evde bu kız beni öldürecek deyip duruyor ben bu kıza ne yaptım anlamıyorum kaç defa güzel dille konuşmaya çalıştım kavgaya dönüştü. Napayım sizce kimseyi kabul etmeyip kardeşim evlendikten sonra mı evlilik düşünsem?
Öyle kardeşim olacak kafasını duvara surte surte kıvılcım çıkarırım. Çok ciddiyim üç kardeşim var ikisi erkek biri kız. Bu zamana kadar bana seslerini dahi yukseltemediler. Akıllarını alırım. Yanlış anlamayın ama saygısızlık hiç kabul edilecek bir şey değil. Siz müsamaha gosterdikce simarmis da simarmis. Belli abla kotegi yememis.
Alttan almayın efenim kendi kendine triplere girsin dursun. Saygisizligini cekmeyin lafı söyleyip yerine oturtun.

Kardeşler de anlaşamayabilir. Benim de kız kardeşimle bu tarz sorunlarım olmuştu. Psikolojik sorunları var başka açıklaması yok bunun.

sizi kıskanıyor. başarınızı hazmedemiyor. kendini ön planda tutuyor ve sizinle kıyaslıyor. o yüzden iyi şeylere de öyle b*k atıyor. ayrıca o kadar rahata alışmış ki iyilik değil kötülük olmuş yaptığınız. evlenmek istiyor ama ardını arkasını düşünmüyor. çünkü biliyor hep siz varsınız arkasında ailesi var. biraz sorumluluk alarak büyümeliydi.

Anlattığın bazı şeyler bana öyle yakın geldi ki. Yaşlar da hemen hemen aynı. Bana görücü çıktıkça ağlamazdı ama belli ederdi bir şekilde. Hiç okumak gibi bir niyeti yoktu mesela ama ben okuyunca tutturdu ben de üniversiteye gideyim diye. Ben okudum atandım herkes kardeşime sen de ablan gibi atan dedikçe sinirleniyordu. O okuma niyeti olmayan kiz KPSS ile atanmak istemediğini söyledi sürekli ama bir yandan da formasyon aldı öğretmen olabilmek için. Ailemi o kadar zorladı ki maddi anlamda bu süreçte. Sonra da çıkıp köylerde mı çalışcam ya diyerek küçümsedi öğretmen olmayı. Şimdi bana göre sırf eve dönmemek için yüksek lisans yapıyor. Annem illallah dedi artik. Benim ondan çok daha düzenli bir hayatım var. 4 sene oldu atanali. Evlendim, çocugum var. Ama o beni kötülemek için mi yyapıyor bilmiyorum. Surekli evlenmeyi kötülüyor, ay hiç bana göre değil ay hiç çocuk falan yapamam.

Neyse uzattım çok. Tavsiyem gormezden gelmek zira sen daha bana göre yolun başındasın bir de çalışsan yükselsen iş daha büyür.

Anlattığın bazı şeyler bana öyle yakın geldi ki. Yaşlar da hemen hemen aynı. Bana görücü çıktıkça ağlamazdı ama belli ederdi bir şekilde. Hiç okumak gibi bir niyeti yoktu mesela ama ben okuyunca tutturdu ben de üniversiteye gideyim diye. Ben okudum atandım herkes kardeşime sen de ablan gibi atan dedikçe sinirleniyordu. O okuma niyeti olmayan kiz KPSS ile atanmak istemediğini söyledi sürekli ama bir yandan da formasyon aldı öğretmen olabilmek için. Ailemi o kadar zorladı ki maddi anlamda bu süreçte. Sonra da çıkıp köylerde mı çalışcam ya diyerek küçümsedi öğretmen olmayı. Şimdi bana göre sırf eve dönmemek için yüksek lisans yapıyor. Annem illallah dedi artik. Benim ondan çok daha düzenli bir hayatım var. 4 sene oldu atanali. Evlendim, çocugum var. Ama o beni kötülemek için mi yyapıyor bilmiyorum. Surekli evlenmeyi kötülüyor, ay hiç bana göre değil ay hiç çocuk falan yapamam.

Neyse uzattım çok. Tavsiyem gormezden gelmek zira sen daha bana göre yolun başındasın bir de çalışsan yükselsen iş daha büyür.

Allah benim yardımcım olsun o zaman yandım demektir

Allah benim yardımcım olsun o zaman yandım demektir

Ben aynı şehirde yaşamiyorum bu arada. Ben baska şehir annem başka kız kardeşim başka. Bayramdan bayrama görürüz birbirimizi. Ha mesela bir de paraya ihtiyacı olduğu zaman annemlerden gizli bir para tabi ki beni arar. Babamın düzenli bir işi yok. Çalıştığı halde babamdan para ister borç harç bulur babam gonderir. Onun dışında babami da arayıp konuşmaz ha bu arada.

Ama ben anneme üzülüyorum daha çok. Geçen tartışma olmuş aralarinda. Arayıp sormuyorlar birbirlerini ama annem merak da ediyor başka bir yerde sonuç olarak. Elimden bişey gelmiyor huylu huyundan vazgeçmez.

siz alıştırmışsınız. niye elini beze bile sürmemiş. size ne? size annesi misiniz?
muhtemelen sizi kıskanıyo. olabilir. normal kardeşler arasında. haaa bu denli tabiki normal değil. artık büyümesi gerekiyor ama sizin daha fazla yapabileceğiniz bişey yok. boşverin.

Valla ben de kizkardeslerimden dertliyim. Bir tek bizim boyle saniyordum ama degilmis. Yaptigim butun iyilikleri unuttular. Kendilerince triplere giriyorlar. Dogum yaptim. Cocuguma bile bakmaya gelmiyorlar. Hamileyken de arayip sormadilar zaten. Ben ariyordum hep. Artik umudum tukendi. Adam olmayacaklar. Siz de kendi hayatinizi yasayin. Ne yapsaniz kardesiniz memnun olmayacak zaten.

Malesef ki ara ara ablamla bizde böyle sorunlar yaşıyoruz. Beni sevdiğini biliyorum ama bazen öyle bişey söylüyor ki kızmamak elde degil

23 yaşında kazık kadar kızın eline bez sürdürtmemeniz, sorumsuz, şımarık bir kız kardeş yetiştirilmesine destek vermenizden başka bir şey değil ki. Ben bu kıza ne yaptım diyorsunuz, iyilik sandığınız şeyler aslında kötülük farkında değilsiniz. Hep el üstünde tutulmaya alışıldıysa, her şeyin en iyisi, en güzeli onda olsun, öncelik onda olsun istiyordur, başrol size geçtiğinde kaldıramıyordur muhtemelen.

Kardesiniz evlenmesini bekleyip oyle mi evleneceksiniz?
Sebep?

Bunun adi fedakarlik falan degil.Neden kaprislerine boyun egiyorsunuz?

İlerde kimse size kardesiniz kiskanir diye hayatinizi ertelediginiz icin madalya asmayacak.

Hata sizde. Kardeşiniz sizden yalnızca 3 yaş küçük. Ne demek evde iş yaptırmıyorum elini beze sürdürmüyorum. Ne gerek var bu kadar şımartıp küçük annesi olamaya?
Yerinizde olsam hayatıma bakarım. Herkes kendi kaderini yaşar. Kimse üzülecek diye hayatınızdan vaz geçmeyin. Üstelik sizden küçük. Gayet sırasıyla evlenmiş olursunuz. Ne anlamsız bir çekişme.

Onun adına her şeyi siz yapınca bi terslik olduğunda hatayı sizde araması normal. Kendi düşen ağlamaz misali. Hiç düşürmemişsiniz ki.

Ay iyi ki kızkardeşim yok birbirini kıskanmayan bi tane bile görmedimh hadi kadın içgüdüsü tamam da insanın kardeşi olunca cok dokunur. Siz bi de ekstra şımartmışsınız hiç sallamayın naparsa yapsın. Kendi hayatınızdan daha fazla fedakârlık yapmayın

Back
X