kız kardeşimin yaptıkları

Ne kadar fevri davranmış olursan ol kardesinin arkandan o.pu gibi laflar etmesi, eski sevgiline senin hakkında abuk subukl imalarda bulunması çok çirkin ve kabul edilemez. Sevgilinin ailesi tanismaya gelmis senin icin cok heyecanli ve onemli bir gun. Ben olsam ablam ne yaparsa yapsin alttan alirdim oyle bir gunde gerginligine telasa verirdim. Kardes gibi degilde dusman gibi. Bence özür dilemekle hata etmişsin .

Özür dilediğim için çok pişman oldum zaten..
ben dün sinirli davrandığım için özür diledim.
biraz fazla tepki gösterdim bende

Bu kardeşinin değil annenin hatası
Benim annemde böyle yapardı biz gençken
İki küçük kız kardeşim annem için sürekli ablamı ve beni takip ederlerdi
Büyük kavgalar yaşanırdı, ortanca kardeşimi hastanelik ettim bu hafiyelikler yüzünden, aynı evin içinde yıllarca konuşmadık
Tekrarlıyorum hata annenin, annemize çok düşkün çocuklar olmamıza rağmen biz dengeyi ancak o öldükten sonra kurduk, aramızda arkadan iş çevirmeler bitince huzur geldi. Bu yazdıklarımı annene okut senden çok kardeşine kötülük yapıyor, çünkü kardeşin bu kalleşliği ömrü boyunca tüm insanlara yapmayı alışkanlık haline getirecek. Bizimkiler doğruyu buldu ama 30 yaşlarını geçince, çok şey yaşadık, ben kaba kuvvet kullanabildiğim için ablamdan daha az hasar aldım ama ablam çok çekti bu işlerden. Annem ölünce de bizim küçükler sıpa gibi ortada kaldılar, ablaların kıymeti o zaman anlaşıldı. Olaylar karşısında sakin kal, ikisiyle de birebir konuşmalar yapma, aynı ortamda yüzlerine çarp ve mesafeyi aç, uzaklık başlayınca düzelme de başlar

benimle aynı şeyleri yaşayan birisini görmek beni çok etkiledi..
sanırım yaşça benden büyüksünüz.
verdiğiniz cevap için size çok teşekkür ederim.
peki ben bu konuda ne yapmalıyım kardeşimle konuşmalı mıyım

Kardesler arasinda tartisiriz ama hic oyle cirkinlesme olmaz acikcasi o gibi kelimeler degil agza akla dusmez kimse kimseden ozurde dilemez anne baba karismaz ortalik durulunca kaldigi yerden konusur herkes
Genelde boyledir kardeslikte bir hir bir gu r gider
Ama siz sikintili buyumussunuz anladigim yerinizde olsam onun olgunlasmayi ogrenecegi zamana kadar biraz mesafeli olurdum fazla paylasimda bulunmazdim (arkadaslarim,sevgilim ,okulum notlarim gibi bu surede soyledigi hircin kelime konusmalari takmaz kavga cikartmaz dim kardesce ama ayri yasamlarda devam ederdim )Kardeslerin yapisik ikiz gibi hayatlar yasamasi ayni kisilerle arkadaslik kurmasi sosyal olarak ayni seyleri yapmasida sikinti cikartiyor

Anneme de hesap sorardim hic yalan yok kucuk kizin bana o gibi bir yakistirma yaparken sen nasil annesin de o nasil kelime diyemedin uyarmadin diye.
Madem arayi bulamayacaksin taraf tutup bir tarafi ezeceksin aramizdada durma der kapiyi carpar bir muddette arayip sormazdim hatasini anlamasini beklerdim hatali cunku
Birde kimsenin ustune dusmeyin hakliyken haksiz olur kendinizi ezdirirsiniz dahada cok simartirsiniz kendi haline birakin donup dolasip yine size gelecek emin olun.anlattiginiz kadariyla Fazla simarmis fazla hirsli biraz sert durmakta fayda var 20 yas kucuk bir yas degil

onu böyle şımartan annem...

kardeşim söylemiş
annemin cevabını söylüyorum
hazır mısınız
S.CICAM ONUN KAFASINA!

Fiziksel olarak babanıza daha çok benziyor olabilir misiniz?
Annenizin davranışın altında babanıza olan tavır olabilir mi ?
Buna istinaden kardeşinizde annenizden gazla böyle davranıyor olabilir mi ?
Çünkü çok anlamsız...

Bu arada annenizde böyle düşünüyorsa annenizle de görüşmeyin.

Böyle annelere kızıyorum malesef.
Bir kızını kendisine çekip, muhbir kullanıyor anneniz başka birşey değil.
Kardeşinizde aldığı yüzden fırsat bulup, yaşının gereği cahilce davranıyor.
Fakat burada önlem alınamayacak noktalara gelebilecek abla - kardeş kinciliği giriyor araya.

Benim annanem de zamanında kızlarını idare edememiş bir insan.
Birini yüceltip diğerini alçaltmış, bir diğerini de umursamamış bir insan.
Netice, görüşmeyen kardeşler.
Yazık oluyor çok yazık.
Halbu ki aile birliğinden daha önemli ne olabilir ki hayatta?

Uzak durmanızda fayda var.
Yapılan bir yorum var, madem anneniz onu kayırıyor kız kardeşiniz onda kalsın, evet buna katılıyorum, bence de. Otursunlar ana kız.
Bu kadar hakareti kimse hak etmiyor, ayrıca annenizin bir yetişkin ve ebeveyn olarak buna çanak tutması da ayrı bir durum.:KK12:
Kesinlikle katiliyorum ozellikle ayrilanlarda hala o biraktiklari evi kocayi kaynanayi merak duygusu bitmiyor kim ne yapiyor acaba
Cocuklardan en yatkinini secip seni daha cok seviyorum,daha degerlisin tinisi verip haber almak icin kullaniyorlar
Benim halam ozellikle cocuklarini birbirine dusururdu geldiklerinde babasida huzur bulmasin gitsinler oradada yesinler birbirlerini derdi acik acik agziyla soylerdi
3 cocuk kardes girer dusman cikarlardi su an hic biri birbiriyle gorusmuyor
Bazi kadinlar cok hirsli kardes kardesle gorusmesin destek olmasin bile istiyorlar saka gibi ama var Bunlarin kide o hesap yazik

Fiziksel olarak babanıza daha çok benziyor olabilir misiniz?
Annenizin davranışın altında babanıza olan tavır olabilir mi ?
Buna istinaden kardeşinizde annenizden gazla böyle davranıyor olabilir mi ?
Çünkü çok anlamsız...

Bu arada annenizde böyle düşünüyorsa annenizle de görüşmeyin.

inanamıyorum! nerden anladınız.. annem babama çok benziyorum diye bana hep tavır alıyor..

Bir Leyla Necla Tekin vakası daha...
Yok kardeşim yoook bir iki yaş farkı olunca kız kardeşler anlaşamıyor hep bir rekabet kıskançlık çekememezlik filan...
Aynen katiliyorum arkadasim sana. Birde yas farki az olursa rahat edersin arkadas gibi buyurler vs. Diye kandiriyolar ya milleti. Yok arkadaslar, anne olmayi dusunenler, 2. Cocugu planlayanlar arada bol bol yas farki birakin emin olun oylesi daha iyi siz bu konuda okuyorsunuz ben yasiyorum. Benden 2 yas kucuk ablamla hep konu sahibiyle kardesi gibiydik (evlendikten sonra daha az gorustugumuz icin biraz duzeldi aramiz) ama 5 -6 yas kucuk kardeslerimle can ciger kuzu sarmasiyiz.

Benden sana abla tavsiyesi hic takilma 6-7 yil sonra herkes kendi hayatini kuracak
Bu surede surekli kendini gelistirmeye bak okuyorsan okula asil y.lisansini yap dil kursuna git sinavlara hazirlan yazlari bir yerde staj yap sakin bir an once evleneyim diye bakma odagin kendi ayaklarinin uzerinde durmak olsun

Sen kendini bunlara kaptirip aile sikintilarindan uzaklasirsin karismaz takmazsin Kardesinde rol model alip kendini bu sayede toparlar zamanlada iliskiniz oturur Annende bir muddet sonra toparlar

Kusura bakmayın anneniz sizin anneniz değil sanki. Çocuklar arasında çifte standart mı olurmuş. Kız kardeşin senin hakkında ileri geri konuştuğunda annenin o susturması gerekirken yangına körükle gitmiş resmen. Her kardeş arasında ufak tefek atışma tartışma olur ama sizinki biraz tuhaf. Benim 4 kız kardeşim var hiç böyle bir şey görmedim. :/

inanamıyorum! nerden anladınız.. annem babama çok benziyorum diye bana hep tavır alıyor..

Bazı ebeveynler bunu yapabiliyor. Sadece fiziksel değil bazı hal hareketlerinizde benziyorsa babanızla kötü ayrıldıysa hatırlatıcı oluyor olabilirsiniz. Öyle bir durum ise anneniz sizi kendinden çok babanıza yakın bulduğundan böyle davranıyor olabilir.
En önemlisi bu kesinlikle yanlış bir davranış.
Bu durum söz konusu ise ne yapacağınıza siz karar verirsiniz.
Ben olsam sizi siz olarak değil babanızın bir parçası olarak gören ve kötü davranan biriyle görüşmem. Çünkü anneniz eminim bu davranışı sergilerken ne yaptığını biliyor. (Bunu inanın sizi kırmak için söylemedim.)
Kardeşinizle olan durumda tamamen annenizin kardeşinize olan yaklaşımı ile ilgilidir.
Belki açık açık konuşarak üstesinden gelebilirsiniz fakat buradan kardeşinizle aranızdaki o bağlayıcı ip kopmuş gibi görünüyor.

benimle aynı şeyleri yaşayan birisini görmek beni çok etkiledi..
sanırım yaşça benden büyüksünüz.
verdiğiniz cevap için size çok teşekkür ederim.
peki ben bu konuda ne yapmalıyım kardeşimle konuşmalı mıyım

40 yaşındayım artık =))
Kardeşinle konuşma şu aşamada
Sana ne söylerse söylesin bana küfür eden biriyle muhatap değilim de geç
Özür dileyene kadar asla yumuşama
Aile arasında olur böyle şeyler laflarını asla dinleme, saygı önce aile arasında önemlidir çünkü
Konu annene gidecektir, benimle konuşmuyor vs.. şeklinde annen mutlaka döner sana
Sakince, saygı sınırını aşmadan bizi getirdiğin durumdan memnunsundur umarım diye yumuşak bir giriş yap
Bu dediklerimi annede anlat
Hırslı anne modelleri bunlar, her şeyden haberleri olacak, her şeye müdahil olacaklar bende de vardı =))) Ben ara sıra dokundururdum anneme, müdahaleyi fazla arttırdığı zaman sizi sevdiğimden yapıyorum derdi, beni çok sevdiğim için mi babamın yanındayken seni 8 yıl görmedim diye sorardım =)) bu bizim aramızda bir çizgiydi ondan öteye gitmezdi rahmetli. Sende annenle bir iletişim yolu kurmalısın ama bu yol annene bazı şeyleri açıkça anlatmalı, birbirimizi yesek de biz kardeşiz birbirimize ihtiyacımız var, sizin açtığınız yaraları toparlamak için birbirimize tutunmalıyız, bizi düşman etme mesajını açıkça vermelisin. Bu arada annenle diyaloğu kesmek gibi bir hatan asla olmasın ama asla çünkü ne hata yaparsa yapsın o senin annen, bazen çocuklarda büyüklerin hatalarını görmesine yardımcı olabilir, insanlık halidir bu, hata yapıyor diye anneni de üzme sakın

Konuna bir yorum daha eklemek istiyorum çünkü sende de küçük bir hata var
Annene cephe almaya çok hazırsın
Bu hataya asla düşme
Güzel kardeşim, boşanma zor bir süreç, annen sizden ayrı
Bunları bende yaşadım ama annenin bunları yapma sebebi kalbinin kötülüğünden değil
Annen mutlu olmak için evlenip, sizleri dünyaya getirip sonra da düzeni bozulmuş bir kadın
Hayat mücadelesi veriyor, yeniden yapılanıyor, hata yapması da çok insani
Ona cephe alma, sen her zaman iyi niyetli ve insani yaklaş
Görüşmemek, saygısızlık etmek, üzmek, kavga etmek bunlar doğru yollar değil
Bak güzel kardeşim dünyada ölüm var, Rabbim sıralısından versin ama birgün ebeveynlerini kaybedeceksin, bu gün öfkeyle yaptıkların yarın onlar gidince içine oturur, bu konularda çookk yaşanmışlığım var, istediğin zaman yaz dertleşiriz ama sen kırılsanda kimsenin gönlünü kırmayasın sakın

merhabalar.
Öncelikle herkese günaydın. Ben direk konuya geçmek istiyorum..
Benim sorunum kız kardeşimle. Kız kardeşimle aramızda 1 yaş var. Ama annem ona daha düşkündür. Bunu kendisi de belirtir. Benim annem ve babam ayrı ben ve kız kardeşim babamla iatanbulda kalıyoruz. Annem başka bir şehirde. Hafta sonu kardeşimle annemi ziyarete gittik. Ben annemin telefonuna bakarken kız kardeşimle whatsapptan konuştuklarını okudum. Kız kardeşim benim hakkımda anneme kötü şeyler söylediğini gördüm sadece benim değil babamın hakkında da aynı şekilde. Yani resmen köstebek, resmen ihanet..
yok ablam o.rspu gibi giyiniyor kızını adam et gece 12de geliyor.. daha neler neler.. ama yüzüme de gülüyor bunları arkamdan yazıyor...
diğer konu : eski sevgilim bana ulaşmak isteyip ulaşamamış kız kardeşime sosyal medyadan mesaj atmış. Kardeşimde ablamın sevgilisi var sen onu çok yanlış tanımışsın, olayı yanlış anlamışsın diyor ve beni oldukça küçük düşürüyor..
En son patlama anı: Dün erkek arkadaşımın ailesi annemin evine tanışmaya geldiler ben bu olanlardan sonra kız kardeşimle konuşmuyorum. Kendisi özür dileyeceği yerde yine olsa yine yaparım ben senin ne mal olduğunu biliyorum sen beni kıskanıyosun falan dedi. Gerçi dün için bende ona çok fevri davrandım ama benim ona davranışım tamamiyle yaptıkları yüzünden. Bir de dün utanmadan benim elbisemi giyip gelmiş olmasına dayanamadım bu ne yüzsüzlük dedim? sonra yok sen beni sevgilinden kıskanıyorsun ben biliyorumlar falan.. Burda annemin suçu çok fazla hiç beni korumaz hep onun tarafındadır ne olursa olsun.. İnşallah ömrün boyunca mutlu olmazsın dedi bana giderken.. Ve hiç konuşmuyoruz aramızda sadece 1 yaş var.
Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum..
Not: ben çok fevri davrandım özür dilerim ama sana kırgın olduğum için yazdım ona whatsapptan..
cevap vermedi
yolda karşılaştık s.ktir git diye küfür etti.
Ya bu nasıl is iyi ki kardeşim yok. Muhatap olma hala ne özrü

Aynen katiliyorum arkadasim sana. Birde yas farki az olursa rahat edersin arkadas gibi buyurler vs. Diye kandiriyolar ya milleti. Yok arkadaslar, anne olmayi dusunenler, 2. Cocugu planlayanlar arada bol bol yas farki birakin emin olun oylesi daha iyi siz bu konuda okuyorsunuz ben yasiyorum. Benden 2 yas kucuk ablamla hep konu sahibiyle kardesi gibiydik (evlendikten sonra daha az gorustugumuz icin biraz duzeldi aramiz) ama 5 -6 yas kucuk kardeslerimle can ciger kuzu sarmasiyiz.
Benim de kız kardeşimle aramda 6 yaş var iyi anlaşıyoruz allahtan :)

İkisi de aynı kumaştan. Ben olsam anne kardeş dinlemeden ikisinden de uzak dururum. Kendi çirkinliklerinde boğulsunlar.

Konuna bir yorum daha eklemek istiyorum çünkü sende de küçük bir hata var
Annene cephe almaya çok hazırsın
Bu hataya asla düşme
Güzel kardeşim, boşanma zor bir süreç, annen sizden ayrı
Bunları bende yaşadım ama annenin bunları yapma sebebi kalbinin kötülüğünden değil
Annen mutlu olmak için evlenip, sizleri dünyaya getirip sonra da düzeni bozulmuş bir kadın
Hayat mücadelesi veriyor, yeniden yapılanıyor, hata yapması da çok insani
Ona cephe alma, sen her zaman iyi niyetli ve insani yaklaş
Görüşmemek, saygısızlık etmek, üzmek, kavga etmek bunlar doğru yollar değil
Bak güzel kardeşim dünyada ölüm var, Rabbim sıralısından versin ama birgün ebeveynlerini kaybedeceksin, bu gün öfkeyle yaptıkların yarın onlar gidince içine oturur, bu konularda çookk yaşanmışlığım var, istediğin zaman yaz dertleşiriz ama sen kırılsanda kimsenin gönlünü kırmayasın sakın

allah sizden razı olsun.. yazdıklarınız çok iyi geldi.
kardeşim ömrün boyunca inşallah hep mutsuz olursun dedi ağlayarak..
acaba mutsuz olur muyum.. bedduası tutar mı..

daha geçen gün ablamla benzer bir konu açtım..bakabilirsiniz benzer şeyler.

inan sen tek değilsin. ne yazık ki kardeşini/ablasını bile rakibi olarak gören kadınlar var bu dünyada. ben asla görmedim asla. hele sevgiliden kıskanmak vs benim kitabımda yok. zaten arkadaş çevremde de kız arkadaşlarımı kıskanmam ne güzelliklerini ne de başarılarını vs. ama işte böyle olunca çevreden sana karşı tepki geliyor. her kadın olmasa da çoğu kadın çok kıskanç. en yakın arkadaşım diğer en yakın arkadaşım hakkında arkasından o... diyip sonra evinde ağırlayıp canım cicim konuştuğunu görüp sonra kız gidince yine arkasından küfredince ben bazı kadınlardan soğudum. artık bir kadının bakışından ne düşündüğünü anlayıp seçerek yakınıma alıyorum, çok faydasını gördüm, bu kişi ablam olsa bile fesat düşünceleri olanları hayatıma almıyorum. tavsiye ederim. yalnız bu sefer daha kıymetli oluyorsunuz takıntı yapıyor o kişiler... arkanızdan konuşuyorlar buna alışmanız lazım önüne geçilmiyor ne yazık ki..

Bazı ebeveynler bunu yapabiliyor. Sadece fiziksel değil bazı hal hareketlerinizde benziyorsa babanızla kötü ayrıldıysa hatırlatıcı oluyor olabilirsiniz. Öyle bir durum ise anneniz sizi kendinden çok babanıza yakın bulduğundan böyle davranıyor olabilir.
En önemlisi bu kesinlikle yanlış bir davranış.
Bu durum söz konusu ise ne yapacağınıza siz karar verirsiniz.
Ben olsam sizi siz olarak değil babanızın bir parçası olarak gören ve kötü davranan biriyle görüşmem. Çünkü anneniz eminim bu davranışı sergilerken ne yaptığını biliyor. (Bunu inanın sizi kırmak için söylemedim.)
Kardeşinizle olan durumda tamamen annenizin kardeşinize olan yaklaşımı ile ilgilidir.
Belki açık açık konuşarak üstesinden gelebilirsiniz fakat buradan kardeşinizle aranızdaki o bağlayıcı ip kopmuş gibi görünüyor.

annem benimle iyi konuşmuyor. kız kardeşime canım kızım aşkım derken bana tuğba hanım diye sesleniyor.. benimle pek iyi geçinemiyor.. en çok kullandığı kelime : AYNI BABANSIN
o yüzden bende anneme çok yakınlaşamıyorum çünkü iğneleyici kelimeleriyle beni kendinden uzaklaştırıyor. diğer kız kardeşim babama benzemiyor ve anneme yaranmak için herşeyi yapıyor. o yüzden ikisi can ciğer kuzu sarması bende kötü evlat.

Back
X