kız kardeşimle başım fena dertte !!! evliyim ne yapacagimi şaşırdım

elbette hizmet beklemiyorum lafın gelişi söyledim zaten. kimseye ihtiyacm yok çalışkan biriyim çok şükür. ama kardeşim aşırı hırçın söz dinlemeyen. aksi ve aşırı derecede telefon ve sanal insanlara bağımlı birisi bunu çozmek istiyoruz sadece.

hizmet derken o anlamda demedim laf gelisi söyledim. kardeşimin durumunu eleştirmenizi istemedim sizden! sadece ne yapmam gerek onu soruyorum.

Bence kardesinizi oldugu gibi kabul edin...devir senin eski devrin degil(bunu 23 yasindakine soyledigime inanamiyorum)
Sen baska kafada o baska kafada...

Önceden 15-20 yılda kuşak farkı oluşurdu şimdi 3-5 yıla tüm ilgiler beğeniler yaşam tarzı değişiyor. Anladığım kadarıyla YouTube kanalı olmayan canlı yayın yapmayan köpekli yüz fotoğrafı olmayan gençleri dövüyorlar.
Birşey olmaz merak etmeyin. Üstüne gidiyorsunuz diye daha çok takıntı yapacaktır. Burada yapmanız gereken kiminle ne konuştuğunu kızmadan takip etmek.
Arka planda müzik mi var, sesini açsana duymuyorum güzelmiş sesi diyin, gülerek yanına gidin siz de izleyin hatta takip edin izlediği kişileri sosyal medyadan. Ama bunu göstere göstere yapmayın. İçinizden gelsin. Sosyal medyada denetim yapacaksanız, takip ettiklerini siz de kendi profilinizde takip ederek başlayın bakalım.
Üstüne gidilecek birşey yok.

Bağımlılık noktasında olduğuna siz kanaat getirdi iseniz alkol bağımlılığı gibi dijital ekran bağımlılığı için tedavi merkezleri var artık, öyle bir kurumdan destek alma şanssınız var mı

Sevgiyle yaklaşın buluşup biryerlere gidin eğlenin onun yanı da olduğunuzu hissettirin örneğin saçını beğenin ona hediye alın vs abla olun işte sevin onu eleştirmeyin kırarsınız şöyle olsaydı gibi konuşun

Öncelikle kardeşiniz ve siz farklı karakterlersiniz bunu kabullenerek başlayabilirsiniz. Şu an durum farklı yeni nesil çok farklı, kimisi ergenliği fazla doruklarda yaşıyor herkes geçti bu yollardan. Kardeşinizi belli bir kalıpta değerlendirmeniz yanlış, herkesin yaşayışı farklı. Ayrıca siz o evde misafir değilsiniz neticede annenizin babanızın evi, neden kardeşiniz size hizmet etmeli diye düşünüyorsunuz? Siz de ona hizmet etmeyiverin herkes kendi işini kendi görsün.

herşeyi denedim elbiseler aldım takılar aldım beraber uyuduk ama nafile :/ çok bağımlı olmuş

Yaptıkları çok normal yani bu ne telaş anlamadım sakın gidip anne babanıza falan anlatmayın sizi suyan da farklı bir şey sanar kıza bir şey yaparlar şiddet uygularlar kız evden kaçar gider görürsünüz o zaman sizin hayatınızla bağdaşmıyor diye yanlış olacak bir şey yok onun tarzı da o canlı yayın açıyormuş millete yorum yapıyormuş vay ahlaksız sanki görüntülü sex sitesine giriyor kız hayret ya

herşeyi denedim elbiseler aldım takılar aldım beraber uyuduk ama nafile :/ çok bağımlı olmuş
Geçer koca koca adamlarda bile var o bağımlılık ben telefonsuz o yaşta birine rastlanmadı henüz çok genç sizde öylesiniz belkide ondan sabırsızlığınız

hizmet derken o anlamda demedim laf gelisi söyledim. kardeşimin durumunu eleştirmenizi istemedim sizden! sadece ne yapmam gerek onu soruyorum.
Kardeşinizin durumunu eleştirmedim.Sizin ya da ailenizin mükemmel olması,diğer aile fertlerinde sıkıntı olmayacağı anlamına gelmez.Kız kardeşinizin de sizin gibi olmasını çok beklersiniz.Yaklaşım yanlış.Ben çalıştım o da çalışsın,ben yardım ettim aileme o da etsin.

malesef okumuyor. annem sabahlari kac kere aç karnına okul okul gezdi okusun diye kardeşim. ama gitmedi malesef

valla kardeşine iyilik yapmak istiyorsan saçını başını bırak açıktan yada akşam lisesi falan bir yere sok. annenle babanla konuşacaksanda bu konuyu konuş.

hizmeti o anlamda demedim elbette. ama kardeşim çok hırçın dediğim dedik ve gerçekten saygısız. sabah çay içiyorduk cayın dibini annemin bardagina boşalttı. cok sinirlendim .

Telefona bağımlılığı oyun bağımlılığı değil, sosyal medyadan onu anlayan ya da özendiği kişileri izlemek istiyor. Anne babanız ya da siz ona daha çok vakit ayırın. Bu ekran süresini azaltmaz ama hata yapmasını azaltır.

15 yaşında okula gitmiyorsa büyük sorun. Bence sosyal medyadan çok bu konuya dikkat edin. Sadece eğitim hayatı değil sosyal hayatı da kalmamış oluyor böylelikle.

elbette oldum ama bunun gibi elin erkeklerine tanımadığım insanlara canlı yayınlar yapıp yazmadım sabahlara kadar.. o yaşlarda ben çalışıp anneme babama para getiriyordum.

Doğru olan bu muydu yani ? Sizin o yaşta para kazanmanız.
Ve siz neden ailenizin yanında misafirsiniz de kardeşiniz size hizmet etmeli? Kaç gündür oradasınız? Misafirliginiz çok uzun değildir inşallah. Insanları evinde bu kadar huzursuz etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…