İki ayağı olmayan görmeyen kişiler çalışabiliyorbabamın bir eli özürlü sadece bekçilik yapmakla yetindi annem ileri derece de sarılık hastası çalışamadı. migdesinde yara olduğu için. gerçekten anlamanızı beklemiyorum.
elbette hizmet beklemiyorum lafın gelişi söyledim zaten. kimseye ihtiyacm yok çalışkan biriyim çok şükür. ama kardeşim aşırı hırçın söz dinlemeyen. aksi ve aşırı derecede telefon ve sanal insanlara bağımlı birisi bunu çozmek istiyoruz sadece.Hizmet etmemesinden şikayetçi olacak birşey yok hepimiz ergen olduk zamanında maalesef çoğumuz bu tür şeylerden uzaktık.Ayrıca kendi eviniz değil misiniz kimden hizmet bekliyorsunuz? Diğer konuya gelecek olursak maalesef şuan ki jenerasyon çoktan telefon bağımlısı olmuş durumda sosyal medyanın yarattığı öyle bir algı var ki sürekli kendilerini beğendirme halleri, tuhaf tuhaf hareketler çoğu zaman bende anlam veremiyorum iyi ki şu dönemde ergen değilim tüm hatalara açık bir ortam var artık maalesef. Ama aynı zamanda şuanda yaşı onu gerektiriyor bizde hoşlandığımız biri olduğunda mesajlaşırdık gizli gizli heyecanlanırdık o yaşın verdiği gerektirdiği birşey bu takip etmeye çalışıcaksınız korumaya çalılıcaksınız kardeşinizi başka yapabileceğiniz pek birşey yok.Telefonunu alırsanız daha da hırçınlaşacaktır.
hizmet derken o anlamda demedim laf gelisi söyledim. kardeşimin durumunu eleştirmenizi istemedim sizden! sadece ne yapmam gerek onu soruyorum.Ee siz tesettürlüsünüz,anneniz ve babanız çok iyi kötü alışkanlıkları yok.Ama abiniz silivri cezaevinde.15-16 yaşındaki kızdan hizmet beklemeniz de ayrıca garip.Güzellikle konuşun kardeşinizle.Ergen işte
malesef okumuyor. annem sabahlari kac kere aç karnına okul okul gezdi okusun diye kardeşim. ama gitmedi malesefokumuyor mu?
neden?
Bağımlılık noktasında olduğuna siz kanaat getirdi iseniz alkol bağımlılığı gibi dijital ekran bağımlılığı için tedavi merkezleri var artık, öyle bir kurumdan destek alma şanssınız var mıelbette hizmet beklemiyorum lafın gelişi söyledim zaten. kimseye ihtiyacm yok çalışkan biriyim çok şükür. ama kardeşim aşırı hırçın söz dinlemeyen. aksi ve aşırı derecede telefon ve sanal insanlara bağımlı birisi bunu çozmek istiyoruz sadece.
evet var bir konuşayım. teşekkür ederimBağımlılık noktasında olduğuna siz kanaat getirdi iseniz alkol bağımlılığı gibi dijital ekran bağımlılığı için tedavi merkezleri var artık, öyle bir kurumdan destek alma şanssınız var mı
herşeyi denedim elbiseler aldım takılar aldım beraber uyuduk ama nafile :/ çok bağımlı olmuşSevgiyle yaklaşın buluşup biryerlere gidin eğlenin onun yanı da olduğunuzu hissettirin örneğin saçını beğenin ona hediye alın vs abla olun işte sevin onu eleştirmeyin kırarsınız şöyle olsaydı gibi konuşun
Yaptıkları çok normal yani bu ne telaş anlamadım sakın gidip anne babanıza falan anlatmayın sizi suyan da farklı bir şey sanar kıza bir şey yaparlar şiddet uygularlar kız evden kaçar gider görürsünüz o zaman sizin hayatınızla bağdaşmıyor diye yanlış olacak bir şey yok onun tarzı da o canlı yayın açıyormuş millete yorum yapıyormuş vay ahlaksız sanki görüntülü sex sitesine giriyor kız hayret yaherkese iyi geceler. bu sefer kız kardeşimle sorunum var ve çok ciddi artık aşamıyorum. ailecek aşamıyoruz... 2 gündür annemgile geldim misafirliğe. geldim geleli kız kardeşim elinden 1 dakka telefonu düşürmüyor. kizlar cildiracagim. elini tek bir işe sürmüyor. görüştüğü çocuk vardı pisliğin teki. daha 2 hafta olmuş taniyali sabahlara kadar mesajlasiyior gizli gizli. annem kızıyor babam kızıyor ama dinlemiyor. tabi kimse çocuğu bilmiyor. her dakika canlı yayınlara bağlanıyor tanımadığımız erkekler her kafadan ses çıkıyor. aşırı derece de telefon bağımlısı olmuş saçlarını heryer kısa önler uzun yapmış. benim annem kapalı güzel tesettürlü. babam asla kötü alışkanlığı yok. keza bende tesettürlüym. açıkta olayım ne fark eder. ama bu kiz cok farkli. artik elinden alın diyicem en sonunda. yada hattı gizli kırıp yerine takicam. kaç kere güzel güzel konuşmayı denedim nafile... resmen erkekler olmadan yapamam imajı var bu kızda ve 15 yaşında 16 ya girecek. kizlar nolur skil verin. ben misafirim 2 3 güne gidicem evime. ama aklım hep annemglde kalıyor. şuan yazarken bile ben ailemle gülüp söylüyorum annemle babamla. ama kız kardeşim takmış kulaklığı bir köşede canlı yayınlara katılıyor. erkekler saz çalıyor tanımadığımız onlara yorumlar yapıyor. ve çok gerçekten patlamak üzereyim. kizlar beni kınamayın bildiğiniz gibi değil. misafirim o bana hizmet edeceği yerde ben ona hizmet eder hale geldim artık.. anneme söylesem hemen alır elinden. ama kardeşim kirilsin istemiyorum.. nolur bana yol gosterin . aileme diyeyim mi yaptıklarını. erkek kardeşim de silivri kapalı ceza evinde kalıyor bu arada. 3 ay sonra çıkacak. o acayip kıskanç biraz serttir. birgorse kız kardeşimiz böyle. kıyamet kopar eminim. ben evliyim ne zamana kadar durabilirim burda. bana ne önerirsiniz?
Geçer koca koca adamlarda bile var o bağımlılık ben telefonsuz o yaşta birine rastlanmadı henüz çok genç sizde öylesiniz belkide ondan sabırsızlığınızherşeyi denedim elbiseler aldım takılar aldım beraber uyuduk ama nafile :/ çok bağımlı olmuş
Kardeşinizin durumunu eleştirmedim.Sizin ya da ailenizin mükemmel olması,diğer aile fertlerinde sıkıntı olmayacağı anlamına gelmez.Kız kardeşinizin de sizin gibi olmasını çok beklersiniz.Yaklaşım yanlış.Ben çalıştım o da çalışsın,ben yardım ettim aileme o da etsin.hizmet derken o anlamda demedim laf gelisi söyledim. kardeşimin durumunu eleştirmenizi istemedim sizden! sadece ne yapmam gerek onu soruyorum.
malesef okumuyor. annem sabahlari kac kere aç karnına okul okul gezdi okusun diye kardeşim. ama gitmedi malesef
hizmeti o anlamda demedim elbette. ama kardeşim çok hırçın dediğim dedik ve gerçekten saygısız. sabah çay içiyorduk cayın dibini annemin bardagina boşalttı. cok sinirlendim .Öncelikle kardeşiniz ve siz farklı karakterlersiniz bunu kabullenerek başlayabilirsiniz. Şu an durum farklı yeni nesil çok farklı, kimisi ergenliği fazla doruklarda yaşıyor herkes geçti bu yollardan. Kardeşinizi belli bir kalıpta değerlendirmeniz yanlış, herkesin yaşayışı farklı. Ayrıca siz o evde misafir değilsiniz neticede annenizin babanızın evi, neden kardeşiniz size hizmet etmeli diye düşünüyorsunuz? Siz de ona hizmet etmeyiverin herkes kendi işini kendi görsün.
Telefona bağımlılığı oyun bağımlılığı değil, sosyal medyadan onu anlayan ya da özendiği kişileri izlemek istiyor. Anne babanız ya da siz ona daha çok vakit ayırın. Bu ekran süresini azaltmaz ama hata yapmasını azaltır.herşeyi denedim elbiseler aldım takılar aldım beraber uyuduk ama nafile :/ çok bağımlı olmuş
elbette oldum ama bunun gibi elin erkeklerine tanımadığım insanlara canlı yayınlar yapıp yazmadım sabahlara kadar.. o yaşlarda ben çalışıp anneme babama para getiriyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?