kız kardeşimle başım fena dertte !!! evliyim ne yapacagimi şaşırdım

hizmeti o anlamda demedim elbette. ama kardeşim çok hırçın dediğim dedik ve gerçekten saygısız. sabah çay içiyorduk cayın dibini annemin bardagina boşalttı. cok sinirlendim .
Annenize karşı kötü duygular besliyor. Okula gitmiyor. Takıldığınız şey sosyal medya... Bu sorunlar psikologla çözülür. Son derdiniz sosyal medya olsun.

kizlar cildiracagim. elini tek bir işe sürmüyor.

misafirim o bana hizmet edeceği yerde ben ona hizmet eder hale geldim artık..
Kardeşinizin yolu yol değil ama sizin de olaylara bakış açınız çok yanlış. O evin kızı. Size hizmet etmesi mi gerekiyor? Okul dönemi cocuğun tek görevi okula gidip odasını toplamak- ders yapmaktır. Ondan büyük erkek kardeşiniz varmış. Hapse girmeden önce o annenize yardım ediyor muydu? Siz o size hizmet etmeyince böyle sinirleniyor muydunuz??
Bence öyle kötü bir rolmodel olmuşsunuz ki o da sizin gibi olmamak için sizin tam tersinizmiş gibi davranıyor.
Ergenlik böyledir.
Her saniye laf sokarak, bağırarak, elinden telefonu alarak vs ergen çocuk duzelmez... Diğer kardeşiniz de hapisteymiş. belki de aileniz çocuk yetistirme işini çok iyi yapamamıştır. Hata yaptığı bir yerler vardır...
Bence ailenizin su an ne yapıyorsa tam tersini yapması lazım...
Benim de böyle olmasa da lise çağında ergenliğin ucunu kaçıran,ailesi baskici olduğu için yapamadigi seyleri gözünde büyüten , sigara içen vs tanıdıklarım var.
Onlara hep derslerine çok çalışmasını ve başka şehirde üniveriste kazanıp kendi evine - özgürlüğüne kavuşmasını söylerim. Sigaraya verdiği parayla uçak bileti alabileceğini, en basitinden univeriSteye geçince vizesiz pasaportsuz elini kolunu sallaya sallaya ne kolay Gürcistan'a gideceğini falan anlatırım... Bakış açılarını değiştirmeye yararı oldugunu gördüm çokça zaman.

hizmeti o anlamda demedim elbette. ama kardeşim çok hırçın dediğim dedik ve gerçekten saygısız. sabah çay içiyorduk cayın dibini annemin bardagina boşalttı. cok sinirlendim .

Anne babanız onunla sürekli aynı evde yaşıyor bu durumdan şikayetçiler mi? Daha da önemlisi bir çözüm bulmaya çalışıyorlar mı? Sizin hatanız kardeşinizi kalıba sokmak veya sizin gibi olmasını beklemek. Herkes farklıdır ve bence abartıyorsunuz daha 15 yaşında şu an teknoloji çağı ve küçücük çocuklar bile bağımlı derecesinde teknolojiye. Asla onaylamıyorum ama durum bu. Durumun bağımlılık olduğuna inanıyorsanız bir psikologdan randevu almanızı öneririm. Saygısızlık vs durumları da tamamen ergen psikolojisinden, o yaşlarda ne saçmalık yapanlar gördük

3 4 gün em fazla kalırım. insanları huzursuz etmeyin dediginiz yer benim babamın evi bu arada.

Cidden çok abartmışsınuz. Herkesin ergenliği geçiş dönrmi farklı. Sixinkiyle aynı olmak zorunda drğil. Takılacak kardeş varsa Hapisteki kardeş olmakı. Neden yanınızda drğil de hapiste diye? Şimdi elinde tel olmsyN genç kalmadıki.

Nen sizin ne demek istediginizi anladım.Size tavsiyem Adem Güneş'in aidiyet ile ilgili yazilarini,videolarini ve kitaplarını okumaniz olacak.Kız kardeşiniz ailesiyle aidiyet kuramamis o nedenle farkli kisilere veya ortamlara yönelmis anladigim kadariyla ve bu da sizin fazlasiyla dikkatinizi cekmis çözüm ariyorsunuz hakli olarak.Dedigim kisinin bu konuyla ilgili pek cok yazisi var eminim faydalanacaksiniz ondan.

Internet ortaminda zorbaliga ugramamasi icin guzel bir konusma yapmalisiniz. Interneti faydali isler icin kullanabileceğini anlatabilirsiniz. Turkiye bağımlılıkla mucadele (tbm.org.tr) sitesinden faydalanabilirsiniz . Bir okula yonlenmesi iyi kotu hayatini duzene sokmasina yardimci olabilir. Okumak istemezse yetenegine gore ucretsiz kurslara ya da bir spor dalin yonlendirebilirsiniz. Psikolojik destek almasi icin yardimci olabilirsiniz. Abla olarak oncelikle kardesinizi oldugu gibi kabul edin. Ergenler degisime direnclidir. Sabirli olmaniz gerek. Kitpa okumayi, hayatina calisip cabalayarak deger katmayi destek olarak tavsiye edebilirsiniz. O da yasi buyudukce sizi anlayacaktir. Baski yapmaya calisirsaniz Allah korusun iyice ters teper

Anneniz kardeşinizin yardım etmediğinin farkında değil midir sizce? Rahatsız olsa anneniz konuşmaz mı?

Kardeşiniz sizden, anne babanızdan sıkılıyor. Çok normal. Sıkıntısını gidermek için de en kolay yol olan telefona sarılıyor. Kızın yeri belli yurdu belli, kimleri izlediğine kadar gördüyseniz öyle gizli saklı işler de çevirmiyor. Sizinle vakit geçirmekten hoşlanmıyordur, ergen kız.

Bundan 10 sene önce akıllı telefonlar yokken ergenler odasına çekilip "uff bni hiç anlamysnz yhaa" diye Blue Jean, Hey Girl falan okuyordu, şimdi telefona gömülüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…