Kiz kardeslerin eslerinin anlasmasi ?

Hallem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
885
198
53
4 kiz kardesiz en buyuguyum kardeslerimin konustugu kisiler doktor muhendis filan ama benim sevgilim lise mezunu sorun olurmu ilerde ? Sizde nasil oluyor bu ?

Kardes eslerinden ote ailenizden cok farkliysa egitim durumu sorun olur. Benim annem iki universite bitirmis,simdi ben ona orta okul mezunu damat nasil getireyim? Omur boyu yuz yuze bakacaklar ne konusacaklar diye dert ederim yani. Amacim kimseyi hor gormek degil ama herkes dengi dengine diyorum.

Öncelikle sizin anlaşmanız daha önemli değil mi? Siz anlaşıyorsanız ve kendinize uygun olduğunu düşünüyorsanız kız kardeşlerinizin bırakın eş ya da nişanlısı olmayı sadece konuştuğu kişilerle anlaşıp anlaşamayacağını düşünmeniz çok ilginç doğrusu. Bence siz içinize bir şeyleri sindirememişsiniz ya da kompleks yapmış olabilirsiniz.

Bunun diploma ile alakali oldugunu dusunmuyorum birbirleri ile anlasmslari sans birazda istek gerek enistelerinin ANLASMAYI ISTEMELERI LAZIM. Sen kardeslerinin esleri anlasabilecegini dusundugun biri ile evlenirsin oyle dusunursun enistelerin anlasmakta istekli olmassa gene anlasamazlar. AYNI DERT BASIMDA VAR.

insan ilişkilerinde aslolan şey samimi (içten)dürüst mütevazi yaklaşımdır.bunlardan birinin eksikliğinde çatışmalar başlar. diplomalarla mesleklerle ilişkilerimizde sadece mesleki konularımızda önceliğimiz olur. Bilgi mahiyetinde.onun dışında başka hiçbir esprisi yoktur. sizde konuya böyle bakın...dr olan muayenehanesinde dr,avukat olan adliyede avukat,muhendis olan şirketinde mühendis,esnaf olan dükkanında esnaflık yaparsa hiçbir sıkıntı çıkmaz.

Eğitim ailede başlar..
Okul da pekisir..
Iyi aile terbiyesi almış, görmüş,geçirmiş bir bey ise doktor,hakimi cebinden çıkartır..
Bir örnek verecek olur isem ; Babam varlıklı bir ailenin oğlu..
Ancak eğitim anlamında ilköğretim mezunu..
Oturduğumuz yer itibarı ile yakın komsularimiz memuriyet anlamında üst düzeyler..
Ama hepsi babama çok saygı duyar..
Sözlerini, kelimelerini seçerler.
Diyecegim o ki saygınlık kişinin kendisi ile alakalı mesleği ve eğitimi sadece dışarıdan bakan, insanların içi ile ilgilenmeyen insanlar için geçerlidir..

Önemli olan karakterleri bence herkes bir birini sevmek zorunda değil benim nişanlımın ablalarının kocaları da biri lise mezunu biri ilk okul biri mühendis yabancı dil falan bilir. Ama hepsi gayet iyi anlaşırlar birbirlerinin en büyük destekçileri hatta ayrıca önemli olan diploma değildir kendini geliştirebilmektir bence

benim eşim de kardeşiminki de üniversite mezunu ama birbirlerine bayılmıyorlar
yani eğitim ve kültürn farkı varsa bazı ortak noktalar bulamayabilirler ama canları anlaşmak isterse futbol, oyun vs bir şekilde iletişim kurarlar.

Eşim bacanakları ile geçinir, eğitim durumları hepsinin farklı. Ama hiç dert etmedim eşimin bacanak ilişkisini, banane allasen.

Sadece bir başına o enişteler değil de onların ailesi daha mühim bence. Atıyorum adam mühendis olmuştur ama ailesi köyde veya ilçede yaşamıştır ya da ilde yaşasa bile orta veya alt standartlardadir. Diğer enişte lise mezunudur ,onun ailesi de hemen aynı standartlardadir. O zaman bence anlaşırlar. Ama birinin ailesi rahat ve elit bir yasamdadir , enişte böyle yetişmiştir. O zaman daha alt standartlarda yaşayan başka enistenin konuştuklarını veya güldüğü şeyleri değişik bulabilir. Doktor oldum vs diye böbürlenirse orası ayrı öyle durumda zaten kimseyle içten bir iletişim yakalayamaz

bizim ailede var böyle cidden cahilde kalmış ondan oluyor ama bence kişiye bağlı kendini geliştirmesine.

Birbirlerinin diplomalarıyla konuşacak değiller. İnsan olsun, muhabbeti olsun yeterli. Üni mezunu olmayanlara nedir bu önyargı bilmem.

Belki ileride anlaşamayacaklar sakın bunu da diplomaya bağlamayın.

Bi ben mi konuyu tam anlamadım

Eğitim farkı önemli ama mesela 2 yıllıkta üniversite sayılıyor, açıköğretim de, kolay kazanılan bölümlerde ama kimi de gidip %100 bursla Bilkent Hukuk Fakültesi bitiriyor ya da Galatasaray Üniyi bitiriyor. Gerçekten dünyaya bakış açıları farklı oluyor çoğunlukla. Her kıstas önemli yani eğitim önemli değil derken benim için.

Sizin anlaşmanıx ve uyuşmanız çok daha önemli bunları dert etmeyin

Eski erkek arkadaşlarımdan biri ODTÜ Uzay ve havacılık bölümünde okuyordu. O kadar değişik şeylerden bahsediyordu ki, yok yıldızların bilmem nesi, yok güneş açılarının camdan yansırken derinin bronzlaşmasını engelleyen zamazingosu. Ne diyorsun sen diyordum, bana niye anlatıyorsun. Kendi aralarında bilimsel şeylerden bahsediyorlar falan kös kös oturuyorum ben. Evlenelim dedi, ben topuk. Adamın dilinden anlamıyorum işaret diliyle anlaşırdık artık :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…