• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz olmak bukadar zormu olmali ..

zhra10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
606
138
73
Bursa
Merhaba hanimlaar bi kac gündür konuyu acsammi acmasammi diye düsündüm ve actim. Beni bazi konularda bunaltan bi babam var. Okadar yasak konuluyor ki , dün kardesimle sakalasiyoruz sacimi sariya boyatacam ama sende boyat yoksa kardes oldugumuz anlasilmaz dedim saka oldugunu anladi tabi ama babama saka olarak oda "ablam yarin sacini sariya boyatacak" dedi ve babam ters ters bakti ve yine kapanma konusunu acti , kapanmiyorsunda sacini sariyami boyatacan sen dedi bende saka yapiyor benden sarisin olurmu dedim babam devam etti kizim kac yasina geldin artik senin kapanman lazim ayip artik basini ört dedi durdu arkadaslarinin kapali kizlarini örnek olarak anlatti ben hep baskalarinin cocuklarina özeniyorum fln dedi sonra mutfaga gitti bi kac dk sonra geri geldi ve kizim bak kapanmazsan seni istemeyede gelmezler kimse istemez seni dedi kapanirsan "aa bu kiz hanim hamincikmis" diyip istemeye gelirlermis , bende zaten istemesinler kimse gelmesin fln dedim. Ama sac boyamak konusunda ciddi ciddi uzun zaman düsünüyorum sacimi boyamayi sariya degil tabi :p boyamak istiyorum ama sonra babam geliyor aklima sacimi boyasam yine "sacini boyuyorsun ama kapanmiyorsun" konusu acilacak bunaltacak beni :KK43: oje'ye gelirsek oje sürsem bunada laf yetistiriyor tirnaklarini boyuyorsun kac yasina geldin ayip fln :KK42: disariya cikiyorum desem nereye gidiyorsun kiminle gidiyorsun fazla gecikme hem baba hem abi hesap sormak zorundalar , aksam ciksam babam yasakliyor kiz basina bu saate disarimi cikiyon demeye baslar bu saat dedigimizde 8 , 9 gibi. ama abim gece 1de 2de anca gelir eve , onun basina kötü bisey gelemezmi:KK20: herhangi bi yere gezmeye gidekmi dedigimde (tatil gibi yerlere veya maca fln) kocan götürsün lafini duyuyorum:KK64:
sac boyasi yasak oje yasak disari ciksam fazla gecikme , su yasak bu yasak , kocan götürsün , ev temizligini ben yapim camasirlari ben yapim yemegide ben yapim. of cok bunaltiyorlar , benmi abartiyorum bilmiyorum ki:KK42:

Yaş kaç merak ettim. Ben üniversiteye başlayana kadar oje süremedim, makyaj yapamadım, fön çekemedim, iftarlara falan gidemedim. Hele öyle 7'de 8'de dışarıda olmam mümkün değildi...Sınıfta bir erkekle oturmuş olsam babam hemen öğretmenlere giderdi kaldırsınlar yanımdan diye...Bir zamanlar KerimTekin'in kasetini almıştım (cd ne gezer hey gidi), ona bile kızmıştı babam.
Ne zaman üniversiteye gittim saçımı da boyadım, arkadaşlarımla kız kıza tatile de gittim. İnanılmaz değiştiler...

anladığım kadarıyla babanız despot biri değil, döve söve kızını kapatmaya çalışanlar var malum (ki azalarak bitmeliler) küçük yerde yaşıyorsanız laf söz gelmesin diye dikkat etmeye çalışıyordur babanız.

Benim babamda seninki gibi yasaklar koyuyordu bana, bende aynen senin gibi bunaliyordum, ama simdi dusunuyorumda iyikide yasaklamis bazi seyleri canim babam:KK15:

Yaş kaç merak ettim. Ben üniversiteye başlayana kadar oje süremedim, makyaj yapamadım, fön çekemedim, iftarlara falan gidemedim. Hele öyle 7'de 8'de dışarıda olmam mümkün değildi...Sınıfta bir erkekle oturmuş olsam babam hemen öğretmenlere giderdi kaldırsınlar yanımdan diye...Bir zamanlar KerimTekin'in kasetini almıştım (cd ne gezer hey gidi), ona bile kızmıştı babam.
Ne zaman üniversiteye gittim saçımı da boyadım, arkadaşlarımla kız kıza tatile de gittim. İnanılmaz değiştiler...

yaşı bende merak ettim

yasim 21. sen yine iyi üniye gecince biraz özgür birakmislar ben yiyosa tek basima veya kizlarla tatile gidim kiyamet kopar valla. herseye kocanla yap kocanla et kocanla git of bi gun evlenecek olursam sirf özgür olabilmek icin evlenicem gibime geliyor :KK43:

Sanırım babanızın odak noktası evlenmeniz ve diğer şeyleri size evlenmeyi düşündürtmek için yapıyor. Evleneyim de rahat rahat gezeyim, ojemi süreyim vs diye.

Babanızın kullandığı tabirler hiç hoş değil. Başı açıklar hanım hanımcık değil herhalde babanızın gözünde. Döverek zorla kapatmaya çalışmıyo ama psikolojik şiddetle yapmaya çalışıyo bunu.

anladığım kadarıyla babanız despot biri değil, döve söve kızını kapatmaya çalışanlar var malum (ki azalarak bitmeliler) küçük yerde yaşıyorsanız laf söz gelmesin diye dikkat etmeye çalışıyordur babanız.

kücük yerdede yasamiyoruz ki hatta 15 16 yasima kadar hollandada yasadik , ellerin hakkimda ne düsündügü umrumda bile degil:KK14:

Benim babamda seninki gibi yasaklar koyuyordu bana, bende aynen senin gibi bunaliyordum, ama simdi dusunuyorumda iyikide yasaklamis bazi seyleri canim babam:KK15:

yasaklayabilirler baba sonucta abartmasalar iyi ya:KK51:

Sanırım babanızın odak noktası evlenmeniz ve diğer şeyleri size evlenmeyi düşündürtmek için yapıyor. Evleneyim de rahat rahat gezeyim, ojemi süreyim vs diye.

Yok , kapanmazsan seni kimse istemeye gelmez evde kalirsin diyor saka gibi :KK51:

Babanızın kullandığı tabirler hiç hoş değil. Başı açıklar hanım hanımcık değil herhalde babanızın gözünde. Döverek zorla kapatmaya çalışmıyo ama psikolojik şiddetle yapmaya çalışıyo bunu.

haklisin valla basi acik olupta okadar cok hanim hanimcik kizlar var ki ve tam tersi

bazı babalar işte böyle sıkıyo kızları .benım babam da aynı cins bir tek başım açık , kapan diye karışmaz diğer seylere karısır 22 yasıma geldim sevgilim le telde konuşturmuyo görünce kızıyo , lafa gelince de koca bul git derler e nasıl bulalım konuşturmuyorlar bile böyle şaçmalıklardan seçmeceler işte :KK51:

Benimle aynı şeyleri yaşayan birini buldum sanırım. Benim ailem de böyle fakat ben artık bunaldım ve okul için başka bir şehre gittim . Kapanma konusuna gelirsek şehir dışında pek sorun olmadı. Evlenme işi muhtemelen görücü olur. Çünkü sevgili yasak o yasak bu yasak bende bıktım. İstersen benimle konuşabilirsin. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum. Ama ben bunları 18 yaşından sonra yaptım.

bazı babalar işte böyle sıkıyo kızları .benım babam da aynı cins bir tek başım açık , kapan diye karışmaz diğer seylere karısır 22 yasıma geldim sevgilim le telde konuşturmuyo görünce kızıyo , lafa gelince de koca bul git derler e nasıl bulalım konuşturmuyorlar bile böyle şaçmalıklardan seçmeceler işte :KK51:

of dimi yaa hem sevgili yasaga koyuyorlar hem evlenmemizi istiyorlar e nasil olacak:KK51: gorucu usulu satmak istiyorlar iste :KK20: benim sevgilim olsa babam ogrense yasatmaz beni heralde , ogullarina serbest ama onlar erkek ya:KK14:

Babamın genç kızkenki "evlen kocan götürsün" "evlen kocan alsın" "evlen evlen" lafları beni 24 ümde çok yanlış ve mutsuz bir evlilik yapmaya itti. Dilerim siz de bu hataya düşmezsiniz.

Benimle aynı şeyleri yaşayan birini buldum sanırım. Benim ailem de böyle fakat ben artık bunaldım ve okul için başka bir şehre gittim . Kapanma konusuna gelirsek şehir dışında pek sorun olmadı. Evlenme işi muhtemelen görücü olur. Çünkü sevgili yasak o yasak bu yasak bende bıktım. İstersen benimle konuşabilirsin. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum. Ama ben bunları 18 yaşından sonra yaptım.

21 yasindayim , yani banada sevgili yasak tabi standart türk babasi ama gorucu usulu nah satarsiniz beni :-) istersen herzaman konusabiliriz tabi:KK66:

Hanım hanımcık olayı açıklık kapalılıkla nasıl bağdaştırılıyor anlam veremiyorum.
çogu kız kendine koca bulmak için kapanıyoya babasıda öyle dusunuyor kapanırsan taliplerin çıkar yoksa evde kalırsın diyor hanım hanımcılık hikaye..:KK51:

Babamın genç kızkenki "evlen kocan götürsün" "evlen kocan alsın" "evlen evlen" lafları beni 24 ümde çok yanlış ve mutsuz bir evlilik yapmaya itti. Dilerim siz de bu hataya düşmezsiniz.

Cok üzüldüm sizin icin :( ben kesinlikle bu hatayi yapmamaya calisacam

Hanım hanımcık olayı açıklık kapalılıkla nasıl bağdaştırılıyor anlam veremiyorum.

kapali olupta her turlu pisligi yiyen azmi kiz taniyorum:KK14:

Back
X