• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz olmak bukadar zormu olmali ..

başın kapalı olursa hanımhanım görürleri sizi özendirmek için söylemiş sizde farkındasınızdır bunun 21 yaşındasınız..yoksa açıklara laf ettiğinden değildir tahminimce ,gece 8-9 gibi dışarı çıkmak sizin ailenize uygun değil demek ki ben 86 doğumluyum,akşam ezanında evde olunur o sofraya herkes oturur bizim evimizde bunda absürt birşey yok aslına bakarsan .. ayrıca malesef refah düzeyimiz ortada daha geçen aylarda akşam evine dönen bir bayanı yerlerde sürükleyip gasp ettiler bizim burda bunları tvde görüp oh oh gez kızım demelerini beklemek saçma olmaz mı? evde kalırsın kısmı da çevrenizle ilgili sanırım geneli öyle bir ortamsa eş dost vs babanız da öyle der.. okulunuzu kazanın yapmanız gereken bu..Kapan kapan diyorlar diyorsunuz, namaz kıl da diyorlardır, hoşunuza gitmiyor olsa bile bunu söylemek babanızın annenizin görevi ,ha uyarsınız uymazsınız o sizin bileceğiniz iş

of dimi yaa hem sevgili yasaga koyuyorlar hem evlenmemizi istiyorlar e nasil olacak:KK51: gorucu usulu satmak istiyorlar iste :KK20: benim sevgilim olsa babam ogrense yasatmaz beni heralde , ogullarina serbest ama onlar erkek ya:KK14:
'' satmak'' ???? seçtiğiniz kelimelere dikkat ediniz ,''görücü usülü evlilik''satmak satın almak demek değildir.

başın kapalı olursa hanımhanım görürleri sizi özendirmek için söylemiş sizde farkındasınızdır bunun 21 yaşındasınız..yoksa açıklara laf ettiğinden değildir tahminimce ,gece 8-9 gibi dışarı çıkmak sizin ailenize uygun değil demek ki ben 86 doğumluyum,akşam ezanında evde olunur o sofraya herkes oturur bizim evimizde bunda absürt birşey yok aslına bakarsan .. ayrıca malesef refah düzeyimiz ortada daha geçen aylarda akşam evine dönen bir bayanı yerlerde sürükleyip gasp ettiler bizim burda bunları tvde görüp oh oh gez kızım demelerini beklemek saçma olmaz mı? evde kalırsın kısmı da çevrenizle ilgili sanırım geneli öyle bir ortamsa eş dost vs babanız da öyle der.. okulunuzu kazanın yapmanız gereken bu..Kapan kapan diyorlar diyorsunuz, namaz kıl da diyorlardır, hoşunuza gitmiyor olsa bile bunu söylemek babanızın annenizin görevi ,ha uyarsınız uymazsınız o sizin bileceğiniz iş

Aksam eve döndü diye bi bayani gasp eden ellerde kirilsin insallah , iste ben kiz oldugum icin aksam disari adim atamam tek basima ama oglu gece 1de 2de bazen sabaha dogru geliyor. cevremizde her turlu insan var aslinda , babamin o örnek gösterip baskalarinin cocuklarina özeniyorum dedigi arkadasinin kapali kizlarini babalari tek basina beraber uzaklara tatile yolluyor bu isine gelmez tabi hersey yasak isiniz gucunuz beni bunaltmak. evet haklisin bana dinimi ogretmek kapanmayi ogretmek onlarin gorevi ama yapamiyorum henuz icimden gelmiyor , kapanmiyorum demiyorum ama simdilik istemiyorum..

Off,burda ne yazsak babanın fikrii değişmeyecek,ama sen kendi fikrinin arkasında dur.

zaten arada yinede bi oje surmesin biliyorumda babamizin hosuna gitmiyor tabii

Böyle babam olsa babalıktan reddederim. :KK45:
Her kapan dediğinde daha açılır gezerim. Oh olsun.
Ama benim babam öyle değil.
Ama benim babam öyle diiiiiiil!

Merhaba hanimlaar bi kac gündür konuyu acsammi acmasammi diye düsündüm ve actim. Beni bazi konularda bunaltan bi babam var. Okadar yasak konuluyor ki , dün kardesimle sakalasiyoruz sacimi sariya boyatacam ama sende boyat yoksa kardes oldugumuz anlasilmaz dedim saka oldugunu anladi tabi ama babama saka olarak oda "ablam yarin sacini sariya boyatacak" dedi ve babam ters ters bakti ve yine kapanma konusunu acti , kapanmiyorsunda sacini sariyami boyatacan sen dedi bende saka yapiyor benden sarisin olurmu dedim babam devam etti kizim kac yasina geldin artik senin kapanman lazim ayip artik basini ört dedi durdu arkadaslarinin kapali kizlarini örnek olarak anlatti ben hep baskalarinin cocuklarina özeniyorum fln dedi sonra mutfaga gitti bi kac dk sonra geri geldi ve kizim bak kapanmazsan seni istemeyede gelmezler kimse istemez seni dedi kapanirsan "aa bu kiz hanim hamincikmis" diyip istemeye gelirlermis , bende zaten istemesinler kimse gelmesin fln dedim. Ama sac boyamak konusunda ciddi ciddi uzun zaman düsünüyorum sacimi boyamayi sariya degil tabi :p boyamak istiyorum ama sonra babam geliyor aklima sacimi boyasam yine "sacini boyuyorsun ama kapanmiyorsun" konusu acilacak bunaltacak beni :KK43: oje'ye gelirsek oje sürsem bunada laf yetistiriyor tirnaklarini boyuyorsun kac yasina geldin ayip fln :KK42: disariya cikiyorum desem nereye gidiyorsun kiminle gidiyorsun fazla gecikme hem baba hem abi hesap sormak zorundalar , aksam ciksam babam yasakliyor kiz basina bu saate disarimi cikiyon demeye baslar bu saat dedigimizde 8 , 9 gibi. ama abim gece 1de 2de anca gelir eve , onun basina kötü bisey gelemezmi:KK20: herhangi bi yere gezmeye gidekmi dedigimde (tatil gibi yerlere veya maca fln) kocan götürsün lafini duyuyorum:KK64:
sac boyasi yasak oje yasak disari ciksam fazla gecikme , su yasak bu yasak , kocan götürsün , ev temizligini ben yapim camasirlari ben yapim yemegide ben yapim. of cok bunaltiyorlar , benmi abartiyorum bilmiyorum ki:KK42:
bende öyle büyüdüm. kizardm babama anne olunca anladm iyikide yapmis ortam kötü iyiki yapmis ayrica bende aciktm 5yil önce kendi kararmla örtndm

'' satmak'' ???? seçtiğiniz kelimelere dikkat ediniz ,''görücü usülü evlilik''satmak satın almak demek değildir.

Nasil diyeyim ozaman bize böyle ögretildi valla sacma oldugunu bende biliyorum ama kiz istemeye gelince para veya herhangi birseyler istenmiyormu bu satmak degilde nedir? ney bunun adi. biz evlenen arkadaslarimizla "satildinmi kiz" diye sakalasiyoruzda , bazen kardesim bana giciklik olsun diye ablami nezaman satacaksiniz diyor.

Ahhh ahhh, medeniyetin gözünü seveyim. Koskoca Hollanda babanın zihniyetini değiştirememiş, sen hiç değiştiremezsin. Kadını köleleştiren zihniyete göre kadın önce babaya sonra kocaya aittir. :KK12:

benimde isime gelmiyor :p istedigim gibi olmak istiyorum istedigim kisiyle evlenmek istiyorum bana ne:p

Nasil diyeyim ozaman bize böyle ögretildi valla sacma oldugunu bende biliyorum ama kiz istemeye gelince para veya herhangi birseyler istenmiyormu bu satmak degilde nedir? ney bunun adi. biz evlenen arkadaslarimizla "satildinmi kiz" diye sakalasiyoruzda , bazen kardesim bana giciklik olsun diye ablami nezaman satacaksiniz diyor.

Görücü üsulü evlilik= satmak değildir sizin bahsettiğiniz başlık parası bazı yörelerde ve ve bazı ailelerde geçerlidir ama görücü üsulü ise satılmıştır değildir.görücü usülü aileniz akrabanız eş dost vs aracı olur karşı tarafın ailesi de sizi görmüştür beğenmiştir vs haber yollanır siz ve müstakbel damat adayı bir yerde oturur görüşürsünüz uygundur derseniz geri kalan olaylar olur nişan vs..:KK66: yanio dediğiniz başlık parasıdır görücü usülü ile alakası yok siz kendiniz seversiniz birini babanızdan istemeye gelirler eğer babanız başlık parasından yana bir baba ise ondan da ister :KK66:

Böyle babam olsa babalıktan reddederim. :KK45:
Her kapan dediğinde daha açılır gezerim. Oh olsun.
Ama benim babam öyle değil.
Ama benim babam öyle diiiiiiil!

Yaa bana birakmiyor kii istedigim zaman hazir hisettigim zaman kapanayim ya bende istedigim gibi olmak istiyorum icimde kalmasin istiyorum. neymis utaniyormus benden acik oldugum icin off

bende öyle büyüdüm. kizardm babama anne olunca anladm iyikide yapmis ortam kötü iyiki yapmis ayrica bende aciktm 5yil önce kendi kararmla örtndm

ya insan evladini tamamen ozgur birakmamali zaten ama cok fazlada bunaltmamali bence. en dogrusu zaten kendi isteginle kapanmak ben kapanmam demiyorum ama suan yapabilecegime inanmiyorum.

Eline eşarbı alıp kafanı zorla saracak değil ya. Istemiyorsan kapanmazsın. Şartları zorlaştırsa da diren. Senin tercihlerini kabul etmek zorunda. Saygı duymak zorunda.

Ayni seyleri (koca disinda) daha beter bir sekilde yasamis ve ekstra durumlarla da hayattan hayli sogumus biri olarak cevap vereyim.

Cok cok nadir durumlar disinda bu tip vakalarda cozum genelde evden ayrilmak oluyor. Boyle bir imkan yoksa sineye cekeceksiniz mecbur, ama sonunda ben gibi sinirsel/psikolojik fonksiyonlarinizi yitirebilirsiniz. Sabir demekten baska care gelmiyor elden, evet tamam bizim iyigilimiz icin her sey ama turk toplumunda ne yazik ko cocum ayri bir birey olarak kabil edilmiyor. Hala erkek kiz ayrimi var vs vs. Bu konu uzerine tez yazabilirim, bizim iyiligimizi istemeleri dogru yaptiklari anlamina gelmiyor.

He bu arada, babam zamaninda iyi ki zorlamis/baski yapmis diyenlere bir cift sozum olacak. Sizin sansiniz yaver gitmis olabilir, ama kapandiktan sonra herkes mutlu olacak diye bir sey yok. Ayrica sanki kotuluklerden sadece baski altindaki cocuklar mi kurtuluyor? Insan once kendini bilmeli, acik olan ya da baski uugulanmayan herkesin basina kotu bir sey gelmesi lazim bu mantikla. Demek ki baski bazi seylere cozum degil. Bir de bizim insanimiz kapanmanin ne demek oldugunu hala cozememis ki millet ne der, bilmem kimin kizina imreniuorum ne guzel kapanmis sen de kapan bizi rezil etme diyebiliyor.

ya insan evladini tamamen ozgur birakmamali zaten ama cok fazlada bunaltmamali bence. en dogrusu zaten kendi isteginle kapanmak ben kapanmam demiyorum ama suan yapabileceime inanmiyorum.

İnsan evladını tamamen özgür de bırakabilir. O evlat ayrı bir birey. Ayrı bir hayatı, fikirleri, istekleri var. Aile eğer çocuğunu düzgün yetiştirdiyse zaten endişe etmesine gerek kalmaz.

Benim annem babam bana hiçbir şeyi yasaklamadı. En fazla istemedikleri, onaylamadıkları şeyler oldu. Arkadaşlarıma tatile giderim, gece istediğim saatte çıkar istediğim saatte gelirim hatta bazen sabaha karşı gelirim. İstediğim gibi giyinirim. İkisi de bilir ki rahat yaşasam da, bana karışmasalar da onları utandıracak, kendime zarar verecek bir şey yapmam.

Önemli olan yasaklar koymak değil, o yasaklar olmadan da yaşayabilecek şekilde yetiştirmek bence.

İnsan evladını tamamen özgür de bırakabilir. O evlat ayrı bir birey. Ayrı bir hayatı, fikirleri, istekleri var. Aile eğer çocuğunu düzgün yetiştirdiyse zaten endişe etmesine gerek kalmaz.

Benim annem babam bana hiçbir şeyi yasaklamadı. En fazla istemedikleri, onaylamadıkları şeyler oldu. Arkadaşlarıma tatile giderim, gece istediğim saatte çıkar istediğim saatte gelirim hatta bazen sabaha karşı gelirim. İstediğim gibi giyinirim. İkisi de bilir ki rahat yaşasam da, bana karışmasalar da onları utandıracak, kendime zarar verecek bir şey yapmam.

Önemli olan yasaklar koymak değil, o yasaklar olmadan da yaşayabilecek şekilde yetiştirmek bence.

Ben de tam bunu ifade etmeye calismistim agziniza saglik.

Yasaklarla buyuyunce genelde cocugun ozgur iradesi tam gelisemiyor, dogruyu yanlisi tam ayirt edemiyor bence.

Mesela aile bir seyi yasaklasa ve cocugun o yasagi delme imkani olsa deler, cunku yasaktan bikmis bunalmis. Yanlis oldugunun farkinda degil cunku o ona yanlis degil yasak olarak gelmis hep

Ayni seyleri (koca disinda) daha beter bir sekilde yasamis ve ekstra durumlarla da hayattan hayli sogumus biri olarak cevap vereyim.

Cok cok nadir durumlar disinda bu tip vakalarda cozum genelde evden ayrilmak oluyor. Boyle bir imkan yoksa sineye cekeceksiniz mecbur, ama sonunda ben gibi sinirsel/psikolojik fonksiyonlarinizi yitirebilirsiniz. Sabir demekten baska care gelmiyor elden, evet tamam bizim iyigilimiz icin her sey ama turk toplumunda ne yazik ko cocum ayri bir birey olarak kabil edilmiyor. Hala erkek kiz ayrimi var vs vs. Bu konu uzerine tez yazabilirim, bizim iyiligimizi istemeleri dogru yaptiklari anlamina gelmiyor.

He bu arada, babam zamaninda iyi ki zorlamis/baski yapmis diyenlere bir cift sozum olacak. Sizin sansiniz yaver gitmis olabilir, ama kapandiktan sonra herkes mutlu olacak diye bir sey yok. Ayrica sanki kotuluklerden sadece baski altindaki cocuklar mi kurtuluyor? Insan once kendini bilmeli, acik olan ya da baski uugulanmayan herkesin basina kotu bir sey gelmesi lazim bu mantikla. Demek ki baski bazi seylere cozum degil. Bir de bizim insanimiz kapanmanin ne demek oldugunu hala cozememis ki millet ne der, bilmem kimin kizina imreniuorum ne guzel kapanmis sen de kapan bizi rezil etme diyebiliyor.

Bizim iyiligimizi istiyorlar ama bukadar baski bukadar bunalim kafa kalmadi bende. dedigin gibi benim babamda eller ne der sozunu kullanir en nefret ettigim sozdur eller ne der , ellerin karni agrisin ne derse desinler. birde "ben utaniyorum senden" sozu var kapali olmadigim icin istedigi gibi olmadigim icin. babam haca gitmis insan eller ne der hacinin kizina bak hacinin kizi boylemi olur derler fln dunya kendi etrafinda donuyor sanki hacinin susu hacinin busu haci soyle haci boyle giderken bana sormadi

zaten bende tamamen ozgur birakmamali sozuyle istemedikleri onaylamadiklari seylerinde olabilecegi anlaminda soyledim tabiki anne baba evladina dogruyu yanlisi ogretmeli ama baski cok bunaltiyor

Kız olmak zor değilde, sizin aileniz gibi düşünen insanların kafa yapıaını değiştirmek zor. Hakaret olarak söylemiyorum yanlış anlamayın sadece bana çok garip geliyor hala bu tarz şeylerin devam ettiğini görmek. Babam birgün olsun kıyafetime laf etmemiştir, erkek arkadaşımı bilir, gece 12 bile olsa baba iyiyim merak etmeyin diye haber verdiğimde hiçbir sorun çıkmaz. Anlatılanlar bana çok uç noktalar geliyor, neyseki dayak yok diye mi teselli etmeliyim sizi bilemedim. Ailenin çocuklarına güvenmesi, kız çocuklarını sadece evlenip çocuk doğuran bir kadın gibi değilde özgür bir birey olarak büyütmeleri çok önemli. Bu düşünce ne zaman yerleşir yada yerleşir mi orası meçhul.

ben de benim babam da yaptı aynılarını iyi ki de yapmış diyenleri anlayamıyorum. babanız sizi sıkmasa napardınız mesela? sevgiliden sevgiliye bardan bara seksten sekse koşardınız da babanızın izin vermemesi mi engel oldu?

bazı şeyler izinden bağımsız insanın kendi kişiliğiyle ilgili bence. yapacak olsanız bir yolunu bulur yine yapardınız merak etmeyin.

benim babam bana asla böyle şeyler dayatmadı, zaten ailece görüşümüze çok aykırı şeyler anlattıklarınız. koca mevzusu vs. ama akşam saatinde evdeydim, sevgililerim oldu ve yaşımızın gereğini yaşadık en fazla elele tutuştuk okulda yanyana oturduk. onun dışında normal erkek arkadaşlarımız da vardı, doğum günü vb organizasyonlarda evimize de geldiler.

bunların da bana eksi ahlak olarak geri döndüğünü hiç sanmıyorum...

Back
X