• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz olmak bukadar zormu olmali ..

hem koruma hem de dışarıdan laf gelmesin diye baskı kuruyor senin üzerinde. daha çok 'dışarıdan laf gelmesin' diye tabi ki... yine de çok karşı gelmeye de çalışma bu konuda çünkü gereksiz bir iş olur.

örtü konusunda ise öyle bir zihniyet var. örtülü ise ahlaklıdır ve iyi eş olur, örtülü degilse ne idügü belirsizdir, yemek bile yapamaz, güvenilmez... gibi düşünceler var o kesimin genelinde. o yüzden ailelerde böyle baskılar olabiliyor. bu duruma karşı gel ama, tabi eger istemiyorsan.

ne ilginc...
ailem ayni inancta olmam icin baski uyguluyor veya israr ediyor diyen gencecik uni.ye bile henuz gitmemis bir kizimiza " madem dusunmeyi biliyorsun o evle bagini da kopar, ne halin varsa gor" denilebiliyor iken;
ailem kapanmami istiyor ama ben istemiyorum veya hazir degilim diyen genckizlara "sabret, aaa aileler neden bu kadar baski uyguluyor" a donusuyor yorumlar.
ne diyim... keske yureginiz ikinci ornekteki gibi hep anlayisla guzellikle dolsa.

Konu sahibi ailenle cok catismadan kendi dogrularini anlatmaya calis.
Fakat burdaki gibi bir kadin icin "satmak" veya onlarin israri/baskisi icin kufurlu sozcuklerle kabul etmeyecegini belirtiyor ya da davranislarinda oyle bir tavir var ise; hanimhanimcik ol uyarisini gercekten gerekli gormus olabilirler... dikkat etmenizi oneririm.

Kız olmak zor değilde, sizin aileniz gibi düşünen insanların kafa yapıaını değiştirmek zor. Hakaret olarak söylemiyorum yanlış anlamayın sadece bana çok garip geliyor hala bu tarz şeylerin devam ettiğini görmek. Babam birgün olsun kıyafetime laf etmemiştir, erkek arkadaşımı bilir, gece 12 bile olsa baba iyiyim merak etmeyin diye haber verdiğimde hiçbir sorun çıkmaz. Anlatılanlar bana çok uç noktalar geliyor, neyseki dayak yok diye mi teselli etmeliyim sizi bilemedim. Ailenin çocuklarına güvenmesi, kız çocuklarını sadece evlenip çocuk doğuran bir kadın gibi değilde özgür bir birey olarak büyütmeleri çok önemli. Bu düşünce ne zaman yerleşir yada yerleşir mi orası meçhul.

dayak olsa zaten bu evde kalmazdim. iyiymis senin baban ben aksam tek basima adimimi bile atamam disari , bi gun sevgilin varmi diye sordu , olursa gebertirim seni dedi. ooff anlamiyorum kii ne var birini sevmekte sevmektemi yasak. cogu türk kizlari sevgilisi olsa bile ailelerine yok der cünkü biliyorlar ki aileleri yasakliyorlar.

hem koruma hem de dışarıdan laf gelmesin diye baskı kuruyor senin üzerinde. daha çok 'dışarıdan laf gelmesin' diye tabi ki... yine de çok karşı gelmeye de çalışma bu konuda çünkü gereksiz bir iş olur.

örtü konusunda ise öyle bir zihniyet var. örtülü ise ahlaklıdır ve iyi eş olur, örtülü degilse ne idügü belirsizdir, yemek bile yapamaz, güvenilmez... gibi düşünceler var o kesimin genelinde. o yüzden ailelerde böyle baskılar olabiliyor. bu duruma karşı gel ama, tabi eger istemiyorsan.

cok tuhaf bi koruma sekli , oje yasak sac boyasi yasak hersey yasak. disardan ne gibi bi laf gelsin ki bu yasima kadar sadece 1 tane sevgilim oldu onunlada en fazla el ele tutusmusuzdur oyle herkesin gorecegi bi yerdede degil.

millet oyle dusunuyor malesef kapaliysa iyi namuslu kibar kizdir aciksa uzak durmak lazim.

Baş, 'ayıp' diye kapanmaz.
Allah emrettiği için kapanır.
Bu durumun bilincinde olalım önce.
TESETTUR ALLAHIN EMRiDiR. KURANDA YAZAR. Ayıp diye yapılmaz, bu konuda lütfen daha bilinçli olalım.

ne ilginc...
ailem ayni inancta olmam icin baski uyguluyor veya israr ediyor diyen gencecik uni.ye bile henuz gitmemis bir kizimiza " madem dusunmeyi biliyorsun o evle bagini da kopar, ne halin varsa gor" denilebiliyor iken;
ailem kapanmami istiyor ama ben istemiyorum veya hazir degilim diyen genckizlara "sabret, aaa aileler neden bu kadar baski uyguluyor" a donusuyor yorumlar.
ne diyim... keske yureginiz ikinci ornekteki gibi hep anlayisla guzellikle dolsa.

Konu sahibi ailenle cok catismadan kendi dogrularini anlatmaya calis.
Fakat burdaki gibi bir kadin icin "satmak" veya onlarin israri/baskisi icin kufurlu sozcuklerle kabul etmeyecegini belirtiyor ya da davranislarinda oyle bir tavir var ise; hanimhanimcik ol uyarisini gercekten gerekli gormus olabilirler... dikkat etmenizi oneririm.

"madem dusunebiliyorsun o evle baginida kopar ne halin varsa gor" sozu herkesin agzindan ciktigina inanmiyorum. dedigim gibi 15 16 yil hollandada yasadim ve farkli inanclari olan arkadaslarin cok hepsiylede cok iyi anlasiyoruz.

peki satmak demeyelim ne diyelim? ben bu zamana kadar satmak diye bildim nasil demem gerektigini siz ogretin bana. oglan tarafi kizi aliyor kiz tarafida veriyor , bunun adi nedir?

Ben bu yasakların korumak için konulduğunu düşünmüyorum. Asıl derdi başkalarının bak bak bilmem kimin kızının başı açık demesi, kendisine laf gelmesi. Yoksa hiçbir baba kızı açıkken, kapalı kızlar için hanım hanımcık gibi tabirler kullanmaz.

İyi ki kısıtlamış babacığııım diyenlerin çok samimi olduğunu da düşünmüyorum. Benim babam beni hiç kısıtlamaz, bu da beni oynak, terbiyesiz bi kız yapmaz.

Ben bu yasakların korumak için konulduğunu düşünmüyorum. Asıl derdi başkalarının bak bak bilmem kimin kızının başı açık demesi, kendisine laf gelmesi. Yoksa hiçbir baba kızı açıkken, kapalı kızlar için hanım hanımcık gibi tabirler kullanmaz.

İyi ki kısıtlamış babacığııım diyenlerin çok samimi olduğunu da düşünmüyorum. Benim babam beni hiç kısıtlamaz, bu da beni oynak, terbiyesiz bi kız yapmaz.
Aynen öyle, zaten söylemiş babası elalem ne der diye. Etraflarındaki insanlar ekseri kapalı ve muhafazakarsa, başı açık, ojeli hatta saçı boyalı gezen kızı göze batar arada.

Evden çıkıp kendi hayatını kurma imkanın şu an için olmadığına göre, yine usulünce kendi bildiğini yapman en iyisi. Açıktan bir başkaldırı ters tepebilir, sakin sakin konuşup yine kendi bildiğini yaparsan olaysız halledebilirsin sanki.

bence konu sahibi bir an önce okulunu bitirip ekonomik özgürlüğünü kazanmaya bak. yoksa özgür olmak için evlemek fikri aşırı saçma. baba baskısından kurtulup koca baskısı altına girmek istiyorsan o başka tabi...

aynen dedigin gibi "acik olmandan ben utaniyorum eller ne der" diyor bana. ama o ellerin kizlari hepsi kapalimi sanki kime ne , o ellerinde kapali ve acik kizlari var hatta kapanip sonradan acilmis kizlari var bundan kime ne. benim surdugum ojeden sacimdaki renkten kiminle nerde gezdigimden kime ne yani.

Kiz olmak zor degil etrafindakiler zorlastirir ben bekarken istedigim saate ksdar gezer tozar sac boyatir istedigim gibi giyinirdim babam hicbirsey demezdi annemde evlendim esimle geziyoruz bol bol istedigim gibi yine giyiniyorum ev islerinede bogulmadim hic yani biraz etrafimiz zorlastiriyor hem acigim hem ev isi yemekten anlamam gezenteyim benim evde kalmam lazimdi 21 yasindayim evlendim

aynen dedigin gibi "acik olmandan ben utaniyorum eller ne der" diyor bana. ama o ellerin kizlari hepsi kapalimi sanki kime ne , o ellerinde kapali ve acik kizlari var hatta kapanip sonradan acilmis kizlari var bundan kime ne. benim surdugum ojeden sacimdaki renkten kiminle nerde gezdigimden kime ne yani.
İşte anlatamazsın, milletin lafı kızının isteklerinden daha önemli.

bence konu sahibi bir an önce okulunu bitirip ekonomik özgürlüğünü kazanmaya bak. yoksa özgür olmak için evlemek fikri aşırı saçma. baba baskısından kurtulup koca baskısı altına girmek istiyorsan o başka tabi...

baski yapmayacak koca cikar karsimiza insallah :) acik bi kizla evlenipte evlendikten sonra artik benim karimsin kapanacaksin baskisi yapan kocada fazlasiyla cok sacma.

"madem dusunebiliyorsun o evle baginida kopar ne halin varsa gor" sozu herkesin agzindan ciktigina inanmiyorum. dedigim gibi 15 16 yil hollandada yasadim ve farkli inanclari olan arkadaslarin cok hepsiylede cok iyi anlasiyoruz.

peki satmak demeyelim ne diyelim? ben bu zamana kadar satmak diye bildim nasil demem gerektigini siz ogretin bana. oglan tarafi kizi aliyor kiz tarafida veriyor , bunun adi nedir?

Herkes o sekilde dusunuyor degil elbette,
Daha onceki konulari incelerseniz ne demek istedigmi anlarsiniz.
Arkadaslarinizla guzel bir iliski kurmussaniz ne mutlu size... zaten sahsiniza hosgorusuz vb birsey dememistim.

Satilmak konusunda ise;
Siz nasil dusunuyorsunuz bilemem ancak bizde esya gibi ne kiz alinir ne de verilir, benzer bicimde is ticarete dokulup baslik parasi da alinmaz satilmaz.
Eger alis-veris e isim koymak ise sorun, sizin dedigniz takas olmus oluyor...
(O bile degil, aileler birlesiyor yeni bambaska bir aile kuruluyor, hakkatan isim koymak sacmalamaya neden oluyormus, nerden dustum buraya : )))

Ailelerin cocuklarinin da birey oldugnu kabullenmesi gerekliligi savunuluyorken ona esya muamelesi yapmayi sıkıntılı buluyorum,
Siz bu tutarlilikta (!) devam etmekte israrciysaniz, kolayliklar dilerim...

Kiz olmak zor degil etrafindakiler zorlastirir ben bekarken istedigim saate ksdar gezer tozar sac boyatir istedigim gibi giyinirdim babam hicbirsey demezdi annemde evlendim esimle geziyoruz bol bol istedigim gibi yine giyiniyorum ev islerinede bogulmadim hic yani biraz etrafimiz zorlastiriyor hem acigim hem ev isi yemekten anlamam gezenteyim benim evde kalmam lazimdi 21 yasindayim evlendim

Benim ailemde kapanmazsan ev islerini yapmazsan yemek yapmazsan degersiz olursun hic kimse istemeye gelmez saniyor. bana surekli ev isleri camasir yemek fln yaptiriyorlar neymis ogrenmen lazimmis e tamam ogrenmem lazimda ben resmen bu evin hizmetcisi gibi hisediyorum kendimi. yapmak istemiyorum bi kerede siz yapin dedigimde babam "ilerde evlendiginde evi temizlemezsen yemek yapmazsan kocan seni kapi onune koyar" diyip duruyor her defa bu sozu duymaktanda biktim artik benimle evlenecek olan adam kendine hizmetci aldigini sanmasin bi zahmet

Benim ailemde kapanmazsan ev islerini yapmazsan yemek yapmazsan degersiz olursun hic kimse istemeye gelmez saniyor. bana surekli ev isleri camasir yemek fln yaptiriyorlar neymis ogrenmen lazimmis e tamam ogrenmem lazimda ben resmen bu evin hizmetcisi gibi hisediyorum kendimi. yapmak istemiyorum bi kerede siz yapin dedigimde babam "ilerde evlendiginde evi temizlemezsen yemek yapmazsan kocan seni kapi onune koyar" diyip duruyor her defa bu sozu duymaktanda biktim artik benimle evlenecek olan adam kendine hizmetci aldigini sanmasin bi zahmet
Babanemde boyle konusuyordu tabi sallamiyordum ama oyle birsey yok adamina gore degisir esim camasirda yikiyo bulasikta utude yapiyo bende yapiyom arada senin dedigin lafi o bana soyluyor ben seni hizmetci almadim yanimda ol esim ol diye evlendim diyor ins oyle birine denk gelirsin yaslarimiz ayniymis hic dert etme bunlari kendi istedigin gibi biri cikar umarim rahat edersin biraz daha

Herkes o sekilde dusunuyor degil elbette,
Daha onceki konulari incelerseniz ne demek istedigmi anlarsiniz.
Arkadaslarinizla guzel bir iliski kurmussaniz ne mutlu size... zaten sahsiniza hosgorusuz vb birsey dememistim.

Satilmak konusunda ise;
Siz nasil dusunuyorsunuz bilemem ancak bizde esya gibi ne kiz alinir ne de verilir, benzer bicimde is ticarete dokulup baslik parasi da alinmaz satilmaz.
Eger alis-veris e isim koymak ise sorun, sizin dedigniz takas olmus oluyor...

Ailelerin cocuklarinin da birey oldugnu kabullenmesi gerekliligi savunuluyorken ona esya muamelesi yapmayi sıkıntılı buluyorum,
Siz bu tutarlilikta (!) devam etmekte israrciysaniz, kolayliklar dilerim...

bizde hep kiz almak kiz vermek diye denmistir. benide "satmaktan" bahsettiklerinde hayirdir pazarda malmi satiyorsunuz ne satmasi dedigimde mal satiyoruz evet espirisi patlatiliyor komikmis gibi resmen satmak diyorlar. evliligin yasi varmis gibi konusuyor bizimkiler babam gecenlerde 1 senen kaldi sonra gideceksin dedi bana oysa daha ne damat var ortadaa ne bisey

Babanemde boyle konusuyordu tabi sallamiyordum ama oyle birsey yok adamina gore degisir esim camasirda yikiyo bulasikta utude yapiyo bende yapiyom arada senin dedigin lafi o bana soyluyor ben seni hizmetci almadim yanimda ol esim ol diye evlendim diyor ins oyle birine denk gelirsin yaslarimiz ayniymis hic dert etme bunlari kendi istedigin gibi biri cikar umarim rahat edersin biraz daha

e tabi adamda yapabilir ev islerini onlarinda elleri ayaklari var , bende evlendigimde oyle bi adam hayal ediyorum arada sirada yardim etmeli "ben erkegim benim isim degil" demek aklinin ucundan bile gecmesin :-) insallah

e tabi adamda yapabilir ev islerini onlarinda elleri ayaklari var , bende evlendigimde oyle bi adam hayal ediyorum arada sirada yardim etmeli "ben erkegim benim isim degil" demek aklinin ucundan bile gecmesin :-) insallah
UMarim oyle olur ben esimden cok memnunum ama kacarak evlendik daha dogrusu kacmada degil emrivaki oldu bazi sebeblerden dolayi dugune 1 sene vardi :D ailelerde tanismisti filan ama oyle oldu aceleyle biraz sıkıştık ama olsun insanin yanindaki iyi oldumu bi nebze iyi gibi niye anlattiysam bende :D bilmiyorum ama hersey gonlunce olsun cok isterim iyiki bas egmiyorsun ve dusuncelerin isteklerin var vazgecme insallah

i
bizde hep kiz almak kiz vermek diye denmistir. benide "satmaktan" bahsettiklerinde hayirdir pazarda malmi satiyorsunuz ne satmasi dedigimde mal satiyoruz evet espirisi patlatiliyor komikmis gibi resmen satmak diyorlar. evliligin yasi varmis gibi konusuyor bizimkiler babam gecenlerde 1 senen kaldi sonra gideceksin dedi bana oysa daha ne damat var ortadaa ne bisey
ilk mesajimda yazdigim gibi kalp kirmadan cok inatlasmadan dogru bildiklerinizi anlatin,
eger espri konusu yapiyorlar ise satmak konusunda alindignizi belirterek tatli bir dille konusursaniz daha farkli tepkiler alacaginizi dusunuyorum.

aileniz her ne kadar baski uygulasalar da kendi goruklerini bildiklerini dogru kabul edip sizi o hayata hazirlamaya calisiyorlar.
babanizin cumlelerini de dayatmadan ziyade, cocuklara komsunun cocugu cok yemek yiyormus demek gibi ozendirerek "sorun" gordugu seyleri duzeltmeye calistigni dusunuyorum.
ona komsunun kizini takdir ettignizi ancak bunu icinizden gelerek yapmanizin gerektigni henuz hazir hissetmedignizi vs anlatabilirsiniz....
ya da hic konusmayip kendi hallerine birakacak birsey icin zorladiklari gun istemiyorum seklinde inatlasacaksiniz.

ailenizi en iyi siz tanirsiniz... bazen sartlar olgunlasmadigi zaman iliskilerde nabza gore serbet vermek alttan alarak derdini anlatmaya calismak zorunda kalabiliyor insan.
Aileyle yasayacaginiz catisma bugunle kisitli olmayacak,
Onlara yine de cok rahat karsi gelebilirken kv kp diyip her ithamda kavga edip gozunuze batani soyleyemeyeceksiniz...

Back
X