"Kız olmasaydın sessizce çekip giderdin..."

Demek istediğim, tabi ki Avrupa bu gereksiz şeyleri yıllar önce aşmış, ama Türkiye de yavaş yavaş aşıyor, ben gelecekten umutluyum

Ben açıkcası çok umutlu değilim eşim lise öğretmeni olduğu için biliyorum bizden sonraki jenerasyon çok farklı

İlkokulda bir arkadaşım vardı, biz bütün gün bisiklet tepesinde gezerken, hep arkamızdan bakar bisiklete binemezdi, bir gün nedenini zorla öğrendik, annesi ona "bisiklete binersen kızlığın bozulur" demiş. Kızlık bozulması da ne demekse...
Şimdi bu kızın hayatı boyunca yaşayacağı tramvayı düşünsenize, belki vajinismus olacak, belki frijit, belki aksine bastırılmış cinsel dürtüleri nedeniyle pedofli ya da başka bir tür sapık...
Hayatı boyunca yapmak isteyip hapamadığı (bisiklet sürmek gibi) her şeyin önünde engel olarak gördüğü bu kızlıktan kurtulunca, zincirini kırmış ... gibi nereye saldıracağını şaşıracak belki de.
Oysa ki bunları dikte etmesek kızlarımıza, hatta kızlık zarı diye bir şey hiç olmasa (ki bazı kadınlarda doğuştan yok) hayatları boyunca bekli tek erkekle birlikte olacaklar...

Tek ERKEK derken?

Dogru bekaret bazen kizlar icin cok engel... mesela gece disari cikma sunu yaparlar, yok kimseyle biyere gitme, su elbiseyi giyme,yok kacirirlar yok tecavuz ederler, bisiklete binme.... uzarda uzar bu liste... yok annelerin basima kalicaksin diye sizlanmalari. Cok acidir ki annelerin coguda aman kizim birsey olur canindan olursun sana bisey olursa ben naparim demezlerde.... onun yerine basina bi hal gelcek basima kalicaksin vs diyerek kizlari rencide ederler. Maalesef etraftanda dizilerdende nadirde olsa kendi ailemden duydugumda bu oldu. Cok kotu yani tmm anladik korkuyo olabilirler ama bu sekilde kiz cocuklarina sadece bir zardan var olduklarini hissettiriyorlar hani olsek umurlarinda olmayacak

canım bence bir sebep bul ayrıl yoksa o kişi herkese söyler kız olmadıgını. öbür kişiye gelince bence ona hemen güvenme

bizim genclerimizde hem erkek olsun hem kiz olsun ,bir gram akil kalmadi zanimca
Allah akil dagitirken bizimkiler semsiye acmis.

arkadas bir iliskisinde kizligimi verdim ayrildik diyor.

oteki ille kiz olsun diyormus.

digeride seni her halinle kabul ederim diyormus.

bu ne tutarsizliktir ya.

birine guvenmissin seni bu cikmaza suruklemis.
sende karsindakini kandiriyorsun bununda farkindasindir.isi diktirtirmeye kadar gotureceksin.

digerinede yanilipta guvenme derim aman sakin.

bir insan evlilik düşünürken ilk cinsel ilişkiyi mi düşünür yahu...
ben bilemedim yani...
bakalım aynı pencerelerden mi bakıyorsunuz?
aynı filmleri mi seviyorsunuz?
aynı yemekleri,aynı içeceklerden mi hoşlanırsınız?
bakış açılarınız aynı mı?
sen onunu ayakkabı numarasını biliyor musun?
yada o senin hangi çiçeği sevdiğini biliyor mu?
evliliği nasıl sadece cinsel olaya bağlayabiliriz ki??!!
evli olanlar bilirler ki cinsel ilişki 2. hatta 3.4.5. sıradadır bir evlilikte ondan önce gelen çok şeyler vardır?

bekaretin varsa tamamdır!!!
bumudur yani??

neleri tartışıyoruz gerçekten,kendinizi olayın dışına alın ve etrafrıca bir düşünün,herkesin fikri yaşam tarzı kendine ama gerçekten evlilik sekse bağlı bir durmmudur ki,bu karar alırken ilk önce onaylanması gerekilen kriter bumudur???

nasıl yani? bildiğimiz tek erkek, yani 3-5 değil tek bir tane, neyi anlamadığınızı anlamadım???

Hayır sorum şunu anlayamadığım içindi? (hayatları boyunca tek erkekle olacak ) ne yani bir kişinin illede tecrübe veya hayatı istediği gibi yaşaması bir çok erkekle dilediği gibi sınır koymadan yaşaması mı demektir?

Allah her şeyi mizanında hesaplayır dünya düzenini bu şekilde kurmuştur toplum ısrarla medeniyet derken asıl medeniyet çizgisinden maalesef uzaklaşıtolar. Mesele bir k.k. üyesi kim ne yaşarsa kendisini ilgilendir demiş, istemeyen bakmasın çevirsin yüzünü" o zaman toplum nasıl oluşacak?

Herkesin uyması gereken evinde olduğu gibi toplumda da kuralalrı vardır! Mesela rahatlık derken benim yakın çevremde gay tanıdığım var ve o kadar çok Türkiye de gay olup hemde evlenenler var ki ne yani şimdi yasak diyemiz gayliye özeniyorlar?

Ben toplum ahlakının kesinlikle çöktüğüne inanıyorum ve herkesin ilk önce kendisi bedenine saygı göstermesi kanısındayım yoksa bu gisişle aile kurumu kalmayacak!!! Ve lütfen devamlı yok Avrupa ikeleri çok medenidir diye Ülkemizi çok gerici göstermeyin Avrupa ülkelerine özellikle İngiltere de babaların kız evlatlarına tecavüzleri çok yüksek, evlenmeden gayrı meşru ilikiler bunlar mı özenilecek şeyler?

Önceki sayfalarda da yazılmış yok medeniyet yok modernlik, yatak muhabbetiyle bunların ne alakası var anlamıyorum, o zaman aseksüeller, frijitler dünyanın en medeniyetsiz tipleri mi oluyor? Avrupa’nın medeniyeti diyince aklınıza sadece onların cinsel hayatları mı geliyor?
Yukarıdaki mesajınızda bir kadının ömrünü tek bir erkekle geçirmesi gerektiğini savunduğunuzu görüyorum, evlilikle ya da evlilik dışı, bir erkekle yattınız diye ömür boyu onunla olmak zorunda mısınız?
Sağda solda görüyoruz, kız adamla birlikte oldu diye kendini onunla evlenmek zorunda hissediyor ve istemese de kendisine kötü davranan, sevmdiği biriyle evleniyor, doğru mu bu sizce?
Ya da duruma evlilik bağlamında bakalım, hayatımızı bir erkekle geçireceğiz diye, şiddete, ihanete, sevgisizliğe katlanmak zorunda mıyız? Doğru insanı bulmak kolay değil, kimimiz ilk aşkımızda buluruz, kimimiz 3-5. O yüzden büyük konuşmayın kimsenin hayatını tek bir erkekle ya da kadınla geçireceğinin garantisi yok.
Namus ahlak bilmemne diye kızlarımızı bir kez bile yakınlaşmadıkları adamlarla evlendirerek ne çıkarsa bahtına zihniyetiyle, cinsel uyumu yakalayamadıkları eşleriyle ömür boyu sürecek bir mutsuzluğa mahkum ediyoruz (bu sayfalarda çok örneği var, açın okuyun) bu mudur namus, bu mudur ahlak? Bir kızı eli eline değmemiş bir adamın bir gecede koynuna sokmak mıdır toplum düzeni dediğiniz şey?
Bu ülke, kendileri sabahlara kadar metresleriyle oynaşırken, cama çıktı diye kızını döven erkek ikiyüzlülüğüne çok alışık ama biz kadınlar niye birbirimizin özgürlüklerine bu kadar nefret duyuyoruz?

Toplumumuzu asıl çökerten, evlilik öncesi yaşanan ilişkiler değil, yolsuzluklar, hırsızlıklar, tecavüzler, açlık, fakirlik, gelir adaletsizliği, ceza sisteminin yetersizliğidir. Bir kızın sevdiği erkekle yatması toplum ahlakını çökertmez, başlık parası için 18 lik kızların babaları yaşında adamlara peşkeş çekilmesi çökertir. Bu çöküşten birini suçlayacaksanız, bebek tecavüzcülerini, evladına torununa uçkur çözenleri, 3 e 5 e kızını satanları suçlayın, sevgiyle sevişen genç insanları değil.

Son düzenleme:
Kız istiyormuş.... ben de asgari bi insanlık istiyorum o da sende yok de ayrıl... teallamyalebbim yaaa...

ornek verdiginiz olayin biri tecavuz yani suc...diger kiyasladiginiz konu gayri mesru iliski yani evlilik oncesi cinsellik.Ayni degil maalesef .Tecavuz gibi suclarin degil Avrupa ve Amerika heryerde cezasi var. Modernlikle nasil bunu bagdastirdiniz anlayamadim. Size ahlaksizlik gelen baskasina normal gelebilir bunu analamiyorsunuz.Belki sizin ahlakli davrandiginizi sandiginiz seylerde beni rahatsiz ediyordur. Sokakta gorurseniz basinizi cevirin diyen uye bendim. Cunku herkesin az cok saygi hakettigini dusunuyorum.Eger yasalara karsi degilse sokakta parkta elele tutusan opusen yakin oturan bi cift gorsem birsey demem yururum. Ama cinsel iliskiye giren birilerini gorsem yadirgarim ve yetkili mercilere sikayet ederim. Yani herseyin bir yolu yordami var.

Kimseyi sperm bankasindan sperm aldi cocuk dogurdu, yok gayri mesru iliskiye girdi,yok gay lezbiyen diye yargilamam cunku yargiladiginiz insan ne yapiyorsa hala kendi hak ve ozgurlukleri cercevesinde bunu yapiyor. Ne zaman ki baskasi benim hak ve ozgurlugumu tehdit eder beni rahatsiz eder mesela taciz eder, beni rahatsiz eder veya benide zorlar yapmak istemedigim seylere iste o zaman tepkimi gosteririrm. Herkesin yaptigi kendini baglar. BaSKasinin evlenmeden once iliskiye girmesi sizin icin ahlaksizlik bana gore de tum gun dedikodu iftiradan baska birsey dusunemeyen bazi tipik ev hanimlari inanin o kadinlardan dahada ahlaksiz. En azindan digerinin kendine zarari varken ikinci tip herkesin basina bela getirebilir

Son düzenleme:
benimde bi kız arkadaşım var suan da evli oda birini çok sevdi herseyını feda edecek kadar gunun bırınde olmadı ayrıldılar derken aılesının zoruyla dayısının ogluyla evlendı durumu anlattı evlenmeden önce ama her tartısmada her kavgada her ortamda sureklı ıgneleyıcı laf sokmalar hakaretler vs vs vs gunden gune bu durumu kaldıramaz hale geldı şimdi bi tanede dünya tatlısı oglu var tutucu bir aileye sahip ayrılamıyor esınden ömür bitti psikoloji sıfır o kadar pişman ki evlendiğine zamanı gerı almak ıcın neler yapmaz

kimin hangi şartlar altında nasıl olaylar yaşadığını bilemeyiz
bu durum bi kız için yeterince ağır ve zor bi durum
bi de bunun yüzünden birilerine hesap vermek kendini açıklamaya çalışmak daha da zor
benim fikrim seni sen olduğun için (( kızlık zarın olup olmadığı için değil ))sevmiş kabullenmiş biriyle yoluna devam etmen ve eminim günün birinde o kişide karşına çıkacaktır
şuan bahsettiğin iki kişiden de uzak durmalısın

missplayfulher firsatta neden milletimizi bu kadar asagiladigini anlamiyorum...
kendi ozune neden bu kadar sevgisizsin anlamiyorum...
bu kucumsemelerin neden anlamiyorum...
tekduze bakiyorsun ve hep genelleme yapiyorsun Turk milletine...
ben rahatsiz oluyorum bu durumdan lutfen sevgisizligini daha yumusak bir sekilde, ozunu koruyan ve seven insanlarin rahatsiz olmayacagi sekilde yaz rica ediyorum...
yanlis anlama beni, dusuncelerin hic kimseyi ilgilendirmez ben dahil, bunu asla ama asla tartismam, ama yalnizca soyledigim seye dikkat etmeni rica ediyorum senden...

akillansinlar diye peygamberlerin gonderildigi toplum demene de inanamiyorum muslumanlara...
akillamak icin gonderilmemistir bize peygamberler, basta biz olmak uzere tum dunyaya yol gosterelim, onlara dogruyu ogretelim diye...
Muslumanliktan onceki dinlere inanmaktan insanlar vazgecsinler Muslumanlik yolunda ilerlersinler diye...
bir tek bize gonderilmedi onlar...
ayrica bazi Osmanli zaferlerinin de kutsal kitabimizda yer aldigini dusunursek Turk milletinin ululugunu anlayabilirsin...
ulkemizdeki bekaret vs. kulturu yillarca degise degise bugune geldi ve maalesef yozlasti kulturlerimiz...
eskiden evlenmeden once bir kizla yatan adamin suratina tukururdu ailesi kiza ne yaptin diye ama artik babalar anneler ogullarinin sirtini sivazlar oldu...
haklisin bunlar ayri konu...
ama yine de bunu tum topluma mal edemeyiz...

emin ol bekaretinin olmamasini yuzune vurmayacak bir cok erkek cikardi karsina, yine genelleme yapiyorsun...
ben bunlari bildim gordum hatta yasadim diye soyluyorum sevgi olduktan sonra bakire olup olmamani onemsemeyecek bir cok insan var toplumumuzda...
sen bugune kadar kendi goruslerine ters insanlarla arkadaslik yaptigin hic boylelerine rast gelmedin sanirim cok ilginc...
neden sadece Turk erkegi ve Araplar diyorsun Bekarete onem veren?
dunyada suan dusunsen sayamayacagin kadar cok ulke var bir tek bu 2 Musluman ulke mi?
bizim kotu taraflarimizi biliyorsun da peki Yahudilerinkini biliyor musun mesela?
inananlarinin nasil cinsel iliski munasebetinde bulunduklarini, tuylerini almadiklarini, alanlara da niye aliyorsun diye sorduklarini hic duymadin mi ya da bazi bilgileri kitaplardan okumadin mi? bak bir tek bizde gariplikler yokmus degil mi?
mesela onlar da bekarete onem veriyor...
yani benim demek istedigim onca sacma sapan millet varken, evine gelen misafire bir bardak cay vermezken, ac susuz kalsan ya da otobus paran olmasa sokakta kalsan sana yardim edecek cikmazken, Amerikalilarin kadina sadece beden gozuyle ve hangi aksam bara giderizde cikista yataga atarim diye dusunurken, mesela kendimden ornek veriyorum evli olmama ragmen bana bir cok amerikali adam sarkarken burda Turk milletini surekli asagilamasak iyi olur diye dusunuyorum...
zira bizden beter olan, adeti gelenegi sadece partiler yapip icki icmekten ve seks yapmaktan ibaret olan milletlerden daha dusuk oldugumuzu hic ama hic sanmiyorum...
tekrar soyluyorum yanlis anlama herkesin gorusune saygim vardir fakat bazi sevgisizlikleri icimizde yasasak surekli her firsatta disa vurmasak daha iyi olabilir diye dusundum...
amacim tartisma cikarmak degil kesinlikle tartismak istemiyorum, sadece bunlari soylemek istedim okadar...

Son düzenleme:

Siz ve çevrenizdekiler, diğerlerine göre başka bir boyutta yaşıyorsunuz, diğerleri de size göre başka bir boyutta...

Bu kadar basit.

Bunu düşündüklerinize katılmadığım için demiyorum ama. Bekaret konusu hiç bir zaman takıntılı olduğum bir konu olmadı. Ailemdede takıntı olarak algılandığını söyleyemem.

8 senelik bir ilişki sonrası evlendim ve 7 aylık evliyim. 8 senelik ilişkim süresince bir birlektelik yaşamadım eşimle. Ama bunun sebebi bekaretin benim için vazgeçilmez bir şey olduğunu düşünmem değildi. Bundan çok daha önemli sorunlarım vardı kafamda halletmem gereken.

Evlilik öncesi ilişki insanın kendi insiyatifindedir bence. Nasıl ki bakire olan birini ''sen hala daha bakire misin?'' diye kınayamazsak ya da hala bakire olduğu için onu sofulukla suçlayamazsak, aklı başında olarak, bilinçli ve istekli bir şekilde sevdiği adamla birlikte olmuş birini de kınayamayız. Ya da bunu yaşamayı tercih ettiği için ''yaşa, ne modern fikirlisin'' diyerek ona alkış tutamayız.

Bekaret ne modernlik simgesidir ne de sofuluk bana göre.

Olayın dini kısmına hiç girmiyorum. Nasıl ki içki içmek ya da içmemek, namaz kılmak ya da kılmamak insanın kendi insiyatifinde ise bu da öyledir benim için.

belçika,portekiz,hollanda ve amerikadan gelen bir grupla uzun süre çalıştım
söyledikleriniz gibi davranmadı hiçbiri...
söyledikleriniz gibi de değilleer,hala görüşürm

cinselliğe gelince grupp ilişki mi kastınız
insanların yatak odaları kimseyi ilgilendirmez

peki araştırdınız mı,aile içi istismar en çok hangi toplumlarda görülüyor
bebelerle en çok iilişki kuran kim

grup türü ilişkileri asla onaylamam
ama bi insana iradesi dışında SAHİP olmakla kıyaslanınca hangisi daha iyi soruyorum

haa toplumda aç mısın diyenlerdeen de kalmadı arz ederim.lütfen tek bi pencereden bakmayın
tecavüzcüleri dışarı salan bizim toplum bayan...bi afern demedikleri kalmadı

bi de ben ülkemi kötülemedmm,,, söyleyeym de
ayrıca kırmızılı yer içiin diyeceğim şu
bırakın şu meclis ağzını rica ederm:82:

evlenmeden sevdğiyle ilişkiye giren bayanlara gelince,vücut onların kime ne yA

sizinle ikili mesajlasmaya girmek istemiyorum, benim mesajim missplayful arkadasima bir rica olarak yazilmisti lutfen benim mesajima diger arkadaslar uzerine alinip karsilik vermesin.

siz amerikali guruplarla calismissiniz, ben dunyadaki tum ulkelerden gelen insanlarin bir arada yasadigi bir ulkede yasiyorum uzun zamandir, emin olun bu konuda bilgilerim sizinkinden bir hayli daha fazla ve net. kimin ne oldugunu cok iyi biliyorum artik.
grup iliskiyi falan kastetmiyorum...ki onu yapmak isteyenler de buyursun yapsin yani banane ki...ne kotulerim ne iyi yapiyor derim...
neyse dedigim gibi ben kimseyle bir ileri bir geri mesajlasma isine girmek istemiyorum...
siz farkli dusunebilirsiniz ayni fikirde olmayabilirsiniz, saygi duyuyorum...
ama ben size katilmiyorum.
ben evlenmeden once iliskiye giren bayanlar hakkinda kotu bir seyden bahsetmedim aksina her zaman kisi ne yasamak isterse yasasin mantiginda yazilar yazmisimdir forumda...
herkesin kendi hayati, kimse kimse boyle zar gibi basit bir nedenden dolayi yargilayamaz...
benim aksini dusundugumu nerden cikardiniz bilemiyorum...
meclis agzi falan da yapmiyorum ben sadece rahatsizligimi belirtmek istedim baska bir amacim yok...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…