"Kız olmasaydın sessizce çekip giderdin..."

başımıza ne geldiyse bu modernlikten geldi zaten geçen parktaytm yaşları 13 14 yaşlaarındaki çocuklar öyle bir sevişiyorlardıki anlatamam modern deyip arkasından durdukları kişiler gelip bir görse ne derlerdi acaba eğer modernlilik buysa ben istemiyorum isteyenlerin olsun yazık

Son düzenleme:

arkadaşlar bir itiraf sitesinde okudum. bir erkek itiraf ediyor. bekaret benim için hiç sorun degil. kıskanç bir insan da degilim ilk degil son olmak önemli benim için bu yüzden karımdan ilk ilişkisini anlatmasını istedim geçmişte kalan şeyler bunlar diye. bende karıma anlattım ama gözümü uyku tutmuyor içim içimi yiyor her gün biraz daha bitiyorum. o kişi neden ben degilim önemli olan kızlık zarı degil o ilk duyguyu benimle yaşasın isterdim karıma bi şey belli etmiyorum onu çok seviyorum ama çok üzülüyorum diye anlatmış

belki de bunla alakalı olabilir isteği

evleneceğiniz akrabanız çok karektesizmiş

E bu sizin modernlikten ne anladiginiza bagli... Kimse sokaklarda sevisilmeden modern olunmaz demedi ki.. Yapmak isteyen yapar yapmak istemeyende yapmaz bunun modernlikle alakasi yok. Ona bakilirsa modern olunmayan eski zamanlarda da mini etek giyenler bikiniyle denize girenler yoktu. Tv de bir suru boyle opusmeli sevismeli dizilerde yoktu... hani su basindan kalkamadigimiz dizilerde bile her turlu acik ciplak seyler geciyor artik... tv de reklamlar bile populer kulture dayali ve herkese baska seyleri cagristiriyor. Evet zamanla modernlestik ama bunu etrafinizda begenmediginiz her seyi modernlige baglamak bence bir sebep olamaz. Eski zamanlardaki insanlarlar yasam sartlari simdikine bir mi ? kesinlikle degil.O zamanlarda da boyle seyleri yapanlar vardi eminim... ama bence gizli sakli kapilar ardinda yapiliyordu bu kadar ortalikta degildi belkide. Birakin ya insanlar ne yapacaksa yapsin sizin kafaniz mesgulse yapacak isleriniz varsa bos gezen bi insan degilseniz zaten yoldan gectiginizde kim ne yapmis diye dikkat etmezsiniz bile goruyorsaniz da kafanizi cevirirsiniz. Herkes kendinden mesuldur.

Evet aslında zar sorun değil erkekler için bu önemli o zaman kendileri de bize ilk olarak gelmeli.

Bende sana baska bir ornek vereyim esim yabanci ve ben bakire degildim hic esamesi bile okunmadi. Burada yasadigim yerde de evlenen insanlarin cok buyuk kismi bakire biriyle hic olmamis veya evlenmemis. Yillarca evli olan sorun etmemis insanlar var, Bence bu ilk olma ic gudusu degil bizim toplumumuzun insanlara yukledigi bir sorumluluk.Kulturel bir deger ama akilli gecinen erkeklerin sadece bayanda aradigi erkekte aranmayacaklarini bildikleri icin cifte standartli davrandiklari bir deger. Keske her bakire arayan erkekte kendini esine saklasaydi yapabilselerdi ama boyle iki yuzlu davrandiklari icin onlara ancak temizlige kendilerinden baslasalar daha iyi olur diyorum, zira cogunu hic bi hamam paklayamaz bu konuda!

Son düzenleme:

Zaten erkeklerin bu arayışı yüzünden toplumumuzda kızlarımız gidip zar diktiriyor ya da sevgilisyle sevişip sadece kızlık zarına dokundurtmuyor yani sonuçta ilk olmayı arzulayan erkeklerimiz bir şekilde aldatılıyor eee hak ediyorlar da.

valla ben careyi yabanci biriyle evlenmekte buldum iyikide oyle yapmisim kimse yanlis anlamasin ama Turk olsa cekemezdim yani.... yuzumede vururlardi eminim. gercekten her istedigini yapipta kizlari bu yuzden kucuk dusurmek ve suclamak bir tek bizim toplumumuzdaki erkeklere mahsus ha birde araplar var yani ... baska ne denir ki.. ornek aldigimiz toplumda Allahin bile akillansinlar diye peygamber gonderdigi toplum.. al iste....Araplar ozenilcek insanlar olsaydi....

siz Allahın , peygamberi sadece araplara gönderdiğini mi sanıyosunuz???

Merhaba Yalnızım ve k.k üyeleri;

arkadaşlar hemen hemen bütün yorumları okumaya çalıştım (ellerinize sağlık) çünkü neredeyse özellikle son yılarda gençlerimizin sorunu haline gelmiş bir durumda "bekaret"lik. Ben evli bir bayan olarak nacizane fikrim ilk önce senin kendi bedenine saygı duyman gerektiğini düşünüyorum, geçmişte yapmış olduğun sana göre hata olabilir ama geri getiremeyeceklerin yüzünden geleceğini de olumsuz etkileme derim. Kızlık, namus gibi kavramlar hassas ve önemli!

Çünkü her ne kadar modern bir toplum için hep daha ileri diyorsakta kişinin ilk önce kendi değerine sahip çıkması lazım.. Eğer birisi ile konuşuyorsan ve evlilik gibi önemli bir yolda onu ve en önemlisi kendini kandırma! Bu konuyu saklaman bu zamana kadar yanlış olmuş ama anladığım kadar ailen akraba ilişkilerine değer veren ve muataasıp bir aile benimde ilem böyle olduğu için bu konuyu anlatma derim bırak zorla sadece bu duyucalacak diye de devam etme! ki, anlatttıkarından sevdiğinde hissedilmiyor.

Son bir sözüm daha var, madem bey efendi daha önce birileri ile beraber olmuş, peki kendisi neden böyle bir isteyiş içinde? Neden mi bizim yüzümüzden büyüklerimiz yüzünden. kızlarımız evlenirken sayın kayınvalideler tarafından kızlık testinden geçiyolar ama beyler üzerinde böyle bir souşturma yok.

Ben her iki bireyinde birbirlerinin ilki olamsı ve dürüst olması taraftarıyım çünkü ileride ister istemez evliliği etkileyebiliyor şeytan bu düşünceleri bulandırmada üstüne yok!

Dikkatli olmaya çalış ve anlatma canım umaım bu çıkmazdan kurtulursun.

çok doğru aldatılmaya kendilerini resmen itiyorlar

Hyir oyle dusunmuyorum tabikide ama KURAN da da ne kadar kudurduklari acik ve net. Tum bu olaylardan yola cikarak anlattim. Yani su yasadigimiz zamandada gectigimiz zamanlarda bayanlara yaptiklari eziyetin haddi hesabi yok, Peygamberimiz elbette tum musluman camiasina gonderildi tum dunya alemine ama Araplar o zamanlar da cok kotu seyler yapiyolardi mesela firavunlar araptir, sonra diger arap kavimlerinde de canli canli bebek gomme olaylari gorulmustur, gecmiste ve gunumuzde hala bazi arap ulkelerinde ceza yontemi olarak el-kol kesme gorulmetedir. Yani bu durumlara istisnaden akillansinlar diye hep peygamberler uyaricilar gonderildi.Demek istedigim buydu.

Mesajını çok beğendim ama hızımı alamadım yazayım dedim:) Bu düşüncenden ötürü seni can-ı gönülden kutluyorum. Bunu önce biz kadınlar kabullenmeliyiz.Kadınız ve vücutlarımız bize ait. Kimseye geçmişin hesabını vermek zorunda değiliz, bir şeyler yaşamışsak suçlu da değiliz.

Bunun Milletle alakası yok bence, kafayla alakası var, ben de 6 yıllık evliyim, eşimle aramızda hiç böyle bir muhabbet olmadı, bu konuları bir kez olsun konuşmadık bile çünkü ne benim ondan önceki cinsel hayatım onu, ne de onunki beni ilgilendirir.
Ben başka bir dünyada mı yaşıyorum bilmiyorum ama çevremde böyle bekaretti, zardı bilmemneydi umursayan, lafını eden kimse yok, ne ailemde ne çevremde, o yüzden bu forumda yazılanları okuyunca çok garipsiyorum ve şaşırıyorum. Zaten hiç cinsel beraberlik yaşamadığın biriyle evlenmek de bana tuhaf geliyor...
10 yıldır değişmeyen bir arkadaş grubum var, kızların hepsinin geçmiş ilişkileri oldu, şimdi hepsi birileriyle evlendi (hiçbiri diktirme, gizleme v.s. yollarını düşünmedi bile) gayet de mutlular, bazılarının çocuğu oldu, eşleri de kariyer sahibi, düzgün adamlar.
Diyorum ya ben mi başka bir boyutta yaşıyorum, buradakiler mi anlamadım :26:

kusura bakmayın konuyu din eksenine çekmek istemem..ama sizde bence çekmeyin..çünkü dini bilginiz az gibi geldi bana..yazdıklarınızın doğruları aslında şunlar şunlar demek isterdim,konudan uzaklaşmamak için demiycem..
10 emri bilirsiniz...hani modern toplumların dininde yer alan..
orda bile zina yasakken,bizde bazıları modernlik adına neden bunu savunur bilmem...

Sevgili missplayful;
sevgili Peygambe efendimiz araplar hakkında ümmetine şöyle buyurmuştur, Araplar hakkında kötü söz söylemeyin! Kim ki onlar hakkında kötü söz söylemiş olursa bana da söylemiş olur. Ben arapladanım araplarda benden.

Bunu yazmamın nedeni aslında ifaden de yanlış olmuş ve lütfen (Araplar ozenilcek insanlar olsaydi....) bu tür yazılar dikkat edin... Onlar bizim Peygamberimizin toprağındalar en azından saygı dıymak lazım!......

Tabikide bunun alakasi var ulkemizde bu gibi seylerin konusulmasi olay haline gelmesi hatta dramatiklestrilmesi an meselesi olur. Burada gorulme olasiligi daha fazlaysa yurtdisinda tabikide daha azdir nerdeyse yoktur. Belkide sizin yasadiginiz yer cok farklidir bilemiyorum. Ben Izmirliyim ama tabiki memleketimde bile bu konulari konusan aileler oluyr. Cok fazla hala bu konulari asiri tartisabilen insanlar var. Hala bekaret yuzunden ulkemizde islenen cinayetler var bunlari da goz ardi edemeyiz. Namus icin burada cinayet islenir mesela buda baska bir ornek

Benim eşimle de hiç aramızda böyle konular konuşulmadı. Bir gün bile eski sevgilinle ne yaşadınız demedi. Ben de ona sormadım. Sadece bir kere şunu sordum başka bir şeyden konusu açıldı ben kız olmasam benimle evlenir miydin diye sordum. Bilemiyorum yani öyle bir şey olsa bunu bana baştan söylemeni isterdim demişti aslında kabul edemem anlamına geliyor ama ben de bunun küçüklüğümüzden beri toplumsal bir dayatma olarak görüyorum. Avrupada genç kızlarımız cinsel ilişki selbest diye heralde her önüne gelenle birlikte olmuyrdur. Bir şeyler yasaklaştıkça cazipleşiyor.

Son düzenleme:

Modernlik zaten zinayi onaylamaz ki hic bir kilisede bizim dinimiz haric olan hic bir dini yerde zina yapin diye cagri yapilmiyor. Ha yapan yapar o da onun sorunudur onuda biz yargilayamayiz sirf zina yaptiklari icin. AlLAH varken yargilamasi bize dusmez.

Demek istediğim, tabi ki Avrupa bu gereksiz şeyleri yıllar önce aşmış, ama Türkiye de yavaş yavaş aşıyor, ben gelecekten umutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…