- 6 Mayıs 2020
- 2.836
- 14.716
- 158
Bu durumda ikisini aynı odaya koymak yerine kız sizinle kalmalı bence. Yasaları cok uzakKızlar kısa ve net bişey sorucam. Kaç aydır düşünüyorum ama herkes farklı birşey söylüyor kararsız kalıyorum. 10 yaşında bir oğlum 14 aylık bir kızım var evimiz 2+1. Oğlumun odası var kızımı da aynı odaya yatirabilirmiyim. Kendi özel alanları kalmaz mi? Oğlumun 2 3 sene sonra ergenliğe girer rahat edemez mi? Bı fikriniz var mı bu konuda?
Eşim ve kıskardeşi biz 20'li yaşına gelene kadar aynı odada kaldılar, ev 2+1 di. Sonra büyük bir eve taşınınca evler ayrıldı. Ders calısırken-uyurken zorlanıyorlardı yoksa aynı odada bir sürü komik anıları var. İkisi birbirine çok düşkünler. Hala sık sık görümcem bizde kalıyor, özlüyor abisiyle aynı evde olmayı o şamatayı. İmkanınız varsa ayırın tabi ama neler okuyoruz noktası inanın bana saçma geliyor. Ailede ne görürse onu yapar insanlar.
Ailede ne görürse derken??Eşim ve kıskardeşi biz 20'li yaşına gelene kadar aynı odada kaldılar, ev 2+1 di. Sonra büyük bir eve taşınınca evler ayrıldı. Ders calısırken-uyurken zorlanıyorlardı yoksa aynı odada bir sürü komik anıları var. İkisi birbirine çok düşkünler. Hala sık sık görümcem bizde kalıyor, özlüyor abisiyle aynı evde olmayı o şamatayı. İmkanınız varsa ayırın tabi ama neler okuyoruz noktası inanın bana saçma geliyor. Ailede ne görürse onu yapar insanlar.
Bunları bende yazdım yaşları yakın olan insanlar için bile bu zor. Biz üniversite sınavına hazırlanırken kız kardeşimiz(görümcem) daha küçüktü odada uyuyordu. Eşim ses yapamıyordu vs. Benim demek istediğim 2+1 ev de bu strese girilecek bir konu değil. Daha büyük bir eve taşındığında zaten insanlar odaları ayırıyor yeni bebeğe hevesle oda yapılıyor. :)Ama 10 yaş farkta iki kardeş ne paylaşabilir ki. Benim çocuklarım da aynı odadalar asla ayrılmak istemiyorlar daha önce imkan vardı. Muhabbet etmekten uykuya dalamiyorlar bir yandan kızıyorum ama bir yandan güzel anıları olması hoşuma gidiyor. 10 yaş farkta bu mümkün değil çünkü birinin okul ve dersleri var sessizlik ister. Diğeri zaten bebek uyku düzeni ağlaması v.s. Cİnsiyetten ve ergenlikten önce bunlar önemli bence.
Odaları da ayriymiş çocuk her türlü sapik demekki.hayir ablasıda büyükmüş bayaLütfen ayrı yapın. Rahmetli annem bana bir story anlattı. Bir kaç günlüğüne İstanbul'a akrabalara misafirliğe gitmiş ve 3 gece kalmış. Ev sahibinin bir kızı bir oğlu varmış. İkisinin odasında ayriymis. Annem kızın odasında yatmış. Yani kız 16 veya 17 yaşlarında, kendi yatağında yatmış ve annende aynı odada çekyat da yatmış. Yaşlı insanların gece uykusu düzgün olmadığı için, arada sırada bir uyandırdı annem. Uyanmış ama uyur gibi yazıyormuş ve uyumaya gayret ediyormuş. Kızın 12 yaşındaki oğlan kardesi ayaklarının ucuna basa basa yavaşça içeri giriyor ve ablasının geceliginin ilk düğmeleri acıkmış, oradan elini sokup ablasının memelerini tutmaya başlamış. Annem, ben dondum kaldım yatakta dedi. Sonra yine çıkmış gitmiş.
Kız çocuklarına çok dikkat edilmesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?