Çocuk Hastalıkları Kizamik

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sweetygirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2017
744
724
103
Arkadaslar yegenim kızamık olmuş benim çocuğum daha iki yaşında bile degil yeni fark ettik ben çocuğumu nasil koruyabilirim yada hastaneye mi gideyim napayım ayri evde bulunmamiz mümkün değil napacagim simdi
2 yasindan once cocugu kizamik geciren oldu mu bişey oldu mu bi sorunla karsilastiniz mi

Yok onuda yeni fark ettik tum vucundunda kirmizilar olunca annem kizamik olmus dedi. Benimde çocuğum 2 yaşında bile degil napalim bilemedik

Yok onuda yeni fark ettik tum vucundunda kirmizilar olunca annem kizamik olmus dedi. Benimde çocuğum 2 yaşında bile degil napalim bilemedik
doktora götürdünüz mü? başka bir şey de olabilir her zaman kızamık çıkmıyor.kızamıksa da şu an bulaşmaz, kızamık su çiçeği vs kuluçka döneminde bulaşır.yani bulaştıysa çoktan bulaştı.bir doktora gidip danışın isterseniz.ancak bu hastalıkları küçük yaşta geçirmek daha iyi , yetişkinken geçirmek çok tehlikeli.yani eğer sizler geçirmediyseniz kızamık ve sizlere bulaşırsa esas siz çok ağır geçirirsiniz kızınız ise normal hafif bir şekilde geçirip atlatır bir daha da geçirmez

Yiğeninizi doktora götürün.

Geçen sene kızım el, ayak ve ağız hastalığı geçirdi. Çok hafif atlattı ama ben başta anlamadım. Çünkü ilk fark ettiğim zaman kızamık sandım ama çoğalmayınca (kendi çocukluğumda geçirdiğim kızamığımla koyaslayınca) şüphelenip doktora getirdim. Ağzında bir şey yoktu ama elleri, bacakları, ayakları başta olmak üzere gövdesinde tek tük vardı.

2 yasinda degil diyorum yani tam degil bir asisi kaldi ama yinede geçirme ihtimali olabilir diye düşündüm o yuzden

Anneniz doktor heralde çocuğu hastaneye götürme ihtiyacı hissetmediğinize göre.

Aşılı değil mi bu çocuklar?

Anneniz mi koydu tanıyı?

O zaman kendi çocuğunuz için nasıl önlem alacağınızı da annenize sorun!
Pardon sizin mi koymaniz lazimdi taniyi?
Baya baya kizamik iste çocuğun tüm vucudu kirmizi benek sizin ilk basta ne akliniza geldi.. siz her hasta olduğunuzda anneniz doktor hekim gezdirdi galiba!!!

Hepimiz gecirdik yegenimede okuldan bulasmis arkadasinda da varmis ama bunu yeni soyledi

Kızamık aşısı 1 yaşta yapılıyor.
İkinci dozu ileriki yaşlarda, 2 yaş aşısı sadece hepatit a.

Aşılı ise zaten hafif atlatır.

Kızamık aşısı 1 yaşta yapılıyor.
İkinci dozu ileriki yaşlarda, 2 yaş aşısı sadece hepatit a.

Aşılı ise zaten hafif atlatır.
Asisi tam 2 yas asisi kaldi sadece içime su serptiniz insaallah bulasip bulasmadiginida bilmiyorum ama % 90 bulasmistir bakalim 1 hafta sonra ne olur

Pardon sizin mi koymaniz lazimdi taniyi?
Baya baya kizamik iste çocuğun tüm vucudu kirmizi benek sizin ilk basta ne akliniza geldi.. siz her hasta olduğunuzda anneniz doktor hekim gezdirdi galiba!!!
tepkiniz çok yanlış.tanıyı anneniz değil doktor koyacak tabi ki de hastayken annelerimiz bizi doktora götürdü kafasına göre tanı tedavi yapmadı.vücutta çıkan her kırmızı benek kızamık değil her sakallıyı deden sanma.küçücük çocuğunuz var madem biraz bilinçli olun.

Kızarıklıklar çıkmadan once bulasiyo. Benim arkadaşımın bebegi bir yaşındayken gecirdi kızamik aşısını olmusmuydu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…