Kizginim

pitpigim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
3.853
2.769
133
34
Slm kizlar
Bugun annemle konusuyorduk amcamin kizi bosaniyormus habere sasirmadim cunku defalarca kusup baba evine gitmisti ailelerle gorusulmuyordu ama amcamin kizi bu sonu olmadigini bildigi evlilige tup bebek yaparak cocuk sahibi oldular herkes keske bekleseydin evliligin otursa ondan sonra dediginde "ben anne olmak istiyorum" cevabini verdi sonuc ne mi kizlar bugun bosanma icin mahkemeye basvurdu iki tarafta daha hizli bitsin diye peki o cocugun gunahi ne sen anne olmak istiyorsun diye o yavrucak bunu cekmek zorunda mi kizlar butun gun bunu dusundum durdum icimi dokmek istedim

Boşanmış bi ailenin çocuğu olmak dünyanın sonu değil. Kadıncağız belli ki annelik duygusunu tatmayı çok istiyormuş ki sorunlu da olsa bu evlilik içinde çocuk yapmayı göze alabilmiş. Sizin düşündüklerinizi elbet o da düşünmüştür. Ancak boşanması demek çocuğunu babasız bırakması demek değil. Çocuğunun hala bi babası bi annesi var. Sadece aynı evde yaşamıyorlar

Anne olmak istemek bambaşka bir içgüdü. Kadını anlayabiliyorum. Çocuğun hakkına girip girmediğini de yargılamamak lazim. Çok iyi bir anne olur ayaklarının üzerinde durur, güçlü bir çocuk yetiştirir.
peki ya cocugun psikolojisi ?

P pitpigim
Kadın anne olmak için tüp bebek yaptırır..
Eşinden ayrılır.. Sonuç saygımız sonsuz..

Peki o çocuğun anne babayla bir arada aile ortamında büyümesi en büyük hakkı, değil mi?O çocuğun istekleri ne olacak?

Sorunlar sonradan çıktıysa ve düzeltilemiyorsa lafım yok.. ama sorunlu bir ilişki üzerine sırf anne olmak için ve üstelik tüp bebek yapılıyorsa kimse kusura bakmasın bu bencilliktir..

bende tam bir bencillik oldugunu dusunuyorum
Belki çok iyi bakar belki çok mutlu eder çocuğunu belki hayatı harika olur ama inan ki sonra bi yerlerde sorun yaşıyor çocuk. Çünkü kimse filmlerdeki gibi olgun olamıyor. Adam evleniyor evlendiği kadın istemiyor, kadin evleniyor evlendiği adam kabullenemiyor. Çocuk evleniyor düğününde "annen gelmeyecek!" "Babanı istemiyorum" deniyor. Yani bi yerde çocuğu yaralayan bir şey mutlaka oluyor. Allah yardımcısı olsun.

Valla cocuk aslında annesız de kalmıyor babasız da eger dengeyı guzel kurabılırlerse o cocuk ıcın guzel bır hayat kurabılırler.

Kuzenınız kac yasında? Belkı cok cocuk sahıbı olmak ıstıyordu ve bu evlılıgı son sansı olarak gordu tam olarak psıkolojısını bılemezsın kı

peki ya cocugun psikolojisi ?

çocuk babasız büyümeyecek sadece anne baba ayrılıyor. Yeryüzünde annesi babası vefat etmiş milyonlarca çocuk var. Bu kadar duygusal düsünmeyin.

Bir gün bi hastanede 55 yaşında bir kadın tüp bebekle üçüz doğum yaptı. O zaman aynı duyguları o üç çocuk için düşünmüştüm. Ama anne babanın mutluluğunu görünce düşüncelerim değişti.

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Kötü bir anne olur , çocuk bakimsizdir sevgisizdir anlarım ama sırf boşanıyorlar diye niye doğurdun diye kadını suçlamak haksızlık

P pitpigim

Peki o çocuğun anne babayla bir arada aile ortamında büyümesi en büyük hakkı, değil mi?O çocuğun istekleri ne olacak?

Sorunlar sonradan çıktıysa ve düzeltilemiyorsa lafım yok.. ama sorunlu bir ilişki üzerine sırf anne olmak için ve üstelik tüp bebek yapılıyorsa kimse kusura bakmasın bu bencilliktir..
zaten kizdigim nokta da tam olarak bu

Valla cocuk aslında annesız de kalmıyor babasız da eger dengeyı guzel kurabılırlerse o cocuk ıcın guzel bır hayat kurabılırler.

Kuzenınız kac yasında? Belkı cok cocuk sahıbı olmak ıstıyordu ve bu evlılıgı son sansı olarak gordu tam olarak psıkolojısını bılemezsın kı
kuzenim 28 yasinda aslinda ben evliliklerin sonu olmadigini bildigi halde yapmasina kizdim

çocuk babasız büyümeyecek sadece anne baba ayrılıyor. Yeryüzünde annesi babası vefat etmiş milyonlarca çocuk var. Bu kadar duygusal düsünmeyin.

Bir gün bi hastanede 55 yaşında bir kadın tüp bebekle üçüz doğum yaptı. O zaman aynı duyguları o üç çocuk için düşünmüştüm. Ama anne babanın mutluluğunu görünce düşüncelerim değişti.

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Kötü bir anne olur , çocuk bakimsizdir sevgisizdir anlarım ama sırf boşanıyorlar diye niye doğurdun diye kadını suçlamak haksızlık
peki siz anlasamadiginiz evliliginizin yurumedigini gordugunuz halde yapar miydiniz ?

Benim bir arkadasim var yillar önce evlliligi 3 yıl kadar sürüp bitti.Ve yeniden evlenmek isteyecegi bir adam cikmadi karsisina.Simdi cok pisman keske bir cocuk yapsaydim anne olsaydim diyor.Yillar geciyor yas ilerliyor.Dogal olarak anne olmanin da bir zamani oluyor.
Yani kimseyi yargilamamak lazim.Kuzeninizinde belki böyle bir dusuncesi olmustur.Bence kizmak yerine onu anlamaya ve boylesine zor bir karari aldigi icin taktir etmeye yanasın.
Cocugunu buyuturken ona destek olun.

P pitpigim

Son derece haklısınız yorumunuzu çok begendim sorunlu bir evlilikten bile isteye anne olmak istiyorum deyip çocuk dünyaya getirmek bence de çok büyük bencillik ha kimse ayrılmak için evlenmez ya da çocuk yapılırken herşey süperdir sonradan sıkıntı çıkıp boşanma gerçekleştirilmiştir buna sözüm yok kimse yarin ne yaşanacağını bilemez sözüm temeli olmayan sakat evliliklerde bencilce çocuk sahibi olunmasina

peki siz anlasamadiginiz evliliginizin yurumedigini gordugunuz halde yapar miydiniz ?

Siz niye şu ana odaklısınız ve bencillik bencillik diye diretiyorsunuz, ben bunu anlayamadım.
Belki aralarında bir bağ olsun istiyorlar, belki ilerleyen zamanlarda o çocuk ile bir araya geldikçe aşkları alevlenecek yani neyi ne kadar biliyorsunuz da insanların çocuk kararına dışarıdan bakıp yargılayıp böyle buralara kadar konu açacak hale geliyorsunuz?

Sperm bankasından hamile kalmıyor kadın, ki onu da dileyen yapar, niçin çocuk isteği üzerine birilerine hesap vermek zorunda olsun? İlla hesap verecekse kendi evladına verir, ancak o sorar günün birinde "Anne bu bencillik değil mi? Beni niye yaptın ayrılırken?!" diye ki o çocuk o soruyu soracak bir hayat içine çekilir mi onu da yaşayıp görecekler.
Babası belli, anası belli, genelini düşünürseniz çocuk fikri evli olunsun olunmasın vs. her şartta ayrı bir noktadan bencillik tanımına girebilecek bir şey. Ancak şu halde olaya bir katkınız yok madem, negatifinizle zararınız da olmasın. Evet, tuhaf, evet insan ister istemez olumsuzu düşünüyor ama size düşmüyor işte.
Siz bunu bi düşünün derim.

Back
X