Kizginim

Siz niye şu ana odaklısınız ve bencillik bencillik diye diretiyorsunuz, ben bunu anlayamadım.
Belki aralarında bir bağ olsun istiyorlar, belki ilerleyen zamanlarda o çocuk ile bir araya geldikçe aşkları alevlenecek yani neyi ne kadar biliyorsunuz da insanların çocuk kararına dışarıdan bakıp yargılayıp böyle buralara kadar konu açacak hale geliyorsunuz?

Sperm bankasından hamile kalmıyor kadın, ki onu da dileyen yapar, niçin çocuk isteği üzerine birilerine hesap vermek zorunda olsun? İlla hesap verecekse kendi evladına verir, ancak o sorar günün birinde "Anne bu bencillik değil mi? Beni niye yaptın ayrılırken?!" diye ki o çocuk o soruyu soracak bir hayat içine çekilir mi onu da yaşayıp görecekler.
Babası belli, anası belli, genelini düşünürseniz çocuk fikri evli olunsun olunmasın vs. her şartta ayrı bir noktadan bencillik tanımına girebilecek bir şey. Ancak şu halde olaya bir katkınız yok madem, negatifinizle zararınız da olmasın. Evet, tuhaf, evet insan ister istemez olumsuzu düşünüyor ama size düşmüyor işte.
Siz bunu bi düşünün derim.
bencillik diye diretiyorum cunku bencillik
Ayrica ayrilmayi dusundugun adamdan nasil oluyorda aralarinda bir bag olmasini isteyebilir boyle bi mantik var mi ?

peki siz anlasamadiginiz evliliginizin yurumedigini gordugunuz halde yapar miydiniz ?

kesinlikle yapardım. Ben çocuğu kendimi gerçekleştirmek için istiyorum. Annelik duygusunu her kadının yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Bir evlat kaybettim kucagim boş, çok emek veriyorum tekrar anne olmak için. Bu hayatta kocam olsa da olmasa da Allah bana nasip etsin inşallah.

bence tartışmalı bir konu, yaş 28, boşanıp tekrar evleninceye kadar çok uzun yıllar geçebilir, tekrar evlenmeyebilir ve anne olma şansını hepten kaybedebilir, onun paniği içinde çocuk yapmış olabilir, zor bir durum

Anne olmak istemiş yapmış,her boşanan ailenin çocuğunun psikolojik alt üst veya çok kötü durumda mı sanıyorsunuz?
Bu dert sizin değil dedikodu mu yapalım şimdi burda? Herkesin hayatına kimse karışamaz ;)

cocugunu daha cok dusunmuyorum ama oturmamis bi evlilige neden cocuk diye dusunuyorum

onun cevabı yazılmış zaten. belki bir daha evlenmeyi düşünmüyordur. belki başka bir düşüncesi vardı bilemeyiz.
boşanmış ailelerin çocukları per perişan olup sokaklarda falan büyümüyor sonuçta. burada bile bir sürü boşanmış anne var boşanmamış olanlardan daha az annelik falan yapmıyorlar.
kuzen kendine güvenmiş doğurmuş kaldı ki kocasıda istemiş belli ki.

Ben de babasiz cocuk yapmanin veya bosanacagin belliyken cocuk yapmanin bencillik oldugunu dusunuyorum. Maddi olarak ne kadar yeterse yetsin manevi olarak her cocugun babaya da ihtiyaci var. Evet bosanma sonradan da olabilir olum olur ayrilik olur buna yapacak bir sey yok tabiki kader hic kimsenin garantisi yok ama bile bile de lades dememek gerekir.

Bu konuyu sizin acmaniz dedikodudan oteye gitmez yalniz.

Ben boşanmış anne babanın çocuğu olarak kadını haklı gördüm. Ki kendim evlilik hayatım iyi olmasına rağmen çocuk istiyor değilim.
Olay kadının kafasına göre çocuk yapması falan da değil adamdan habersiz yaptırmadı heralde o kadar masraflı bir işi.
Ayrıca başkasının hayatı bize ne kime ne.
Siz yapmayın ama yapanın dedikodusunu da burada yapmayın.
Başkasının çocuk doğurmasını emreden, merakla soran haminnelere, nasıl deli oluyorsak, buna da olmalıyız.
Ben oldum.
Allah o çocuğun olmasına izin vermişse gerisi bize mi düştü de kadının dedikodusunu yaparak günaha girelim.

Annem ile babam isteyerek doktorlara gide gele bilinçli bir şekilde beni dünyaya getirdikten sonra bebekken babanneme bırakıp boşanıp başkasıyla evleniyor babamda başkasıyla evleniyor ve beni Babannem büyütüyor.Mutlu evliliğe gelen çocuk olarak annesiz babasız büyüdüm.Ama o bebek belki annesi iyiyse bırakmayacaksa şanslıdır.Yani her zaman sonuçlar düşündüğümüz gibi kötü veya iyi olmayabilir.Şimdi bakıyorum geçmişime şükürler olsun o annenin babanın elinde büyümemişim.Hayatıma güzel yön verip iyi bir meslek sahibi oldum hem de iyi bir eş seçebildim.Allah dağına göre kar veriyor emin olun:)

Back
X