• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızı olan anneler bakabilir mi?

Ah canım kızı erkeği yokki, benimde aynı yaşta bi oğlum var ve durum aynı..

Çok asi ve inat, ne desek tersini yapıyor, nerde hata yaptığımı anlayamıyorum..

Bi arkadaş birlikte gezin, birlikte okuyun demiş..

Oğlanı ayrı, kızın ayrı herşeyini birlikte yapsam heralde evi poh götürür..

Ev işleri biyana dursun nefes almamak lazım..

Her saliselerinde anneleri olamazki, bazen bende çok daralıyorum gerçekten..

sanırım ben şöyle bir şey yapardım. alırdım kızımı "haydi annecim bugün dışarı çıkıyoruz, kız kıza takılalım biraz" derdim. park, bahçe, avm vs. gibi yerlere gider gezerdim. bir kitapçıya girerdim, ben girince kendimi kaybediyorum önce kendime bir kitap seçer sonra da bak ben bunları seçtim gel sana da seçelim der daha sonra onun istediklerini ve bir tane de beğeneceğini düşündüğüm bir kitabı ben seçerdim. yemek yerdik birlikte sonra da doğru eve. evde de beraber kitap okumayı teklif ederdim siz güzellikle söyler yaparsanız eminim o da sizi dinler.

iletişim çok önemli o çocuğun seviyesine inin. cezalandırmayın özendirin. kısıtlandırmayın bir şeyi neden istemediğinizi mantıklı sebepleriyle sakince açıklayın. çocuğunuz size bağımlı değil özgür, kendine yetebilen bir birey olsun. ben mesela annem hastaneye gidince zırıl zırıl ağlıyorum oysa sakin kalmam onu da üzmemem lazım. siz ağlaması yerine çözüm odaklı olmasını öğretin.

benim de 11 yaşında kızım var Allah hepsini bağışlasın:KK200:
peki ders çalışmadı zayıf mı aldı? atıyorum benim kızım da ders çalışmaz biliyoum der babası da bilg. yok der mesela
tamam dedi maşallah hiç düşük almadı

yani ders çalışmaya ihtiyacı olmayabilir onu demek istiyorum

bide yaz tatilinde ne problem çözmesi Allah aşkına? fazla mı sıkıyorsunuz

Amin.Normalde düşük almazdı bu sene ilk defa düşük aldı suçunu da sınıfa yeni bi arkadaşı gelmiş tembelmiş kendisini konusturuyormuş gibi şeylere attı.Fazla sıkmıyoruz yeri geldiğinde aktiviteler yapıyoruz sıkmadığımız halde yapmıyor zaten öğretmenleri de dedi işte tatilini boş geçirmesinler kşitap okusunlar arada problem çözsünler felan.Bunu da her gün yapmıyoruz zaten tatil 3 ay tatil boyunca sadece ders çalış kitap oku demiyoruz ki

Kitap almaya beraber gidin.Okumak istediği kitabı kendisi seçsin.
Birlikte daha çok vakit geçirin.
Birlikte etkinlikler yapın.
Dışarıya birlikte çıkın.
Karşılıklı sohbet edin,arkadaşı olun.
Çok fazla sıkmayın,istemediği şeylere zorlamayın.
Yaptığı şeylerin sonuçlarının neler olabileceğini sakince anlatın ona,yargılamadan.

Anne olarak değilde sağlıkçı olarak size söyle bir destek verebilirim. Lütfen cezayi ortadan kaldırın siz ona bunu yapmazsan sana ceza vereceğim dediğiniz zaman o bunu onda kötü sonuçlar doğuracağını bildiği için yapmayacaktır. Birşeyi tutturduğu zaman ağlamak mı istiyor? Bırakın ağlasın. Sakinlediği zaman yanına gidip ona güzelce anlatın derdinizi. Sinirli olduğu zaman sizi zaten dinlemeyecektir. Bu arada kardeşi varmı?

benim uc tane var hemen bunalmayin kizlar ya asii donemleri iste temizlik yemek bi kosede dursun 7/24 oturun birlikte okuyun deniyorumki yarim saat ayirmaniz yeterli birlikte kitap okumaya biraz nefes alsinlar tatildeyiz zaten okumayi eglenceli hale getirmelisinizki severek yapsin off yinemi demesin..

Siz ders çalışmayı, kitap okumayı ceza belletmişsiniz.
Kusura bakmayın ama çok büyük cahillik etmişsiniz.
Kızmak yerine sizler de kitap okuyabilirdiniz.
Ne yazık ki artık çok geç kalmışsınız.
Bir psikologdan yardım almalısınız.
Yoksa ömür boyu ders çalışmayı, kitap okumayı eziyet zannedecek.
Çocuğa en büyük kötülüğü yapmışsınız.
Geçmiş olsun.

Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?

Anne baba okursa çocuk okur, okumazsa çocuk okumaz fikri doğru değil. Biz karı koca kitap severiz ama kızım üniversiteye kadar ödev hariç kitap okumadı. Çok okuyan gençlerden anne babası asla okumayan çok var. Bence kitaptan alınan zevkle alakalı. Günün birinde merak eder bir kitap okur, gerisi gelir. Yoksa bunu oku demekle olmuyor.

Kızınız bağırarak konuşuyorsa, siz istikrarla "benimle bu tonda konuşma" deyin. Sesinizi yükseltmeden her bağırdığında önce bunu tekrarlayın sonra söyleyeceğinizi yine alçak tonla söyleyin. Sizinle aynı tona inecektir. Siz de bağırırsanız olmaz.
Sıcakta çıkmaktan zarar gelmez. Onlar genç, sıcakta da soğukta da çıkarlar. Ben bu yaşımda, sıcakta çıkılmaz olayını anlamıyorum. Gece çıkma konusunda haklısınız ama gündüzü kısıtlamayın. Bu durumda hem gündüzü hem geceyi kısıtlamış oluyorsunuz. Hiçbirşeye izin vermeyen anne durumuna düşüyorsunuz.

Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?
Bu davranis sadece kizlarda olan bisey oldugunu sanmiyorum donem donem olabilir bunlar sinirlenmeden sakin bir sekilde ceza vererek atlatirsiniz bence bu arada benim de kizim var 8 yasinda ve ayni seyleri yasiyorum diyebilirim sabirli ve sakin olmak lazim :)

Annem de beni bir yerlere göndermeyi sevmezdi. Bunun yerine arkadaslarimi eve cagirirdi. Ikramlik haxirlardi komsuya giderdi. Kafamiza gore egkllenirdik. Sizde oyle yapabilirsiniz. Aksamlari arada sizde toplansinkar. Ogleden so ra kiz kiza eglensinler.

Kitap okumazsan ceza veririm demeniz bastan yanlis. Okumasi icin onu desteklemelisiniz.

Oncelikle kizinizin kararlarina saygi duydugunuzu ama kurallarin da var oldugunu hissettirin.
50 degil 100 defa sorsa cevabiniz degismemeli.

Kızınız ufaktan ergenlige giriyor sizinle çatışmaya başlaması çok normal sakin yaklaşıp asla cezayla tehdit etmeyin. Kitap okuma mevzuu ayri kitaplardan zevk almayı öğretmelisiniz ilgi cekici istediği kitaplari okusun ya da dergilerden baslayabilir. Size karsi gelerek kendini bulmaya calisacaktir kontrollü bi sekilde izin vermeye calisin.

Benim 3. sınıfa geçen bir oğlum var ve oğlum da inatlaşiyor bir çok konuda bizimle.Gecen gün gene kitap okumasını söyledim beni tersledi,okumak istemiyorum dedi.Bende o anda dayın hergün kitap okur gibi bir cümle kurdum dayısina çok özeniyor, örnek alıyor belki işe yarar diye..işe yaradı bunu duydugundan beri kitap okumayı istemeye başladı.Belki sizin kizinizinda önemsediği biri vardır ailede ve belki sizde benim gibi değerlendirebilirsiniz.

Şundan dolayı defalarca söylememe ragmen ders çalıştırmama ragmen ben biliyorum diyerek dersine çalışmadı eşim de zayıf alırsan yazın kitap okumak zorunda kalırsın demişti.Ceza da kitap okumassa mesela matematikten problem çözecek o şekilde
Çok yanlış bir tutum, kitap okumayı ceza olarak algılıyor çocuğunuz, kitap ceza değil ödül olmalıydı.
Henüz oyun çağında, dışarı çıkıp yaşıtlarıyla oynamalı, oynamak istediğinde çevreye güvenmiyorsanız ki haklısınız sizde çıkın oturun, gözünüzün önünde oynasın ama kurallarınız olsun, belli bir vakte kadar oyun oynasın, kitap okumasını istiyorsanız onun seçeceği ilk zamanlar için hafif seviyede az sayfalı kitaplar alın, öncelikle çocuğun aklından kitap bir ceza fikrini silmeniz gerekiyor ama.

Belli ki evde canı sıkılıyor, anne kız etkinlikleri yapın birlikte, birgün dışarı çıkıp onun istediği bir yerde gezme olabilir bu, birgün tiyatro sinemaya gidin, müze gezin, imkanınız varsa yaz okulları açıldı, spor, müzik, satranç vb etkinliklere katılmasını sağlayın, kızınız söylediklerinizi anlayacak bir yaşta ama sizin
iletişim yolunuz yanlış, hatalı yaklaşımlar çocukların inatlaşmasına neden olur.

Şundan dolayı defalarca söylememe ragmen ders çalıştırmama ragmen ben biliyorum diyerek dersine çalışmadı eşim de zayıf alırsan yazın kitap okumak zorunda kalırsın demişti.Ceza da kitap okumassa mesela matematikten problem çözecek o şekilde
Kitap okumak ceza mı ya? Çocuğa kitap okumanın kötü birşey olduğunu asilamissinz

Yaptığı yanlış bir davranışta ceza verilebilir bunu anlarım ama okumazsan ceza vericem demek çocukta olumsuz etki yaratır,ya beraber okuyalım diyebilirsiniz ya da kitap okuması gerektiğini daha sakin şekilde söyleyebilirsiniz evde kitap okuyan ebeveyn yoksa çocuktan bunu yapmasını beklemek anlamsız oluyor ,ayrıca kızı erkeği yok çocuklar böyle davranışlarda bulunabiliyor bazen ama lütfen tehditkar şekilde konuşmayın ,ona ve fikirlerine değer verin ,onu korkutmadan anlatın bazı şeyleri
Akşam dışarı çıkmak istiyorsa sizde eşlik edin,ya da gündüz çıkmak istiyorsa çıksın 11 yaşında sıcaktan korunmasını bilir ,üstünde hakimiyetiniz olsun ama belli etmeden

Butun yorumlari okumadim belki daha once soylenler olmustur ama evde kitap okuma saati yapin her gun bir saat sizde alin bir kitap okuyun birlikte okumak daha iyi olacaktir.ayrica kitap almaya birlikte gidin istedigi kitaplari kendi secsin.disari cikma konusuna gelince birlikte cikin bir yerlere gidin.arkadaslarini eve davet te edebilirsiniz.yada her gun birininin evinde bulusabilirler.

Ergenlik sancıları başlamış. Kitap okumasını istiyorsaniz zorlamayın derim ben. Benim annem ders çalışmamı kitaplarla boş zaman harcamamami isterdi. Kitap almayayım diye harçlığımı azalttilar kaç defa. Bütün gün aç gezip biriktirip yine alırdım. Gizli gizli okurdum. Hatta evden çıktıktan sonra eskisi gibi kitap okumuyorum. Sadece inat miydi sevgim ondan da emin değilim. Olabildiğince rahat bırakın kızınızı. Sadece inat etmek için inat ediyor. Onun da suçu değil hormonlar vs etkiliyor. Sağlıklı iletişim kurmanız zor ergen psikolojisiyle ilgilenen bir doktora danisabilirsiniz. Ama bikac yıl böyle devam edecek. Kendinizi hazırlayın.

biz tam tersini yaptık.kitap okuyunca puan toplayıp ödül alacak.
o yüzden hevesle okuyor.
cezadan çok ödül sistemini uygulayın.çok daha verimli sonuç alırsınız.

Yukarıda yazmış bazı arkadaşlar ve sonuna kadar katılıyorum . ceza yöntemiyle değilde ılımlı yaklaşırsanız sonuç alırsınız. Hemde ergenlik döneminde arkadaş gibi bir ilişkiniz olur.
Ben şuan tam bir kitap kurduyum diyebilirim . sebebi küçüklüğümde annemin benimle birlikte okuyarak , kitap okumayı birlikte yapılan bir etkinlik haline dönüştürüp sevdirmesi. Bu şekilde yaklaşın

üzgünüm ama kitap okumayı ders çalışmadığı için ceza olarak verirseniz elbet istemez sunu yaparsan sana harry potter alacağım derseniz bence bir ödül olarak gördüğü için alışkanlık kazanır ayrıca baskı yaparsınız o şeyi yapmak istiyorsa da yapmaz ben de bayağı inatçıydım bir şeyi istiyorsam dahi baskı yapılırsa yapmazdım.kesinlikle baskı yapmayın bence.Arkadaşları akşam 9 da dışarıdaysa o da ister elbet.Bırakın arkadaşlarıyla oynasın

Back
X