Saç Rengi ve Saç Boyama Kızıl sactan kurtulmak ısteyenler

azucena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
256
10
96
Ankara
Saçlarımı 08.12.2008 gunu kızıla boyadım.Turplu su ile bakım yapanlar kervanındayım.Faydasını baya gordum cunku 6 gun icinde saclarım 1 cm uzadı.Sonra ceviz kabugu suyunun faydalarını okuyunca hadi bir de bunu deneyeyim dedim.Bir cok yerde doğal boya oldugu yazıyordu "hadi canım"diyordum.Ceviz kabuklarını ve fındık kabuklarını kaynattım,soguyunca pet şişeye koydum 2 gundur sabah akşam saçlarıma surunce sac rengim kahverengiye donmeye başladı.Haftaya kahverengi saçlı olurum herhalde.Kızıl saçtan kurtulmak isteyenler boşuna gidip saçlarınıza işlem yaptırmayın.ceviz kabugu ve fındık kabuklarını kaynatın surun suyunu saclarınıza durulamayın.

cevizin sert kabugumu bu acaba

Evet cevizin sert kabugu...

Ayda 1cm normal sartlarda uzayabilir ama turp suyu ile daha fazla uzuyor.İnanmayan denesin.

Turp üreticisi değiliz.Bundan elde ettiğimiz bir rant yok.Bir çoğumuzun işine yarayan bir mucize maske bulduk ve paylaşıyoruz.Turpla ilgili sayfada fotografları var insanların.

miminor gülmekten öldürdün beni.turp üreticisi değiliz ha.çok güzel bir cevap olmuş allah iyiliğini versin:)tıbben imkansız demek istedim 1-1,5 cm uzar ayda.öncesinde ölçüntünüz mü ki:)? saçın görünümünde bir fark oldumu daha canlı yada parlak gibi ?

Keşke çok daha önceden haber verebilseydin :)
Kızılı ben ne denersem deneyeyim kapatamadım bir türlü, son çare olarak siyaha boyadım. Ama gayet memnunum siyahtan, herkes yakıştığını söylüyor, uzun ve siyah saçlarım, beyaz tenle oturdu, kendi saçım sanıyorlar artık o derece :)
Kızıl çabuk akıyor, ama bir türlü de çıkmıyor ne iş anlamadım :)

benim saçlarım uzamaz.Bildigin uzamaz yani.Şimdi kısacık kestirsem kulak hizama gelmesi 1.5 yılı bulur.Bayram günü saçlarımı boyadım kızıla ama kırmızımtrak bir kızıl.Sonra bayram tatili vakit var diye turplu yaptım ama yumurtasız olanından sadece ustuste bir kac gun saclarımı turplu ile taradım ve bıraktım kafamda.veee resmen onlerden 1 cm civarı arkakalardan su tepe noktası tarafı 2 cm e yakın sac cıktı.ama gece nasıl öldüm kaşıntıdan varya.dun kuaforden öğrendim sac gece uzarmıs.bakım yapacaksanız geceye dogru yapın dedi.sonra bu ceviz kabugu hikayesini tv den duymustum o geldi aklıma denemek istedim bir sürü yontem.ev ahalisi ceviz fındık yemeye bayılır.kendileri kırıp yerler mangalda yakmak icin kabuklarını poşette biriktiriyordu annem.ya sunu bir deneyim dedim.ceviz kabugunun doğal boya oldugunu biliyordum da ne biliyim suyu boyamaz sanıyordum.sabah akşam ceviz suyu ile taramaya başladım saclarımı.ama saç rengim bir garip olmaya başladı.resmen kahverengiye donmeye başladı.arkadaslarım;"hani kırmızımtrak kızıldı bu resmen kahverenginin bir turu"dediler."ya allah allah aktı mı ki "diye dusunurken "tabi ya ceviz kabugu" dedim.bunu bilen komsu teyse boyar kızım o kınadır dedi.sacların beyazlarını kapatır sacın guzel bir kahve olur biz gencken yapardık dedi.bende burada kızıldan kurtulmak isteyenleri okuyunca önereyim dedim.yavas yavas ceviriyor suyunu kullanırsanız ama nette okudum eger ceviz kabugunu yakıp saclarınıza surup bekletirseniz direkt boyuyormus.doğal bir boya işte.her an deneyebilirim cunku kafamdaki kızıl bir acayip ve malum diplerden kendi sacım bas bas bagırıyor.

turplu su ile ayda 1 cm uzuyorsa bu 3 cm oluyormus.evet ölçüyorlar sahsen ben de ölçtüm.agzım acık kaldı cunku.

bende kızıldan kurtulup kahveye dönmek isteyenlerdenim...aslında sadece birkaç aydır kızıl kullanıyorum ama sıkıldım......

istediğim kahvede acı kahve gibi....koyu ama siyah gibi asla değil....

acaba bende yapsammı bu ceviz fındık suyunu...

yalnız böyle çok açık kahvemi oluyor koyu kahvemi?

ben bu renk boyamak istiyorum tabi bulabilirsem çünkü burda resmen boya kıtlığı var:çok üzgünüm: sizce kolestonun kızıl büyüsünün üzerine bu nasıl olur kızlar ??:uhm:

bugün duyduğum bişeyi paylaşmak istiyorum sizlerle..bnm saçım kızıldı üzerine kahve boyadım iğrenç oldu çünkü diplerim çıkmıştı,dipler tuttu kahveyi ama uçlar yine kızıl kaldı ve bende siyaha boyamak zorunda kaldım..bugünde bi tanıdığım, keşke boyamasaydın siyaha,ben kızılı saçtan akıtmanın yolunu biliyorum dedi..arap sabunu evet bildiğiniz arap sabunu kızılı çıkarıyormuş saçtan..hani şu yer ve halı falan silinen arap sabunu varya işte o :) ben çok şaşırdım inanamadım ama gerçekmiş..arkadaş kuaförde çalışmış uzun süre ve ustası o şekilde çıkarıyomuş kızılları saçtan ama müşteriler kokusundan anlamasın diyede içine esans koyuyomuş :) insana çok garip geliyo çünkü arap sabunu..bi arap sabunuyla yıkamadığımız kaldı zaten saçımızı..szlede paylaşmak istedim,bana çok itici gelmişti bu fikir ama alışmaya başladım :)) önce arap sabunuyla yıkıyomuşsun sonra yine şampuan ve saç kremi sürüyomuşsun..1 haftada akıtıyomuş sözde hergün yıkayarak..ne kadar doğrudur bilmem..

6 günde 1 cm saç uzaması imkansız saçlar ayda 1 cm uzar.

walla arkadaşım bende imkansız sanıyordum saçlarıımı boyadıktan 1gün sonra başladım 1.5 hafta bile olmadı bu turplu su sayesinde 1.5 cm uzadı hatta annem diplerin ne çabuk geldi dedi yani işe yarıyor zaten benim saçlarım çabuk uzuyordu fakat bu kızıl saç yüzünden baya kısa kestirmek zorunda kaldım pişman oldum şimdi uzasın diye turplu su yapıyordum onuda bıraktım çok zahmetli çünkü:bbo:

ya bu arap sabunu kötü kokuyor şampuan yapında geçermi kokusu birde şimdi bu akıncada çok iğrenç br renk olacak :uhm: ben boyadım rengi güzel oldu ama pişman oldum yaa:teselli:

birz önce alıp geldim arap sabunu :)))) denicem birazdan kızlar,yazarım sonuçlarını,zaten yıkama esnasında bile belli olur akıp akmadığı..kokusuna gelince tabi kişiye göre değişir ben severim arap sabunu kokusunu,tabe saçta nasıl olacak görcez :) şans dileyin banaaaa....

iyii şanslarrr..sonucu hemen yazzz delikafadulden çok merak ediyorum işe yararsa ilk yıkamada hemen kullanmayı düşünüyorum..hadii bakalım hayırlısı olsuun..:hooray:

denedim cnm,saçlarım biraz sertleşti söliyim...ama yıkarken masmavi aktı siyah boyalar..bi yıkamada belli olmucak sanki..bakalım ben 1 hafta denemeyi düşünüyorum..haberdar ederim sonuçları yine..

saçlar sertleştiyse bana yaramaz zaten kızıl boyadıktan sonra sankii saçlarım tiftik tiftik oldu bende bu saç bakım yağlarına başladım dün eğer faydası olursa 1 2 haftada dewam ederim saçlarımıda boyamam kendi kendine akar zaten düzelince boyarım sen bir hafta sonra yine sonuçları paylaş bizimle olurmu...:içelim:

yaklasik 2,3 yildir saclarim kizili renk ve bikmistim ve caresini buldum bir cok kez boyadim soyle bole derken en son kuafor saclarimi mahv etdi ve bakir kizili bi renk oldu bir suru boya aldim ve sacalrimdan kucuk kucuk parcalar alip boyadim test yaptim kisacasi ardigim rengi buldum sizler icin eski sc rengibi ve yeni sac rengbi kullandigim boyayi resmini koyacgaim yazdiklarimda yanlis varsa kusura bakmayin arkadaslar turk degilim bu yuzdenn ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…