kızılca kıyamet

siz ailenizi haklı çıkarmak için konu açmışsınız.her yoruma ama şöyleydi,ama böyleydi diye açıklama yapıyporsunuz.biz ne diyelim ki,ama cenazeye gitmemekle en büyük saygısızlığı siz yapmışsınız.

inşallah

kadıncağınız evini de görmüş olduk . yazık ki kadın bi yerde pişirmiş yedirmiş yatırmış . sinirlerim bozuldu resmen .
nasıl bi aşiret bunlar . o zaman o kızı da orada o imkanlarda mı yaşatmaları lazımdı.
küçük tüpü bi yerde kalmış kadının . madem öyle korkulacak bi aşiret nasıl oldu da bu kadar küs kaldınız da eşinizle hala evlisiniz .
yapmayın .
barışmak için de geç değil . ama bilemiyorum. artık bundan sonra gitmek de doğru olur mu.
çünkü acıları taze ve cenazeye gitmemişsiniz .
eşiniz ile aranızı düzeltmeye bakın.
o zaman eşinize anlatın.
kocacığım böyle böyle . korktuk. siz aşiretsiniz . bi şey yaparsınız diye korktuk . gerçekten sen haklısın diyin bi . ne diyecek.

belkide haklısın peki sen yerimde olsan nasıl davranabilirdin. ailem bana gerekçelerini anlattığında ama gitmelisiniz bir sorun çıkmaz diyebilirmiydin. eşim bile bu güvenceyi vermiyorken nasıl ısrarcı olabilirim karşı tarafın sağduyusuna güvensem evet kesinlikle ailemi suçlardım. ama gelmeyin dedndiği zaman normal bir yapı değilki gidebilesiniz

görümcem 1 ay olmuştu rizeye gideli daha önce kayınvalidemle yaşıyordu 2 çocuu ile birlikte çocuklar üniversiteyi kazanınca rizeye taşındılar orda doğal gaz yok yani imkanlarla ilgili bir sorun yaşamadılar hiçbir zaman

Hanim efendi caya gelelim mi diye sormuslarda yok gelmeyin demisler gibi konusuyorsunuz. Ölüm bu ölüm! Ötesi var mi? Gideceklerdi, olmadi siz cocugnuzu ailenize birakip siz esininle gidecektiniz, o zaman en azindan kiza bakiyorlar diye bahane ederek gitmeyebilirlerdi.

Ayrica bi baskasi yazmis, o kadar büyük ve korkulacak asiretler madem ki kizlari niye o sekilde yasamis. Allah sabir versin yasayan evladina!

Şöyle bir fark var ama senin hala eşin, ayrılmamışsınız ve ailesi bunu biliyor sonuçta. sizi ilk defa cenazede görmeyeceklerdi. gittiniz diye ne kadar aşiret belalı bir aile bile olsalar çekip vuracak değiller ya ne yapabilirler, hakaret mi edecekler etseler bile bu onların terbiyesizliği olurdu ki şimdiki gibi haksız konuma düşmezdiniz.
eşinin hatırı için ailen cenazeden sonra en azından evinize başsağlığına gelebilirdi evinizde olay çıkma ihtimali de yok. düzeltmek istiyorsanız burdan başlayın bence.

Ya ben de bunu anlamıyorum. Hangi evladını çok seven bir annenin yapacağı iş gelinini kenara atmak? Sebep ne olursa olsun. Biz de bir laf vardır sakın yanlış anlamayın deriz ki iti sevmezsek bile sahibinin hatırı vardır. Özür dilerim sakın yanlış anlamayın örneğim için afedersiniz ama bu erkek annelerini anlamak gercekten çok zor. Oğluma ben ölürüm biterim havasındalar ama oğulları evinde huzursuz mu kendileri yüzünden mutsuz mu umurlarında dahi degil. Hayret birşey ya..
Konunuza gelince sakın alttan almayın hatasının farkına mutlaka varmalı eşiniz..

gitmediler arkadaşım. gitmiyorlar endeşiliyiz diyorlar eşimde kesinlikle gelmesinler diyor. ne kimse tek taraflı haklı nede tek taraflı haksız. ben bu anlaşmazlığın kızıma yansıtılması konusunda rahatsızım. yoksa eşime de aileme de hak vermiş değilim

biz kabullendik ailelerimizin görüşmemesini .11 senelik evliyiz orta noktayı bulduğumuzu düşünüyordum.yanılmışım

benim ailem de eşimin ailesiyle görüşmez .bayramda aramalar hariç.çünkü kafaları zıt.yanyana gelseler laf sokarlar birbirlerine.aay ne gerek var huzurum bozulucak..ama biz asla görüşmemezlik yapmayız.aileler görüşmez ok ama eşlerin böyle bi lüksü yok.benim de evliliğin ilk senesi k.validem ile sürtüşmem oldu ama eşim için hemen u dönüşü yaptım. kadına çok görev düşüyor ne yazıkki..

gitmeselermiş . kazanmasaymış keşke çocuklar ama vade dolmuş ne desek boş .
mekanları cennet olsun inşallah

benim açtığım konu kızım maduriyeti ile ilgili konu soruldukça bu mevzular açıldı. tekrar ediyim ben her iki tarafıda ne tam haklı ne tam haksız bulmuyorum. kimse kimseyi sevmesin görüşmesin ama kızıma bu durum yansıtılmasın istiyorum netice anneanne ve dede ile görüşmek konusu ailelerin arasındaki huzursuzluklar sebebi ile kısıtlanamaz

eşinizle konuşun.
anlatın . acınızı o da bilsin . ona da destek olun ki yanında olduğunuzu bilsin.
yavaş yavaş da aileniniz neden böyle yaptığını da anlatırsınız o z aman .

ne kadar güzel yerinde olmak isterdim . ama beni asla istemeyen bir kayınvalidem var . yoksa ben kimseye evime gelme yada ben gelmem demem demedim

Eşin haksiz. Kendisi gorusmesin, nefret etsin ama ne demek cocugu zorla gorusturmemek. Ailen cenazeye gitmis olsun veya olmasin bu eşini hakli cikarmaz.

eğer eşine anneannesini araması ile ilgili hesap sormaya şimdi çekiniyorsan ki acılı olduğu için saldırgan da olabilir . anneanneye cenazeye gelmediği için kızgın olduğunu da söylemiş .
o nedenle kızınızla konuşun sadece .
kızım bak anneanen gelemedi . çünkü uzaktı. ya da babaannen ile küslerdi o nedenle tatsızlık çıkar diye korktu. ama gelmeyi çok isterdi. halanı çok severdi. o yüzden sen anneannele görüşebilirsin . büyüklerin arasındaki tatsızlıklar seni üzmesin. onlar büyüklerin arasında sen istediğin ile görüş konuş diyebilirsin .

Kötü haber tez duyulur derler bunu cenaze evi degil o ailenin dostları komşuları duyurur büyük hata yapmışsınïz hem eşinize hem ailesine .

Bende geçen yıl babamı kaybettim allah eşimden razı olsun çok destek oldu gözümün içine baktı benim acımı azaltmak için . ama ailesi hiç destek olmadï aksine beni çok çok üzdüler o nedenle onları asla affetmem , benim kötü günümde destek olmayan hiç kimseye hayatımda yer olmaz bunu eşime de söyledim . Düğünsüz ev olur ama cenazesiz ev olmaz dostlar kötü gün için olmalı göbek atmaya herkes gelir .

Eşiniz sizlere çok kırılmış sizin yapacagınız tek şey oturup herşeyi açık ve net konuşmak bence eşiniz böyle giderse sizinde bitirme noktasına gelir umarım ben yanılıyorumdur ama içinde büyüyen öfke çok tehlikeli.

eşinizle konuşun.
anlatın . acınızı o da bilsin . ona da destek olun ki yanında olduğunuzu bilsin.
yavaş yavaş da aileniniz neden böyle yaptığını da anlatırsınız o z aman .
eşim biliyor. zaten benden yana kırgınlığı yok çünki ben iki elim kanda olsa gelirdim beni korumak adına kızımada bakma zorunda olduğumdan gelemediğimi biliyor. ama annesi ile yada babası ile telefonda konuşmama bile imkan vermiyor . çünki istemiyorlar

canım kızım henüz 9 yaşında babası anneannen ile konuşma dediğinde çünki diyor onlar halanın cenazesine gelmedi. yani bu düşüncenin kaynağı eşim . tartışmam da bu sebepten. yoksa kızım için iki tarafın huzursuzluğu onu ilgilendirmemeli

o zaman sorun yok . madem eşin sana karşı da anlayışlı.
tek kızına güzellikle anlatmak kalıyor.
eşinin de sakin olduğu bi yerde söylersin . anneannesi ile görüşmemek de ne demek . büyükler arasındaki husumeti küçüklere aşılamasın .
o zaman babaannesi ile görüşmesini de ben istemesem nasıl olur diye söyleyin. ben de tembihlesem doğru olur mu diyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…