Kızım 7 aylık 2. bebeği düşünmek için çok mu erken?

gamzesena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2011
250
35
Sevgili arkadaşlar, şimdi anlatsam çok uzar, bebek düşünmeye başladığımızda çocuğun olmaz rahmin ortasında miyom var dedi bir doktor ve ameliyat arkasaından tüp bebek önerdi. diğer doktor polip var bebeğin olması imkansız değil ama zor dedi ameliyat önerdi, o ay hamile kaldım. 8. haftadan 27. haftaya kadar her yediğimi kustum. yaklaşık şubat ayından-temmuza kadar. hayat zindan oldu hiç bitmeyecek sandım eşimin ailesi sadece sen mi hamilesin gibi bir ton söz söyledi, açıkcası psikolojik olarak çok yıprandım , kendi ailem eşimin aliesine eşime kızdı benimle ilgilenmedi, sezeryanımda 1 gün kalıp gitti annem, kızım 7 aylık ancak 6 kere gelmiştir evime, bu arada ben kızım 5 aylıkken işe başladım ücretsiz izin almıştım ama izni iptal ettirdim bunalımdan dolayı... şimdi şükür iyiyim, eşimle birbirimiz çok seviyoruz ama çok tartışıyoruz... yine de kızıma bir kardeş olsun istiyorum (hata mı yapıyorum) . kızımla arası yakın ollursa birbirlerini daha iyi anlarlar gibime geliyor. benim kardeşimle aramda 10 yaş var ve duygusal anlamda hiç birbirimize destek olamıyoruz. bu beni çok üzüyor, zaten annem hiç destek olmaz manen. Kayınvalidem aslında annemden daha iyi çoğu konuda evet gebelikte baya lafları oldu, sonrasında sezeryanda falan o ilgilendi 10 gün kaldı bizde ara ara gelip kaldı beni dinlendirdi, bu çok ağrıma gitti annem yapmadı ama o yaptı :KK43:

tabi bir sorun daha 2. gebelikte 1. gibi zor geçerse ya da daha zor, kızımı ihmal edersem, tabi kayınvalidem bizde kalıp kızımla ilgilenecek başka çarem yok.Kayınvalidemlerle sorun yok bakalım şimdi, ben de işime yaradıkları ölçüde sınırları korumaya çalışıyorum... kızıma da eşimin teyzesi bakıyor. Siz olsanız ne yapardınız? görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlarım.
 
bence çok erken bebegine haksizlik etmis olursun en azindan o kendini kurtarsin.kayinvaliden sana mi bakacak,bebegemi ablasina mii? iki yasina girince olabilir bence .Tercih senin
 
En azından 1-1 buçuk yaşını bekle derim ben de.
Şimdi jinekolojik problemlerin ne durumda bilemiyorum ama sanırım ilk seferde düşük olan bir olasılık gerçekleşmiş o yüzden geçe bırakmamalısın.
Kayınvaliden iyi kadınmış ama sınırları çizmek lazım dediğin gibi inşallah hamile kalırsan sorunsuz geçer geçen seferki gibi problemler yaşamazsınız. Bu sefer sen de tecrübeli olacaksın bence hamilelik sürecinden ve insanlardan yana çekincen olmasın önemli olan zamanlaması... Tabii şans işi.
Ailen ve kızının hakkında hayırlısı neyse o olsun...
 
Sağolun arkadaşlar siz de haklısınız, kızım çok sorunlu bir bebek değil ama işe emmee sorunu var sağmaya başladım ki sütüm de azaldı, ek gıda sorunu var. hafta içi öğleye kadar çalışıyorum. eşim epey yardımcıdır, ev işi yemek vs kavga etmez. dışarı işleri tamamen ona ait, ev işlerine de yardımcı olur ki zaten yardımcı da alırım 5-7 gün arası o sorun değil. kaynvalidem kızımı çok seviyor, bana geldimi her işi yapar bana sormaz, nerede iş varsa orayı temizler siler süpürür,yemeği yapar, eşim de kızımla son derece ilgili (alt değiştirme ve kıyafet değiştirme hariç). eşimle tartışmalarımız genelde eşimin çok panik olmasından kaynaklanır mesela eşofmanım nerede hani hani bulamadım! ya da dağıttığı hakkında şurayı topla derim tamam der unutur, benim ailemle anlaşamıyorlar özellikle erkek kardeşimle..onlar da eşimi sevmiyor...görüşsek mutlaka babam eşime laf sokar eşim de babama bir şey demez ama kadeşimle didişirler... görüştürmek bile istemiyorum, aileme de çok kırgınım sonuçta eşim akşama kadar işte özlesele gelirler, 3 ay öncesine kadar evim aileme 20 dakika araba mesafesindeydi, 3 ay önce okuluma yakın eve taşındım ailemle aramız 60 dakika oldu bu defa da uzaklığı bahane ediyorlar, onlar öyle rahatken gelmediklerinden benim kızımla gidesim hiç gelmiyor zaten gel de demiyorlar.

2. yi bi 3 ay sonra deneme dşüncemin sebeplerinden biri iki kardeş arası yaş farkının az olması avantaj gibi geliyor.bebek bakma tecrübelerimin taze oluşu, hazır uykusuzluğa,yorgunluğa alışmış olmam gibi etkenler br de yaş faktörü eşim özellikle çok dert ediyor eşim 34 ben 28 yaşındayız... ama bilemiyorum miyom ameliyatı da oldum sezeryan olurken çok uzun sre kanamam oldu bu nedenle. şimdi miyom tekrarlamış olabilir he diyince bebek gelmeyebilir, çok kararsızım arkadaşlar beni beklemeye ya da beklememeye ikna edin ne olur
 
arkadasım bebegin daha cok kücük senin kendini toparlaman tam olarak iki yılı bukur,bebegin ilgiye ihtiyaci bundan sonra dahaa artacak ..bence acele ediyosun..zaten hamilelik zor gecmiss
 
X