Kızım ameliyat olacak

gerigelenmektup

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
157
33
98
40
Cuma günü kızım kasık fıtığından ameliyat olacak,daha 3,5 Yaşında 13 kilo
Biliyorum nice dert çekenler var Rabbim herkese şifa versin,halimize çok şükür,doktora göre çok basit bir operasyon.ama ben çok korkuyorum çok üzülüyorum,ameliyattan sonra nasıl sakinleştireceğim onu yarasını nasıl kollayacağım nelere dikkat etmem gerekir bilmiyorum.serumu falan sökmeye çalışacaktır eminim.
Hastaneye giderken ve sonrasında nelere dikkat etmem gerekir,şimdiden tesekkürler ...

çokk geçmiş olsun Allahım bir an önce şifa versin..

çok geçmiş olsun
benim kızımda 7 yaşında iken geniz eti ve kulak tüpü ameliyatı oldu
doktorlara basit tabi ama biz anne babalara öyle görünmüyor ne olursa olsun
Allah' ım çaresiz hastalık vermesin..
serum takacaklar mı acaba? kesin mi
ameliyat sonrasını size anlatırlar tane tane
tekrar geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Allah daha büyük imtihan vermesin çocuğunla ilgili. Bir iğne bile olacağı zaman içimiz giderken senin hislerin çok normal. Ama düşün basit bir şey ve geçecek.
Hastane ortamını daha çok ev ortamına çevir, balonlar, oyuncaklar, sevdiği insanlar..Zaten ağrısı için bir şeyler verirler. Emin ol o vucuduna olanı anlamaz bile.
Sen pozitif olursan o da öyle olur. Tedirgin olursan ona da geçer bu.

makarna geniz ameliyatını nasıl oldu? şikayetleriniz neydi tam olarak?

Çocuğum olmadığı için, nelere dikkat etmen gerektiğin hakkında fikrim yok.. Çok çok geçmiş olsun. Rabbim sağlık sıhat versin yavrucuğuna..

Benim kızımda o yaşlarda geniz eti ameliyatı olmuştu.
Doktora asla ikna edemezsiniz hastaneyi yıkar sizi çok zorlar dedim ama hiç bişey olmaz dedi.
Sanırım ilaç verdiler , kızım hafif çakır keyif bi halde girdi ameliyata. Kafasında sorular vardı
sordu , cevapladık.
Ameliyattan ayılma sürecinde odanın perdelerini kapatıp sadece benim sesimi duyarak kendine gelmesini bekledik.
Sizinki farklı bi operasyon büyük olasılıkla serum verilir ama doktor ve ekibi bi şekilde ikna eder, ilaç verirler.
Çocuklar bizim düşündüğümüzden çabuk toparlar kendini.
Hiç üzülmeyin Allah beterinden korusun.
Çabucak kolaylıkla atlatın İnşallah.

Ay kuzum ya cok kucuk kiyamam.tek taraflimi cift taraflimi kasiktaki fitik.esim ildu 2yil once cift tarafli idi onunki.asil sorun ameliyat sonrasi agri ve serumu ellememesi.dok.larada kiziyorum cok kolay aman ne olacak diyorlarya cocuk senin degil tabi at atabildigin kadar.allahim acil sifa versin kiziniz yipranmadan iylesir umarim.

Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Sevdiği oyuncak, kitap vb şeyleri alın yanınıza oyalanır belki biraz. 3.5 yaşındaymış konuşup anlatabilirsiniz serum konusunu sanırım.
Kolaylıklar dilerim, tekrar acil şifalar diliyorum

Oğlum geçen yıl 4,5 yaşında geniz eti ameliyatı oldu. Hisleriniz çok normal bize de basit bir operasyon olduğunu söylemelerine rağmen geceleri uykum kaçıyordu düşünmekten. Ameliyattan çıkınca narkozun etkisiyle huysuzlaşmıştı benim oğlum. Ağlıyor ve sayıklıyordu. Kucağıma aldım serumuna dikkat ederek. Başını göğsüme yaslayıp saçlarını okşayarak sayıkladığı şeylere tamam anneciğim evet anneciğim diye kısa cevaplar vererek sakinleştirdim. Birde size tavsiye ameliyathanenin kapısına kadar anne ya da baba götürüyor (en azından bizim öyle olmuştu) Ben hem kızımın hem oğlumun ameliyatında çıkmadım ameliyathanenin kapısına eşimin kucağında çıktı ikisi de. Dayanamam diye, iyiki de çıkmamışım benim eşimde çok duygusal aşağıya indiğinde ağlıyordu eşim. Ona bile bu kadar zor geldiyse anne olarak ben dağılırdım herhalde.

makarna geniz ameliyatını nasıl oldu? şikayetleriniz neydi tam olarak?
canım, kızım sürekli öksürüyordu hastaydı
eğilerek biraz bişeye baksın hemen burnu tıkanıyordu
geceleri horlamaya yakın ses çıkarıyor ve ağzı bir karış açık uyuyordu
akabinde kulağı çoook ağrıdı birgün hemen gittik doktora
kulaklarına su toplandığını ve orta kulak iltihabı olduğunu öğrendik
o doktor demedi geniz eti olduğunu, ilaç , antibiyotik gönderdi
2 ay sonra yine tekrar edince o doktora ardından başka doktora götürdük ipek
alınmazsa kulak su toplaması ara ara tekrar edecek ve Allah korusun işitme kaybına sebebiyet verebilir dedi
çok güvendiğimiz tavsiye üzerine gittiğimiz doktor.. ve şimdi diyorum ki iyiki yaptırmışız
ne kadar rahatladı kuzum ipek..

tabi bizim burnumuzda kemik eğriliği de var
o 18 yaşından önce olmuyor dedi doktorumuz..

anladım canım Allah bir daha yaşatmasın.
Benim kızımda da burun tıkanıklığı var ama tek taraflı. Hasta dahi olmasa bu kış her akşam tek yönlü sıkıntılı olduğunu söyledi. Biz de götürdük dr ye adam geniz eti ama ameliyatlık değil dedi bu adam da prof yani. İlaç verdi 3 ay kullanacak dedi. Ama bana bir ilacı 4,5 yaşındaki çocuğun 3 ay kullanma fikri çok itici geliyor hele ki içinde antibiyotik varsa.
Ben de onu bıraktım doğal yollardan icabına bakmaya çalışıyorum. Bol havalandırıyorum. Spreyler falan. Bol banyo..
Yaza doğru Ankara'da iyi birine götürüp bir baktıracağım.

2 hafta önce 2 yaşındaki yeğenim oldu kasık fıtığı ameliyatı sabah girdi ogleden sonra çıktı. Çok basit bir operasyon ama annelik duygusu işte çok korkutuyor. Bizimki ameliyatın ertesi günü dolanmaya başladı bile biraz kanadı doktor olur o kadar dedi hareket etmeden duramıyor çocuk. Ama bizimki küstü bize 1 hafta kimseyle konuşmadı

Yengemin bir akraba kizida oyle bir amleliyat geçirdi cok şükür iyi simdi...
İnsallah sizinkinede ve bütün yavrulara rabbim acil şifalar versin...

amin inşallah
3 ay antibiyotik ilaç mı oooo insan korkuyor gerçekten
benim kızım 1 ay kadar içti antibiyotik nerdeyse
dediğin gibi güvendiğin bir hekime de göster bakalım ne diyecekler

cok gecmıs olsun benım o yaslarda kuzenım kasık fıtıgı amelıyatı olmustu
agrısı oldugunu hatırlamıyorda baya aglamıstı
bence ona hedıye bır oyuncak alın
ana yuregı
benımde oglumda genız etı var bellıkı alınacak gıbı duruyor , sırf o anestezı ve baygın hallerını dusunmek bıle ıcımı cok acıtıyor

çok geçmiş olsun..bende 1,5 yaşında olmuşum..Allah şifa versin..kolay artık bu ameliyatlar korkmayın..

Allah acil şifalar versin.Biz daha küçüktük ameliyat olduğumuzda,3 aylıktı. 10 gün yoğun bakımda kaldı kızım farklı bir durumdan dolayı. Orda geçirdiğim zamanlarda bu ameliyatı olan 1 yaşından küçük bir kaç bebek de vardı. Doktorunuzun dediği gibi basit bir ameliyat,inş. sorunsuz atlatırsınız. Dikkat etmeniz gereken korkularınızı içinizde yaşayın,evladınıza belli etmeyin,yanında ağlamamaya çalışın.Sonunda sağlığına kavuşmuş olduğu için rahatlayacaksınız inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…