Ben sizi tanımaya çalıştıklarını düşündüm.
Ha adam densiz,sizi gezdiririm vs demesi sevimsiz ki zaten 9 yaşında bir çocuk tek başına gidip gezemeyeceği için bir sorun görmedim,eninde sonunda benim kararıma kalır bende izin vermem diye düşünürdüm.
Öte yandan arkadaşı için şeytan gibi demişsiniz bir yorumda,9 yaşında çocuğun ne şeytanlığını gördünüz ki?
Hoşlanmıyorsanız görüşmeyin,kızınızı da görüştürmeyin ama söyleminiz hoş değil.
Çocuklar birbirlerine soruyorlar annen ne is yapıyor,baban ne iş yapıyor falan diye bunu da tuhaf bulmadım. Kızım 11 yaşında bana arkadaşlarından bahsederken,x in annesi öğretmen, y'nin babası avukat vs diye geçiriyor senelerdir laf arasında. Sormuşlar birbirlerine öğrenmişler bunda da bir tuhaflık göremedim.
Bazen dısarda görüsmek istediği arkadaşlarının anneleri ile tanışmam için ısrar eder,tanışırım hatta görüştürürüm sinema,gezi ne istiyorlarsa ayarlarım sorun etmem ama bensiz ev gezmesi olmaz bunu bilir kızım(sitede arkadaşları var onları çaģırırken apartmana bile girmez zile basıp çaģırır) sınırlarımız belli yani.kızımda bilir bunları tekrar tekrar konuşmayız.
anaokulundayken kızım ,bir arkadasi okuldan eve gitmek uzere çıkarlarken annesine tutturmuş x'in annesini ara,bizi buluşturun yoksa eve gitmiyorum diye,beni okuldan aradılar annesi numaranızı istiyor müsade ediyorsanız verebilirmiyim,kızı aglıyor gitmiyor buradan diyerek,tamam verin dedim. Annesi aradı beni anlaştık bir alişveriş merkezinde buluşmak üzere,ben gittim bir baktim kız babasıyla gelmiş ki beni arayan annesiydi baya kendisi gelecekmiş gibi konuştu,haliyle ben o gelir diye düşündüm. Neyse çocuklar oyun alanına girdiler yemek yediler vs adamla da doğru düzgün muhattap olmadım,sinir oldum zira kadının yaptığına insan der ben gelemiyorum eşim gelecek diye belki ben senin eşinle vakit geçirmek istemiyorum belki bende eşimi göndereceğim ki evdeydi eşim o giderdi bende oglumla evde kalıp dinlenirdim, adam bana sizin bebeğiniz küçük kızlar birbirlerini çok seviyorlar isterseniz arada ben alırım okuldan,bizde oynasınlar tarzında bir girizgah yapti da ben kibarca böyle bir şeye gerek olmadığını,müsade etmeyeceğimizi söyledim. Bir daha da bu aile ile kızımı okul dışında görüşmeye götürmedim. Kızıma da dedim,okulda berabersiniz dışarda buluşmak yok diye.
Bir kaç kez aradı tabi kadın yine beni hep reddettim,sonuçta hoşlanmadığım birşeyi yapmak zorunda değilim.
Sizde çocuğunuzun yaşı itibariyle onu baskılamadan istemediğiniz durumların önüne geçersiniz.
Mesela artık görüntülü konuşma yok,yaz tatili şu an biraz mola verelim zaten birlikte vakit geçirmeyi özledim seninle gel biz birlikte birşeyler yapalım diyerek ufak ufak ilgisini telefon görüsmesinden uzaklastırabilirsiniz.