• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım arkadaşı ve ailesi

Aslında konuşmanın başından beri dinlediklerinizi tam anlatsaniz daha iyi anlaşılır da ne düşündükleri tanımak istedikleri için bile konusuyo olsalar gelin sizi gezdireyim dememeli babası densiz olabilirler ki bu da görüştürmeme sebebi bence benimde 10 yaşında oğlum var resmen peşinde geziyorum hassas davranılmalı bence hakverdim size

@bebeklinick neden begenmedim attiginizi cok merak ediyorum. Gecenin bi yarisi telefon numarami kizinin telefonundan alip beni arayan, suratini görsem tanimayacagim herif hal hatır sormak icin mi aradi sizce?
Ben de anlamadım. Kendisi kaynından bile şüphe ederken elin adamının gecenin köründe 12 13 yaşındaki çocuğu aramasının savunulacak ne tarafı olabilir? Üstelik adam masum olsa utanıp ezileceği yerde üste çıkardı, iftiraysa dava açardı. Yenilir yutulur şey mi sübyancılıktan bahsediyoruz. Yediği haltı biliyor ki korkuyor.

Tedirgin olmanız normal sayılabilir ama kızınıza bu kadar hissettirmeniz normal değil bence. Ve onu da geçtim kimse konuşmamış ama yüzde yüz emin olmadığınız bir şey için karşı taraftaki çocuğa bağırmaya hakkınız var mı? O kızcağızın ne suçu var? Yapmanız gereken eğer davranışlarından rahatsız olduysanız kızınıza o kızla arkadaşlık etmemesini söylemek.

9 yaşındaki çocuğun arkadaşı ile telefonda konuşması normal mi bilmiyorum? Oğlum 10 yaşında 1-2 kez arkadaşı ile benim telefonumla ve arkadaşının annesinin telefonu aracılığı ile whatsapp’da görüşmek için mesajlaştı. Görüşemediler de. Kurstan arkadaşı idi çok iyi anlaşıyordu kurs bitince haftasonu kursun kafeteryasında görüşeceklerdi. Belki de erkek çocukları konuşmuyordur, kızlar farklı olabilir.
Annenin ve babanın müdahil olması hiç hoşuma gitmedi.

Hanımlar bu akşam çok tuhaf birşey oldu . Kızım 9 yaşında ,okuldan bir kız arkadsi var ara ara telefonda bilgisayarda gorusurler . Bu akşam yine telefonu istedi verdim konuşmaya başladılar . Telefon hoperlorde idi arkadan babasının ve annesinin sesleri geliyodu . Babası şey demeye başladı . Sen bize gelirsin , tade ile ben sizi gezdiririm . Direk Ayşe'ye kaş göz yaptım hayir manasında , kulağım onlarda dinliyorum . Bizim kız saf çok iyi niyetli . Sonra tade Ayşe'ye senin baban ne iş yapıo diye sordu .Ayşe dedim sor bakalım senin babanı niye soruyo . Tade sen benim babamı niye sordun hayırdır dedi ? Boşver boşver cevabını aldık . Daha öncesinde onun babasının tesisatla bozuk yerlerle uğraştığını bizim evdede bozuk biyer olursa geleceğini söyledi . Ben telefonu elime aldım !!! Tade dedim , ben ve Ayşe'nin babası sizin ailenizi tanımadan görmeden tanışmadan ne ben Ayşe'yi size yollarım ?? Ne sen bize gelebilirsin !! Ayrıca kulağım sizde haberiniz olsun herşeyi dinliyoruz babasiyla dedim .

Aklıma bin türlü senaryo geldi . Eşim dedi ki hırsızlık amaçlı yer mekan soruyolar ben evden nezaman gidiyorum işin durumuna göre vs dedi . Bende çok farklı düşündüm . Sinirlerim havada . Yorumlarınızı bekliyorum ..

Garip bir konuşma olmuş.

Yalnız telefonu öyle par diye elinden alıp, can hıraş tepki vermeniz çok yanlış. Kendi çocuğunuzu kötü hissettirip, sanki yanlış bir şey yapmış olduğunu hissettirmiş olabilirsiniz. Bu da çocuğun gizli saklı konuşmasına, ya da bu arkadaşıyla konuştuklarını sizle paylaşmamasına, yani saklamasına neden olabilir.Çocukla konuşmak yerine anne babasıyla konuşman gerekirdi. Çocuk dediklerini duysa ne olur duymasa ne olur.

Ben de anlamadım. Kendisi kaynından bile şüphe ederken elin adamının gecenin köründe 12 13 yaşındaki çocuğu aramasının savunulacak ne tarafı olabilir? Üstelik adam masum olsa utanıp ezileceği yerde üste çıkardı, iftiraysa dava açardı. Yenilir yutulur şey mi sübyancılıktan bahsediyoruz. Yediği haltı biliyor ki korkuyor.

Konuyla ilgili sahsi dusuncemi belirtsem ve "begenmedim" atilsa sebebini sormam, katılmayabilir ama yasadigim, en ufak kabahatimin dahi olmadigi taciz olayinin neyi begenilmedi anlayamadim. Yasadigim bu olay beni cok etkilemişti. Hic biseyden haberim yokken pislik herif bana goz koymus.
Ha bu arada soylemeyi unuttum. Annem kocaman bi bicakla gitti onlarin kapısına, ortaligi ayaga kaldirdi. Polisi arayabilirlerdi, aramadilar ve ustelik ozur dilediler. Ayrica arkadasimin annesi sikayet etmeyelim diye yalvarmisti. Annem neden sikayet etmedi onu bilmiyorum.

Karşıdaki küçük kıza bağırmış bu davranış doğru mu sizce?
İleride kızı her şeyini ailesinden saklayan, ailesi gereksiz yere endiselenip olay çıkarmasın diye yüz yasadiysa beş anlatacak bir kız olacak , yüzde bin eminim.
Öteki kızı gec, kendi kızlarını da zor duruma sokmuş histerik histerik bağırınca.
Benim de ergenlikte bir kankam vardi, okuldan eve geldiğimiz gibi beni arardı ev telefonundan konuşurdu (ailesi çalıştığı için yalnızlık çekiyordu belki de) Annem bir gün açtı telefonu 'annen baban telefon parası ödemek için mi çalışıyor? Bu kadar uzun konusulmaz' diye tersledi kızı. Sonra küstü kız bana.
Bir başka aynı mahalleden yakın arkadaşım hep bize gelirdi , 'hava kararacak, geçe kalmayin' derdi , kovulmuş gibi üzülür giderdi kizlar.
Anneme sorsan onların iyilikleri için söylemiş...
Hep gelen başka bir arkadaşım da 'yengenc de bize gelsin' diye izin istedi. Tuttu kiza dedi ki 'senin abin var evde,gelemez' 😠
90larin başında bile mahallede şeker toplamamıza izin vermezdi...
Bu olay benim başıma gelseydi aynı konu sahibi gibi kafada kurar, paranoyak yorumlar ekler, daha da hiddetlenir, arkadaşıma sert tepki verir ve beni utandirirdi.
Sevgili konu sahibi, kızının ergenligine (yani en kiymet verdiği kişilerin artık ailesi olmamasına) birkac sene kalmış. Bence çok acil kendini frenle.endise ediyor olabilirsin. Ama bunu başkasının çocuğuna bağırarak, o kzii ailesini ve kendi kizini zor durumda bırakarak yapamazsin.
Konuda hiç bir şey yok.
Kız hevesle babam tamirci,lazım olursa gelir demiştir. Belki daha önce başka arkadaşlarına tamire gitti babası anlattı, kızı da bundan mutlu oldu, babasını havalı buldu.
Kız senin baban ne iş yapıyor demis, çok normal. Annesi sormuştur 'ailesi neci' diye. Gayet doğal bir soru, Türkiye'de yasiyoruz.
Babası 'sizi gezdireyim' demiş, evet bu devirde insan rahatsız olabilir ama insanlar atıyorum hayvanat bahçesine gidecekken, akvaryuma gidecekken çocuğunun arkadaşını da götürebilir. Tabii ki öncesinde sizinle tanışır ama bu çok çok çok çok saçma bir şey değil ki. Pek çok çocuğun hatirasında vardır arkadaşının ailesiyle bir yerlere gitmek (benim yoktur çünkü annem sizin gibi histerik bir insan).
Çooook gereksiz bir tepki vermissiniz.
Ama şunu takdir ettim, tam kendiniz gibj bir eş secmissiniz.
Adam 'abarttin' dememiş de
hırsızlık amaçlı yer mekan soruyolar ben evden nezaman gidiyorum işin durumuna göre
Hemen adamcagizi hırsız yapmış

Bende aşırı derece paranoyagim malesef ama bu konuşmada çok bir şey göremedim ,evet babanın böyle bir şey demesi çok saçma olmuş gereksiz abest bir şey, he ne yaparım anca çok killandiysam bir daha gorusmesine izin vermem yani.telefonu alıp hınca hınç bağırmak nedir anlayamadim ben.

Bende çocuğuma soruyorum annesi ne iş gapiyor babası ne iş yapıyor sorsana ,nerde oturuyorlar vs diye.kimdir nedirler bilmek isterim elbette.yada nadirde olsa bir arkadasiyla konuşurken unutuyor bir şey arkadan ben hatırlatma amaçlı sufle veriyorum sessizce. Siz şimdi boyle anneside konusuyor sessizce vs diyince acaba benidemi sapik bellediler diyorum şimdi kendime kendime.

Ki herkez banada der rahat bırak su çocuğu ozguveni gelişsin hep takiptesin vs diye. Ama sizi görünce okuyunca bendeki hiç bir şeymiş dedim yada bende çok safim 🙄

Hanımlar bu akşam çok tuhaf birşey oldu . Kızım 9 yaşında ,okuldan bir kız arkadsi var ara ara telefonda bilgisayarda gorusurler . Bu akşam yine telefonu istedi verdim konuşmaya başladılar . Telefon hoperlorde idi arkadan babasının ve annesinin sesleri geliyodu . Babası şey demeye başladı . Sen bize gelirsin , tade ile ben sizi gezdiririm . Direk Ayşe'ye kaş göz yaptım hayir manasında , kulağım onlarda dinliyorum . Bizim kız saf çok iyi niyetli . Sonra tade Ayşe'ye senin baban ne iş yapıo diye sordu .Ayşe dedim sor bakalım senin babanı niye soruyo . Tade sen benim babamı niye sordun hayırdır dedi ? Boşver boşver cevabını aldık . Daha öncesinde onun babasının tesisatla bozuk yerlerle uğraştığını bizim evdede bozuk biyer olursa geleceğini söyledi . Ben telefonu elime aldım !!! Tade dedim , ben ve Ayşe'nin babası sizin ailenizi tanımadan görmeden tanışmadan ne ben Ayşe'yi size yollarım ?? Ne sen bize gelebilirsin !! Ayrıca kulağım sizde haberiniz olsun herşeyi dinliyoruz babasiyla dedim .

Aklıma bin türlü senaryo geldi . Eşim dedi ki hırsızlık amaçlı yer mekan soruyolar ben evden nezaman gidiyorum işin durumuna göre vs dedi . Bende çok farklı düşündüm . Sinirlerim havada . Yorumlarınızı bekliyorum ..
Ben hırsızlıktan ziyade.kocaman adamın küçük çocukların iletisimine neden müdahil olduğuna takıldım.sapik pedofili fln olabilir.o neden gezdiriyor..vs beni çok rahatsız ederdi bu durum.yani aile bilgileri sorarak szi belli bir yere koyup kafasında davranışlarına ona göre yön vereceğini de gösterir.yani daha dikkatli yada daha rahat davranacak kızınıza...

Ailenin, çocukların diyaloguna girmesi abes olmus. Yani çok merak ediyorlarsa tanışmak için çocuklardan sizin numaranizi alıp konuşurlar tanışırlar. Ama onu. Dışında ben de merak edip oğluma bazen soruyorum ki benimki ana okulu yani 😂😂 sınıf etkinlikleri oluyor aile katılımlı mesrla sevdigi arkadaşlarının ailesi geldiğinde bilgi almaya çalışıyorum 😁 hemen kötü niyetli düşünmek bilemedim. Bence takip edip gözlemleyin farkettirmeden.

ortaokuldayken gece uyurken telefonum çalmış. Ben duymadim annemin bagirma sesine kalktim. Cocukluk arkadaşımın babası beni aramış gecenin bilmem kacinda. Numaram o pislikte yoktu, arkadasimin telefonundan aldi muhtemelen. Ki bizler ya sokakta oynardik ya arkadaslarimin babasi eve gelmeden evden cikardik. Yuzunu gordugum birisi bile degil.
Annem ertesi gun hincla cikti gitti onlarin kapisina. Bin turlu ozur diledi o pislik. Telefonu ben acsaydim sapiklik yapacakti demekki ondan ozur diliyor. Bide benle aynı yaşta kizi var, dusunebiliyor musunuz? O gunden beri erkek cinsinin sinegine bile guvenmem.
Valla annene helal olsun
Emin ol aynı şeyi hatta fazlasını yapardım
Senin o yaştaki psikolojini düşünemiyorum bile
Ahlaksız herif, pislik
Çok şeyler söylerdimde neyse

büyük oğlum var 10 yaşında maşallah cin gibi ama bu çok temiz dusunuyo . Bu farklı . Arkadsi şeytan gibi okula gittiğimde goruyorum hep konuşuyoruz

Şaka gibisiniz, 9 yaşında çocuğa şeytan demişsiniz, lütfen çocuğunuzu o kızla görüştürmeyin, yazık.

Hırsızlık yapmaya gelmek için sizi niye sorsun adam, size gelene kadar bin tane ev vardır çevresinde.

Eşinizin işini sormuş olabilirler, sormayan mı var? Parka gidiyorum, mahallede 3. kere sohbet ettiğim kadınlar evimin tam olarak nerede olduğunu, eşimin ne iş yaptığını soruyor ki, sebebi ortak noktamız olup olmadığını öğrenmek.

Evet, dönem paranoya yapma dönemi ama sizinki çok fazla. El kadar çocuğu azarlamışsınız bi de telefonda yazık.

Ben böyle bir durumla karşılaşsaydım madem annesi yanında, giderdim kameraya merhaba der, kızımın yanında olup sohbeti dinlediğimi gösterirdim, en azından insanları tanıyıp niyetlerini az çok öğrenirdim.

Adamın gezdiririm demesi çok saçma ama kızınız ve arkadaşı kendi kafalarında “hayvanat bahçesine gidelim mi? Parka gidelim mi?” diye plan yapmış olamaz mı? Kız gidip babasını “Ayşe’yle bizi lunaparka götürür müsün?” diye darlamış olabilir, o yaşlarda çoğumuzun en sevdiğimiz aktivite okul arkadaşlarımızla okul dışında görüşmekti.

Temkinli olmakta fayda var ancak bu şekilde elalemin çocuğunu azarlayıp kendi çocuğunuzu da anlayamayacağı bir gerginlik içine sokarak olmamalı.

Valla annene helal olsun
Emin ol aynı şeyi hatta fazlasını yapardım
Senin o yaştaki psikolojini düşünemiyorum bile
Ahlaksız herif, pislik
Çok şeyler söylerdimde neyse

Annwm kapılarına bicakla dayanmisti. Inan hic bisey anlamadim. Telefonu kapattiktan sonra sen uyurken telefonun caldi, bende actim. X'in babasiymis dedi. Sadece anneme ben numarami vermemistim ki dedim, biliyorum dedi bana. Zaten eski, tuşlu, bi fonksiyonu olmayan telefonlardan bahsediyorum. Whatsappi birak, sms atmanin bile luks oldugu donemler. Pislik herif

Annwm kapılarına bicakla dayanmisti. Inan hic bisey anlamadim. Telefonu kapattiktan sonra sen uyurken telefonun caldi, bende actim. X'in babasiymis dedi. Sadece anneme ben numarami vermemistim ki dedim, biliyorum dedi bana. Zaten eski, tuşlu, bi fonksiyonu olmayan telefonlardan bahsediyorum. Whatsappi birak, sms atmanin bile luks oldugu donemler. Pislik herif
Canımsın. Dedim ya o yaştaki psikoloji bambaşka. O yaşlarda kuzenimin ölümünü çok ağır bir şekilde yaşadım 12 yaşındaydım, şu an 48 yaşındayım emin ol halâ atlatamadım.

Ama yaşadığın sürece en kötü anın o olsun, Rabbim yolunu açık etsin

Canımsın. Dedim ya o yaştaki psikoloji bambaşka. O yaşlarda kuzenimin ölümünü çok ağır bir şekilde yaşadım 12 yaşındaydım, şu an 48 yaşındayım emin ol halâ atlatamadım.

Ama yaşadığın sürece en kötü anın o olsun, Rabbim yolunu açık etsin
Basin sagolsun , Allah rahmet eylesin :(
Amin insallah hepimizin, hele ki yavrularımızın yolu acik olsun, iyi insanlarla karsilassinlar

Kesinlikle kaygilanmakta haklısınız. Henüz çocuğum yok ama mesleğim itibari ve özel ilgim ile biraz daha hakimim konuya . Kesinlikle normal değil aile kötü niyetli değillerse de salaklar . Her türlü zarar

Back
X